Bästa starten

Morgonpromenader på lördagsmornar är underbart! Man vaknar till liv på ett helt annat sätt än om man "bara" går upp tycker jag, kan ha att göra med att solen strålar den här morgonen med. Nu blir det i alla fall mysfrukost alone med hallonsmoothie, morotsbröd och ägg! Pontus är på golfbanan så nu blir det solotid ett par timmar här. Jag ska försöka få lite ordning här i hemmet medan jag lyssnar på Hanna och Amandas podcast.

Det var min kompis Malin som rekommenderade dem för ett par veckor sen och jag är fast. Jag gillar ju att lyssna på sommarpratarna på P1 varje sommar och det här är lite åt det hållet fast ändå inte. Ett par systrar som diskuterar livet tillsammans i ungefär en halvtimme och varje fredag pratar de om diverse ämnen (hittills har det varit om vänskap, otrohet, att gifta sig, ångest, graviditet, kroppsideal, att bli ihop) och veckans podcast handlar om att leva tillsammans.

Bild

Idag åker förresten Fredrik och Rebecka till romantikens huvudstad, Paris. Jag är himla avis även om det bara är ett par dagar tills dess att vi också ger oss iväg mot en ny stad. Jag älskar ju att resa (någon som undgått detta?) och tycker att det är underbart att ha resor att se fram emot! Livet känns alltid lite roligare då av någon anledning. Det finns så många platser jag vill besöka i världen och undrar när och hur alla resor ska bli av med tanke på tid och pengar! Samtidigt slår det mig att jag rest en del de sista fem åren (Grekland, Västindien x 2, Paris x 2, London x 2, New York, Rom) och att man får leva på det också, men kanske är det så att man blir mer sugen ju mer man är iväg? Kanske, kanske inte och suget är väl olika från person till person med. Alla är olika och gillar olika saker - så är det!

Nu blir det podcast och hemmafix! Tråkigt med disk men måste göras!

 

Bara nåt

Äntligen har jag fått klippt topparna idag. Eller ja, topparna och topparna - det är tydligen en bedömningsfråga! Hursomhelst, trots att det kanske blev några centimeter kortare än vad jag tänkt känns det väldigt fräscht och jag fick till och med köpt en toning så nu ska jag försöka få i lite färg i håret här under veckan! Vill ju vara snygg i håret inför nästa vecka så hoppas verkligen färgen blir bra, det är nämligen en ny kulör! Blir det bra kanske det kommer ett bildbevis här på bloggen, blir det inte vet jag inte riktigt vad jag gör?! Vill inte ens spekulera...

Annars rullar livet på, det går ungefär lika fort som alltid. Hinner knappt märka att veckan börjar innan det är helg och vice versa! Vi hade i alla fall en väldigt mysig helg härhemma; slapp, godis, motion, film och tjejmys beskriver min helg i korta drag. Nu ska jag sätta mig och skriva ihop lite Paris-tips till Freddan och Rebecka! Alltid kul att få dela med sig lite :) Om det är någon som vill dela med sig av Barcelona-tips är det mer än välkommet!

 

Redan fredag

En sån vecka, jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den. Jag har varit tankspridd, trött, varit mycket känslor i omlopp, känt mig nere men faktum är att det har vänt och faktiskt blivit en trevlig vecka trots detta! Jag vill bara berätta om det roliga, det negativa och jobbiga har redan släppt med hjälp av nära och kära, så vill inte ta upp det!

I tisdags var jag på - håll i hatten - kör! En kollega till mig går på kör så jag blev medbjuden av henne. Det var roligt även om jag inte har någon sångröst att skryta med. Snarare tvärtom. Det var blandade människor (både damer och herrar mellan 25-80 år) och jag är så glad att jag vågade följa med och förgylla tisdagskvällen med vårsånger!

Igår hade vi partaj med jobbet! Vi firade saker och det innebar champagne på jobbet, följt av en fördrink på Locatelli (de hade äggvita i min Cosmo, strange?!), underbar trerättersmeny på Tvåkanten, ytterligare en Cosmo på Hard Rock Café och slutligen lite chill på Incontro! En jätterolig afton med mina goa arbetskamrater!

Nu sitter jag och planerar inför mitt fredagsmys! Pontus ska ut med jobbet så ikväll blir det ego-mys och kanske att jag kan få tummen ur och äntligen kolla på Dagboken. Jag hoppas det!

 

Lördagsbrunch

En morgon som inte började som jag tänkt med Spotify-strul och Runkeeper-strul, men som fortsatte med tjejmys hemma i Malins nya lya. Vi blev bjudna på brunch de luxe; smoothie på färska jordgubbar och melon, scones (med nytt utseende) med philadelphia och marmelad, två sorters quiches, brie och kex samt caesarsallad. Mums! Å till dessert, en supergod chokladpaj med jordnötter och vispgrädde! Detta ihop med timmar av tjejsnack med underbara tjejer - oslagbar kombo :)


 

Sådärja

Back in blogg-business efter ett långt påskuppehåll! Jag har haft en jättemysig påskhelg i Dalarna med nära och kära. Tiden gick såklart jättefort (som alltid) men jag hann med mycket mys och kvalitetstid ändå. Exempelvis har jag hunnit bli ompysslad hemma hos Farmor med bland annat frukost på sängen, ätit trevlig Sjövillan-lunch med morfar och gänget, fått påskägg med smaskigt godis, haft delikat påskmiddag, varit på bäverjakt med Pappa och Fredd, träffat en av mina två tjejkusiner (på pappas sida), promenerat på Långbryggan och mer trevliga saker! :)

Kärlek vid Siljan


Snyggpose a la Becka och moi


Godaste kardemummaknuten på Gårdscaféet i Rättvik


Sen jag kom hem har det inte varit många knop på kvällarna! Myskläder på och bokläsning är det som gällt under den här veckan, som trots att jag har mycket att göra på jobbet är en kortvecka med bara fyra arbetsdagar! Nu ska jag avrunda här, det är dags att nanna kudde om jag ska orka med morgondagen!
Godnatt!

 

Inte glömt

Jag har i n t e glömt bort bloggen, har bara haft lite påsklov! Jag återkommer med ett längre inlägg inom några dagar.
 

Once in a life

För två veckor hade jag precis kommit hem från träningen och klivit ut ur duschen när det plingade till på min telefon och jag såg att jag fått ett meddelande på Facebook. Det var från en gammal pluggkompis från Boråstiden som jag inte haft någon direkt kontakt med de sista åren mer än födelsedagsgratulationer på Facebook. Hon hade skrivit till mig, Malin och Alex i en grupp där hon bjöd in oss till hennes bröllop!! I Madrid. I september! Min första tanke var att det hela kändes lite "skumt" med tanke på att vi inte setts på så länge och tänkte tala med tjejerna när jag såg att sms-cirkusen (positiv bemärkelse) redan var igång. Vi var alla tre ganska frågande till en början men efter ett antal turer fram och tillbaka såg vi det roliga i det. Vi tre på en resa till Madrid för att gå på bröllop, vad är problemet? Det kunde varit pengar men efter en snabb check på några olika resesajter såg vi att priserna för flyg och hotell var mycket humana så vad skulle då vara problemet? Inget som vi såg det, snarare tvärtom! Vilken otroligt rolig och häftig grej, hur ofta händer detta?! Sagt och gjort, vi bestämde oss för att köra på och idag bokade jag flygbiljetterna till oss tre så i september bär det av med tjejligan till Spanien. Det blir underbart med ett par dagars semester tillsammans i ett varmt land; sightseeing i Madrid, tapas, bröllop, fina klänningar, party, bubbel med mera! *längtar redan*

 

Söndagsmys

07:07 - "Faster, jag vill inte sova längre"! Ok, en stund läsning av Nicke Nyfiken gick an till en början men sen var det bara att kravla sig upp och koka ägg som en viss herre önskade till frukost. Trots att inga affärer var öppna och att vi saknade det mesta hemma, lyckades jag ändå skrapa ihop så vi kunde dricka juice, äta kokta ägg och scones - inte fy skam ändå. När jag gör scones gör jag dem enligt min gamla hemkunskapsbok! Jättegott och jättelätt! Ändå blir det så sällan...

Goda scones

4 ½ dl vetemjöl (alternativt 2 dl vetemjöl och 2 ½ dl grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk eller filmjök

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål
3. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna
4. Tillsätt filmjölken (i mitt fall) och arbeta raskt samman degen med en träsked
5. Dela degen i 2 delar
6. Lägg delarna på en smörad plåt så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor (ca 1 ½ cm tjocka)
7. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel
8. Grädda genast mitt i ugnen omkring 10 minuter
9. Ät med smör, ost, marmelad, skinka - ja det man gillar att ha på såklart!

Imorse lärde jag också Leo att ta kort på min kamera, vilket han tyckte var kul och resulterade i att jag nu har runt 60 kort av blandad kvalité på min kamera (de flesta med rätt dålig kvalité men ändå), mest på hans strumpor och Sigge!

 

 

Efter frukost kom Björn och vi tog oss ut till en bondgård i Tuve-trakten där vi kollade in hästar, ankor, kaniner, getter och grisar! Mysigt att komma ut på lite utflykt men va kallt det varit de här sista dagarna, trots att solen visat sig! Efter drygt en timme var det så kallt så vi åkte och köpte glass på Lejonet och Björnen (??!!)

 


Eftersom jag snart åker på en minisemester till Dalarna har jag en lång lista på saker som skall göras innan dess, bloggning står av någon anledning inte med på den listan. Detta innebär givetvis att jag borde ta tag i saker som faktiskt står på listan så jag blir klar någon gång och kan bocka av och känna mig "färdig". Drar ut på det lite genom att sitta här och skriva, snart tänker jag hela tiden. Snart! Varför inte nu??
 

Shoppinglördag

Idag blev det en heldag på stan med Alex och Malin! Hur mysigt som helst! :)

Köttbullelunch på Posthotellet



Doftljus-shopping



Färgglad scarf såhär i vårtider och solbrillor



Testade ny färg på naglarna, kändes lite vågat till en början men nu börjar jag gilla det! Kanske något jag får införskaffa nästa gång det är dags för lite shopping.


Nu ska jag strax krypa ner brevid Lilleman som sover över och håller mig sällskap då min Storeman är på resande fot! Mysigt! Å imorgon blir det mer Lilleman-mys av någon sort, något kul får vi hitta på. Godnatt!