Min blogg freakar ur

De senaste dagarnas inlägg har bara hux flux försvunnit, troligtvis har de (blogg.se) gjort någon back-up som inte fungerat! Jag ska skriva snart igen, har rätt mycket på jobbet nu bara! Men det kommer, I promise! :)


 

Trött som en gnu

Vad händer? Trots att vi börjar en timme senare nu under sommaren är jag ofantligt trött! Jag är helt slut och kom knappt upp i morse! Nu sitter jag mest och gäspar, det känns sådär faktiskt! Det är ju nu på sommaren man ska vara sådär härligt pigg så det bara sprudlar en massa energi om en. Jag måste säga att jag tror vädret ligger bakom en stor del av energidödandet! Snälla vädergudar - ge oss lite sol! Det är ju detta som ska ladda våra batterier för att orka resten av året!

Igår kväll blidde det smarrig tacos (det var för längesen vi käkade det) framför Roomservice! Myspys! :) Vi kollade också på två avsnitt av 2 ½ man, så kul! Igår var det extra roligt, de är bara så otroligt sjuka! Jag fnissade hela tiden! :) Ikväll blir det en sväng på stan med M, först en liten check på stan och sen blir det middag och quiz! Nice! :)

Ha en bra dag!


 

Familjeweekend

Det blev en hel del familj denna helgen och det har varit jättetrevligt! :) I fredags blev det Liseberg efter jobbet och där stannade vi till sena kvällen. Jag åkte inga karuseller men käkade både popcorn och glass och spelade på olika hjul sånt som hör Liseberg till... :) Det enda jag lyckades vinna var en liten Plopp, alltså en sådan man köper i affären för en femma medan min familj kammade hem stjärnvinster i både Kexchoklad, Geischa och gossedjur! Hmpf...

Igår var vi i Kungsbacka hela dagen, vi började på Freeport där vi inte hittade en enda pinal. Det är rätt kasst, känns alltid som det är samma grejer oavsett när man är där! Sedan fortsatte vi vidare mot Kungsmässan och där inhandlas lite mera! Jag fick köpt ett basic-linne, svarta jeansleggins till hösten, en tunika (som jag nog ska lämna tillbaka), trosor samt ett rosa träningslinne! Det förra rosa jag köpte var lite kasst i axelbanden, de åker ner hela tiden (=irriterande). Det jag köpte nu är i brottarmodell, mycket bättre! Jag får väl förkorta axelbanden till det andra så jag kan använda det med, det är ju snyggt! :) Vi hittade också världens sötaste lilla tröja på Polarn & Pyret till lilleman (som förresten stapplar på egna små ben nu, det är inte många steg men han är fantastiskt söt). Det var en svartrandig tröja med gula muddar och med en gullig giraff på! :) På kvällen spelades Yatzy och fotboll (inte jag men grabbsen)!

Idag var vi en sväng till Allum... Jag såg nämligen en annons i GP om att Pondus hade halva priset på alla sina saker och tänkte att vi skulle åka dit och kika! Det var en megabesvikelse, de plagg som fanns kvar (det ekade verkligen tomt i hela lokalen) var inga direkta fynd. Vi kollade runt lite i olika affärer men hittade inget som direkt passade! Nu håller jag på att städa lite här, eller städa och städa, jag har rensat Sigges låda, dammsugit lite i vardagsrummet och ska snart vika lite tvätt som P tvättade innan han stack! Jag pratade nyss med honom och de har gjort kanonbra ifrån sig. Sånt är alltid härligt att höra! :) De hade till och med kommit 2:a i ett race (22 båtar totalt med i tävlingen), vilket är kalasbra! :) Totalt sett i tävlingen kom de på åttonde plats, grattis grattis! Dock kommer de hem sent ikväll så jag kanske avstår från tacosen jag köpt hem och istället följer med familjen till Gothia och käkar räkmacka, vi får se!

Ha en trevlig söndagskväll!

Helgen
   Till startsidan 

TRÖJA BABY 

Bilder:
http://www.polarnopyret.se/Shop/Product/ProductDetails.aspx?id=4821&productidentifier=60039197&colorid=2523415&sectionid=clothes
&subsectionid=longsleeves
http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/
http://kungsmassan.se/
http://www.spelifocus.se/Graphics/Products/779_s.jpg

 

Shoppinglunch

Jag har just kommit tillbaka från en mycket trevlig shoppinglunch med E. Vi åkte bort till 421 där vi först köpte hundfoder, eller vi och vi - E köpte hundfoder! Sedan styrde vi kosan mot klädaffärerna! Jag bytte en lila mysdress (en huvtröja och mysbyxor som jag köpte när jag var på Allum med A & lille P) mot en vit/beige/grå-aktig kulör som jag ska ha hemma när höstens kalla vindar sveper in. Mysigt värre! :) Sen investerade jag i en fin sjal (lite jaquardvävt stuk med lite rosa och beigt i) samt ett par snygga och sköna trosor... Nice shopping! :) Å så en liten räksmörgås som jag har smaskat i mig nu under lunchen, inte helt fel alltså!


Bild: http://cattens.files.wordpress.com/2008/01/fredag.jpg


 

Minigolf

Min familj kom ner från Dalom igår och kvällen innefattade minigolf på minst sagt blöta och superkassa banor! Vi (jag, P, B & J) var där förra året också och klagade en massa på ojämnheter och annat, MEN det var ingenting i jämförelse mot gårdagen! Två av banorna låg helt under vatten och de var nästan de mest spännande! Alla slog av kung och fosterland men bollen förflyttade sig inte mer än ungefär 2 dec... Dock var ju pappa megakaxig innan om hur överlägset han skulle vinna och bla bla bla, han kom sist! Mohaha! Till och med jag klådde honom! :) Måste kännas surt för honom att bli slagen av någon som har -10 i bollsinne!

Efter golfen åkte jag hem och förberedde lite mysfika till P, han åker till Norway idag och seglar SSGC i Arendal! Good Luck Boyz, ge norrmännen vad de tål! :) Dock hann jag somna i soffan innan han kom hem så jag var lagomt mör och fin när han väl kom hem sen!

Ikväll kanske det blir en tur till Liseberg med La Familia, men det beror helt på vädret! Funderar också på att ringa och kolla om min frisör har någon klipptid idag, det hade varit skönt att få väck lite risigt hår! :) Det är verkligen på tiden om man säger så...

Golfie golfie

Bild: http://www.nykoping.se/upload/visitnykoping/generellabilder/minigolf2.jpg
 

Regnet bara öser ner

Tur att det finns solsken i livet också när vädret utanför är katastrofalt!

Jag hade en supertrevlig kväll igår med mina ladies. Vi lagade middag ihop, det serverades stekt makrillfilé, färskpotatis, stuvad spenat och rivna morötter! Givetvis blev det en massa snack och fniss som det brukar bli. Jag vet inte hur vi kommer in på allt men roligt som tusan är det! :) Allt från ja, ni vet själva - allt, bland annat den nya trenden i La Spania... :) Herregud alltså!

Ikväll skulle jag och M varit på lite äventyr men det får sparas till en annan gång... :) Det kommer säkerligen fler tåg, kanske redan nästa vecka!? Så nu vet jag inte vad jag ska göra en kväll som denna, dumt! Hittar säkert på något...

Nu måste jag jobba, skriver mer en annan gång!


 

Mysig tisdagskväll

Igår träffades jag och tant M på Fröken Ohlson, trevligt! Vi käkade först sallad (lite tråkig med bara lite blandade salladsblad, pasta, kyckling och lök) och fortsatte efter maten med de tunga grejorna, det vill säga te och mörk chokladig kärleksmums. Det finns bara ett ord för det: mums! :) Eftersom de stängde vid 21 och vi inte alls var sugna på att åka hem gick vi en liten tur på stan och hamnade sen på Cappucino, där vi drack ännu mera te! :) Vi konstaterade att te är snordyrt att dricka ute, 27 kr per te! Alltså, 27 kr för lite varmt vatten! Hu! Det är ju egentligen hutlöst, men visst, man får ju två gram löste också (icke att förglömma)... Vi satt bara och bubblade en massa om allt och inget, det var jättetrevligt! :)

Idag blir det sushi-lunch med bror och ikväll blir det middag hemma hos tant M och då kommer även A och lille P... Vi ska äta mat från havet, fisk och kokt potatis! :) Riktigt smarrigt! Ser fram emot vår lilla tjejkväll!

Annars är det fortsatt lugnt på jobbet, jag tror det är lugnet före stormen! :) Det blir nog mer nästa vecka! Nästa vecka är det ju dessutom U2, helt otroligt vad fort det har gått!

Have a nice day!

Mitt nya behov

Bild: http://www.hemochtradgard.com/jaeger_te_drink.jpg
 

Kuligt

Fick just denna länken av P... :) Obs: Ljudet måste vara på!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HNuhD88jajI

Hihi...
 

Åter i stolen

Fasen va fort helgerna går, jag tycker knappt man hinner stänga ner här förrän man ska starta igång allt igen... Det gäller verkligen att försöka ta vara på tiden så gott som det bara går!

Fredagskvällen spenderades med målarbyxorna på hemma hos svärmor! Jag målade lite på en husvägg där, sen käkades det pizza medan vi kikade på lite tv... Det blev rätt sent innan jag däckade och hade lååång sovmorgon, skönt! :)
Jag fick ett litet ryck när jag vaknade (givetvis hade jag dåligt samvete för att jag sovit länge) och satte av för att inhandla lite förnödenheter, mat och vin... Sedan en liten "misslyckad" Erikshjälpen tur med Proppan, det här med loppisar verkar inte vara vår grej. Allt är stängt om vi överhuvudtaget hittar något! Hmm... :( Sen supertrevligt besök av A och P, vi satt länge länge och pratade, hur mysigt som helst! :) Vi fikade urgoda brownies och klassiska kanelgifflar samtidigt som vi babblade om allt mellan himmel och jord... Nice! :) På kvällen var jag hemma hos en gammal Hemköpskollega, vi var några tjejer som käkade pizza och drack lite drinkar och vin. Det babblades mest om Hemköp, vilket var ett tag sen för mig men det var trevligt att träffa de ändå!

Igår började vi dagen med en mysfrukost med bland annat american pancakes, mums! Dagen fortsatte med brorsdejt inkluderat chips-, chokladmuffins- samt glassmoffning (jaaa, jag har inte gjort annat än ätit gottis i helgen som ni kanske märker) och givetvis några omgångar av Yatzy och Vändtian. Det har liksom blivit våran grej på nåt vis, skoj är det! :) Fortsatte med bullbak (återigen gottis), det var trevligt! Leilas kardemummaknutar fast med vanlig bulldesign, det vill säga pärlsocker! :) De var goda, vi åt dem med mjölk till när de var klara! Det smakade inte så mycket kanel som jag hoppats men de slank ner lätt ändå! :) Thai från Touis och halva Walk The Line fick avsluta kvällen!

I veckan finns lite olika planer på diverse roligheter, återkommer om dem dag för dag! Nu är det dags för frulle här på jobbet! :)
 

Jordgubbar och glass

Vi har just avnjutit sommarlyx här på jobbet, nämligen jordgubbar och glass... Gott, I love strawberries! :) Det gäller att passa på nu, säsongen är nog snart slut. Jag tror jag får pallra mig till fruktaffären när jag kommer hem! :) Nu är helgen inom räckhåll, inte ens en halvtimme kvar!

Ha en trevlig helg!

Sommar sommar sommar

Bild: http://hd.se/multimedia/archive/00249/juni16_jpg_249759d.jpg
 

Freeedaaag

Härliga fredag! :)

Det har varit väldigt lugnt på jobbet de senaste dagarna men idag har jag en massa att göra! That´s nice! Det är bara att arbeta på tills klockan slår 16.00 och helgen börjar!

På lunchen ska jag och E åka in till Mölndal C och spana in vad Åhléns kan erbjuda. De ska nämligen stänga ner i Mölndal och har 30 % på hela sitt sortiment, trevligt trevligt! Man kan säkerligen hitta något som passar... Det brukar inte vara så himla svårt när det gäller mig... Jag har sett en jättegullig klänning på Lindex mittemot som jag kanske slänger ett öga på också! :) En somrig rutig variant som kanske passar, fina färger i alla fall.

Jag måste bara berätta om min sorgliga räkmacka, jag har nämligen haft ett sånt sug (jag kan inte fatta det själv) efter räkor den senaste tiden... Så jag tog tag i saken och köpte jag mina efterlängtade räkor (dyra som skam), köpte tillbehör för att göra den smarrigaste räksmörgåsen ever. Hmm, bara det att de ynka räkorna inte ens täckte halva tekakan, det såg bara sorgligt ut. Inte heller hjälpte ägget, majonnäsen eller dillkvisten... :( Det såg bara ut som en väldigt stor tekaka med väldigt lite "fyllning", fattigt alltså! Det smakade väl ok, men jag blev mest besviken eftersom jag byggt upp förväntingarna... Nya tag när nästa räkmacka ska serveras helt enkelt.

Annars bjuder helgen på kompisdejter, fest med gamla kollegor, fix och don i hemmets vrå... Ja lite blandad kompott helt enkelt... :) Det kanske dyker upp lite oväntade saker med, det återstår att se... Nu serveras frulle här på jobbet, det passar perfekt eftersom jag är megahungrig! Vad gör ni i helgen?

Have a nice day!


Bild:
http://cattens.files.wordpress.com/2008/01/fredag.jpg


 

Yatzy och glass i stora lass

Så spenderades gårdagen! :) Jag och min bror F spelade Yatzy ett otaliga gånger samtidigt som vi moffade Ben & Jerrys Phish Food, mumma! :) Vi hann även med ett par omgångar av den klassiska Vändtian, en riktig spelkväll med andra ord! :)

Dessutom gjorde vi något så otrevligt som att gå igenom hela husets soptunna igår! Vi letade efter en liten del till P´s dator som gått sönder och kommit bort (kan alltså inte köpas ny) och tänkte att vi skulle surprisa P genom att kolla igenom soporna och hitta den, eftersom det är tömning på torsdagar... Men ingen lycka där, dock känns det ändå bra att ha kollat så man kan vara helt på den säkra sidan! :( Vi blev mest äcklade där vi stod med plasthandskar och plastsäckar och lyfte upp den ena påsen efter den andra. Det värsta var stanken och alla äckliga flugor, det andra äcklet hade vi ju handskar till så där kunde man ju sörja och grisa helt fritt! :( Grannarna (hotellet och Gothiagäster) måste ju undra, hihi...

Idag blir det lunchdejt med A, lille P och negressen M (som nu äntligen kommit hem från Spain). Vi ska äta sushi/thai i Mölndal, trevligt med ett litet break från jobbet med... Det ser jag fram emot! :)

Ha en trevlig dag!

Sopgubbe - mitt nya jobb?

Bild: http://2.bp.blogspot.com/_1J8irRKBEfo/ScA6ggQhA9I/AAAAAAAAABU/KI6Ag
OxKO_Y/s400/TrashCanC.gif


 

Sol i sinne

Vilken trevlig solöverraskning det blidde såhär på eftermiddagen... :) Nice! När jag kom hem från jobbet tog jag med mig en filt ut i trädgården tillsammans med lite gotter och läste klart sista halvan av boken... Det var mysigt, det dumma är dock att min godnattlektyr nu är utläst. Jag får besöka bokhyllan lite senare och se om jag hittar något av intresse. Jag som skulle städa så väldigt, det blev faktiskt lite bortprioriterat med tanke på att solen inte visat sig alltför mycket den senaste tiden. Passar på att njuta lite extra! :)

Jag kan i alla fall rekommendera boken! Lättläst men med en stor dos av allvarlighet och verklighetsrelaterade tankar samtidigt som den var mysig... :) Jag grät nästan under vissa kapitel, den känns så verklighetstrogen och den är liksom så tragisk men ändå så fin (puh, märks det att en viss vecka är på ingång, massa känslor som svallar)... Den handlar om ett kärlekspar som, äh läs den själva. Om någon e intresserad får ni gärna låna boken!

Någon som har någon annan bra bok att rekommendera (gärna med lite kärlek, humor, skratt och gråt)???

Lyckan säljs separat - Lolly Winston

Bild: http://www.bokia.se/lyckan-saljs-separat-lolly-winston-9172639393/bok/9789172639393/
 

"Vilken härlig dag"

Imorse när jag satte mig på cykeln mot jobbet kom just "Vilken härlig dag" med Teddan på Ipoden! :) Jag kunde inte annat än att hålla med - solen i ansiktet (dock är den igenmolnad nu), solglasögon, piratbyxor och bara allmänt uppe-humör!

Ikväll blir det hemmastädning, lord va hemmastädning det blir. Jag gjorde inget alls igår men fick diskat lite imorse i alla fall... Men ikväll åker dammsugaren och moppen fram! :)

Ha en härlig dag!
 

Första dagen avklarad

och det gick galant. Det var väldigt lugnt idag på jobbet, det märks verkligen av att det är semestertider. Det innebar att jag hann få lite struktur på saker jag har tänkt på länge, suveränt faktiskt!

Just nu har jag ätit en gourmetmiddag (fiskbullar och färskpotatis) framför datorn, jag har hittat en sådan mysig sida där jag vill shoppa massor - http://www.cestlavie.se/shop/ ! Får se om jag faktiskt får tummen ur och beställer några godsaker... Det hade varit skoj! :)

Snart dags att krypa ned, ska fortsätta läsa ur min braiga bok... :)

Godnatt godnatt

 

Semesterångest

Klockan tickar och sängen närmar sig med stormsteg... :( Jag erkänner att jag inte är det minsta sugen på att börja jobba imorgon, tiden har gått alldeles för fort... Ett par veckor till hade verkligen inte skadat, men jag får vara tacksam för de här veckorna, jag har ju trots allt en semestervecka till i slutet av sommaren!

Som ni sett har jag även tagit en liten semesterbreak från bloggen, men jag tror nog att den kommer börja rulla igen nu när  vardagen kommer tillbaka.

Det har varit två bra semesterveckor, en vecka med kanonväder och en vecka med inte fullt så bra väder... Dock har det inte spelat någon större roll, det har bara varit jättesskönt att få vara ledig. Den här senaste veckan har varit fylld med diverse aktiviteter, allt från utflykt till Horred med A & lille P (Village/Serholt-outlet) och bokläsning till pizzakväll framför Ernst med P och svärmor (vi har ju iofs haft fler pizzakvällar också, fniss) och Yatzyspel... :) En del kortspel har det också blivit liksom en dagstripp letandes efter loppisar. Dock kan jag och Proppan intyga att det inte finns en enda loppis i hela Kungsbacka med omnejd. Istället fick vi köpa jordgubbar plockade av en urgammal man som stod i en minst lika gammal vagn långt ute på vischan... :)

Jag har också fått en rejäl spark i rumpan, kanske inte på det mest optimala sättet men det behövdes verkligen. Jag har för tusan kommit till insikt - på riktigt! Det finns faktiskt finns gränser och det är inte alltid det fungerar att vara snäll och hjälpsam, ibland blir man dumsnäll och utnyttjad istället. Jag borde ha satt ner foten för länge sen, men nu är det gjort i alla fall och passar det inte - fine!

Nu är det dags för sängen, 100 spänn på att jag inte kan somna... :)
 

Spindelsommar

Är det spindelinvasion i år eller vad är det? Det är spindlar överallt... Bara idag har jag dödat tre stycken (sorry alla om det blir regn imorgon) men jag måste, jag kan ju inte ha dem rännandes här... :( Dessutom har de varit tre olika typer av spindlar, hu. Jag tycker de är äckliga och varje gång jag dödar dem tänker jag att de kommer hämnas... :( Jag tror till och med att jag ger ifrån mig ett litet skri varje gång jag mosar dem med skorna eller tar det som finns närmast till hands (hårspray + dammsugare funkar också, en ny metod testad idag)!

Nu ska jag krypa ned i sängen, först en snabbcheck så det inte befinner sig några vidriga kryp där.

Godnatt Godnatt

Ps. Ingen bild, det räcker med de bilderna jag har i huvudet... :(


 

Semester 2

Ytterligare ett par semesterdagar har gått (jisses va fort det går), ett par dagar med sol och bad... :) Härligt! :)

Igår var en myspysdag där jag, A och lille P först var vid Södra Långvattnet för lite sol och bad. Det var härligt! :) Vi badade alla tre, fikade och bara tjötade! :) Sen fortsatte jag min dag hemma i svärmors trädgård med lite fika och pyssel! Hon ska nämligen måla om sitt hus nu i sommar men har inte varit helt 100 på färgen. Efter en del kollar i en Beckersbroschyr och jämförande så propsade jag på att vi skulle åka och köpa prover på K-rauta så vi kunde måla upp lite fler färger och jämföra på så sätt! Sagt och gjort, vi bar iväg och inhandlade diverse målargrejer, även jag inhandlade lite smått och gott till mitt lilla projekt! :) Sen åkte vi hem och började måla lite på friggeboden! Efter det att vi rengjort penslarna och satt på locken på färgburkarna så kom vi på att vi skulle måla lite på ena sidan av huset också, "bara för att se"... Efter vi gjort det så genomgick vi samma procedur igen för att sedan komma på att vi skulle måla lite på garaget också för att se färgena i solljus. Gissa om vi sedan genomgick samma procedur med rengöring av penslar  ytterligare en gång för att måla lite brevid ytterdörren, "bara för att se"? Svar: Ja! Vi hade hursomhelst väldigt trevligt medan vi målade och sprang runt för att se på färgerna i de olika ljusen... :) De skiftade faktiskt mer än vad man kan tro och det är väldigt fina färger. Jag tror huset kommer bli superfint när det blir klart! :)

Efter det åkte jag en sväng till brors lägenhet, bara för att spana in läget (han hade spenderat dagen på IKEA) och färden fortsatte hem till A för ett par timmars kvällssnack med urgoda hemmagjorda cornflakeskakor! :) Mys värre!!! Kom hem rätt sent, kollade ett avsnitt Criminal Minds innan jag till slut somnade och hade sovmorgon (sov till cirkus halv nio, tjoho). Efter det att jag de senaste mornarna har vaknat och varit klarvaken runt 05,00 kändes detta som en skön revansch! Faktum är att jag till och med sovit lite här på dagen nu också! :) Å så har jag målat och klätt om en gammal stol! Lite duktig får man ju lov att vara ibland! :)

Före
  

Efter
  


 

Semester

Det är ljuvligt, fasen va ljuvligt det är! :) Mera ledighet åt folket! Vädret går ju inte att klaga på heller, det är ju underbart med all denna sol! :) Vi är ju inte direkt bortskämda med sol i Sverige så jag försöker njuta allt vad jag kan... Det jobbiga är kvällarna, man går omkring som en svettfläck och känner sig allmänt klibbig! Men det hör väl lite till?! :) De lediga dagarna går megafort och det gäller verkligen att ta vara på dem. Helgen bjöd på semesterfirande med pizza och frukt i trädgården, lillemans första bad i Rådasjön med Proppan som sällskap och lite andra trevliga aktiviteter! :)

I måndags åkte jag, M, A och lille P på miniweekend till Hunnebostrand! Myspys värre! :) Så himla idyllisk plats, jag blev störtkär! :) 
Jag älskar kusten, det gör jag verkligen! Där tog vi det bara lugnt, slappade och hade det hur bra som helst! Vi grillade, smaskade jordgubbar, spelade Yatzy, käkade glass i byn, pratade en massa och bara njöt. Vi käkade också en hel del turkisk peppar, eller snarare jag... :) Tack girls och boy för en jättemysig liten tripp. Ser fram emot det nästa år igen... :)

Dagen har spenderats på en klippa vid Södra Långvattnet med V, riktigt trevligt! Dagen bjöd på årets första dopp också (i Sverige alltså). Det var lite kallt i början men sen hur skönt som helst, så gott att svalka sig, speciellt huvudet. Sen följde jag med henne och hennes boyfriend på husvisning i Kikås, ett renoveringsobjekt men med potential!

Dags att ta en kalldusch för att sen krypa ned i sängen... Jag håller på att läsa "Villa Bonita", en bok jag fick av P´s mormor! Den är mysig och rolig att läsa plus att jag närmar mig slutet! Blir nog en utläsning av den innan jag somnar, nice... :) Böcker är trevligt, speciellt på semestern.

Godnatt Godnatt!