Wiii 1, 2 och 3

Äntligen har vi bokat hotell i Barcelona. I veckan som gick hittade vi ett hotell som ligger mitt på La Rambla, tydligen ett utmärkt val av läge! Jag ser verkligen fram emot kommande resa, drygt en månad dagar kvar tills dess att vi är på väg! Wiiii 1! Och nästa vecka sitter jag på tåget till Dalarna med, wiiii 2! Där blir inte lika mycket tapas och sightseeing men väl tid med nära och kära! Drömde till och med om farmor inatt så nu längtar jag extra mycket.

Nu blir det fredagsmys här om en stund (wiii 3), ska bara åka till affären och handla lite först. Vet inte vad vi ska äta men något mysigt får vi allt hitta på, det kommer ju dröja drygt en vecka innan vi får äta middag tillsammans igen! Jag hoppas på lite filmmys här hemma ikväll med, om vi hinner vill säga. Trevlig kväll!

 

Vilken skillnad

Igår - underbar vårdag med varma vindar. Idag - mer höstlikt och blåsigt som sjutton. Vilket jag föredrar? Gissa :) Trots blåsväder funderar jag starkt på att ta en promenad; rensa lite tankar, fylla lungorna med lite frisk luft och bara röra på mig lite! Sen blir det hemmamys ikväll, eller ja mys och mys! Tömma kontot genom att betala räkningar, disk och matlådelagning - jag tar tillbaka mys och säger istället att det ikväll blir hemma-måsten! Det får gå det med!

 

Lovely

Behöver jag säga mer?


 

Inte min dag

Idag är det inte min dag, inget går egentligen som det ska! Det börjar med en sen ankomst till jobbet, vilket resulterar i svårt att komma igång. Nästäppan och hostan följde även med till jobbet, även om jag mer än gärna lämnat mina två nyfunna "vänner" hemma. Jädra baciller, de får gärna försvinna nu för det börjar bli tröttsamt! Dock har jag varit lite dålig på att boosta kroppen det sista så det kanske är det som saknas. Ikväll blir det vitaminchock igen, kanske en mysig film kan hjälpa till på traven med?! Behöver komma över den här neggo-dagen!

Igår var mer min dag! Då var det solsken, våffelmys med Darling och kvällsmys med tjejorna! Det gillar vi mucho grande! Det enda som inte var bra igår var att vi gick över till sommartid och fick sova en timme mindre, ok det kommer snart vara kanoners med sommartid men just idag och igår - not so good!

Våfflor i stora lass hemma

 


Söndagsmys hemma hos Alex


Kanske är det ett smart drag av mig att sova en stund (är ruggigt trött) för att sen ta tag i mitt liv och göra något vettigt?! Jag har planerat en tripp till affären, skafferiet och kylen behöver fyllas på och ett antal (alldeles för många) pantflaskor behöver pantas! Gräsänka som jag är behöver jag ju underhålla mig nu när det inte blev någon step på grund av bacillerna! Det gäller att göra de "roliga" sakerna då! Nej nu svamlar jag, godnatt för en stund!

 

Bra start

En powerwalk såhär på morgonkvisten, allt för att trotsa förkylningen som hållt i under veckan. Skönt också att få lite luft och rensa tankarna med go musik i öronen! Nu är det dags för mysfrukost med frallor från Margaretas. Mums!!
 

Åh ja

Jag börjar bli bättre! Mitt halsont har övergått i täppt näsa så dunderkuren måste ha gjort sitt! Wihoo, det hurrar vi för! Igår hade jag en jättemysig kväll med Veronica här hemma hos oss. Vi åt räkor med alla möjliga tillbehör och jag hade till och med hunnit baka en kladdkaka som vi kunde gotta oss med!

De här fina blommorna fick jag när hon kom



Inte illa, en riktig lyxbukett som ser ut som en brudbukett tycker jag!

Nu ska jag vitaminchocka kroppen igen med en fruktsmoothie, sen måste jag rusa till jobbet. Är nästan på gränsen till att bli lite sen! Idag blir en långkörare så jag kommer i fas! Ha en härlig dag!

 

Åh nej

Jag vill inte bli sjuk! Tyvärr ömmar halsen (men inga vita prickar tack och lov), jag låter sisådär lite kraxig på rösten och kroppen känns lite matt! :( Jag har boostat mig hela dagen med multivitamin, färskpressad juice, frukter såsom kiwi och passionsfrukt, te med citron och färsk ingefära och nu broccolisoppa! Ikväll blir det tidigt i säng och hoppas verkligen eländet försvinner inom en s n a r framtid.
 

Nöjd

Det är en nöjd-med-helgen Helena som skriver idag! En helg med massa mys på hög nivå! Massa hockey i lördags med de tre grabbarna! Hämtmat från Söder i stan. Igår fick jag tvättat en massa hemma - välbehövligt. En stor dos Leo - välbehövligt. Tjejdejt ända in på småtimmarna - välbehövligt!

Jag och Leo bakade Leilas chokladcupcakes igår - mm mm mmm!

 

 

Nu är det dags att åka till jobbet. Conversen på för första gången i år! Vårtecken!

 

Poncho

Jag må vara rätt efter i modevärlden men jag är på jakt efter en poncho! Det verkar vara ett skönt och bekvämt plagg, dessutom ser det snyggt och lite vårigt ut! Jag har letat på alla möjliga tänkbara internetshoppar utan att hitta, har hela tiden fått svaret "tyvärr, varan är slut". Till slut hittade jag en på Vila och beställde hem den i veckan och hämtade ut den nu ikväll. Jag har just provat den och besvikelsen är stor, jag ser ut som en indianhövding med världens största filt med mig med fransar som hänger överallt. Den åker tillbaka snabbare än snabbast, så enkelt är det bara. Ponchojakten fortsätter i helgen, jag har nämligen hittat ett potentiellt ställe dit jag ska ta mig imorgon! Önska indianhövdingen lycka till :)
 

Helgstart

Efter en vecka av oförklarlig trötthet ska det nu bli skönt med helg och ledighet! Jag har börjat mitt helgmys redan ikväll då jag umgåtts med Björn och Leo. Ser fram emot resten av helgen!! :)
 

Lite om moi

Det var väldigt längesen jag gjorde en sådan här utmanarlista men nu är det alltså dags igen, Rebecka tyckte jag skulle göra den och eftersom jag inte vill göra henne besviken så är det lika bra att sätta igång! Kanske får ni reda på något nytt om mig, kanske inte :)

1. Hur gammal är du om fem år? Hmm, 33 (hilfe?!)
2. Vem var den sista du träffade? Min arbetskollega
3. Hur lång är du? 1.73 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Baby Mama
5. Vem ringde du senast? Mechanum
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Pontus "Eller???"
7. Vad är dagens planer? Städa hemma
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa, kalla mig gärna sms-drottningen!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Mellan jul och nyår
11. Vilken ögonfärg har du? Brun
12. När vaknade du idag? 07.30 men snoozade typ en timme först
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej?!
14. Vilken är din favoritplats? New York
15. Vilken plats föredrar du minst? Trånga mörka grottor där man måste åla sig fram, inte för att jag varit i en sådan men får smått panik när jag tänker på det och ser det på film. Verkar inte vara min grej!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Göteborg (som det känns nu)
17. Vad skrämde dig som barn? Spindlar och "möror"
18. Vem fick dig att skratta senast? Pontus
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Använder Pontus stationära dator
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Båda, beror på temperaturerna
22. Hur många kuddar har du i sängen? 6 st
23. Hur många landskap har du bott i? 2
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota inne, skor ute!
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? All glass i Rom, mm mm mmm...
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, bjussa nära och kära på resa, köpa lägenhet, köpa fina saker till hemmet (bland annat svarta Y-stolar), kläder och en bärbar dator. Skänka pengar till Barncancerfonden. Listan kan göras lång :)
29. Tycker du om Kinamat? Nja mycket hellre thai, indiskt eller japansk veggo-sushi
30. Tycker du om kaffe? Nej (dock är Starbucks-latte mumma)
31. Vad dricker du till frukost? Gärna smoothies eller juice
32. Sover du på någon särskild sida? Vänster sida in mot mitten
33. Kan du spela poker? Lite, mest tur dock
34. Tycker du om att mysa? Älskar det
35. Är du en beroendemänniska? Que?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja
37. Vill du ha barn? Ja!!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och franska - fråga Pontus om det sistnämnda ;) Bonjour!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när jag var liten
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet helt klart
41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor, kläder, saker till hemmet
42. Äger du dyra smycken? Mm några
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Mormor Anitas hallongrottor
45. Vem är den roligaste människan du känner? Kan inte bara nämna en, känner för många roliga människor för det <3
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett jättefult på mitt knä
47. Vad har du för ringsignal? "Empire State of Mind" med Jay-Z
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp, mamma har sparat :)
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På "The Studio" i Göteborg
51. Kan du byta olja på bilen? Förmodligen när det väl gäller
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Askungar av Kristina Ohlsson
54. Läser du dagstidningen? På helgerna!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Lite kanske men mest sjunger jag!!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar nästan bara på Spotify
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En planeringslista inför morgondagens arbete, bäst att planera så man hinner med
59. När var du i kyrkan senast? På Fredriks student
60. Vilka personer utmanar du? Pia, Proppan och Emmeli

 

Sent

Igår blev en sen kväll, arbete till 22.20 och middag runt 22.50. Dock hade jag ett grymt flow på jobbet så kände inte att klockan blev så mycket och det känns så skönt att få klart det jag behövde. Det kändes gott att vakna idag även om jag som vanligt kunde tänka mig att sova lite till! Vem vill inte? :) Det är ju så gott att ligga och dra sig!

Annars bjuder veckan på hockey, förhoppningsvis ett pump-pass, en träff med Vewe och till helgen väntar lite Leo-mys! Ser ut att bli en bra vecka det här! Dessutom är det bara ett par veckor tills jag åker till Dalarna och efter det bara ett par veckor till Barcelona. Hej våren! :)

Nu dags att kliva ur pyjamasen och göra mig i ordning, en ny dag väntar!! :)

 

Cosmo

Det är ju inte sådär jätteofta jag pimplar drinkar, men igår slank det ner en och annan Cosmo. Inte nog med att de är grymt goda (om det är duktiga bartenders, vilket det var igår), de ser ju så snygga i sina fina glas med (trots den kassa bilden nedan).



Dags att ta tag i dagen, jag behöver få en del jobb gjort men även lite här hemma måste fixas med. Sen ikväll väntar final i ishallen och efter det blir det film och mysmat med Darling. Men först mos och korv från Franks :)

 

Lördagsnews

Efter en tidig morgonpromenad, ett par timmars kioskande i Rambergsrinken och ett antal timmar sömn såhär på eftermiddagen börjar jag nu känna mig som en människa igen. Igår från den sista halvtimmen på jobbet var jag som i en dvala och var lite för trött för att det skulle vara bra. Kan hända att det har att göra med att jag natten innan bara sov drygt fyra timmar! Det blev en sen dejt med Alex, Malin och våra nya kompisar "Chokladbollarna", men det var det såklart värt - alltid så mysigt att ses!! Å tiden går lika fort varje gång! Strange men fab :)

Dagens lunch:
Baguette, färska räkor, majonnäs, ägg och en skvätt citron

 

Nu ska jag hoppa in i duschen för snart är det dags att åka in till la stada, det vankas "bankett" på Hard Rock Café med hockeylaget och damerna! Som alltid missar vi finalen i Melodifestivalen, men brukar få nys om hur det går ändå! Jag tycker Lisa Miskovskis låt är bäst - dock kanske inte i schlagersammanhang, mer som en skön låt att lyssna på hemma eller när man jobbar! Jag hoppas att Topcats och Ranelid slåss om sistaplatserna. Loreen är nog den som går hem med Sångfågeln om man ska tro media. Vi får se! :)


 

MQ

Jag ger inte upp hoppet om våren, utan sitter och "fönstershoppar" på MQ.
Mycket vårsnyggt!



 

Våren som försvann

Jo det är sant! Jag som hade vårkänslor ända ut i tårna blev rätt så besviken imorse när jag tittar ut och ser snö!! :( Visst, det regnade/snöade lite när jag gick från träningen igår kväll men jag hoppades ju såklart inte det skulle lägga sig och bli blask med en gång. Tråkigt, för nu blir det som om man börjar om på nytt. Det gottiga i det hela är ändå att vi har hela den ljusa årstiden f r a m f ö r oss och det är tur det!
 

Prima helg

Det låter klämkäckt men jag har haft en toppenhelg! Jag har varit sådär jätteledig och bara njutit av den lediga tiden, precis det jag ville och behövde. Det började redan i fredags efter jobbet när jag klev innanför dörren och såg att hela vårt köksbord var fullt med blommor av olika slag. Det var mormor Anita som varit i farten så nu lever vi i en grön oas här hemma, vilken rolig och uppskattad överraskning!

Två av alla fina blommor

 

På kvällen var det myskväll som gällde och om det blev! Jag och Sigge åt räkor medan Pontus åt kött, en stooor köttbit! Ni skulle förresten sett Sigges min när han fick sin första räka! Han blev helt galen och stod brevid mig resten av kvällen! Å han fick alla "strängar" som jag plockar bort men även ett par hela räkor så han var nöjd och belåten han med :)

Pontus köttbit som knappt fick plats i stekpannan


Lördagen bestod av hemmafix och bokläsning. Jag fastnade verkligen i boken Askungar och kunde inte riktigt lägga ifrån mig den, väldigt spännande och jag rekommenderar den till er som är lässugna! Man vill bara läsa mer mer mer. Mellofestivalmys på kvällen med ännu mera räkor. Tydligen är de väldigt bra den här tiden på året så man får ju passa på! Tänk att jag bara för något år sen inte gillade det och nu tycker så mycket om det. Konstigt men roligt!

Igår var också en härlig dag med en tidigt frukost framför Vasaloppet. Mysigt!! :) Alltid lika häftigt och fascinerande att se myrstacken röra sig framåt. Man blir ju såklart lite sugen på att åka, men det är nog alldeles för långt för mig. Kanske att jag någon gång framöver kan stappla mig i mål på Tjejvasan! Det vore en utmaning som känns mer human för just moi. 3 mil är ändå 3 mil och det är långt det med.

Ikea-besök med tjejerna. Äntligen blev en sovkudde inköpt så nu är sängen komplett! Lite annat smått och gott såsom en soffkudde, värmeljus, tesilar och servetter inhandlades också. Jag hann även med att träffa Björn och Leo en stund när de kom med tåget från Dalarna!

Ett pass rogivande Bodybalance och en alldeles för het broccolisoppa fick avsluta söndagskvällen och därmed helgen. Förutom ro i kroppen och minnet av en härlig helg har jag fortfarande hysteriskt ont på tungan då jag brände mig rejält på soppan, hoppas eländet försvinner tills imorgon!