Till skogs

På väg till träningen idag såg det ut såhär, skog de la skog. Annars var passet bra, rekordfå på plats bara (3 stycken tappra motionärer) plus att instruktören inte kunde släppa spegeln. Ändå otroligt att hon ändå körde passet när vi var så få men jag var i alla fall glad att få röra mig lite! Nu mat och dusch!


 

Goa helg

Det har varit en riktigt go helg med allt från mys med älsklingen, en nästan heldag på stan med Björn, utekväll med tjejerna, en stund på golfrangen, glass med Pontus och Björn och ja bara sådana där mysiga saker! Lovely!

Mina nya söta sovshorts som jag inte kunde motstå när jag var på stan i lördags


Melon Crushes - vansinnigt goda



Girls night out


Vi började kvällen med en fördrink hemma hos Malin, åt hamburgertallrik på Tidbloms, blandade Melon Crushes hemma hos Malin medan vi hade trevligt och pratade om allt och lite till (som vanligt). Fortsatte in mot stan och efter diverse spårvagnsstrul så hamnade vi på Hard Rock där vi dansade i timmar innan det var dags att sätta sig i taxin och åka hem.

Igår började dagen med att ta igen Eurovision! Vi hade inte kunnat undgå att höra den fantastiska nyheten under kvällen men ville se den i action! Så himla roligt att hon vann, imponerande poäng dessutom. Sen blev det både glass på stan med Björn och en stund på golfbanan (gick väldigt bra den här gången och med väldigt bra menar jag väldigt bra för mig, det säger inte så mycket dock) och filmmys på kvällen.

En stund på golfbanan

 

Nu är det dags att pallra sig till jobbet här om en kort stund, ska bara fixa klart det sista; som att klä på sig och väcka mister Darling. Det kan komma att bli ett projekt men hoppas på att det ska gå så bra som möjlgt såklart. Jag ser fram emot den här veckan, jag känner mig (tack och lov) piggare och gladare och det känns jätteskönt, mer som jag på något vis. Jaja, nu slutar jag babbla här! På återseende...


 

TGIF

Idag blev det ett mycket spontant besök på Liseberg med min bror och Leo. De ringde strax efter 19 och sa att de var på väg hem från stan och frågade om de skulle hoppa av vid Liseberg och om jag ville komma in och möta upp med dem, vilket jag såklart ville. Det blev en mysig kväll med årets första mjukglass, fotbollsspel, chokladhjulsspel och några karusellåk för Leos del.

 


Nu blir det sent fredagsmys med Älsklingen härhemma! Det blir film och sommarmat (rostbiff och potatissallad), härligt ska det i alla fall bli att krypa ner i soffan efter en hel arbetsvecka.

 

Sött

Vilket sommarväder det är - jag njuter! Efter träningen mötte jag upp Björn och Leo för lite lek i en lekpark här i närheten. Givetvis hade Leo Barcelona-dressen på, det har han nämligen haft sen han fick den av oss för snart två veckor sen! Hans föräldrar tycker kanske inte det är lika roligt eftersom han sedan dess vägrat alla andra kläder. Dessutom skall han alltid ha tröjan bak och fram så han själv kan se numret! Ljuvliga lilla unge :)

Sötaste och tokigaste Lilleman


En jobbdag kvar innan vi tar helg! Vädret skall vara fortsatt underbart under helgen så det ska jag passa på att utnyttja genom att var ute mycket och suga åt mig massor av välbehövlig D-vitamin. På lördag blir det dessutom en helkväll med Alex och Malin, det ser jag fram emot! Middag på stan, drinkar, dans och musik! Inte varje helg man är ute men fyller bästa Alex år så gör hon och det ska självklart firas. Nu ska jag mumsa jordgubbar, är det sommar så är det!!

 

Picknick

Just hemkommen från en myspysig picknick med Vewe. Tyvärr har jag inga bildbevis men tänk er sol, sjö och klippor (finns inte bara vid havet, men kanske kallas det stenar då istället?). Vewe hade fixat picknick och bjöd på en smaskig räksallad med en massa gott i, gott bröd, alkoholfritt vin, frukt (jordgubbar, druvor och melon) och en varsin passionskaka av något slag. Till detta "serverades" en massa härligt tjejsnack under ett par timmar. Inte helt fel en onsdag som denna.
 

Hysteri

Jag tror jag är världens största mes när det kommer till spindlar! Det kanske är fånigt men jag avskyr dem, speciellt de stora husspindlarna. De små sorterna och Pappa Långben har jag lärt mig hantera genom åren även om jag till en början ändå blir lite stel. Nuförtiden kan jag ändå ta rätt på de själv så det är lugnt, men det är när jag ser de stora husspindlarna jag inte kan behärska mig. Jag fryser i princip till is, får andnöd och hyperventilerar sen innan jag kan tänka klart. Som idag, jag skulle öppna fönstret och vädra i köket. Direkt fastnar mina ögon på karmen där jag ser en stor husspindel. Symptomen enligt ovan inträffar och precis när den börjar röra på sig smäller jag igen fönstret och hoppas på det bästa, det vill säga att han avlider. Jag har inte vågat öppna fönstret igen och håller ögonen mycket öppna nu när jag är i köket ifall den överlevde och nu smider planer på hämnd. Usch för spindlar helt enkelt...
 

Långhelg

Det känns på något vis som vi varit lediga sen i torsdags fastän jag faktiskt jobbade i fredags. Kanske har det att göra med att det var en väldigt lyckad fredag, först med lyxlunch hemma hos Svärmor där vi firade Pia som fyllt år. Hur många gånger åker man från jobbet och får nygrillade hamburgare och tårta till lunch? Sen på kvällen träffade vi ett par vänner från Malmö och det blev verkligen en helkväll med restaurangbesök på Restaurang Söder, fika på Evas Paley och drinkar på Heaven 23. Trevligt!! Å igår, förutom sömn och mys och läsning - årets första "slå bollar". Jag kan erkänna att det gick sådär men hey, jag har ju inte gjort det på typ ett år och det var ju faktiskt väldigt roligt, men ack så svårt att få till den rätta träffen! Ikväll blir det dejt med tjejerna, det har nästan blivit en tradition att träffas just på söndagskvällar! Men först blir det storhandling (wii), ska bara få klart inköpslistan!
 

Varför så trött

På riktigt - det känns som om jag alltid tjatar här om hur trött jag är MEN det är för att jag är så vansinnigt trött. Jag börjar nästan undra om det är något som spökar i kroppen för hur kan jag annars känna mig helt slut så ofta?! Det går inte ihop. Som idag, trots sovmorgon och lång sovamiddagstund mitt på dagen så sitter jag ändå här och gäspar samtidigt som det sviiider i ögonen fast klockan precis slagit 21?! Inte ok tycker jag... Återkommer med ett längre och roligare inlägg när jag får mer energi...
 

Provbak

Om ett par veckor tar min yngsta bror studenten och på själva studentfirandet skall jag, liksom förra året då min näst yngsta bror tog studenten, arrangera dessertbordet. Så igår på min lyxigt lediga dag gjorde jag ett litet provbak om vad som kanske komma skall, en Missisippi Mud Pie från boken Två Systrars Söta. Det är en kladdkaka med valnötter och med marshmallows och hemmagjord kolasås på toppen - inte direkt en jätteäcklig blandning så att säga! Jag vill också meddela att det nu finns kaka i vår kyl till förfogande för den som känner sig sugen :)


 

Lyx med en ledig dag

Vilken lyx att få sovmorgon mitt i veckan, det hör ju inte till vanligheterna direkt. Idag ska jag försöka göra alla de där sakerna jag aldrig hinner på vardagar, de där roliga sakerna och inte bara städ och hemmafix. Jag återkommer alldeles säkert under dagen.

Tills dess önskar UFO:t er en härlig dag



 

Matmarathon

Gårdagskvällen blev en matlagarkväll! Efter träningen stod jag som en sann husmor vid spisen i timmar, allt för att laga matlådor och dessutom middag såklart. Planen är nämligen att ha matlåda med mig till jobbet varje dag den här veckan (vilken tur att det är kortvecka) och det är inget som hör till vanligheterna så det här blir en utmaning.

Jag kan tipsa om Tildas Kök och Vin, en matblogg som jag tycker är kul att "besöka", eller vad säger man?! Vi testade sparris med parmesan och balsamvinäger till köttet igår från den bloggen och det var väldigt gott. Annars har jag inte lagat något från den, men det ser ut att vara goda recept och det är fina bilder att titta på. Dessutom verkar det vara mat som är ganska lätt att laga, vilket alltid är kul.
 

Sun-day

Sovmorgon. Lovely! :) Å nu sitter jag och jobbar och äter lite emergency candy, NonStop. Jag är strax klar med mina rapporter så då ska jag fånga dagen. Kanske blir det en lekstund med Leo? Ikväll blir det i alla fall en efterlängtad dejt med tjejerna. Vi har inte setts alla vi tre sen helgen innan Barcelona så det är på tiden. Nu ljög jag lite förstås, vi sågs ju som hastigast igår när vi hejade på Malin som sprang Varvet och som slog sitt rekord. Bästa Malin :)

På väg till parkeringen efter att vi peppat Malin


En tråksak också, jag läste precis att Sephora ska öppna i Sverige! Inte för att vara den som är neggo men det är ju lite roligt om inte alla butiker som finns i utlandet kommer hit. Det är ju det som gör det så speciellt när man är utomlands tycker jag, lite annorlunda butiker och sortiment. Suck! Dagens I-landsproblem kanske men jag delar med mig av sånt också ibland. Nu dags att göra något av dagen, det vill säga byta pyjamasen till kläder och hitta på något roligt!

 

Barcelona sista delen

Det blev inget mer inlägg från Barcelona! Det tog typ en evighet att ladda upp bilder och varje kväll när vi kom hem, tidigast runt 23.30 var vi så himla trötta så vi somnade fort! Men nu mina vänner vankas bildkavalkad från den spanska staden! Vill bara påpeka att vi är mer än nöjda med hela resan, det är en fantastisk stad och vi rekommenderar den varmt till alla.

Vad har vi då gjort? Jo, vi har strosat och promenerat så jag blivit alldeles stel i benen och fått blåsor på ena foten (inte hänt innan) men det var det lätt värt. Vi har varit mycket i de gotiska kvarteren med dess trånga och mysiga gränder. Vi har tittat på La Sagrada Familia från både insidan och utsidan. Vi har besökt Triumfbågen och Parc de la Ciutadella. Vi har ätit frukost i Parc Guell och tittat på de fina husen som ser ut som sagoslott. Vi har ätit massor av tapas, druckit vin och två omgångar sangrias, ätit massor av glass (jag menar massor), ätit spanska munkar med nutella och dessutom har vi ätit den godaste hamburgare vi någonsin ätit. Vi har solat på stranden och bränt axlarna (jag). Vi har shoppat lite småsaker i mysiga affärer. Vi har strosat i hamnen och varit på ett akvarium. Vi har botaniserat på La Boqueria som är en underbar saluhall med allt man kan tänka sig. Vi har åkt gondollift upp på ett berg (Montjuic) med utsikt över hela Barcelona. Vi har varit på fotboll på Camp Nou men det vet ni ju sen tidigare. Jag har förmodligen glömt något viktigt men vad gör väl det? Framförallt har vi haft det underbart mysigt och det var en välbehövlig paus från vardagen!


Saluhallen

 

 

Frukost

 

 

Fruktpicknick vid Montjuic innan fontänshowen skulle starta

 

 

Sangria

 

 

Parc Guell

 

 

Godaste hamburgaren ever

 

Gotiska kvarteren

 

La Sagrada Familia

 

Fina hus

 

Montjuic

 

Åh det är ju så att man längtar tillbaka när man ser går igenom alla bilder! :) Här är i alla fall ett axplock av alla de bilder som tagits därnere. Nu är det snabba vändningar för nu är det dags för vardag igen, jobb står på schemat och idag blir en extra lång dag då jag har en viktig deadline imorgon!


 

Barcelona första delen

Vi började lite lätt idag med att checka in på vårt hotell mitt på La Rambla. Fräscht på alla sätt och vis och himla centralt, en utmärkt utgångspunkt till våra kommande dagar här i la stada.

Utsikten från vårt hotellrum - stadens "paradgata"



Vi fortsatte lite lätt med Barcelona - Malaga på Camp Nou. Som ni vet är jag inte alltför intresserad av fotboll annat när David Beckham spelar men idag, wow! Det var så mäktigt; vilken arena, så mycket människor och en sådan stämning. Fantastiskt! Till och med jag tyckte det var roligt! En riktigt rolig upplevelse som nästintill kändes lite overklig, tänk att vi har fått se alla de här stora stjärnorna spela i verkligheten. Inte illa! Dessutom gjorde Messi ett hat-trick, coolt va? ;)





Godnatt från oss, vi uppdaterar mer inom kort!

 

Dagens lista

* Hämta ut paket på Hemköp (antingen krämer eller andra krämer)
* Köpa kattsand och kattmat
* Rensa Sigges låda
* Jobba x antal timmar så jag känner mig i fas
* Lämna nyckel till Alex
* Diska, dammsuga och rensa kylen
* Handla solskyddsfaktor, vita tygskor och basic-linnen
* Lämna tillbaka ett par löparbyxor och en sportbh
* Rensa kameran på gamla bilder
* Ladda kameran
* Skriva ut lite resguider, tips och annat som är bra att ha med sig
* Packa klart allt som skall med

Förresten verkar det bli några soliga dagar i Barcelona!