Fixar-Frasse fortsätter

Igår kväll efter jobbet var jag minsann Fixar-Frasse och hann med tvättning, städning av badrum, rengjorde köksfläkten, handlade, bytte glödlampor lite varstans och rensade Sigges låda. Jag hängde till och med ut täckena på vädring en bra stund innan jag bäddade rent i sängen... Ikväll fortsätter jag (förhoppningsvis) i samma spår... Packa måste jag göra också, borde egentligen ha gjort en packlista känner jag! Men men, det är ju inte en evighet jag ska vara borta i och för sig... Men ändå, listor is the shit!

Jag har just varit ute och provkört en V50 också, kändes faktiskt väldigt bra! Tack E för provturen! :)

Ikväll klockan 21.00 lyfter mamma och pappa från Arlanda till Afrikas djungel. De ska under tre veckor åka på safari, bestiga Kilimanjaro och sola & bada i Zanzibar! En sådan resa hade inte varit heeelt fel... Jag är inte alls avis eller så ifall ni undrar!

Nu är det städtajm som gäller, mot Maxi för inköp av det jag glömde igår!

Ha en trevlig kväll!
 

Godsak


Bild: http://www.discshop.se/shop/img/omslag/front_large/4/75864.jpg


 

Inte än va

Det är väl inte meningen att man ska behöva skrapa rutorna i september va??? Det känns inte ok! :(

PS. Skrämmande långt inlägg om helgsummeringen! Sorry guys! :)

 

Dala-planering

Detta skall försökas hinna med i helgen:

* Mysa med småbrorsorna
* Träffa Sara i Leksand
* Träffa Sofia & Åsa
* Besöka Ylva Skarps studio och förhoppningsvis handla lite kalligrafi
* Lager 157
* Träffa Morfar, Farmor & Farfar, Moster med familj
* Fira farmors födelsedag
* Morfars garage (leta efter diverse antikviteter)
* Gå på marknan
* Utgång på Rättviks nattklubb (wow)
* Inredningsaffärer i Rättvik/Leksand

 

Helgsummering

Japp, då var måndagen här och helgsummeringen är på intågande! :) Jag sitter ju aldrig vid datorn på helgerna, rätt skönt faktiskt när man ändå tillbringar hela veckodagarna framför skärmen... Därför blir det allt som oftast "små" summeringar såhär på måndagskvisten!

Fredagen var som sagt mysig! Jag hade egokväll i soffan framför tv:n med lite chips och en skål med massor av godis! Jag vet inte vad det är med mig, men jag kan inte plocka en normal liten påse godis som alla andra utan det blir alltid fööör mycket! Hmpf, ok att jag är Svea Rikes största gottegris men va fasen, hur svårt kan det vara? Tydligen rätt svårt!

Lördagen började med att faster stekte american pancakes till L. Eftersom de stora grabbarna i huset sov lekte vi i cirka 1 ½ timme på morgonen innan någon annan vaknade till liv! I lite lätt tidsbrist fick P köra in mig till stan, jag skulle ju klippa mig klockan 10.00 på Södra Vägen. När vi väl var på väg, lagom stressigt hamnar vi i en megapoliskontroll! Typiskt då P som körde inte hade körkort eller annan legitimation med sig! :( Dock hade vi turen att ha en trevlig polis som inte gav oss några böter utan bara en kommentar om att han skulle ha med sig det nästa gång! Toppen! :) Tiden hos frissan tog längre tid än förväntat, eftersom jag inte kom på plats med en gång. Kunden innan mig var ingen mindre än Katerina Janouch som skulle stylas till Bokmässan! :) Jag var in på hennes Amelia-blogg för en stund sen och där har hon skrivit ett specialinlägg om frisörskan, trevligt! Grejt att man har en sådan proffsig frisörska! Väl på plats rådgjorde vi om att ha lite kortare bak å lite längre fram, men ändå ingen markant skillnad på nivåerna... Ja rörigt, eller hur men hursomhelst blidde jag nöjd med mitt lite kortare hår! :) Det känns ju alltid fräscht att få bort det risiga!

Efter frissan småsprang jag till Jacob´s café där M, A och lille P väntade! :) Jag var ju lite sen som sagt! Vi hade en jättemysig liten pratstund medan vi fikade med mackor och diverse chokladverk! De strosade vidare i affärer när jag fick lov att rusa till massören...Thaimassagen var lite skum faktiskt, visst det är alltid skönt att bli knådad men det kändes lite oproffsigt på något sätt! För det första när jag kom så satt en av damerna och stickade och det verkade nästan som de ole/dole/doff-ade vem som skulle ta sig an mig... Weird! Annars brukar det också vara väldigt noga med att man blir omstoppad så man inte blir kall men det var inte så noga här så mina fötter var som isklumpar! Men det mest störande var att det var folk som kom in och ut ur rummet flera gånger och en gång tappade en av damerna en bricka med massa saker på och då började de fnittra hysteriskt! Så hon som masserade mig fnittrade en bra stund efter, det e ju rätt svårt att slappna av fullt ut då! :( Men men, det var skönt i alla fall! Haha, en grej bara - bland det första hon gjorde när jag låg på mage var att på nåt sätt nästan krypa upp på alla fyra på mig och börja massera, hmm jag fick en liten fnitterattack i kudden! Det måste ha sett kul ut! :)

Det blev också en stadsrunda efter massagen! Jag strosade längs Kungsgatan och Fredsgatan! Jag hittade ett par skor från Esprit inne på Åhléns som verkligen inte är min stil egentligen, men de var grymt sköna och snygga med! Det var typ stövlettliknande med lite högre klack och jag tror det kan vara snyggt till jeggings och sånt! :) Men men, jag tror jag bangar dem! Jag fick i alla fall investerat i ett gråaktigt leopardmönstrat linne från Zara för ynka 159:-... Najs prajs, eller hur? :)

P var borta på hockey och fest under kvällen så jag köpte hem lite ost och kex, myste framför tv:n och läste ut "Flickan som lekte med elden" för andra gången, inte klokt vad mycket jag glömt sen den första gången jag läste den! Nu är jag alltså redo att se filmen! Jag tänkte dessutom börja läsa tredje delen nu när jag ska åka tåg om ett par dagar! Ja, för på torsdag efter jobbet är det Rättvik som hägrar! :)

Igår sov vi rätt länge... ;) Frukosten på stan blev inställd och istället en macka hemma, jättetrevligt (eller?)... Sedan åkte P in till stan för lunch på Hard Rock och jag mötte sedan upp honom för att ta en kik på en väska jag spanat in under lördagsstrosandet! Dock är väskan inte helt 100 då den känns lite okvinnlig så att säga! Dock är jag inte helt övertygad om att jag lagt den på hyllan, eftersom det är en perfekt vardagsväska! Hmm, jag skall ta mig en funderare! Kvällen innebar hockeymatch i en iskall hall! Det var så illa att vi fick gå ut och värma oss i periodpauserna! Hu! :( Jag har i alla fall konstaterat att tygskor inte hör hemma i en ishall, oavsett tid på året! Nästa gång blir det UGG´s och raggsockor, ingen tvekan om saken! Det var roligt att se dem vinna med 7-5 och med mycket bra spel av min favoritkedja! Vi firade vinsten med McDonald´s (eller ja i alla fal, killarna käkade pizza)... :)

Min frisörsalong

Bild: http://studioduo.se/

 

Det är dags för fredagsmys

om det så är det sista jag gör... Tänk er chipsreklamsmelodin... :)

Ikväll blir det en hemmakväll av stor rang! Det blir nog Idol, nåt gottigt, kanske lite babysitter och bara chillerill! :)

Imorgon står frisörbesök på agenden, tätt följt av thaimassage och en eventuell fika på stan med M, A och lille P! Till kvällen hoppas jag på mysmiddag med herr P... Är sugen på att laga någon riktigt god mat och se en riktigt bra film (gärna nåt thrilleraktigt)... På söndag är det dags för Rambergets hockeypremiär, så 18,30 kommer jag infinna mig på läktaren (är det ens värt att kalla läktare, snarare bänkarna) hejandes på karlarna!

En helg att se fram emot helt enkelt!

 

A new day

= en tired day! Fy vad trött jag är, frusen är jag med... Det skulle sitta fint med en kopp jordgubbste, täcke, pyjamas och Lipstick Jungle nu må jag säga! Kanske till kvällen...

Igår utövades BodyBalance med S och svärmor, det var jättekul - men ändå jobbigt! Jag har provat det en gång för hundra år sedan och det var verkligen annorlunda mot igår! Det var riktigt kul med bra styrkeövningar och en underbar avslappning. Tur att man är vig som en gås också men det är ju en annan historia! Man får göra efter sin egen kropp, så är det bara! Efter åkte jag hem, lagade spaghetti och köttfärssås och åt framför Lipstick - nice värre! :)

Ikväll blir det till att vika en massa tvätt och tråkdiska!!! Sådär skoj men va tusan - det måste ju göras! Jag har i alla fall svurit en ed och det är att nästa boende skall innehålla en diskmaskin, så är det bara! Inga konstigheter alls...

Have a nice day!

 

Klipptid bokad

Så var det dags för saxen att åka fram igen - efter nästan ett år! Hmm, bra där! Det lär ju vara ruggigt slitet! :( Jag har ingen direkt koll på hur jag vill ha det utan jag rådgör nog på plats med fröken frisör! Nice! :) Förslag?


Bild: http://www.barbershop.se/produkter/183stor.jpg
 

Tandläkarskräck

Just ja, jag var ju hos tandläkaren idag på morgonen! Det gick mycket mycket bättre än jag väntat och jag är så glad för det (ekonomiskt om inte annat)! De tänderna jag trott varit sönderhålade (nice word) är ett par tänder som det är "emaljfel" på och har varit ända sedan dem kom upp. Det är därför jag upplever dem som lite ojämna! Dock hade jag ett minihål i en tand nere, men han visste inte om det var läge att laga men jag insisterade på att få det fixat! Det är ju lika bra att ta det nu så det inte blir större, känns mycket bättre! Så nu ska jag dit en gång till i november! I övrigt tyckte han att jag hade jättefina tänder och det var kul att höra! Jag fick med mig en liten goodiebag med olika typer av tandtråd (satin-tråd), tandborste och tandkräm! :) Han är så himla bra den tandläkaren och sköterskan är också grym! Bra att man hittat en bra mottagning i stan, inte alltid det lättaste kanske!

Inte min tandläkare


Bild: http://www.alltomvetenskap.se/uploaded/image/2007/9/28/Dentist.jpg
 

Dystra väderlek

Regnet bara öser ner, stan är full av vatten - listan på vädret kan göras lång! :( Lite deppigt faktiskt, svårt att gå upp i morse i detta mörker också! Det kan ju faktiskt vara så att det var svårt att komma upp för att vi kom i säng runt 01,30 med, en måndag - inte bra! Men men, va gör det när kvällen var så trevlig! :)

Efter en storhandling med bror på Maxi kom M och hämtade upp mig! Vi åkte till 421 och kollade in HM´s utbud, hon är nämligen ute efter en superfin kappa men tyvärr fanns inte storleken! Va shoppingsugen man blir när man ser alla fina kläder, det får bli en shoppingtur snart! Sedan åkte vi hem till henne, käkade ost & kex (med tillbehör som vindruvor, serranoskinka samt körsbärstomater) medan vi halvkollade på Tina´s Cookalong och Svenska Hollywoodfruar! My Lord, va säger man om dem??? Vilka damer! Skratta eller gråta är min fråga?! Vi satt mest och babblade, kollade nätet efter diverse och hade allmänt trevligt! En riktigt bra måndagskväll... :) Dock kom jag inte iväg förrän sent, strax efter tolv, sorry M att jag uppehöll dig så länge!

P och bror kom och hämtade upp mig efter deras träning! Det var en rätt fnissig bilfärd hem må jag säga, jätteskoj! Vi lyckades dra en hel del skämt varav 2 som klassificeras som riktigt bra, jag vet inte om jag ska skriva dem här egentligen för innebörden för er kommer nog inte vara lika kul som den var för oss i bilen! Skämt kan ju bli så torra ibland, men ok, jag ger det ett försök!
1. P hade varit och kollat på objektiv till sin kamera och de ligger ju i rätt dyra prisklasser! Han hade varit på Expert och de hade enbart rekommenderat de objektiv som de saluförde men han kände sig inte direkt säker på dem. Då fäller jag kommentaren: Nej, det gäller ju att vara så objektiv som möjligt! Mohahaha! 1-0 till mig! :)
2. På väg hem från Burger King frågar grabbarna lite vad jag och M gjort under kvällen. Jag berättar att vi slökollat lite på Tinas Cookalong och att de hade lagat något som verkligen såg gott ut och att det var Cordon Bleu. Då fäller B kommentaren: Korv me brö??? Mohahaha! 1-1 till grabbsen, eller? Vilket var egentligen roligast?

Dags att jobba!


 

Redan måndag?

Hur kan det vara möjligt? Jag tycker knappt att jag hunnit tänka ordet helg... Jaja, det är väl bara att ta nya tag och se fram emot kommande vecka - och helg!

I fredags avslutade jag arbetsdagen med kladdkaka! Min kollega E´s snälle man hade bakat och kom hit och bjöd, smarrigt värre! :) Sen var det alltså taco-kväll with the ladies! Vi handlade och lagade tillsammans, eller jag måste säga att jag inte lagade så mycket! Jag hade fullt upp med att vara faster... L var trött och gnässig när B var iväg och hämtade saker för kvällen, vilket innebar att han stortjöt så fort man släppte ner honom på golvet! Jag och P duschade honom också, men han var så trött att ingenting hjälpte - tårarna sprutade! :( Men jag bidrog med mitt stöd senare, när vi skulle äta! Hihi! :) Det var som vanligt hur trevligt som helst och klockan tickade på! Vi avslutade när alla gäspade stort! Vi hann avverka massor av världsproblem och skojigheter...

Lördagen började med mysfrukost! Denna morgonen hade vi dock tillökning av en pannkaksmoffande L emellan oss i soffan! Hans pappa låg och sov medan vi käkade frulle, kanske lika bra så han slapp se sin son äta oss ur huset! Det gick inte att ta en pannkaksbit åt gången utan gärna tre eller fyra! Så söt, vi skrattade gott! :) Sen drog P till svärmor och målade huset! Jag tog en promenad med L och så köpte vi fika på Margaretas som vi mumsade i oss på trappan! Sen hade jag planer på att åka in till stan för att fika med M men jag somnade på soffan och sov i 3 (!) timmar, så vansinnigt trist! Det kändes som hela j-la lördagen bara försvann! :( På kvällen åkte jag i alla fall och hyrde film, köpte en massa godis och pizza och drog hem till svärmor!  Vi kollade Benjamin Button medan vi mumsade på alla godsaker! Det var jättemysigt och filmen var bra (verkligen sevärd), man fick sig en ordentlig tankeställare!

Igår blev inte riktigt som jag tänkt, men det blidde bra ändå! :) Jag stod i målarkläder och målade i datarummet, hallen, vardagsrummet och sovrummet när jag fick sms av S där hon frågade om jag ville med till Tjörn på kalas. Jag frågade när och hur och fick reda på att tåget gick om en halvtimme så det var bara att slänga av sig kläderna och byta om, skrubba bort färg från armar och ansikte och rusa iväg! Sminka mig fick jag göra när vi var på väg! Det mest imponerande var att jag sprang i ett konstant tempo ändå hemifrån till tåget i halvklackade skor och jag hade en hel minuts marginal till tågets avgång. Najs! Väl uppe på Tjörn bjöds vi på grillad mat (mumma!!!) och krusbärspaj! Det var gott och vi avslutade kalaset med en promenad ner till havet! Trots att det var S födelsedag fick jag också en present - en duschkräm från BodyShop! Inte illa, eller hur? :)

Nu är det dags att fortsätta jobba - jösses vilken lång helgrapportering! Det känns dock bra att vara tillbaka, kanske inte inläggen kommer bli så förbaskat långa nu framöver! (Har tyvärr inga bilder från helgen eftersom jag glömt att ladda kameran)!



 

Veckan som gått

Äntligen fredag! :) Dock har veckan traskat på i kvick takt! Nu ska min blogg funka också! Jag har fått en ny kontakt på blogg.se som hjälper mig bra så nu hoppas vi på att den får vara ifred! :)

I måndags bokade jag in mig på en 90-minuters Thai Oil Relax Massage, hur låter inte det? Jag fick det i presentkort av min morfar, morbror & dam samt moster med familj när jag fyllde år! Det ska bli sååå skönt och jag ser redan fram emot det fast det är över en vecka kvar! I tisdags var jag och min chef på Skatteverket för en föreläsning i internationell moms. Vi blev bjuda på riktigt fashionabla - håll i er - skorpor! Det är ju besparingstider sa de torra damerna och småskrattade! Hihi, det var bara att ta en näve skorpor och en kopp té och se glad ut! I onsdags lämnade vi in bilen på reparation och den är nu borta 10 arbetsdagar, inte kul. Igår kväll var jag först och workade ut på MRL och efter det lagade jag mat! P var och seglade sitt sista race och jag fick ett sådant chokladsug så jag trodde jag höll på att smälla av! Jag fjäskade lite för B som hämtade upp mig och åkte till Maxi! Vi var där 21,50 och precis handla det vi skulle (frukost, brownie och Pain au Chocholat) som jag sedan moffade i mig utan hämningar! Jag kände mig så belåten efter att ha stillat chokladsuget! Vi köpte med Frank´s hem och fastnade alla tre framför 2½ man och vi höll på att skratta oss sönder och samman! Jag fattar inte hur de får till det så bra! :)

Ikväll vankas taco-kväll med damerna samt lille P och lille L. Faster ska vara lite barnvakt när B är och tränar! Det är ju perfekt att lösa det så, hoppas de inte gallskriker när de ser varandra såsom de gjorde sist! Det var kul! :)

Nu är det dags att åka hem och hämta lunchen som jag glömde imorse! Surt!!
 

Helgen

Helgen bjöd på trevligheter (och otrevligheter med för den delen)

Fredag - Sen mysmiddag med Tjolöholsmproducerad biff. P tränar ju numera fredagskvällar och det leder till sena middagsvanor på fredagar!

Lördag - Jag var ute och promenerade med A, M & lille P! Vi promenerade till Gunnebo där det rådde en matmarknad i ekologiskt tänkande! Jag inhandlade ett jättegott stenugnsbakat dinkelbröd! Vi fikade även på deras café, jag provade en bärpaj med råkräm och det var ju inte helt fel så att säga! På vägen tillbaka ringde P (det är här otrevligheten kommer med in i bilden) och berättar att deras båt är kvaddad! :( Det var en annan båt som har kört rätt in i den! Fy, bilderna är inte roliga att se! Det ser fruktansvärt ut för den andra båtens vant har skurit rakt in i Solingen. Först bilen och nu detta!

Söndag - Presentshopping till S. P köpte en superfin stavmixer och jag ett par satin-påslakan! Så fina och jag är inte alls avundsjuk (hmpf). Hon har ju hjälpt mig med gardinerna med så hon fick en extra fin present som jag också skulle vilja ha! Men i vårat hus råder påslakan-köpstopp! Jag kan inte fatta varför, fina påslakan förhöjer ju hela rummets känsla! Men men, vi kanske har så det räcker! På kvällen var det kalas hos Sofie, där vi blev serverade en urgod tårta som svärmor bakat och god frukt! Vi fick äta från det nya fina porslinet också! Trevligt trevligt!
 

Ännu en födelsedag

Grattis världens bästa Proppa på födelsedagen! Hela 20 bast!

Jag och P ringde och sjöng för henne på kvällen, vi hade övat så gott som hela dagen innan detta med allt från operatoner till ja - allt! Hon hörde inte ens att det var vi, hihi!



 

Misslyckad thaimiddag

Resulterade i morötter och prinsesstårta till middag! :) Yummie! Denna prinsesstårta kommer förfölja oss ett par dagar till. Idag har vi dock förstärkning i form av B, kanske den försvinner lite fortare då!

 

Vad är d för en dag? Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig, för det är P´s födelsedag, hurra hurra hurra! :)

Imorse var jag uppe med tuppen och fixade mysfrukost till mister P himself! Jag sprang till och med till bageriet i pyjamas, tur att man bor nära! *fniss* Jag stekte american pancakes och gjorde det mysigt med ett litet paket också! Sedan kom den skönsjungande sången, hmpf! Fråga P om det var vackert? Jag har mina tvivel på att han tycker det! Han var ju hur trött som helst och sov nästan när han tuggade i sig av maten!

Efter jobbet var det dags igen för lite mer seriöst firande - denna gång i form av prinsesstårta! Dock hade jag glömt att beställa, vilket resulterade i att den enda tårtan som fanns kvar var en tolvbitars! Som alla vet är vi två personer i vårt hushåll så det var en rätt saftig överdos av prinsesstårta jag köpte med mig hem! Men vad gör man inte när man fyller en gång per år, på P´s födelsedag är det bara Margaretas prinsesstårta som gäller! Efter middag från Johannebar var vi proppmätta men det var bara att ta sig an tårtan - jag trodde vi skulle spricka! Puh! Även ett liten present fick han även denna gång - nåt flashigt tangentbord som han önskat sig!

Födelsedagsbarnet i egen hög person



 

Vågar jag hoppas

att min blogg äntligen fungerar igen??? Jag vet inte om jag vågar ta ut segern i förskott men jag provar! Jag orkar inte med att den ska hålla på att krångla jämt och ständigt! Jag får nog i så fall byta bloggsajt om problemet fortsätter, så här kan jag ju inte ha det! :(

Ja ni, veckan som gick - vad hände?

Tisdag - Quiz på Notting Hill efter jobbet med M. Vi tog plats runt 18 och käkade först nachos med köttfärs och olika röror innan vi sopade banan med våra medtävlanden. Ok, kanske att ta i lite i överkant men vi klådde i alla fall våra bordsgrannar, vilket nästan var det bästa! En kaxig jäkel! :)

Onsdag - Brandutbildning på jobbet

Torsdag - Kvaddade das Bil när jag skulle backa ut från Chalmersparkeringen och mådde pyton hela dagen för att vår självrisk ligger på 5 papp... :( Jätteroliga pengar, verkligen fantastiskt kul! Där rök höstens shopping... :( Tröstade mig framför tv:n med popcorn och Lejonet och Björnen...  Inte alls deppigt, eller hur? Men men, efter påtryckningar från mina nära och kära med kommentarer som "det är sånt som händer", "det löser sig" och "ingen är skadad" så kunde jag ju inte deppa ihop mig totalt utan fick minsann rycka upp mig lite! På kvällen (sent, runt 23,18 faktiskt) käkade vi mysmiddag, eftersom P skulle spendera helgen i El Stockolmo för segling...

Fredag - Räkor hemma hos B med resten av familjen förutom F... Som dock ringde på morgonkvisten och stolt berättade att han nu har körkort! Tjoho, snacka om stolt syrra! :) Lite skumt att åka ensam med Disney-byxan men det ska bli himla roligt och jag ser verkligen fram emot det!

Lördag - Familjedag med start på Maxi där frukost inhandlades! Sedan besök på diverse affärer, bland annat IKEA, 421 med mera! Hemmaslapp på kvällen med Lisbeth Salander som huvudroll! Jag har påbörjat bok nummer två igen (det var ju cirka 100 år sen jag läste den första gången) som en påminnelse inför kommande biofilmen nu i mitten av september!

Söndag - Frukost på Eva´s Paley med A och M! Jättegod frukost med olika typer av bröd, pålägg, yoghurts, hemmagjorda müslis, cupcakes, bullar, juice och te! :) Det var hur mysigt som helst att tjöta med mina goa vänner och tiden bara sprang iväg... Vi hann in en stund på HM på Avenyn och konstaterade att nedervåningen bjöd på überskumt mode! Iofs hittade jag en svart fin kjol men inget inhandlades! På eftermiddagen kom B och Lilleman och hälsade på, trevligt! B var sugen på att kolla fotboll och istället för att L skulle följa med honom tog jag honom på en promenad och hälsade på hemma hos S... Dock var han lite gnässig men efter lite vattendrickande och borstandes i hår och på ryggen blidde han en riktig gosnos! :) Fast oavsett humör är han fasters favvogris! :)

Bjuder på en bild som S tagit på favvisen




 

Nej jag har inte lagt ner

Som jag skrivit innan har min blogg krånglat en massa, vilket gjort att jag inte kunnat publicera! :( Sen har det även varit en del veckors latmask i mig kan man säga för att jag inte hittat kamerasladden med mera! :( Men nu ska nog allt vara som det ska så nedan kommer en jädrans bloggharang med massa olika inlägg. Jag förstår om ni snarkar er till sömns men det känns ändå bäst att publicera när jag ändå skrivit... :)

Så nu har ni 14 (!!!) nya inlägg att ta ikapp er med! :)

Byyyeee!


 

Skåne-roadtrip

I lördags var jag och P på en liten tripp till det vackra Skåne! Han skulle ner och hjälpa en dalmas med ett båtköp så jag hakade på! Det som fick mig att smälta var att P lockade med fika på Flickorna Lundgrens på Skäret! Vi var där exakt för ett år när vi hade en roadtrip med svärmor och Proppan, men då var det tyvärr stängt... Så nu var det revansch som gällde! :) Det är sååå mysigt där mitt ute på landet, det lilla gulliga huset som e lite snett och skevt men bara så vackert! Riktigt idylliskt! :) Det var inte direkt gratis, fika för mig och P kostade 326:-, det ni! :) Dock fick man ju en putsad kopparkittel med kaffe som skulle räckt till 4 personer och en tekanna med cirkus 4 koppar med... Men det var verkligen värt det att få sitta där i trädgården!

Sedan körde vi vidare mot Malmö där P dumpade mig vid ett köpcenter, Svågertorp! Men efter att ha insett att det inte var mycket mer än Ilva (iofs väldigt roligt att kolla en massa fina saker där) och Stadium tröttnade jag så jag gick till Rusta och köpte tidning/godis/bok och underhöll mig själv i bilen! :)

När P kom tillbaka var båten köpt så vi proppade in de seglena som P köpt i vår bil och körde hemåt med stopp en mil utanför Malmö där vi åt "lördagsmiddag" på Donken! :)

Bilder från Flickorna Lundgrens - (PS de snygga Rörstrandsmuggarna är de P köpt hem till oss, I love)
        

 

Vecka 35

I onsdags var jag och M på det bästa tapas-stället jag provat, Manãna! Mumsfilibabba! Vi drack ett glas gott rött vin och smaskade i oss diverse gottigheter från menyn. Vi åt baconlindade dadlar, vetetortillas med rostad majsaioli, marinerad kronärtskocka, vitlöksbröd, serranolindad sparris samt getostsallad med rödbetor (Proppan, du njuter nu va, hihi)... Vi satt i timmar och bara babblade om allt mellan himmel och jord, det var så himla trevligt (A, nästa gång hänger du på!)! B kom och hämtade oss, skönt att slippa åka kommunalt sent!

Torsdagsmorgonen började sådär med ny tjänst som akutchaufför! Akutbesöken gällde B, han hade fått något i ögat under onsdagen och det blev bara värre och värre! Så vi startade med en tripp till Sahlgrenska men de skickade oss vidare till Mölndals Sjukhus där jag släppte av honom. Fick ett sms av honom lite senare där han berättade att han fått en metallflisa som bränt in i hornhinnan! Usch, jag är så känslig med allt som har med ögon att göra! Jag hämtade honom på lunchen och då berättade han att de slipat och borrat bort flisan - jag höll på att svimma... :(

Vi hade konferens under eftermiddagen där vi tog upp det som hänt under året och vad som står på planeringen härnäst! Det är så himla inspirerande med konferenser, man känner att man vill ta nya tag (och det är ju det som är meningen)! Sedan hem en snabbis för att svida om innan middag på stan! Vi käkade trerätters på Babar och det var jättegott! Allra först fick vi en smarrig Strawberry Daiquiri... :) Till förrätt åt jag en bruschetta, till varmrätt blev det hängmörad oxfilé med potatis- och getostkaka och som dessert en chokladbakelse med chokladglass (P i Stockholm, det liknade chokladdesserten på den grekiska restaurangen som du rekommenderade)... Sedan drack vi några drinkar innan vi promenerade vidare till Lipp där ännu en drink insörplades... :) E´s man F hämtade och körde hem oss och fick också lyssna (men även han instämde i kören) på en otroligt vacker födelsedagssång till E som blidde hela 26 bast i fredags! :) Grattis tjejen! :)

Fredagen spenderades i soffan medan P var på träning, de har nämligen nya träningstider nu - varje fredagskväll! Tjoho, not! :(

Bye bye

 

Vecka 34

Veckorna bara springer iväg... Snart går vi in i september, det känns crazy!

Måndag - Myskväll med M som droppade förbi med Lejonet och Björnen´s citronsorbet! :) Vi snackade en massa goja och kollade även in Lipstick Jungle (nya favvisen)...

Tisdag - Tacokväll och friidrott i stora doser! :)

Onsdag - Pappas födelsedag.. Grattis farsgubben, du blir bara äldre och äldre! :) Eller som du säger: "Jag har så svårt att förstå att jag snart har barn som är 30 när jag själv bara är 28"... Pappa i ett nötskal, men lite sant är det väl att man inte blir äldre än man gör sig. Siffran är ju bara en siffra (kommer från en med åldersnoja, hujedamig)!!!

Torsdag- Nja inte vet jag vad som gjordes här inte... :)

Fredag - Tjejkväll hemma hos A på kvällen som lagat fisksoppa! Mumma! Det var hur gott som helst med lax, räkor och spenat! M hade handlat med vitlöksbröd och jag slängde ihop en kladdkaka när jag kom hem som vi sedan gräddade på plats hos A...Vi matade lillkillen, det är alltid lika kul att mata de små! Ofta har man ju mer mat på sig än vad de får in i munnen... :) Sedan satt vi hela kvällen och babblade ikapp, timmarna går rätt fort med de här damerna vill jag meddela! Men vi hade hur trevligt som helst! :)

Helgen
- Spenderades på stan med mamma, morfar, morbror, bror och lilleman! Jag fick ett par fina örhängen av morfar, en foundation och ett urgulligt svart nattlinne av mamma. I love mitt nya nattlinne, det är såå skönt att sova i samtidigt som jag tycker det är enkelt och snyggt! :) Vi avslutade stadsbesöket med en räkmacka på Heaven 23. På söndagsmorgonen var jag uppe med tuppen och redo att avskedsfika med mamma och morfar! Efter det promenerade jag bort till Agneta för att hämta hem min cykel utan minsta luft i bakdäcket! Haha! :) Jag stannade till vid B och de kom ut och hälsade! Vi gick till en lekpark där lillgrisen fick gunga, åka rutschkana (dock var det ju mycket trevligare att klättra uppåt och det klarade han galant) samt springa omkring och jaga en fotboll... Han blir så stor fort, tänk att han snart fyller ett... Sen var det hem och fixa käk, krypa ned i soffan och njuta det sista av helgen!


 

Vecka 33

Jag skulle egentligen haft semester denna veckan, men jag valde att jobba istället! Det är lika bra när man inte har något direkt inplanerat och när man är inne i "go-et"! Dessvärre blir man ju veckoblind och kommer kanske inte riktigt exakt ihåg vad som skedde denna veckan! Den innehöll säkert lite fika med tjejerna och sådär! :) Vet också att jag slutade tidigare på fredagen och att vi då åkte upp till Tjörn för att hjälpa till som funktionär inför Tjörn Runt. Dock blidde det så att tjänsten som funktionär innebar att ligga på klipporna och slappa i solen hela eftermiddagen, inte jättefel! Jag fick även en Pelle P-tshirt och en Pelle P-väska som tack för besväret! :) På kvällen bjöd L-Å och B på grillmiddag uppe i stugan. Vi var ett helt gäng (P´s kusin, hans flickvän och gasten M) som njöt av grillad mat (=är det bästa) och framförallt halloumi! :)

På lördagsmorgonen stack grabbarna iväg tidigt och vi tjejer sov ytterligare ett par timmar innan vi åt en trevlig frukost och sen fick gasa i 180 för att inte missa starten! Vi hittade perfekta platser lite bortanför alla andra så vi såg hur bra som helst! Det var väldigt viktigt att vi skulle ta mycket kort men hur lätt är det när grabbsen väljer en annan väg och att H av en slump får syn på dem och lyckas ta en suddig bild på herrskapet!? Jaja, de får skylla sig själva! H körde hem efter starten medan jag körde tillbaka till stugan där jag moffade plommon och väntade på att jag och L-Å skulle ut i skeppet för att kolla in grabbarna längs vägen! Även där fick vi ge oss iväg i rasande fart då P ringde och vi förstod att de seglat mycket fortare än våra beräkningar! Det som skulle bli en trevlig picnic på en ö blev en färd i skeppet, också trevligt i och för sig! Dock lite svårare att ta kort, det är inte det lättaste när man guppar fram och tillbaka... Men men, jag lyckades nog rätt bra får jag säga! Jag spelade även in dem ett tag och det blev bättre än jag trott! :)

Resten av helgen var det nog bara lugna puckar med lite fixarfrasse-sysslor, ni vet sådana där husliga sysslor som bara måste göras! :)


 

Madonna

Snacka om att jag är besviken! Jag som var så ruggigt förväntansfull och taggad innan konserten och sen blev det nästan bara blaha! Dock satt vi PERFEKT så jag kan verkligen rekommendera de platserna! Dock hörde vi ljudet med fördröjning hela tiden, sådär kul! :( Sedan var det nog inte bara jag som jade längtat efter att få höra de gamla goa låtarna och sjunga med, det är dock rätt svårt när alla låtar låter likadant, samma "dunk dunk dunk"! Så tråkigt! :( Men visst, nu har jag sett divan som bara slutade helt apropå (enligt mig) och som gick utan ett endaste "goodbye" eller ett "thank you"! Blä!!!

  
 

Myspys på Tjörn

Jag slutade lite tidigare på jobbet i fredags för att dra till Tjörn med Mr P! Vi flyttade båten och inhandlade sedan en stadig (!!!) middag (båda var megahungriga, då blir det rätt lätt en massa extra man e sugen på och som man sen inte direkt orkar med)... När vi kom till stugan satte P igång grillen och agerade grillmästare medan jag fixade salladen och resten av "kvinnogörat". Sedan satt vi ute och myste på terassen medan vi spisade alla möjliga gottigheter! Vi fortsatte in till soffan där vi sen bäddade ner oss - jag somnade givetvis inom en kvart - och bara kollade lite på tv och myste! Dagen efter fixade vi med båten, jag vaxade den så den sken ikapp med solen! Det var faktiskt roligt och P har tydligt talat om för mig att jag kommer få ångra att jag ens sagt det... :) Egentligen skulle jag ha träffat M, A och lille P men det hanns inte med så jag földe med P en superkortis till Gottskär innan kvällens happening - Madonna!

   


 

Blåbärsäventyr

En bild säger mer än tusen ord, eller?

  
 

Bio ikväll

Idag är en deppig och grå dag när regnet för det mesta bara öser ner! :( Det känns verkligen som höst alltså. Vi tände till och med ljus igår till middagen (franska örtfärsbiffar och rotfrukter), vilket är mega-höst-varning! Det är ju så mörkt och burrigt ute så man kan nästan inte låta bli!

Ikväll blir det bio med Deppan, myspys värre! Jag älskar bio - och popcorn! :) Deppan är alltså Johnny Depp och filmen är Public Enemies!

Ha en trevlig kväll!!!


 

Tjejsnack

Mysfrukost även denna dag, det gäller ju att skämma bort sig själv på helgerna!!! :) Dock inga pannkakor idag men det får klassas som mysfrukost i alla fall! Att bara få sitta i lugn och ro utan stress (gärna någon timme) är ljuvligt!

På eftermiddagen väntade en dejt med A, M och en kramglad liten P, som för övrigt växer så det knakar! Vi promenerade i Örgryte/Härlanda/Lunden och letade mysigt fik. Det vi tänkt, ett litet trädgårdscafé, hade öppet men tog inte kort så det var lönlöst eftersom närmsta bankomat låg långt ifrån! Så vi promenerade vidare i jakten på caféer men det slutade med att vi köpte hem glass från Lejonet & Björnen och käkade hemma hos M. Vi tog Blåbärscheescake- (mumma) och Nutelloglass (mumma igen), hur gott som helst... Där satt vi i timmar och tjötade en massa, de är så himla goa mina underbara vänner! :) Jag är så glad att jag har dem!

På kvällen lagade jag käk, franska örtfärsbiffar med rotfrukter i ugn. Vi kollade på film, Knowing med Nicholas Cage, medan vi smaskade i oss maten! Det var nice! :) Jag hade inte alls någon söndagsångest utan var väldigt nöjd med min helg, skön känsla!
 

U2

Wow en sådan show!!! Bono, you rock! :)

Jag måste säga att jag är grymt glad att vi kom iväg på denna tillställning! :) Det hade inte varit kul att missa! Det var så häftigt, allt från den otroliga scenen, till att se alla människor och självklart musiken! Bäst: With or without you! Sämst: De nya låtarna (som jag knappt hört, den jag hört och kan någorlunda är Magnificent och den gjorde de iofs bra)! Men låtar som One, City of Blinding Lights, Vertigo, Beautiful Day och Where the streets have no names var bara jättebra!

Bilder från kvällen i ära
        

 

Torsdagsmys

Efter jobbet var det grillkväll hemma hos svärmor där P´s syrror och I också var med! Vi grillade kycklingfilé, halloumi, majs och käkade med god aptit. Det var supersmarrigt! Till efterrätt hade P gjort en pannacottahallonpaj som var hur mumma som helst! Jag ska fråga om jag kan få receptet på den! :) Det var jättemysigt där vi satt och pratade, klockan bara tickade på och helt plötsligt var det jättesent! Trevlig kväll i alla fall!!! :)
 

Mitt i veckan

Min blogg har fuckat upp, jag har skrivit två mega-inlägg om denna tisdag och båda inläggen har mystiskt försvunnit! :( P tror att blogg.se har gjort någon typ av back-up som inte fungerat eftersom mitt lösenord har krånglat samtidigt som mina publicerade texter spårlöst försvunnit!

Tisdagskul
Åkte in till stan efter jobbet och mötte upp M. Vi skulle för första gången i våra liv vara med på quiz på Notting Hill. Lite nervösa var vi allt när vi hittade stället och insåg att alla gäster var Rockabilly-typer, men vi skakade oss det och fick vårat bokade bord, beställde var sin hamburgertallrik och dricka till det! Det var ett rätt litet men väldigt mysigt hak och ju närmare klockan blev 19 desto mer folk kom det. Vi var glada över att ha bokat bord, det var så mycket folk att många fick stå, det är ju mindre kul! Det var iaf jättekul med roliga frågor, dit ska vi fler gånger! :)

Tisdagstråkigt

P har skadat sin fot! Vi väljer att vara mycket förtegna om händelseförloppet ifall någon a
Filmkväll med mys och MYCKET godis!

Have a nice day!