Neggo

Vilken bra start på 2013 rent sjukdomsmässigt :( Först utslagen av salmonella och nu en hosta plus huvudvärk som förföljt mig i över en vecka som gör att jag känner mig smått risig. Det dumma är väl att även om jag boostat mig med massor av apelsiner, te (med honung, färskriven ingefära och citron) och x antal avsnitt av Hart of Dixie så har jag inte vilat mig som jag ska och det är nog den viktigaste boosten för mig. Istället har jag jobbat som aldrig förr, det har blivit långa dagar och sena kvällar! Kanske inte optimalt i mitt tillstånd men nu tror jag det ska återgå till lite mer normala former och jag kanske kan komma mer i fas med mitt liv.

 

Det här ska jag anamma

Läste just en artikel från Expressen, en artikel om hur man får en härligare vinterkropp. Det kan behövas såhär i kalla tider, där det ena dagen är -15 grader och andra dagen +2. Min hud går bananas och gillar inte de här temperaturväxlingarna alls. Jag försöker vara duktig på att pyssla om mig själv men när det blir lite för mycket runtomkring så prioriteras det inte. Dumt egentligen, för det är väl när man har som mest att göra som man skall vara som mest rädd om sig själv för att orka med?! Skärpning från och med imorgon alltså, enligt tidigare inlägg. 
 
1. Lägg en ansiktsmask

På vintern utsätts ansiktet för stora ­påfrestningar med kall utomhusluft och torr inomhusluft. Lägg en ansiktsmask som passar för din hudtyp. Har du torr hy ska du satsa på en som återfuktar, har du fet problemhy ska du satsa på en mask som rengör på djupet. Glöm inte ansikts-krämen efteråt.

 

2. Gör en ­hårinpackning 

Ett torrt, elektriskt och livlöst hår gör ingen glad. Motverka de dåliga hårdagarna med en hårinpackning. Välj en som passar för just ditt hår och låt den gärna sitta i en stund, till exempel när du tar ett bad eller bastar.

 

3. Njut av ett bad

Ett härligt bad gör dig både ­avslappnad och fräsch. Häll badsalt eller badskum i karet och njut av värmen. Har du torr hy kan du ­använda en badolja i stället. ­Kombinera gärna med en hår­inpackning eller ansiktsmask.

 

4. Skrubba huden

Om din hy känns torr och trist kan en ordentlig skrubb hjälpa. För ansiktet kan du använda en peelingkräm. För kroppen kan du antingen använda en peelingkräm eller en skrubbvante och vanlig duschtvål.

 

5. Få i gång ­cirkulationen     

Använd en borste som du torrborstar hela kroppen med, de får i gång blodcirkulationen och gör dig härligt varm. Har du en spikmatta kan du lägga dig på den en stund och få skön avslappning.

 

6. Fila fötterna

Ta hand om fötterna på vintern också. Gör ett fotbad med fotsalt i en stor balja eller liknande. Sitt med fötterna i vattnet i cirka 15 minuter. Torka fötterna lätt. Fila sedan försiktigt bort torr hud från till exempel hårda hälar med en fotfil. Avsluta med att smörja in fötterna med en fet fotkräm.

 

 7. Smörj in dig    

Återfukta hela kroppen genom att smörja in dig med en skön kräm. Välj gärna en fetare variant på vintern när huden ofta är torrare. Eller testa en kroppsolja som snabbt absorberas av huden. Välj en doft som du gillar eller oparfymerat om du har känslig hy.

 

8. Tryck på fotsulorna

Passa på att massera dina fötter en stund. Speciellt om du går och står mycket eller tränar en del kan det vara skönt att tryckmassera fotsulorna. Tryck systematiskt över hela fotsulan och känn efter var det känns extra mycket. Sära på och dra lite i tårna också, de behöver sträcka lite på sig efter att ha varit instängda i vinterskor.

 

9. Fixa fina naglar

Ett snyggt lack på naglarna piggar upp. Börja med att fila naglarna till den längd du vill ha dem. Använd gärna en poleringsfil till ovansidan av naglarna. Se till att naglarna är rena och torra innan du målar på ett underlack. Fortsätt med så många lager som behövs av den färg du har valt. Avsluta med ett överlack och när det har torkat, en nagelbandsolja.

 

10. Ta hand om tänderna

Glöm inte bort att fräscha upp munnen! Använd tandtråd, tandstickor eller en mellanrumsborste. Borsta tänderna noggrant, men inte för hårt. Avsluta med att borsta tungan eller använd en tungskrapa. Till sist, skölj med munvatten.

 

Tyvärr har vi varken badkar eller bastu hemma, men får kanske stanna efter träningen alternativt besöka simhallen en gång den här veckan. Allt för att kunna utnyttja en skön stund i bastun med en mask i ansiktet, en inpackning i håret samt den obligatoriska bastu-apelsinen. Vardagslyx!


 

Fokus på balans

Jag är lite rubbad för tillfället. Kombinationen massor på jobbet och trötthet Alabama ger energi 0.0 och det känns lite smått ohållbart så jag har utarbetat en plan, en plan som skall få mig på fötter igen. Från och med måndag nästa vecka fokuserar jag helt på detta:
 
* Jobba jobba jobba så jag kommer i fas
* Komma igång med träningen efter ett alldeles för långt uppehåll
* Tidiga kvällar så jag får massa goa sovtimmar
 
Tills dess tänker jag njuta lite av helgen. Imorgon ska jag, grabbarna Grus, Alex och Philip till badhuset. Jag som hoppas på att bubbla och basta får nog tänka om när det är två livliga små killar med i gänget, det blir förmodligen rutschkanor, plask och skvätt istället :) Nu en stund i soffan innan jag däckar för natten! Zzz!