Skitväder, idag igen

Idag är det ytterligare en dag med bara regn, lite blåst har vi också faktiskt! Jippie! Jag har just avnjutit en god lunch med P. Vi åt lammrostbiff, grekiska grönsaker, råstekt potatis och tzatziki. Jättegott men jag är proppmätt just nu! Det är en relativt nyöppnad restaurang vi åt ifrån, alltid med en flådig lunchmeny! :)

Igår tränade jag Body Pump med en annan hockeytjej (hennes pojkvän spelar i samma lag som P). Det var skojsigt även om jag kände mig förbannat svag i hela kroppen! Men men, träningsvärken lyser med sin frånvaro, undrar var den är? Brukar få ruggig träningsvärk efter just efter pump. På kvällen blev jag sugen på att baka, så jag drog fram Leilas bok och bakade tekakor! De blev goda, det är alltid gott med hembakt! :)

Ikväll är det tvätt för hela slanten, det ligger kläder överallt. Då menar jag verkligen överallt! :( Puh! P ska på match så jag får dra lasset själv, men det gör inget! :) Jag ska försöka göra lite andra hushållssysslor också, vi får se vad som hinns med...

Have a nice day!

 

Jag har en ny last

Pepparkakor!!!
 

Nya skor

Jag skulle verkligen behöva ett par vardagsskor till, typ stövelaktiga i någon form! Jag får lite ont i benhinnorna och vet inte om det ursprungligen kommer ifrån träningsskorna?! Irriterande! :( Vet dock inte alls hur jag vill att de ska se ut, bara att de ska vara väldigt sköna! Några tips eller förslag?

Dessutom skulle jag behöva göra ett inköp av en ny foundation. Dock har det färgnummer jag använder slutat tillverkats... Surt, dags att inse att jag är den enda blekfisen i stan... Hmpf!

 

Julplanering

Igår på lunchen åkte jag och min arbetskamrat E till Frölunda Torg för ett jobbärende samt lite spaning på den nya delen! Det slutade med att vi (i alla fall jag) blev helt saliga inne på Village över alla fina julsaker! Det fanns hur mycket fint som helst och inspirationen över att mysa till det hemma med julsaker infann sig. På kvällen kurade jag upp mig i soffan med pepparkakor och planerade lite vad vi behöver införskaffa, verkligen myspysigt! Det får bli en liten shoppingräd i helgen tror jag och så adventspyssla iordning på söndag! :) Jag ska få tummen ur och ladda min kamera också ifall jag vill fotografera lite!

 

Lazy Lazy Weekend

That´s all I need to say! Helgen som var befann jag mig i en enda sov-bubbla (nytt ord, vad tycks?)... Ny vecka, nya tag - dags att bli piggare och mer produktiv! :)

 

Vaccin intaget

Löpande-band-principen.se! Aldrig varit med på maken, snacka om att avverka massor med patienter på nolltid. Nu är sprutan i alla fall tagen, den kändes inte alls och jag hoppas att jag slipper en öm arm och lite influensasymptom!
 

Julmånaden invigd

Då var den invigd, den härliga julmånaden! Visserligen en vecka för tidigt, men vad spelar det för roll egentligen?! Jag hade en supermysig kväll igår med mina ladies. Vi julfikade med glögg, russin, mandlar, pepparkakor, ädelost, skumtomtar och clementiner. Dock hade det även krupit in brie, kex och oliver på julfikabordet också! Det gjorde nada... :) Det var som sagt jättetrevligt, något jag gärna gör om snart!

Idag på lunchen ska jag och min kollega H iväg och vaccinera oss! Hu! Jag hoppas det finns vaccin så det räcker till oss... Usch, lite nervös är jag allt, gillar inte sprutor! Det ska nog gå bra! Medan vi väntar ska vi handla lite söta babykläder till lagerkollegans lilla flicka, roligt!

Slutligen, äntligen fredag! :)

 

Vatten

"Stan är full av vatten", det är ju en välkänd sångtextrad som stämmer väl överens med den stad jag lever i! Åter en dag i grått med regn i luften! Dock spöregnar det ju inte som det gjorde hela dagen igår, men ändå... Grått grått grått!

Igår började jag spåna på lite julklappar till nära och kära, hur roligt som helst även om det känns jättesvårt att veta vad man vill ge alla. Jag har ju en del att köpa julklappar till om man säger så, men jag tycker ju bara det är kul (tror inte min fina plånbok tycker samma sak). Jag har i alla fall kommit på några saker till några personer men listan är som sagt lång, det blir mer knåpande framöver helt enkelt. Jag beställde också lite smått och gott från HM och Lindex igår, bland annat ett par Jimmy Choo-skor... :) Spännande!

Ikväll blir det en liten dejt med A och M, blir skojsigt! Vi funderar på att inviga julmånaden (jag vet, tiiidigt) genom att dricka glögg och mumsa pepparkakor! Vi får se vad det blir, trevligt att träffa dem i alla fall!

Ha en bra torsdag!

 

Köttbullefest

Gårdagens avbrott i bloggen beror på att jag var på kurs på Radisson SAS i stan! Intressant och lärorikt må jag säga... Nu kan jag ännu mer om lönerutiner! :) Aldrig fel att lära sig en massa nytt tycker jag...

När jag kom hem rullade jag för första gången i mitt 25-åriga liv (jag vet, snart 26) köttbullar! Pinsamt att man inte gjort det tidigare men men, någon gång måste ju alltid vara den första! De blev jättefina på skärbrädan (där jag la dem) men inte lika fina i pannan! :( Husmoderligt serverade jag dem med kokt potatis, kokt broccoli, grönsaker och en brunsås (inget pulverskit utan med fond, grädde och grejer). 4 kastruller på gång samtidigt på spisen, riktigt stolt var jag! Dock var maten inte så övertygande i smaken som jag gått och längtat efter, lite besviken blev jag allt men med lite salt och peppar blev det ändå rätt hyfsat!

Dags att jobba vidare, eftersom jag var borta igår är högen stooor!


 

Måndagslögner

I måndags fyllde min kära svärmor år! Här blir det ju skrivet grattis i efterskott, men hon fick ett spektakulärt firande på själva födelsedagen! Det var naturligtvis Proppan som låg bakom det spektakulära... :) Jag drog med mig svärmor på träning (eller hon var inte så svårövertalad) och just när hon åkte för att hämta mig tog sig S till hennes hus och började fixa med maten! Väl efter träningen började mina lögner om hur jag glömt nyckeln på jobbet, P var på träning, jobbnyckeln hemma (iofs sanning), försökte ringa P utan att lyckas... Hon köpte allt med hull och hår, härligt! :) Hon föreslog att jag kunde åka med hem till henne och efter en stunds tvekande om "det är ju din kväll" och sånt tackade jag ja. Väl hemma stod S, mormor, L och P inne i mörkret och sjöng "Ja må Du leva" när A klev in i hallen! :) Vi fick en drink som vi slurpade i oss medan vi skålade för födelsedagsbarnet. Sen hade Proppan gjort ett kanonjobb med urgod kyckling i ugn (P´s special) och som dessert en mumsig sockerkaka med bär och grädde. Good work girlie! :)

Av oss (syskonen B och mig) fick hon ett besök på Hagabadet med ansiktsbehandling De Luxe och massage! Vi tjejer var inte alls avis, hmpf! :) Jag hoppas det blir en härlig och avslappnande upplevelse! P åkte på träning efter maten medan vi damer satt kvar och pratade en massa. Jag kom inte hem förrän runt halv tolv, det innebar att jag nästan mötte P i dörren! Så sent brukar jag inte vara ute på galej en måndagskväll direkt! Det var en supertrevlig kväll på alla sätt och vis! :)

Min nästa roll???

Bild: http://cdon.se/media-dynamic/images/product/000/433/433032.jpg
 

Kort och gott

Redan måndag och tillbaka i den nya kontorsstolen... :) Eller nya och nya, jag har den på prov och den är faktiskt väldigt skön!

Helgen gick som vanligt i ett raskt tempo men jag hann med mycket trevligt ändå! :) I fredags efter jobbet styrde jag och P kosan mot Tjörn där en rejäl och god middag väntade! Det serverades entrecôte, potatisgratäng och vin. Efter middagen slappade vi i soffan framför Skavlan där gäster som Carola, Ari Behn och Henke Larsson intervjuades!

Lördagsmorgonen inleddes med en lååång sovmorgon och en mumsig frukost och fortsatte med en tur till Akvarellmuséet. Det var en utställning med blomster! Efter att ha strosat fram och tillbaka (jag gav det ändå en ärlig chans) stannade vi framför en målning och jag bad P beskriva vad han såg i den. Hans svar var en fisk och en manet! Själv såg jag också en fisk fast med ett eldklot av något slag. När jag såg att målningen skulle föreställa en bålgeting gav vi upp, det kanske inte riktigt var vår grej! :) Sedan styrde vi tillbaka hem med ett stopp på Ica Nordevik för inhandling av ett fil- och fruktbröd (rekommenderas varmt). Väl hemma gosade vi ner oss i soffan och bara en kort stund därefter ringer min kollega E som nyss fått en liten flicka! Han och den lilla familjen var nämligen ute på en promenix och var alldeles utanför oss när han ringde! Så jag och P gick ut för att kolla på den lilla tjejen - liten och söt som en docka! :) Jag kan bara inte förstå hur små de är de små liven. Hon var i alla fall ruggigt söt! Bara en kort stund efter ringer min bror och undrar om han och Lilleman kan komma förbi på kaffe, det slutar med att de stannar hela kvällen, nästan ända fram till midnatt! Man kan ju tro att L skulle vara gnällig och trött på ett negativt sätt men det var helt tvärtom, han var på strålande humör hela tiden! :) Han mmm:ade stort när han fick smaka pizza, jättekul var det! Sigge fick sig också en rejäl dos av L och somnade uppe på bokhyllan där L inte kunde nå honom! De är ett litet radarpar de där två! :)

Vi inledde söndagsmorgonen med en rejäl sovmorgon (också), vi var ju helt slut efter lördagskvällens springande och skrattande! :) Efter en Johan Falk-film i soffan blev det snabba puckar med att vispa ihop två sockerkakssmetar (en klassisk och en kardemummakaka) som P kunde ta med sig till hockeymatchen! Jag hann precis innan A och Ph kom och hämtade upp mig! Vi åkte hem till Malin där vi fikade och tjôtade i timmar! :) Hur trevligt som helst... :) Efter besöket hos M tog jag bussen till Ramberget för att kolla på derby-match. Den slutade dock inte som jag hoppats! :( Men men, nya tag på fredag!

Det var min helg det, det som skulle bli kort och gott blev en aningens längre!

 

Ett glas med jordnötter

Rubriken är en sammanfattning av gårdagens quiz... Det gick alltså sådär (hmpf), men kul var det! :) Vi hamnade på Panorama till slut, efter många om och men! Det var faktiskt inte så illa som vi trodde, dock var ju frågorna rätt svåra om man säger så! Det verkade vara ett "hak" där alla kände alla och vi kändes oss som outsiders, quizmastern kom till och med fram till oss och presenterade sig. Det har vi aldrig varit med om innan! Det var i alla fall en väldigt trevlig kväll som jag hoppas vi kommer att göra om snart!

Hmpf - de smakade inte ens bra!


Bild: http://www.halsosidorna.se/res/Kostochnring/259633_7921.jpg

 

Freezing

Jag fryyyser något fruktansvärt en dag som denna, fy farao vad kallt det är! Det var lika igår! När jag kom hem från jobbet ställde jag mig i duschen och värmde mig med skållhett vatten i typ trettio minuter innan jag kröp ned i myskläderna och duntofflorna! Jag hoppas verkligen inte att det är någon sjukdom på G, peppar peppar säger jag bara!

Ikväll blir det quiz med P, M & hennes P. Vi ska försöka få bord på Tidblom´s och jag hoppas det går vägen! Det verkar vara mycket mysigare att gå på quiz där än på Panorama! Vi får se hur det går! Jag och M ska träffas lite tidigare så vi har större chans att få ett bord! Annars ska jag försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll, jag är nämligen helt lost på mornarna! Igår morse försov vi oss på grund av att jag inte ens visste att jag stängt av klockan, inte alls bra!

Dags att snatta lite ur skålen med Marianne och Rollo som står på köksbordet på kontoret! Så man orkar resten av eftermiddagen! :)

 

Helgen i ord

Jag kör en härmis från min kollega E! :)

Fredag: Ölinköp. Ishockeymatch. Vinst. Akuten. McDonald´s. Johan Falk.

Lördag: Mysfrukost. Crossianter. Soffmys. Frölunda Torg. Mysmatsshopping. Fotboll. Oxfilé. Bakpotatis. Ännu mera Johan Falk. Massa godis. Kollegasamtal - en liten flicka kommit till världen.

Söndag: Mysfrukost. Core. Fars-Dag-samtal. Disk. Mormorsmiddag. Fondue med oxfilé och såser. Chocolath Cake. Hallongrottor i påse. Läsa bok. Läggdags.

 

Frågesport

Sällskapsspel med Proppan är aldrig fel! :) Hela torsdagskvällen spenderades hemma hos svärmor, där jag och S spelade "När och Fjärran". Det var himla mysigt och det hoppas jag blir av snart igen, i love sällskapsspel! :)

 

McTuesday

Vad sägs om soffmys hela kvällen med täcken, kuddar och McDonald´s-mat? :) Det var min kväll igår det! Det var den första dagen på min trökvecka, vilket innebär en mycket ond och ömmande mage... Panodilen jag knaprade hjälpte inte utan det bästa som finns då är att massera magen lite och krypa upp med benen! Å äta flötmat, hihi! P var lite nyttigare och höll sig till thai men jag var bautasugen och tryckte en hel meny utan att blinka inklusive en McFlurry! :) Jag kollade inte ens på Despie (som egentligen är givet på tisdagskvällar) utan det blev ett avsnitt med House istället...

Imorse kom jag knappt upp ur sängen, var så nära livlös man kan komma! Jag förstår inte riktigt vad det är som händer med mig, vill bara sova sova sova... Kanske brist på något? Sömn förslagsvis, hihi... :) Jag får försöka ta igen det i helgen, men då är det ju så mycket annat man vill göra! Jaja vi får se vad det blir av helgen som kommer, har lite skojsiga saker inplanerat! Nu är det dags att åka hem, ska göra mat och sen städa lite hemma har jag tänkt! Diska en massa disk och vika en massa tvätt! Lovely! :)

Ha en trevlig kväll! :)

 

Söndagsmyspys

Eftersom lördagens mysfrukost uteblev slog vi till på crossianter till söndagens frukost! Det gäller ju att slå på stort, eller hur? P stack iväg rätt tidigt för att fixa båtgrejer medan jag fick ett snabbt besök av familjen innan de skulle åka upp till Dalom igen! B droppade av en lite trött och gnällig L också, eftersom faster skulle sättas på prov och vara barnvakt under eftermiddagen! :) Det var som sagt en övertrött liten gosse jag fick hem och sova hade han inte en tanke på! Men, efter 34 minuters nynnande, vaggande och bubbande somnade den lille skroten och jag kunde lägga ner honom i soffan! :) Tungt.se men är man vrålstark så är man... :) Sen satt jag brevid honom i soffan hela stunden han sov, i över en och en halv timme, för jag vågade inte lämna honom ifall han skulle ramla ur!

M kom efter ett tag med urgoda kanelbullar och Bragokex! :) En räddande ängel eftersom jag själv inte hunnit införskaffa fika... Efter ännu en stund slöt A och lille P upp och vi hade jättetrevligt! När L vaknade gav jag honom lite mat och sen var det nästan dags att åka, tyvärr må jag säga! :( Det verkade som om han verkligen ville stanna och leka lite till med lille P och Sigge. Dock packade vi ihop oss och jag körde iväg honom till hans mor! Det var iofs efter en stunds misslyckande av "knäppa-bätet-i-bilbarnstolen!", jag fick till slut ta hjälp av supermamman! Tack A för hjälpen! :) När jag kom tillbaka satt vi och tjôtade en stund innan det var dags för mina gäster att dra sig hemåt! I dörren mötte vi två glada Gnagare (mina bröder) och alldeles efter de släntrat in mötte vi också en glad Rambergare som stapplade in, verkligen fullt hus! Najs... :)

När alla dragit slappade vi i soffan resten av kvällen. Vi beställde thai, eftersom vårt kylskåp ekar tomt förutom en gammal fil och a lot of grönsaker! Det blir till att storhandla inom en snar framtid så vi kan laga lite mat hemma! :)

 

Lördagsgodis

I lördags blidde ingen mysfrukost, shame on us! :( P stack och tränade med far sin medan jag stack iväg till Kungsbacka med mamma och F. Vi strosade i affärer och jag fick köpt lite smått och gott som verkligen behövdes. Mamma köpte ett par jättefina stövlar... :) Vi fortsatte vår lilla shoppingräd på Ikea där vi mötte upp med resten av familjen! Jag gick loss på godis och ljus, medan de andra inhandlade filt till vagnen och leksaker till L samt dörrmatta.

Hemma möttes jag av en nystädad lägenhet (myyys) och ett kilo (!!!) oxfilé som Mormor inhandlat till oss! Mumsfilibabba, både jag och P är sådana oxfilé-lovers så det passade perfekt och det vet ju Mormor också! Tack snälla snälla! :)

På kvällen var det This is It som gällde och jag säger bara: WOW! Jag hade inga direkta förväntningar på filmen, men den var helt fantastisk! Vilken artist och vilken människa, jag är så imponerad! :) De konserterna hade ju blivit helt sensationella om de blivit av, det hade varit häftigt att se! Allt var så detaljerat perfekt... :)

Hemma gjorde jag i ordning hasselbackspotatis medan P fixade oxen! Det blev en superb middag med gott vin till också, inget alls att klaga på! Till maten kollade vi Burn After Reading - en mycket speciell film men ändå lite spännande! Hmm, vet inte hur jag ska förklara den men rätt flumsig!

This is it!

Bild: http://images.mirror.co.uk/upl/m4/mar2009/4/4/this-is-it-michael-jackson-press-conference-450-943437956.jpg


 

Härliga fredag

Jag hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll i fredags! :) Det började med att A kom hit till kontoret och hämtade upp mig för en färd in till stan! Vi mötte upp med M och började leta lunchställen eftersom våra magar kurrade. Efter en stunds letande (hur mycket folk som helst på stan) hittade vi till slut Ritz där vi käkade! Jag käkade rödbetssoppa med getostcreme och parmaskinka medan M mumsade fisk! Smarrigt... :) När vi sedan kom ut på stan igen insåg vi att vi inte alls var sugna på att springa i affärer så vi började leta caféer som inte var helt överbelastade! Till slut tog vi oss till Brogyllen, där vi satt resten av eftermiddagen smuttandes på kaffe/te och goda bakverk! Det var verkligen jättemysigt att träffas och prata av oss lite! :) När vi sen gick från Brogyllen hade det blivit mörkt och det kändes nästan som lite jul i luften! :)

A och lille P drog till bilen för hemresa, medan jag och M drog oss in mot Åhléns i Nordstan med vissa klädaffärsstopp på vägen! Vi hittade inget särskilt men det är alltid skoj att kolla! :) Väl inne på Åhléns mötte vi upp med min familj, så nu har M träffat de stollarna! Vi skiljdes åt och jag följde med La Familia hem till Björn och spenderade kvällen där! :) Vi hade himla trevligt och det var lite som julafton med alla saker (parfymer, smink i form av puder, läppglans och highlighters, en livstids förbrukning av vaniljstänger samt ljusstakar) jag fick! :)