Ensamt

Shit va mycket det varit att göra på jobbet de sista dagarna. Det viktiga är att inte försöka stressa upp sig utan bara försöka göra så mycket man kan på så kort tid som möjligt :) Skämt åsido, det viktiga är att försöka prioritera, vilket inte alltid är det lättaste. Att kunna klona sig och önska sig fler timmar på dygnet är inget jag skulle tacka nej till i skrivande stund. Men tanken på att ha en till jag i denna värld? Vem skulle orka med det? Nej, det räcker gott och väl med en sprall-fia a la moi! Ikväll har jag röjt upp lite hemma eftersom det sett för taskigt ut här. Ända sen Pontus packade inför sin resa har det legat kläder i stort sett hela lägenheten men nu har de i alla fall hamnat i små söta tvätthögar som förhoppningsvis kommer bli tvättade inom en snar framtid.

Tur att jag har en hjälpreda när jag sorterar min tvätt! :) Eller hjälp och hjälp, han hoppade ner och la sig längst ner i tvättkorgen! Sötis! :)


Dagens middag: Homemade broccolisoppa och pannkakor med sylt och keso (önskar P var här och klagade över hur äckligt det är med keso på pannkakor, känner mig lite väl ensam idag om jag önskar en sån sak va?)

 


Nu ska jag betala alla räkningar och sen tänkte jag försöka krypa ner i soffan en sväng med lite glass de luxe och tjejfilm! Vet dock inte vilken än, Dagboken har jag inte sett men många säger att man gråter hysteriskt - vet inte om jag är sugen på det! Kanske Sex and The City, har sett den massor av gånger men funkar fortfarande hur bra som helst! Beställde hem två till feel-goodfilmer igår så nu har jag ett gäng (eller ja, nio stycken men det är många för att vara mig)! Kul tycker jag, speciellt såhär i hösttider! :)

 

Ur min fashionabla filmsamling a la "feelgood"


 

Med råge

Vilken härlig söndag! Solen skiner och jag har hunnit med massor till skillnad från gårdagen då jag sov bort dagen. Det känns faktiskt skönt, hade lite dåligt samvete igår även fast jag vet att jag inte borde. Man ska lyssna på kroppen!

Idag var jag för första gången någonsin på den populära bokmässan, jättekul! Tack Malin för att jag fick följa med :)

Per Moberg lagade en klassisk löjromstoast


Underbara Maria Montazami



Plura lagar tapas med Alexandra Zazzi


Bästa och snygga Malin i Bokia-fåtöljen gjord av pocketböcker


En tur till Frölunda Torg har också hunnits med där lite nytt har inhandlats! Var i stort behov av allt det jag köpte, det enda som följde med utan att den hade behövt var en peeling men kunde inte riktigt motstå! Vem behöver inte en peeling? :)


Det enda jag inte riktigt hunnit med idag är BodyBalance-passet så det får jag försöka ta igen i veckan! Strax dags för mathandling men sen är det soffan som gäller med ny bok inköpt på mässan och godis! Mums säger jag i sann Maria Montazami-anda!


 

Inte helt enligt plan

Lördag! Planer på att göra massor med roligheter, kanske ett besök på Bokmässan eller bara stros på Frölunda Torg i hopp om att hitta ett par jeans och en svart kofta. Bara en liten powernap innan jag drar mig! Vaknade 3,5 timmar senare och undrade vad sjutton det var som hänt! Ja, jag behövde nog sova ut då kroppen är trött men inte på en lördag dag! Så tråkigt för när jag vaknade var varken Bokmäsan eller affärerna öpnna längre! :(

När jag vaknat till liv åkte jag till Svärmor för att äntligen få träffa min trogna bloggläsare Eva i verkligheten! Jag hade tänkt stanna ett par timmar för jag var ju ändå rätt trött men vi tre babbelmajor kunde bara inte sluta prata! Det var hur mysigt som helst och vi pratade om allt och när jag satte mig i bilen för att åka hem var klockan strax innan 03.00! Vad hände? Nästan nio timmar härligt babbel! Underbart! :)

Nu idag ska jag alltså då ta mig till Frölunda Torg och 421. Ta igen gårdagen och hitta de där jeansen och kanske prova lite krämer från Emma S, ska även bläddra i hennes bok som verkar mysig! Köpa en ny mascara och kanske något annat roligt också får hänga med hem! Det kanske blir ett besök på Bokmässan, spana efter Maria Montazami och köpa roliga böcker! Handla mat skall också hinnas med likaså vill jag gå på ett BodyBalance-pass. Fullproppad dag med andra ord! :)
 

TGIF

Vilken dag, är helt slut! Puh! Sent i säng igår (01.00) och supertidig uppgång (05.00) idag, kanske inte är någon direkt superkombo men är det fredag så är det! Då får man vara trött! Så snart jag bloggat klart och kollat lite andra bloggar ska jag släpa mig till affären för att inhandla tacos. Den vanligaste fredagsmysmaten generellt i landet eller vad tror ni? Det gör inget, jag älskar tacos! En maträtt jag inte tröttnar på i första taget, den går ju nästan att variera till oändlighet! Det vore trevligt att göra någon god men enkel efterrätt också men finner nada inspiration till det! Det får i värsta fall bli glass med strössel, en klassiker! Varför gå "wild and crazy"? :)

 

Äntligen

Efter veckor av frånvaro från Alex och Malin kunde vi äntligen ses ikväll! Lovely :) Vi är inte vana att ses så sällan och hade givetvis massor att prata ikapp oss om. Jag har alltså haft en jättetrevlig torsdagskväll, med massor av babbel om livet i allmänhet och mer därtill, morotskaka och roobioste! Life is good!
 

Mitt nästa köp

Får helt enkelt bli ett regnställ! Det regnar hela tiden, gillar´t inte alls! Någon dag ibland kan det vara mysigt men så gott som varje dag, inte så mysigt! :( Nu ska jag göra mig klar och åka till jobbet, detta blev det tidigaste inlägget på länge.
 

Höstlig helg

Vi har haft en supermysig men kall hösthelg i Dalarna. På natten mellan fredag och lördag var det nollgradigt, brr... Men hellre sol och kallt än regn och blåst tycker jag! Som vanligt blev det intensiva dagar men tycker ändå vi fått gjort mycket. Jag inser dock att jag inte varit någon direkt flitig fotograf under resan så får bjuda på de få bilder jag har! Inte ett enda kort på alla fina träd som börjat skifta till orange, hmm...

 

I fredags passade jag och Pontus på att slå lite bollar och träna lite puttning på Rättviks Golfbana. Det var längesen jag golfade så det var riktigt roligt! Det kanske inte gick världsbra men kul var det i alla fall. Jag passade också på att shoppa lite på Vanilj, hittade en supersöt topp och ett par lite halvudda skor! Fulsnygga på nåt vis, beiga mockaskor i lite boyfriendlook?! :) Vi hälsade också på hos farmor en kortis i fredags, mysigt! Hon har två små nykläckta kattungar hemma (som just fått ögon) och vi kärade ner oss rätt duktigt i de små liven. Sedan vidare till Pia och Isak i Falun för en mumsig middag med potatisgratäng och oxe till varmrätt och god chokladfondant med glass till efterrätt!

 

På lördagen blev det golftävling för grabbarna och en tur på Rättvik för mig, mamma och Rebecka! Jag och Rebecka gick dessutom med ett par hål på golfbanan för att pepptalka grabbsen! Tror vi lyckades rätt bra. På eftermiddagen blev det soffan med pizza från Vikarbygrillen framför Rögle-Leksand på TV. En riktig hockeyeftermiddag med andra ord, där Leksand dessutom vann efter förlängning! Efter hockeyn stack grabbarna iväg och fiskade medan jag bäddade ner mig i soffan med en stor godispåse, jag var helt genomfrusen! Är inte helt van sådana kalla temperaturer! När Rebecka slutat jobba kom hon med spelet Besserwisser som vi spelade ett tag innan det nästan ballade ur helt :) Trötthet och fniss är inte helt optimalt ibland ;)

 

Söndagen startade med hotellfrukost på Lerdalshöjden med bästa Fredrik och Rebecka!

 

Efter diverse gottigheter såsom nygräddade våfflor, äggröra (äggpannacotta??), Milko hallon- och blåbärsyoghurt och nybakt bröd var det dags att styra kosan hemåt igen. Givetvis med ett shoppingstopp på Lager 157, där vi fyndade lite av varje! Jag hittade exempelvis en tunika och två supermysiga halsdukar som jag tror jag kommer bli väldigt användbart nu när det blir kallare ute. Det var så mysigt för när vi kom hem kvällsmatade vi oss med tuttul och varm choklad, allt för att bibehålla Dala-känslan (som nästan försvann helt när vi kom in i regninga och jättegråa Götet) vi fått under helgen!


 

Jobb jobb jobb

Det är ungefär det som tar upp min tid nu, tur att jag tycker det är så roligt :) Det har blivit mycket jobb det sista och det kommer det vara framöver också. Därför kommer det vara extra viktigt att jag faktiskt hinner med mig själv och mina nära & kära emellanåt också! :) Exempelvis att gå och lägga mig i tid och att äta mat på kvällarna! Sista tiden när Pontus varit borta mycket på aktiviteter har jag varit dålig på att laga mat till mig själv. MEN att äta kladdkaka och Mormors hallongrottor till middag är inte hållbart i längden, även om det är gott! ;) Om jag ska orka fokusera och prestera på jobbet behöver jag bli bättre på detta! Så från och med nästa vecka så hoppas jag bli bättre på dessa bitar, likaväl som att få in lite motion i vardagen. Jag mår mycket bättre när jag får röra på mig, det är skönt att få rensa hjärnan och att komma iväg till Sportlife någon gång i veckan är bättre än inget alls. Det är ju när jag har så mycket att göra som jag behöver det extra mycket, men det är oftast då jag prioriterar bort det :( Skärpning Helena! Jag ska göra allt för att hålla detta, jag ska pusha och peppa mig själv massor!

Nej nu ska jag fortsätta bokföra en stund, packa väskan med förnödenheter, diska, städa trappuppgången och jaaa - där har vi en sen kväll igen! Nästa vecka blir det bättre :) Förhoppningsvis!


 

Kalas och en lat söndag

Igår var det kalas för Pontus och Sofie hemma hos Mormor! Massor med god mat, trerätters givetvis och fina presenter till födelsedagsbarnen! :) På kvällen film, popcorn och godis! Mysig dag helt enkelt!

Mina favoritpresentpapper från Lagerhouse


Nu är det dags för lite mat och sen en stunds jobb och mys till kvällen! Imorgon börjar en ny vecka igen. En vecka med jobb, tjejdate, resa till Dalarna och lite annat smått och gott - ser fram emot kommande vecka!

 

Varning

Härmed utfärdas en varning för långt inlägg! Jag har haft fullt upp den sista veckan men äntligen sitter jag en stund framför datorn och kan ta igen mig lite. Nu kör vi!

Ett bra sätt att avsluta arbetsveckor på och påbörja helger med är att umgås med mysiga vänner och bubbla om allt mellan himmel och jord. Att sedan dricka gott vitt vin till och smaska på ost (Brie, St Agur, Taleggio och Gruyére) och kex är bara en megastor bonus.


 

Att umgås med en snart treårig pojke är också  L.Y.C.K.A! Som i helgen när vi satt och myste i soffan; helt plötsligt reser sig Leo upp, kommer fram till mig och ger mig en kram och säger "Hej Faster" medan han ler mot mig och kryper upp i mitt knä. Mitt hjärta smälter bara jag tänker på det, det lilla livet :)

 

Leo fotar faster och pappa, "kan själv" heter det mest hela tiden


Jag har också upplevt den där pirriga känslan när man ska sjunga "Ja må Han leva" i veckan som var. I år fick jag dock hjälp med sången men ändå är det lite pirrigt, jag som sjunger och sprallar mig jämt ändå. Märkligt! Det är något visst med födelsedagar, så enkelt är det bara! Att stå där med tårtan i famnen, presenterna och ja hela grejen. Det är svårt att beskriva vad det är! Ni kanske undrar vem jag firar som fyller 18 (med tanke på ljusen). Svaret är ingen, han jag firade var min Pontus som fyllde 28 men jag läste fel på ljusförpackningen så det blidde bara 18 ljus i tårtan i år, kanske lika så bra?!

 

Självklart provar Sigge presenten först av alla, jag är inte direkt förvånad

Med tanke på den fruktansvärda flygolycka som inträffade igår inser jag återigen hur skört livet kan vara. Det kan förändras på en minut, jag vet att man inte ska tänka så men det är faktiskt så. Jag tror det gäller att njuta lite varje dag, vara glad och tacksam för sina nära & kära och att leva i nuet! Kanske är jag lite mer snyftig idag än andra dagar men jag har så svårt för det här med döden! Usch rent ut sagt! :(

Dessutom hamnade jag alldeles nyss på en blogg med en länk till den bröllopsfotograf som fotat Stefan Liv och hans vackra fru på deras fina bröllop i somras. Underbara bilder, de var så vackra och deras supersöta barn. Tårarna rullar nedför mina kinder...

 

Iformloppet för andra gången

Igår var jag med mina tjejkollegor och sprang Iformloppet i Slottsskogen! Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans, det var kul att göra något utanför kontorets väggar! :) Själva loppet kanske inte var det bästa minnet av kvällen då det var tunga och stumma ben som kämpade sig framåt i spåret. Att äta thaibuffé till lunch och mellanmål två timmar innan verkade inte heller vara optimalt då jag hade håll redan innan start, perfekt. Dock försvann hållen efter första uppförsbacken och där fick jag av en slump syn på Pontus med så det var bara att kubba på trots att jag nästan blev så glad att jag stannade och pratade med honom :)

Trots namnet Iform kände jag mig inget annat än Urform! :( Orken försvann rätt snabbt och det var tungt, inte ens Lady Gaga i lurarna kändes inspirerande men man kan ju liksom inte bara ge upp, även om jag var riktigt nära flera gånger. Det var då den där lilla rösten talade om för mig att målet faktiskt var att springa runt och att Pontus kanske stod och såg på mig, inte kunde jag ju gå då inte - det hade ju blivit pinsamt. Väl i mål kände jag mig yr, trött och lite missnöjd över att det inte gått bättre men var ändå glad att det var över. Jag gissade på en tid på ca 33 min men till min stora förvåning (och glädje) fick jag idag besked via hemsidan att jag sprungit på 29:33 minuter, vilket till och med är 1 minut bättre än förra året. Genast blev jag mycket gladare :) Dagens löfte: Till nästa löplopp (ja det kommer fler) ska jag ha tränat fler än 1 gång (tre dagar innan)! Dessutom ska jag inte käka thaibuffe till lunch :)