Morgonstund har guld i mun

Jag vet inte om jag är benägen att hålla med. Imorse gick jag upp lite väl tidigt och det börjar kännas i ögonen vill jag lova. Anledningen till den tidiga uppgången var att jag lovat P att köra honom till tåget och istället för att åka hem och vila en stund (som förmodligen blivit värre) så åkte jag direkt till jobbet. Jag var på plats strax innan sex, vilket faktiskt är personligt rekord. Jag fick massor av saker gjorda och det var skönt att sitta här en stund i lugn och ro.

Ikväll blir det ett besök hemma hos A, givetvis ska M också med. Veckans tissel- och tasselstund är kommen! :) Det ska bli jättetrevligt! Annars bjuder veckan på lönekurs under morgondagen, våffeldagen på torsdagen då det ska mumsas våffla med P & Svärmor och på fredag efter jobbet ska jag bege mig till TUR-mässan för att samla inspiration till resor (som om det behövs!?!?)!
 

Sköna helg

Varför är det inte helg oftare? Det är ju så skönt att vara ledig! :) Att det är sol och plusgrader ute gör ju inte saken värre direkt. Dessutom har vi köpt lite nya blommor och ett gäng olika påskliljebuketter som gör att det känns lite vårigt inne med... :) Idag har varit en riktig slappis-dag. Vi håller på att tvättar och när jag inte håller till i tvättstugan läser jag "Luftslottet som sprängdes" och P följer Leksandsmatchen medan vi smaskar på ostbågar och dricker cola. Dock fick jag nyss ett ryck och rensade i en garderob där vi bland annat har en massa skor. Jag slängde tolv par skor som jag anser ha gjort sitt, jag trodde inte ens att jag ägde så många skor men det gjorde jag ju tydligen. Dessutom är det en massa skor kvar i garderoben, så det känns bara skönt att de dassiga paren försvinner.

Jag kan förresten rekommendera två bra filmer; The Blind Side med Sandra Bullock och Up. Bägge var jättebra! :) Den sistnämnda var helt otroligt söt, en kärlekshistoria som framkallade en massa tårar! Jag skriver inte mer om vad de handlar om, se dem istället... :)

Nu är det dags för ett par omgångar Betapet innan vi börjar med middagen!

 

Fredagsmys

Äntligen ska jag försöka plita ner några ord här! Denna veckan har jag verkligen varit en busy woman och spenderat många övertidstimmar på jobbet! Därför är det extra skönt att det är fredag och att jag har en hel helg att hämta igen mig på. Det känns ännu skönare att vi inte har något speciellt inplanerat så vi kan göra det som faller oss in!

Det har som sagt varit mest jobb under veckan men lite annat har också hunnits med. I onsdags hämtade A & Ph upp mig och vi åkte hem till M, där vi käkade räkmackor och åt urgoda kärleksmums som M bakat! Det blev en sen kväll med en massa snack och prat om kommande planer, jag kan inte förstå att tiden alltid går så väldigt fort när vi ses... Efter en smått hysterisk arbetsdag igår föreslog jag filmkväll för P och vi kollade på The Road. En mer grå och deppig film kan man ju leta efter, det var bara grått, grått och ännu mera grått. Det var en tragisk historia om en pappa och hans pojke som lever nästintill ensamma förutom ett gäng kannibaler i en förstörd värld (vad hände?) och försöker överleva (varför?) mot de faror som väntar dem! Det var en del råa scener när jag helst av allt ville gömma huvudet bakom kudden! Hursomhelst, jag rekommenderar den inte!

Nu väntar jag på min kollega som kommer med sushi vilken sekund som helst!

 

SATC 2

Den 28 maj har Sex and the City 2 premiär! Jippie, det ska skrivas in i min fina almanacka! :)
 

Kläder att vänta in

Visar här bilderna på det jag beställde i lördags kväll, fast tunikan är beställd i vit!


Bilder: http://www.ellos.se/

 

På tok för länge

Idag blev det en alldeles för lång sovmorgon! Jag vaknade nyss och gillar inte alls när jag sover för länge på helgerna, dagarna blir ju så korta! Kanske jag ska gå en sväng kring kvarteret, njuta lite av solen och vakna lite till liv innan jag drar mig mot ishallen? Jag tänkte åka dit idag med en sväng, kolla en match och eventuellt bidra med min hjälp om den kan vara till nytta någonstans!

Nu: Dags att ta tag i dagen!

 

Anna

Det blidde Anna som tog hem segern! Jättekul tycker jag, jag gillade låten skarpt! Hon är så söt med, så liten och näpen och med sina röda Converseskor till sin söta klänning! :) Jag gillade ju som sagt Salem med, den låten växer för varje gång jag hör den. Roligt att Björn Gustafsson dök upp på ett hörn med, helt plötsligt satt han vid pianot - oväntat och väldigt kul! :)

Nu har jag just klickat hem två plagg från nätet! :) En korallmönstrad sommarklänning och en tunika i vitt med blåa detaljer! Dock kommer de inte förrän om ett bra tag, men det gör ju inget eftersom jag inte kan använda det än ändå! Kul med lite nya kläder, det behövs verkligen vill jag lova!

 

Frusna fötter

Jag har just kommit hem efter nästan en hel dag i ishallen! Jag har hjälpt till med att stå i kiosken och kollat några matcher! Fast jag spenderat mycket tid i ishallen har jag tydligen inte lärt mig att ha på mig varmt om fötterna så nu är jag frusen och har just tagit på mig mina angorasockor! Ikväll blir det Melodifestivalen för hela slanten, svärmor kommer hit och kollar också! Heja Anna, Salem och lite Darin! :)
 

Äntligen fredag

Det finns ingen dag i veckan som är så bra som fredagen! Nu har man hela helgen framför sig, lovely! :) Det kommer nog bli en hel del hockey i helgen med tanke på att Ramberget har sin årliga berömda cup! Annars har de sista dagarna har bara svischat förbi, tusan va fort det går! Ikväll blir det i alla fall tjejmys för hela slanten hemma hos A. Vi ska laga fisksoppa, dricka vin och göra marängswiss till dessert!

På lunchen var jag och E iväg till Systembolaget och jag har för första gången (vuxenpoäng) beställt ett mycket gott Ripasso-vin! Jag fick riktig professionell service, tack F! Nu hoppas jag bara att vinet smakar lika bra som jag kommer ihåg det! :) En annan rolig sak är att jag idag känt lilla Lea sparka för första gången (Lea - det jag kallar min kollegas baby i magen för).

Nu ska jag fortsätta dagen med allt som måste göras innan jag traskar hemåt!

 

Vår i sikte

Nästan halva lunchen har jag och två arbetskamrater suttit ute och njutit av solen! Härligt, nu längtar jag mer än någonsin efter våren!
 

Hollywoodfruar

Eftersom jag missade förra säsongen med Hollywoodfruarna (alla avsnitt utom ett) tänkte jag igår att jag banne mig skulle se det! :) Sagt och gjort, jag såg halva i alla fall - fick lite smått panik på de nya stjärnskotten. Damer över 50 som tror att de just fyllt 20, klädda i leopard från topp till tå och som klämmer och känner på unga killar som skall vara bartenders inför en kommande Barbiefest! Hmm... Jaja, Maria Montezami var i alla fall cool, där skrattar man ju rätt gott när hon berättar (på sitt sätt) om sina cravings efter tofsar, hur kul det är att spara pengar (medan man spenderar makens) och hur hon - till skillnad från alla andra - lägger på sitt läppstift underifrån för att se snygg ut medan hon smetar in det! :) Jag ska se nästa avsnitt med har jag bestämt, för då gör en Hollywoodfruga från Dalarna entré, det kan jag ju inte missa... :)

 

Måndagsmorgon

Å den kunde ha börjat bättre vill jag lova! :( När jag kom ut idag såg jag att vår bil fått en buckla med en grov rispa i lacken! Jag kände bara "NEJ"! Jag blir bara så trött, i måndags förra veckan hade vi den inne på reparation för att byta vindrutan!  Inte nog med att det är tråkigt och meckigt att ringa hit och dit, det är framförallt jävligt dyrt! Sura pengar som bara försvinner!

Jag blir dessutom sjukt trött på att det är vi som får stå för smällen, trots att vi inte åstadkommit den! :( Om man råkar backa in i någon, slå upp sin dörr i en annan bil etc, varför kan man då inte bara stå för det?! Det är så fegt att bara åka därifrån! :( Varför inte bara lämna en lapp på rutan och ta sitt ansvar?!? Gaah! :(

Nu ska jag försöka jobba på, men tankar på bilen och min onda rygg gör det inte lätt för mig! Det låter som jag tycker väldigt synd om mig va? Det gör jag, speciellt med bilen! Suck!

 

Uppdatering a la 3 veckor

Här kommer en alldeles för lång (på grund av dålig uppdatering) harang om vad som hänt i mitt liv de sista veckorna...

* OS!
Det har varit en jätterolig OS-period med massor av gluttande! Varje dag har det varit någonting och det kändes lite tomt när det var slut, eftersom det blidde lite av en tradition att kolla sport varje dag när jobbet var slut! Det har i alla fall varit otroligt roligt och spännande att se svenskarnas prestationer och vad härligt med så många medaljer! :)

* Lille Ph har fyllt 1 år!
Liten blir stor! Han är otroligt gullig den lilla och stapplar nu några steg i taget samtidigt som han lyser som en sol! :) Jag och tant M köpte med oss en retrofulsnygg läderhund när vi skulle på kalas. Låter lite suspekt eller hur, men den var riktigt cool!

* Världsmästarlördag a la tapas!
P kom ner på en liten oplanerad tripp och det var jättemysigt! På lördagen slängde vi ihop några tapas och mumsade på till Melodifestivalen! :) Vi serverade hemmagjord pizza, vitlöksbröd, örtröra, oliver, ölkorv, tomat- och mozarellasallad, parma med melon, rödbetor med getost och valnötter med mera! Till efterrätt gjorde vi kladdkakemuffins! :) Det var gott och en jättetrevlig kväll!

* Alla Hjärtansdag
Mys med chokladhjärtan och en liten present i asken! :)

* P skadad...
:(
Så tråkigt och jag lider med honom! :(

* Kids-dejt
Ph och L träffades, det var roligt och lite fascinerande hur de ser på varandra! Visst blev det lite tårar men också lite kramar och lek! Det verkade ändå som om de tyckte det var skoj!

* Myspysdag på stan med arbetskamraterna
Vi damer på jobbet skulle egentligen ha åkt till huvudstaden men bestämde oss för att stanna i stan när vi hörde om SJ´s alla missöden. Det var en riktigt lyckad dag med frukost på Le Petit som start! Vi fortsatte genom Haga och vidare in mot stan. Jag köpte bland annat tre gröna fina täljstenshjärtan och ett diadem med rosett! :) Vi lunchade gott med ceasarsallad på Barsidan innan vi traskade vidare!

* Öppet Spår
P åkte Öppet Spår och jag är grymt imponerad. Vi följde henne under hela loppet via nätet, roligt att "se" hur hon kämpade fram i spåret!

* Träffat A och M
Vi har haft mysiga och roliga dejter där vi löser världsproblem och fikar (givetvis)! ;) Sist hade M bakat urgoda chokladbollar, gottigt!

* Besök av familjen från Dalarna
Mamma, pappa, F och flickvän har varit på besök! En intensiv men rolig helg som bland annat bjudit på Ikea, mys med Liten, Wii Sing, nybakade scones och Vasaloppsstart!

* Promenad i vårvädret med A och Ph
Igår var det verkligen vår i luften! Jag hängde till och med ut våra täcken på vädring, det är vårigt! Jag promenerade med A och Ph och sen gick vi hem till oss och fikade! Helt plötsligt utan förvarning kommer B och L också så de små killarna fick leka av sig lite! På kvällen såg vi Sherlock Holmes - bra film. Vi satt också uppe och skulle kolla in klänningarna från Oscarsgalan men efter nästan en timme gav jag upp! Det var mest reklam och jag låg och halvsov, ingen vidare kombination.

Det var lite från mina veckor det, nu blir det mer uppdatering framöver!