Valborg

En "högtid" som är känd för sitt festande... Jag har också festat en del så att säga under en del valborgskvällar i mitt liv och så även ikväll. Jag är sååå full så jag knappt vet vad jag skriver... "Schnälla schkicka schpriten!" Näe, inte riktigt...
Detta blir nog den tidigaste nattningen som någonsin inträffat en afton som den här. Jag skulle faktiskt tippa på att jag var vaken längre min allra första Valborgsmässoafton i och med att den stora elden i Söderås inte tändes förrän sent på kvällen. P har åkt till Hemsedal och sitter nu packad (både spritmässigt och resväskemässigt) i en buss som troligen befinner sig inom den norska gränsen. Själv sitter jag framför datorn och försöker skriva så tyst som möjligt! Jag har nämligen finbesök, lilleman är här hos faster och ska sova här i natt. Vi har lekt, busat och badat (väldigt uppskattat, tog nog minst en halvtimme, hihi). För en liten stund sedan nattade jag honom med välling och har nu bäddat in honom i vår säng som numera liknar en halfpipe, jag har nämligen bäddat med kuddar under bäddmadrassen så han inte ska rulla ur... Nu sussar han gott och snart ska jag också krypa ner i halfpipen, man vet ju inte om jag måste gå upp inatt. Både B och J trodde han skulle sova så gott som hela natten, vi får se. Kul är det i alla fall... :)

Nu måste jag betala alla räkningar, har inte hunnit det under veckan. Jag skriver mer imorgon... :)

Såhär ser det förmodligen ut hos 08-orna

Bild: http://www.sweden.se/upload/Sweden_se/english/Theme%20sites/Celebrating_new/valborgseld.jpg


 

Sista arbetsdagen

för den här veckan! Det känns såklart lite konstigt att bara jobba tre dagar, men samtidigt skönt att få lite ledigt! :)

Jag har ingen direkt träningsvärk efter pumpandet igår, men jag känner att det mycket väl kan komma inom en snar framtid, speciellt i överkroppen och i armarna. Vi gjorde ett par tricepsövningar  jag trodde jag skulle svimma av... :) Efter passet åkte vi hem och lagade egen thaimat, kyckling i sataysås med ris till, det blev gött! Givetvis en cupcake också.... :)En massa snackandes och koll av Despie var det som stod på tapeten . Jag måste erkänna att jag tycker att hemmafruarna har fått tillbaka lite av den glans jag tyckte de tappade ett tag... :)

På lunchen blir det en sväng till Frölunda Torg och inhandling av kött kvällen till ära! Vi ska ha en liten mysmiddag eftersom P åker bort över helgen... Givetvis till en VM-match, vad trodde ni? Jag hade kanske önskat en bra film eller något, men jaja det är så det är ibland... :)

Nu frulle på jobbet!
 

Despiekväll i sikte

Tisdag a la Despie!

Om endast ett par timmar drar jag från jobbet för att snabbt byta om och dra iväg till Sportlife, där jag och M ska träna ett pass Pump. Svettiga och halvt döda ska vi åka hem till mig och laga mat, kolla på Despie å bara vara. Så nice... :) A & P kommer dock inte idag... :( De kommer på fredag istället, då vi ska promenera och premiärgrilla! :)

Nu ska jag jobba, jobba, jobba! :)
 

Halvstressig lunch

Shit va denna måndag har sprungit iväg, inte klokt. Snart bara två dagar kvar tills det är långhelg, det är riktigt lyxigt att ha fyra dagars ledighet på raken... :)

På lunchen var jag på Allum, lite halvstressigt sådär. Men men, jag är en sann tidsoptimist (har fått det från min käre P). Jag fick ju inte bytt de där förbaskade byxorna i helgen och idag var sista dagen så jag for iväg prick klockan tolv. Problemet var att jag fick leta parkering, tror att hela Partille var på Allum just denna dagen. Jaja, jag fick iväg två Traderaobjekt också. Jag lade ut en vit finstickad Benetton-tröja och en ljuslila Ralph Lauren-skjorta som blev sålda förra veckan. De genererade inte någon vidare avkastning men det var skönt att få iväg dem. Nu har jag en liten hög kvar hemma som sygalningen S ska få, det är lite gamla jeans och sånt där... :) Köpte sallad på Paprika också som jag slängde i mig på jobbet när jag kom tillbaka, en minut i ett... :)

Back to work!


 

Skumt ägg

Ville bara visa ett knepigt ägg! Lite väl spetsigt va? :)


 

Mina första cupcakes

Nu har jag bakat mina allra första cupcakes... :) Jag tyckte det kunde vara trevligt såhär en söndag eftermiddag...

Förmiddagen spenderades på segling, jag såg ett race och då kom de trea, bra!!! Annars har jag varit hemma, jag håller på att tvätta. Det var när jag diskade som jag blev så sugen på att baka. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte smakat på bakelserna, bara glasyren och den var svingod... :) Jag ska smaka dem när P kommer hem, han är och kollar sommarstugor på Tjörn med min svärfar och hans dam. Jag kanske skickar med ett par cupcakes med honom, vi kommer ju inte äta upp alla själva, det är ju bara skoj att baka! :) Någon annan som är sugen, bara att hojta till... ;)

Första men absolut inte sista



 

Tvättbjörn

Ja, det är ett smeknamn som skulle passa mig nu! Sitt inte vid havet med solbrillor, resultatet blir katastrof även om man inte tror att solen tar. Det gör det, på gott och ont. Jag ser inte riktigt klok ut... :)

Jag har iaf haft en väldigt mysig dag! Jag har även åkt Älvsnabben för första gången i mitt liv idag också! Borde jag kanske ha gjort nån gång, jag har ju ändå bott här i över sex år nu, men det har aldrig blivit av, förrän idag. Nice! :) Ikväll blir det antingen Swea Hof med seglarna eller mat och hockey hemma hos bror och L, det är inte riktigt bestämt.

Härligt va?


 

Gomorron gomorron

Vaknade av att solen lyste in genom fönstret, härligt! :) Dock trodde jag att vi försovit oss så uppvaknandet blev rätt brutalt. Det visade sig då att jag vaknade en kvart innan klockan skulle ringa, så det var inga problem.

Igår var P ute och träningsseglade och kom hem sent, så vi käkade på Makkedonken... :) Vi orkade bara inte laga mat så sent! Vi zappade lite mellan Cocktail och Sweeney Todd. Vi har sett Sweeney Todd innan och jag kan verkligen rekommendera den. Den är iofs väldigt rå och lite obehaglig men så häftig!!! Den är ju baserad på en musikal och de sjunger sig igenom filmen. Jhonny Depp har huvudrollen och jag tycker han är en fantastisk skådespelare. Han tar sig an sådana roller som jag tror få skulle klara av. Han gör iaf den här rollen kanon och det gör också Helena Bonham Carter. Se den!!!

Nu ska jag avnjuta en frukost, plocka fram byxorna som skall bytas, hoppa in i duschen innan jag ger mig av mot stan. Jag hoppas på en underbar dag i solen!

Ha en bra lördag!

De vackra tulpisarna jag fick av M i tisdags

 

Lovely

Lovely med fredag! Helt klart den bästa dagen på veckan... :)

Helgen bjuder bland annat på (som jag hittills har planerat iaf):
* Njuta av solen och titta på segling
* Promenad med J och L
* Hemligt (ifall en viss P:erson läser)
* Byta byxor på Gina Tricot (blev ju inte av förra helgen)
* Lite hemmafix
* Deklarera

Nu ska jag kolla in www.cosas.se (fina inredningssaker) innan lunchen tar slut.

Trevlig fredag!


Bild: http://cattens.wordpress.com/2008/01/
 

Hmpf

Jepp, torsdagen är här! Helgen närmar sig med stormsteg... :) Imorgon kommer den efterlängtade lönen också, gött!

Igår skulle jag ha vikt en megahög med tvätt men det blev ju inte av... :( Istället var jag och storhandlade eftersom kylen ekade tomt. Så nu har vi en massa bra mat hemma, härligt! :) Vi har bestämt att vi ska bli bättre på att laga mat hemma, det blir väldigt dyrt (plus onyttigt) att köpa mat ute så ofta... Vi får se hur det går, men hjälps båda åt ska det nog bli riktigt bra... Hursomhelst, vikningen av den enorma tvätthögen får alltså vänta tills ikväll. Jag skall vika den samtidigt som jag kollar in de tre missade avsnitten av Despie, det blir liksom lite roligare då!

P ska ha seglingspremiär i helgen, det blir trevligt. Det ska vara megafint väder har M skvallrat om, så det blir nog jättemysigt att sitta och kolla på segling då. Annars bjuder helgen på promenad med J och L, ja i ärlighetens namn är det inte jättemycket inplanerat men det fylls nog på snabbare än kvickt... :)

Nu ska jag jobba det sista innan det blir lunch!


 

Tack för igår tjejer

Igår kväll kom A, M och lille P hem till oss och vi hade hur mysigt som helst... :) Jag hade lagat ceasarsallad a la speciales (det finns ju hur många tolkningar som helst av ceasarsallad så det känns som om nästan alla gör en specialvariant) och bakat kladdkaka, det var gott! Vi satt i timmar och bara pratade om allt från himmel till jord. Det finns alltid så mycket att bubbla om och det är alltid så himla skoj när vi ses... :) Vi gosade med lille söte P också! Vi är tant H och tant M till honom och det känns bra (enda gången ordet tant känns bra tror jag, hihi)! Han är så go, han somnade till och med i min famn en gång, det var mysigt vill jag lova! :)

Tyvärr har jag inga bilder från gårdagens kalas på grund av helt oladdad kamera (jag kan inte ens sätta igång den)... Jag ska försöka fota lite nästa gång vi ses! Så watch up girls, jag + kamera = kan vara lite halvjobbigt tror jag! :) Vi ska ses någon dag och promenera, det ser jag fram emot!

Dags att jobba!
 

SATC-mys

Jag hade en jättemysig kväll igår med svärmor och S. De kom hem till oss efter deras respektive träningar och då hade jag lagat franska örtfärsbiffar (som det så fint heter) och rotfrukter i ugn. Det var gött och verkade uppskattat! Vi kollade också på "Sex and the City ThE Movie"... Me like that movie, den är så himla mysig med alla skojiga kommentarer och roliga kläder! :) En riktigt härlig feelgood-film, det är vad det är... :) S berättade att det ska komma ytterligare en film, en tvåa. Det låter spännande även om jag måste medge att denna filmen slutar på ett bra sätt, man är rädd att det ska spåra ur och bli för mycket, det återstår att se... :)

De coola och snygga damerna i SATC

Bild: http://connectpoliticditto.files.wordpress.com/2008/03/sex-and-the-city-the-movie-20071023025516122.jpg
 

Trötta måndag

Jag känner mig lite halvseg idag, trots den underbara spa-kuren! Det var verkligen skönt, man borde ju göra det oftare när det är så härligt! :) Dock saknar jag ett badkar i lägenheten, men det får gå ändå... Jag tror förresten att det är dags för mig att investera i en vitaminburk, kanske är avsaknaden av någon vitamin som gör mig hängig...

Idag kommer S hem till oss, eventuellt svärmor också... Jag ska bjuda på middag och så ska vi kolla på "Sex-And-The-City"-filmen samt Project Runway! :) Det blir myspys! Imorgon kommer nästa trupp hem till oss, då kommer M, A och lille P. Jag skall bjuda på lite mat och vi ska nog bara tjôta och umgås, verkligen jättetrevligt! :) Resten av veckan vet jag inte hur det ser ut än, men jag lovar att uppdatera! :)

Lunchdags här nu!


 

Söndagspyssel

Japp så börjar även söndagen lida mot sitt slut... Tack för den här helgen! Jag ser redan fram emot nästa, hihi... :)

B och lilleman kom på besök idag, det var jättetrevligt! :) Han är så go den lilla pojken och jag är verkligen en stolt faster! P hann träffa dem en kortis innan de drog... Jag och P passade på att spela Betapet med varandra ett tag, det var trevligt (nördigt, vi vet, hihi)! Jag bakade även havreflarn! Kanske inte världens snyggaste men de var goda. Sedan började vi med maten eftersom P skulle träna. Han är iväg nu och jag har dragit igång ett litet hemmaspa. Bilden på min ansiktsmask ser ju sådär ut, haha gurkan på sniskan och allt. Det var dock väldigt svårt eftersom jag lade på gurkorna först och sen ta kort plus att batteriet i kameran nästan är dött så alt fick gå fort också, det fick bli som det blidde... :) De andra bilderna visar när faster ger L banan. Förutom att både mina kläder och kuddar fick banan gick det väldigt bra. Både jag och L var nöjda! :)
 
Näe nu skall mitt hår packas in, mina fötter filas, peelas och lackad med rosa lack. Kroppen skall också få sig lite peeling och skrubb så när jag kommer ut ur duschen om typ en timme så kommer det stråla om mig... :)

Söndagsbilder
  


 

Uppe med tuppen

Vi var uppe tidigt idag med. Jag fixade mysfrukost som skulle blivit på sängen, men när jag kom med brickan i högsta hugg mötte jag P i dörren så vi käkade i vardagsrummet istället. Vi kollade på en film som gick på Canal + också, Hoppet tror jag den hette och den var rätt mysig faktiskt! 

Idag har jag inga megaplaner och det känns bra. Jag tar det lite som det kommer, B & L kanske kommer hit en sväng, så ska jag ska försöka fixa ett matbröd, ja vi får se helt enkelt. P är och fixar med båten så det tar nog en stund....

Näe bara massa onödigt babbel nu, skriver mer sen...


 


 

Restaurangbesök

Vi har just kommit hem från ett restaurangbesök med alla som är på besök från Dalom. Vi käkade på "Hos Pelle". Jag käkade fisksoppa och det var jättesmarrigt, resten käkade högrev. Givetvis blev det lite dessert också, Creme Brulèe. Sen följde morfar med oss hem en snabbis och hälsade på Sigge. Sigge var på sitt charmigaste humör och morfar fäll pladask! :)

Nu blir det slapp i soffan, fast först några omgångar med Betapet... :) Va gör ni?

Pelle i egen hög person
Hos Pelle - Pelle
Bild: www.hospelle.se
 

Inställt Olympiatrav

bara för min del, inte evenemanget alltså! De behövde inte min hjälp! :( Jaja, kanske en annan gång.

Istället har jag fixat lite här hemma, dammsugit, dammat  och diskat... Kul lördagsstart! :) Snart dags in i duschen och sen en sväng på lite äventyr. Äventyret innebär att jag skall tippa trav idag för första gången i mitt liv. Jag har ingen aning om hur man gör man jag har hört att man kan köpa en färdigtippad rad så det blir nog en sån. Annars väljer jag väl bara hästar med fina namn... :) Jag tänkte ta vägen om Systemet också och inhandla lite överraskingsöl till P, det är nämligen Juventus - Inter ikväll så det är väl bäst att ladda upp...

Jag var hemma hos B, J och L igår... Det var jättemysigt och trevligt. Mina andra bröder, mamma, morfar och morbror var också på plats... :) Vi fikade och busade med lillen. Jag fick hjälpa till att bada honom, tvåla in håret och sånt. Det var så mysigt! Han älskar att bada och han skvätte ner faster och skrattade mest hela tiden. Han är så ljuvlig! Imorgon fyller han ett halvår så tiden springer iväg...

Näe snart dags att duscha!


 

Fredagsskoj

Jag brukar aldrig lägga in YouTube-klipp men P skickade nyss ett till mig som var rätt roligt! :)

http://www.youtube.com/watch?v=jg01k11Qz5w&feature=email

Se och få dig ett gott skratt! :)
 

Freeedaaag

Jag är mycket för vokaler, som ni kanske märker... :) Äntligen är det fredag igen och helgen står på tur. Jag hoppas bara att vädret håller i sig för vi har jättehärligt vårväder.

Mina helgsysslor:
* Hjälpa S på Olympiatravet
* Införskaffa leggings och byta byxor
* Träffa morfar, morbror och hans H, alla bröder plus respektive, lilleman samt mamma
* SPA-kväll hemma med lite vårstädning av mig själv
* Förhoppningsvis lite hemmafix som inte blivit av under den otroligt lata veckan som gått
* Baka matbröd

P har också lite helgsysslor att pyssla med. Han och hans kusse ska ner till Halmstad imorgon och bogsera hem båten. Segelsäsongen är ju nämligen på ingående... :) Det blir nog en hel del båtarbete för honom i helgen...

Nu är det dags för frukost här på jobbet med nybakta Margareta-frallor, gott!



Bild: http://cattens.wordpress.com/2008/01/


 

Siggelito

Våran lille Sigge har krage nu efter kastreringen... Han ser väldigt söt ut i den, men han är inte jättebekväm i den. Konstigt!? Nja...

Sussar gött i soffan


 

Lättad och lycklig

P ringde just! Han hör igen!!! :)
 
Ni kan inte fatta vilken lättnad det är, framförallt för P. Han tycker allt låter superhögt men han var så glad när han ringde. Tacka för det! :) Infektionen hade gått ner så nu kunde doktorerna göra det de ville. De hade gjort en supersugning (vilket ord, hihi) och rensat ut en massa som hade fastnat där, bland annat bitar av bomullstussar som vi grejat med när jag droppat hans medicin i öronen... :) Så skönt att det har släppt, vi har ju varit så oroliga...

Åh va glad jag blir!!!


Bild: http://www.technigence.se/iif/bilder/Tjoho.png
 

Så hårt jag bara kan

håller jag nu mina tummar för min älskling! Han är på väg till doktorn med sina öron nu, jag lider med honom... :(


Bild: http://smultron.files.wordpress.com/2008/10/halla-tummarna.jpg
 

Fröken Trött

är jag nu! :) Känner mig inte så nere som jag var förra inlägget, fick bara lov att skriva av mig lite. Det är väl det som är tanken med att ha en blogg? Skriva lite spontant om hur man känner och hur man mår...

Nu längtar jag hem efter mysbyxorna! :) Först ska jag till veterinären och hämta hem en liten Siggelito, sen bär det av hemåt för att slänga på mig de berömda mysisarna och bädda ner kissen. Ikväll blir det alltså vikning av en enorm tvätthög. Jag har faktiskt planer på att börja rensa ur min garderob också, det skulle verkligen behövas. Jag har sagt länge att jag ska göra det men nu, nu är det banne mig dags. Det är bara det att jag har så svårt för att slänga saker (jag tänker "kanske", "ifall om", "inte den, den köpte jag ju då", "den fick jag ju då"). Jag kanske ska avancera och lägga ut nåt plagg på Tradera, men jag tycker det verkar meckigt att hålla på med det. Sen finns ju alltid Myrorna och Uff som blir glada för kläder! :) Det är dit mina påsar brukar komma till slut, efter många etapper. Det värsta som kan hända är ju att man får köpa nytt och det är väl ingen större förmögenhet så sett, det är bara grejen som är jobbig.

Näe, nu ska jag göra det sista här innan jag packar ihop för dagen!
 

Fröken Blödig

Ja, det är jag...

Jag har just varit hos veterinären och lämnat av Sigge! På vägen dit med honom i bilen fick jag obehagliga flash-backs gällande Smilla... Att P var så stark att han klarade av det, det beundrar jag. Jag hade aldrig fixat det! :( Hela det veterinärstället ger mig rysningar! Så kallt och sterilt och den jävla buren!!! Jag vet inte hur jag ska komma över det, det verkar som att det inte går... Det är såå knäckande när man tänker på det och jag blir bara så himla ledsen... Våran älskade lilla Smilla! Jag hoppas hon har det bra nu, där hon är med min mormor, Emil, Flixan och säkert många många fler...

Snyft

Bild: http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/8512/img_45519430d2289.jpg
 

Tacka vet jag choklad

Vad är bättre än kladdkaka när man känner sig deppig på grund av att man har sin vecka? Jag vet inte och jag höll mig till det, det funkade liksom. Varför bryta ett vinnande koncept? Det är den kladdkakan från Leilas bakbok, den är riktigt mumsig...
 
Jag har dessutom inte sett Despie på grund av fotboll och att jag varit seg och trött. Dock har jag fått lagat lite mat (smulpaj med broccoli och kassler samt en pastagratäng) och haft ett nästan två timmars samtal med S i Stockholm... Trevligt trevligt... :) Vi pratade en massa roliga minnen, alltid lika skoj. Tiden bara springer iväg... :)

Imorgon blir det till att kolla ikapp Despie-avsnitten och till det vika en enorm hög med tvätt sen söndagstvättningen. Dessutom skall Sigge kastreras imorgon så vi har nog en rolig eftermiddag/kväll att se fram emot med en vinglig Sigge. Nä, usch så ska man inte säga men vi har dock roliga minnenfrån det att vi steriliserade lilla Smilla. Hon vinglade in i allt, tog sig till lådan, hoppade upp men råkade kissa utanför, krafsade lite i sanden och vinglade där ifrån... :) Den lilla pumpan... :) Jag återkommer imorgon med mer info om Sigges bollkapning... ;)

Kvällens tröst

Bild: http://nyfikenlitens.blogspot.com/2008/10/lyxigt-hstlov.html


 

Aj Aj Aj

En gång i månaden vill jag inte vara med, vilken dag det är förstår ni nog alla. Den dagen är det sådär kul att vara av det kvinnliga könet! :( Jag och M som skulle tränat, lagat mat och kollat på Despie (M´s förkortning, I like it)... Nu blir det istället te, täcke och pyjamas... Vi tar igen det nästa tisdag M och jag. A, haka gärna på! :)


 

Back in work

Nu är alltså påsken över, det har varit grymt skönt att ha så många lediga dagar på raken... :)

Tillbaka på kontoret är jag alltså nu efter en smått kaotisk morgon... :) Vi var ute i rätt god tid när P kommer på att han tappat sitt busskort. Suck tänkte vi, jag frågade om han kollat igenom alla fickor och jo det hade han ju och dessutom har han den bara i en speciell ficka. Så vi sprang in i lägenheten och började leta, letade typ överallt en stund när P ropar: "Jag har hittat det!". I bröstfickan givetvis, hmpf... Ut i bilen, en minut tills tågets avgång, hamnade bakom en segpotta, missade precis tåget, körde in till centralen, tillbaka till mitt jobb i rusningstrafik... Visst är det väl underbart med mornar!?

Strax lunch här på jobbet!
 

Myyys

God mat och Harry Potter, mysigt. Varken jag eller P har någonsin sett eller läst om Harry Potter så vi har en liten Potterpremiär här hemma ikväll... Mys! :)

  
 

6-årsdag

Idag firar jag och P vår 6-årsdag! :)

Vi började med en mysig långfrukost, fortsatte med lathet, inhandling av mat, P jobb ett tag, jag matlåda till imorgon å nu har vi just bytt från vinterdäck till sommardäck. Dock gjorde ju P det tyngsta jobbet, det är ju ett karlgöra men jag har sprungit fram och tillbaka med gamla och nya däck, märkt upp dem och bara allmänt varit ett mentalt stöd, hihi! :) Nu har P åkt iväg på ett möte i Stenungsund och jag tänkte överraska genom att dammsuga balkongen och leta fram utemöblerna... Det känns som om det är dags för det. När han kommer hem ikväll ska vi laga mat, oxfilé står på menyn... :)

Snart börjar väl söndagsångesten krypa sig inpå, jag vill vara ledig ett tag till... Det är ju sååå underbart!

Mera ledighet till folket! :)

  


 

Påsk påsk påsk

Så lider påskaftonen mot sitt slut, det har varit en jättetrevlig dag. Efter scones-frukosten begav jag mig till B´s gamla lägenhet för att hjälpa till att flytta ut det sista, tog ett par timmar men det är nästan helt klart nu... Skönt, då kan de börja om på allvar i sin nya lya... :)

Sen iväg på påskbord hos P´s mormor! Å vilket påskbord sen! Allt från ägg, sill, brytbröd till en massa lax, köttbullar och lamm. Å givetvis den berömda påsktårtan som jag älskar, den ska nu döpas om till "Helenas Kaka"... :) Hon hade dukat och gjort så fint med en massa chokladägg utspritt över bordet, påskliljor och marsipankycklingar. Efter maten var det dags att leta godis och trisslotter! :) Det är såå kul när alla vi vuxna springer och letar överallt för att hitta godsaker som finns gömda under kuddar i soffan, bakom gardinerna, i alla prydnadssaker, bland böckerna i bokhyllan med mera... :) Efter letandet var alla helt slut och då kom S och svärmor med nästa grej att vi skulle leta i ett annat rum också, jätteskoj! :) Så då fick jag en Muffins-bok av dem med en massa smarriga recept på muffinsar. Så här skall bakas muffins någon dag, kanske redan imorgon om vi ska fira F.

Nu ska vi dra oss tillbaka och kolla lite film. Jag sa det förut men jag säger det igen - Fy Farao va gott det är att vara ledig! :)

Allt detta hade vi med oss hem (plus mat)


 

Glad Påsk

Glad Påsk på Er!


Bild: http://broderier-textilier.dinstudio.se/files/image001_2PSKHNA.gif
 

Långfredag

Ja ni, igår var en jättehärlig dag. Fy farao va skönt det är att vara ledig! :)

Vi  startade dagen med en mysfrukost. Drog oss till Frölunda Torg för inhandling av en påskpresent, vi hittade också en liten "saluhall" eller vad vi ska kalla det, där vi köpte entrecoté. Sen en snabbis hem till B, J och L för utdelning av påskägg samt en kvick kaffepaus som innebar att jag lekte med en trött liten söt L... :) Sedan åkte vi vidare hem till svärmor där vi stannade ett tag. Efter det blev det en tripp till Ikea, där vi handlade en ny stekpanna, en sockerkaksform samt en ugnsform. Jag fick lite pengar i julklapp så jag utnyttjade dem... :) Vårens första mjukglass i solen också på väg till Coop där vi köpte alla tillbehör till kvällen. Väl hemma slappade vi en stund, nästan somnade när det ringde på dörren, utanför stod B och han skulle tömma sitt rum sen han bodde här. Bättre sent än aldrig... :) Vi lagade mat strax efter det, det blev hur gott som helst med en riktigt mör köttbit, bakad potatis, grönsaker, vin och vitlökssmör... :) Kladdkaka till efterrätt (S, när ska vi käka kladdkaka då?). Vi kollade på Gran Torino, Clintans senaste film... Se den, den var jättebra tyckte både jag å P...

Hur var eran långfredag? :)
 
 

Myspysmiddag

Va sägs om P´s mumsiga wienerschnitzel, klyftpotatis, citron, vin, blandsallad och senapsvinägrette? Mm, me like! :)

Vi hade en myspysmiddag igår samtidigt som vi kollade på The Reader. Den var bra tycker jag, jag visste inte vad den handlade om innan jag såg den var lite oväntad... Det var bra skådespeleri, Kate Winslet vann ju till och med en Emmy för den rollen. Det var en fin kärlekshistoria om man kan säga så (vet inte riktigt hur jag ska förklara) och sorglig, jag fällde till och med en liten tår...

Nu ska jag laga mysfrukost! Sen blir det nog en liten sväng i det vackra vädret, har lite att införskaffa under dagen som jag skall pyssla med...

So long!
 

Myspyslunch

Kom just hem från en supermysig lunch hos M. Hon hade fixat med färsk lax, en massa grönsaker som stektes, ett gott bröd och en sås av feta, creme fraiche och tomatpesto. Ni hör ju själva, MUMS!!! :) Det blev en kortisvisit, men ack så trevlig.

Ute råder underbart väder, tyvärr kan man inte ha ett enda fönster öppet här när Sigge är i närheten, han är ju där hela tiden och nosar... :( Hur skall detta gå? Jag älskar att ha öppet och vädra, det känns ju så mycket fräschare... Det luktar ju gott när man får in lite vår också, hmm... Förslag någon?

Nu ska jag fixa lite här, börja med att sortera en stoor tvätthög...

Kram 
 

Blåkulla nästa

Japp, så var då skärtorsdagen änteligen här... :) Dagen då den lilla kitteln putsas upp, kvasten rengöres, hucklet tvättas - allt för att färden till Blåkulla skall gå så smidigt som möjligt... Fast häxan som skriver nu blir faktiskt kvar i Götlaborg över påsken. Skönt att slippa packa igen faktiskt... ;) Vi får nog köpa hem lite godis ifall det kommer några påskkäringar/påskgubbar som knackar på. Vi får köpa äckligt godis för att eliminera risken att jag käkar upp godiset, det hade ju kunnat bli lite halvpinsamt sådär. Barnen blir utan medan jag sitter å klappar maggen, vilken syn... :)

Vi slutar klockan 13 här idag och det ska bli väldigt skönt. Efter jobbet ska jag bara hem och lämna bilen, ta bussen in mot stan och inhandla en slags bok och byta ett par byxor. Sen vidare mot M för påsklunch med henne, A och lille P. Det ska bli himla trevligt. Mot eftermiddagen/kvällen bär det av hemåt för tvättning och lite hemmafix som inte blivit av under veckan. Vi skulle behöva handla käk också men med tanke på att skärtorsdagen är handelns bästa/värsta dag så får vi se hur sugna vi är på att trängas. Jag hoppas på att få en liten glimt av min ljuva lilla brorson också. Jag fick ett mms igår av B där han visade hur L kröp! :) Sååå söt, han sprattlade för fullt med benen men lyckades ta sig framåt samtidigt som han såg väldigt lycklig ut. Mysigt värre! :)

Nu ska jag jobba! :)

Ny profilbild av mig

Bild: http://www.annorlunda.se/websites/webb_filer/bildbank/P%C3%A5skk%C3%A4rring.gif
 

1 ½ dag kvar

tills långledigt! :) Nedräkningen har alltså börjat...

Ute är grått och trist, verkligen mörkt! Dessutom spöregnar det... Jag hörde på radio imorse att det skulle vara såhär hela dagen! :( Jag hörde också att det ska bli toppenväder i helgen, så jag lyssnade mer på det faktiskt! Jag är så vansinnigt trött också!!! Jag har bara lust att krypa under täcket och sova, jag känner att jag saknar energi och ork... :( Igår kväll var det helt vansinnigt, jag kände mig som en stoor säck potatis och orkade knappt lyfta ett finger. Jag la mig till och med och sov en liten sväng... Nu vill man ju ha massor med energi att spendera, men det kanske är lite ledighet som behövs.

P mår dessutom inte bra... :( Han har problem med sina öron, någon typ av öronkatarr. Han var hos en öronspecialist igår men på grund av att bägge öronen är så svullna kunde läkaren inte se så mycket! Jag lider så med honom, han känner det som att han har världens lock i öronen hela tiden och han hör knappt! :( Jag tycker det är såå sjukt obehagligt om man har lock i öronen, tänk då att ha det i veckor och aldrig få bort det. Han fick ett recept utskrivet på några droppar som skall minska svullnaden, men han kände att de inte hjälpte efter att vi använt det igår... :( Fy!!!

Ikväll blir det kalas hos P´s farfar! Han fyller år så vi ska dit på middag/fika, ja nåt typ av firande alltså! Annars blir det nog bara en lugn och lat kväll! Finns ju alltid en massa sysslor att pilla med, men det får jag ta en annan dag... Usch vilket negativt inlägg detta blev... Jag hoppas på ett trevligare nästa inlägg...

Såhär känner jag idag
 
Bild: http://www.takeoff.dk/news.cfm?nNewsWeekly=0&nNewsId=14063
 

Hmpf

Varför visa Desperate när det ska spelas hockey?! Suck!!! Jag är så besviken... :(


 

Just ja

Det är ju Desperate ikväll också... :) Jag har helt glömt av att det var tisdag, om jag ska erkänna har jag inte direkt koll på nåt idag... Jag känner mig trött och seg, det är väl den där vårtröttheten alla pratar om...

Härligt att det är påskvecka, det innebär ju lite ledighet. Vi slutar tidigare på torsdag, ledig fredag och måndag... Grymt skönt, då hinner man kanske vila upp sig lite på riktigt och göra alla de där små extrasakerna man oftast inte hinner med annars. Jag och P firar ju dessutom 6-årsdag på måndagen också, myys... :)

Jag hoppas på att under veckan få:
* mysa med darling och Sigge
* träffa A, M och lille P
* träffa B, J och lille L
* se på "Sex and The City-filmen" med S och käka kladdkaka
* rensa min garderob (det behövs)
* en mysig påskmiddag hos P´s mormor
* leta påskägg
* lite lugnan och rosan hemma
* läsa annika bryn
* med mycket mer... 


 

Igår eftermiddag och kväll

Så var måndagen över. Efter jobbet åkte jag direkt och hämtade ut paketet från Nelly som hade kommit. Jag behöll ett par shorts och ett par svarta tights. Skorna skickades tillbaka efter att de nästan dödade mig den sekunden jag hade på mig dem, de var inte alls fina... :( P behöll två par skor (übersnygga). Vi klädde om till vårkläder och drog oss ut på turné i det fina vädret... Vi åkte och käkade på Taco Bar och fortsatte sedan med lite inhandling av det nödvändigaste. När vi kom hem stack P iväg på hockeyträning och jag började läsa Annika Bryns nästa bok... 

Senare kom S hem till oss, vi pratade en massa och kollade sedan på Project Runway. Programmet igår var jätteroligt då deltagarna skulle designa kläder till dragqueens! Det var utsvävningar och alla verkade ha skoj. Det var så himla kul när man såg alla dessa utklädda "damer" som helt plötsligt förvandlades till en skara normala män in när det skulle måttas och testas... :) Dessutom tyckte vi båda att det var rätt person som vann och likaså rätt person som åkte ut.

Ikväll blir det nog lugnt, ska laga lite mat, fixa lite med foton och tvätta... En riktig donkväll med andra ord...


 

Klippostrof

Mitt favvis-fristörställe Toni & Guy har gått i konkurs!!! Inte bra...


 

Dalarna

Jag har haft en otroligt härlig helg i Dalarna, allt har varit jättebra och mina prioriteringar har hunnits med... :)

Fredagen började med en lång frukost ensam när övriga familjemedlemmar befann sig på jobb och i skolan. Efter frukosten åkte jag ner till Rättvik och hämtade F som hade en kort dag i skolan. Vi körde hem till Moffil och fortsatte vår resa med Moffil till Leksand för att fika på konditori Siljan. Där satt vi en lång stund och jag hann träffa några gamla klasskompisar och parallellklasskompisar som man inte sett på snart sju år! Förstår ni känslan av när man säger att det gått sju år?? Det är då åldersnojan kryper sig inpå, sju år!!! Det kanske känns som tre år sen, men fatta vad tiden springer iväg... För ett par år sedan existerade inte "7 år sedan" på samma sätt, men nu - nu finns begreppet! Det är väl bara att inse fakta antar jag! Efter fikat strosade vi runt lite i Leksand, kollade lite inredningsaffärer, köpte godis och bara njöt av solen. Det var en underbar vårdag och vi satt ett tag på en parkbänk och bara softade, så skönt! Eftermiddagen spenderades hos farmor och farfar... Farfar var lite yr så jag och farmor satt i timmar och bara pratade om livet, det var trevligt... :) Kvällen avslutades med god thai från Rättvik (japp,det finns en thai på torget nu) och Singstar! :)

lördagen åkte jag, F och T på roadtrip alldeles efter frukost. Första anhalten var Skarp Kalligrafi i Hjortnäs men den butiken var tyvärr stängd, lite trist. Det blir definitivt en tripp dit nästa gång jag är i Dalarna. Vi spanade in genom fönstrena och det såg jättefint  och mysigt ut... Vi fortsatte mot Lager 157 i Sågmyra där det spenderades en del pengar på en vit kofta, två tunikor och en vit skjorta. Nu äntligen har jag den där vita skjortan varje dam bör ha! :) Jag köpte även två snygga Bondelidskjortor till P samt strumpor och ett basic-linne för 25:- (fatta billigt!!!). Det var meningen att det skulle vara en påskpresent (hade köpt ägg och allt) men jag kunde inte hålla mig... :) Roadtripen fortsatte hem till farmor och farfar där vi satt i solen i timmar, fikade och bara hade det gött! :) Väl hemma käkade vi tacos, kollade på Robinson och spelade Yatzy! Det blev även en kort visit hos Moffil där vi kollade på "Jag vet vad du gjorde förra lördagen". Det blev en rätt sen kväll,men det var trevligt! :)

söndagen hann jag inte så mycket mer än att käka en snabb frukost, packa det sista och säga hejdå till alla innan pappa körde ner mig till stationen (tänkte säga Centralen, men det passade sig inte riktigt)... Det kändes som tågresan gick väldigt fort trots att den tog 7 timmar. Jag tackar Ipoden och en bra bok (Annika Bryn - den sjätte natten), dessutom sov jag nästan hela vägen från Borlänge till Örebro, så där försvann ju ett par timmar! Hemma slappade vi mest, käkade Burger King, kollade "Wipe Out" och "I Sanningens Ögonblick" (stackars patetiska tjejer som ställer upp i det programmet. Jag har aldrig sett det innan och kommer aldrig se det igen, men det är ju nästan sorgligt att vissa gör vad som helst för pengar). Jag pyntade också med påskris, fjädrar och ägg så vi får lite påskstämning hemma... :)

Som sagt en mycket trevlig helg, men "borta bra, hemma bäst".

Lite bilder från Dalom
           
 

Upplevelse

I skrivande stund befinner jag mig alltså i den rätta viken i Dalarna...

Flygresan hit var en upplevelse i sig. Det började med att vi åkte en liten buss, jag och max tjugo personer, ut till det minsta flygplan jag någonsin skådat! Jag fick lov att ta en bild som jag skall visa er sen, men då min lillebror inte är hemma så vet jag kabeln till kamerakortet är... (P, förlåt mig för att jag inte vet vad det heter, hihi). Det var alltså ett minilitet flygplan med små propellrar. När vi skulle kliva på erbjöds öronproppar men jag tackade vänligt nej och tänkte "vem behöver öronproppar, jag brukar aldrig få lock". Sedan gick jag ombord, slängde in handbagaget i en liten lucka (då det inte fanns plats för det vid sätena) och gick mot närmsta lediga plats. Alla gick nedhukade då det inte var särskilt högt i tak i kabinen. Jag ringde P direkt för att berätta om detta magnika anti-jumbojet, han bara skrattade... :) Så slogs motorerna på och jag förstod genast varför alla tagit emot öronpropparna som erbjudits. Jag vinkade till mig den så kallade flygvärdinnan som också verkade knäcka extra som andrepilot då hon senare satt brevid piloten i cockpit. Hon log när hon gav mig dem, tänkte väl "dumma brutta". Sen satte vi av i fart och upp i luften, vi flög dock väldigt lågt hela tiden så man såg tydligt landskapet under. Jag somnade rätt kvickt eftersom både reselektyr och färdkost befann sig bak i handbagaget i den lilla luckan. Sen när jag vaknade var det bara tio minuter kvar till landning - perfekt! Positivt med resan var ändå att det var öppet till cockpit så man kunde blicka ut, så häftigt. Dock hade jag ju platsen längst bak så  jag såg inte så mycket men nästa gång jag flyger skall jag givetvis sitta längst fram. Positivt var också de stora fönstrena! De var helt enorma om man jämför med planet i helhet, vilket innebar att jag som satt i gången kunde se minst lika bra som min granne...

Nu ska jag gå och se klart hockeyn, Leksand förlorar nog igen... Det ser inte bra ut, tyvärr måste jag säga!!!

Trevlig kväll!
 

Lunchskratt

Vad vore världen utan skratt? 

Jag har haft en asrolig lunch... :) Prick klockan 12 stack jag och E iväg mot Frölunda Torg för att inhandla lite babykläder till en av våra säljare som fått barn. När vi betalat för kläderna går vi mot sminket och båda blir sugna på att testa läppstift, jag är nämligen sugen på lite färg nu såhär på vårkanten. Dock tar vi den starkaste rosa som går att hitta (njae, det låter brutalt men ok, den var starkt rosa) och smetar in på våra läppar. Det roliga är att när vi ska smacka sådär som man gör när tar på nåt på läpparna så tar det stopp! Det går inte att få bort, hur mycket vi än skrubbar och försöker! Lätt fnissiga fortsätter vi runt på torget, de två fröknarna Pink... :) Varje gång vi kollar på varandra skrattar vi... :) Där går vi bägge två med lika rosa läppar och ser glada ut. När vi kommer tillbaka till kontoret undrar folk va vi har gjort... :) Vi har skrubbat å skrubbat men det släpper inte så vill ni ha ett riktigt kyssäkta läppstift köp Loréal Infallible. Då är ni garanterade färg på läpparna! :)

Härligt med sådana stunder som förgyller dagarna! :)

Kyssäkta färg

Bild: http://marianova.com/skonhet/catwalk-lappar-sommarsmink-2