Dalarna

Nu befinner jag mig i Dalom och vi som sa att det snöat en massa i Göteborg - vi behöver inte vara så skrytsamma! Här är hur mycket snö som helst, härligt! :) Jag var nyss ute och skottade av bilarna och trappan till huset (i någon typ av pälsmössa). Både pappa och mamma blev glada, de är inte alltför exalterade över snön. Det är cirka 8 minusgrader men jättehärlig luft, det känns inte ens som att det är kallt, det känns bara friskt!

Jag åkte upp igår morse, snälla svärmor körde mig till tåget. Jag "landade" i Falun strax efter halv tre och där kom pappa & T och hämtade upp mig för en tripp till Farmor & Farfar där det vankades släktmiddag! Det var jättemysigt att träffa släkten, inte alltför ofta det inträffar, även om vi saknade Stockholms-familjen. Det blidde en hel del skratt och skoj, vilket är rätt vanligt när alla ses.

På kvällen blev det en liten julafton för mig som inkasserade lite julklappar! :) Jag fick jättefina saker även här; ett Efva Attling-halsband, rosaprickiga muffinsformar, presentkort på Åhléns, Marc Jacob´s Daisy (parfym), necessär samt en olivhandkräm. Grymt, eller hur? Jag är superdupernöjd! :)

Om en stund kommer min faster M och farmor och hämtar upp mig. Vi ska på en liten inredningstripp till Leksand där vi bland annat ska kolla in affären Lantliv och fika på ett gårdscafé som ligger mitt på gågatan! :) Det ska bli jättemysigt! Bäst att jag går och gör mig klar!

Vad gör ni i mellandagarna???


 

Happy Birthday

to me - egoist javisst! :) Det måste man få vara på sin födelsedag, eller hur??? :)

Jag vaknade av en skönsjungande sång av P, hans systrar och mamma! Jättemysigt att alla gick upp så tidigt för att uppvakta mig! :) Jag bjöds på te, kladdkaka och en himlans massa presenter - igen! Tusan va roligt det är att öppna paket/presenter! Jag fick ett superfint elegant tårtfat, den skönaste mössan i världen, en urtjusig grön Rosti-burk, en cremefärgad köksklocka att ha på kylskåpet, den fenomenala Skönhetsbibeln samt ett par übervackra Efva Attling-örhängen som passar till mitt Happy Tear-halsband! Gissa om jag blev lycklig?! Svar: JA! :)

Jag fick jättemånga fina gratulationer under resten av dagen, känns bra att så många kommer ihåg en mitt i julstressen! :) Tyvärr hann jag inte med att träffa M, A & Ph under dagen men vi ska ta igen det under veckan som kommer!

Födelsedagen blev en riktigt härlig dag, det är en härlig känsla i kroppen när det är ens födelsedag! :) Vi avslutade med spel in på småtimmarna! Rappakalja givetvis, myspys! Jag undrar så var alla får allt ifrån, vilda fantasier är ju bara ett smeknamn. Det var ett riktigt fniss-spel där man ibland skrattade så tårarna sprutade! :) Härligt! :)

 

I love Christmas

Jag har haft en underbar julhelg!!! :) Det har varit jättemysigt på alla sätt och vis. Det har varit toppen med massor av god mat, fina klappar, lugn och ro samt givetvis en massa spelandes av olika spel. I like it a lot! :) Vi har spelat allt från Rappakalja Extrem, När och Fjärran till Super Mario Bros Wii och Wii Sing (är så lycklig för det spelet)!

Middagen på Tjörn blev jättelyckad med kalkon som huvudrätt och pecanpaj till dessert! Mums! :) American inspirated så att säga... :) Vi hade även en julklappsutdelning där jag fick ett fint Unicef-smycke i silver (För Varenda Unge), tre Rosti-verktyg i små format samt en saltkvarn. Det var lite ruggigt att åka hem den kvällen eftersom det snöade hysteriskt, men det gick bra! Snön vräkte fullkomligen ner och det var svinhalt på motorvägen!

Dan före dopparedan jobbade jag fram till 13.00 och sen iväg för det sista julklappsköpet! En aning stressigt men jag antar att det lätt blir så när det är sista dagen! Efter inslagningar och en del kaos åkte vi slutligen hem till svärmor där en trupp försvann ganska direkt för att hämta gran, medan vi i den andra truppen mest tog det lugnt. När grantruppen kom tillbaka käkade vi först vörtbröd med julskinka, senap och säsongens första julmust! :) Sen klädde vi granen och bara myste. Jag önskar att jag hade några kort men det finns tyvärr inte några alls!

På julaftonen började vi med grötfrukost inklusive nöt och rim. Jag fick nöten och önskade mig en sak som jag hoppas ska slå in under året. Vad det var kan jag ju givetvis inte avslöja! Vi fortsatte med pyssel i köket där jag och P stod för köttbullarna, de blev faktiskt riktigt goda! Det följdes av det traditionella Kalle Anka, jättegott julbord inklusive en smarrig efterrätt, den kladdkakan som vann Kladdkake-SM. Det ni! Den var banne mig supersmarrig :) Sen fick jag en massa julklappar också! Wow!!! Jag fick en kokbok med en massa fina bilder och bra recept (Under Valnötsträdet), gröna Rosti-verktyg, ett randigt Casall-träningslinne, en träningsväska från Nike (kommer bli snyggast på Sportlife), en ursnygg skinnhandväska, plättlagg med ett hjärta till våra mysfrukostar, underställ, en personlig almanacka samt Wii Sing! Vi inledde med Barbie Girl och sjöng sedan allt från Pokerface till Country Roads, så himla skoj! Hela julen har varit i lugnets tecken och det har varit underbart, precis vad jag behövde! Skönt att få återhämta sig och hämta nya krafter!

Tack P, P, S, K, svärmor och mormor för att jag fick fira jul med er! :)

 

Julklappar

Den sista tiden har det rådit total julklappshysteri från min sida, en aning stressigt och en aning svettigt! Men nu äntligen har jag lyckats fixa alla klappar (utom en men den är helt under kontroll)! :) Känns gött! Jag gjorde ett inköp på lunchen och det kändes jättebra! Hoppas bara alla blir nöjda med sina paket! Det är ju en stor bonus i det hela! Det är ju så roligt att planera och fixa presenter men den största lyckan är ju om de man köper till uppskattar det och blir glada... *hoppas hoppas*

Ikväll blir det julmiddag på Tjörn, det ska bli trevligt! Dock är julbordet inte speciellt juligt i den bemärkelsen, jag återkommer imorgon när jag vet mer om vad som serverades. Bror B ska också få följa med och få lite julkänsla! Det blir hem direkt efter jobbet och snabbt svira om innan vi börjar köra mot skärgården!

Ha en trevlig kväll allesammans!

 

Jul Jul

Några bilder från hemmets vrå


 

Julgodis med Proppan

Igår efter jobbet hanns det med en hel del! Paketen till mamma och pappa är snart klara, bara en liiiten sak kvar för dem båda. Lite surt dock att man inte kan pricka av dem från klapplistan, men det kommer! I helgen blir det nämligen julklappsrace så på söndag kväll hoppas jag att alla klappar är klara för inslagning. I en av jultidningarna hemma har jag sett förslag på snygga inslagningar som jag tänkte ta efter! Det ska bli spännande att se om jag lyckas få till det lika bra som de!

Efter Hisingen-besöket handlade jag och B ingredienser till julgodiset som skulle göras! Det inhandlades fin mörk choklad, nougat med hasselnötter, kondenserad mjölk, mandelmassa och pistagenötter! Sen hämtade vi upp Proppan och fortsatte färden hem till oss där julstöket började! Vi gjorde chokladkolafudge med pistagenötter och Beethovenkulor (nystiftat namn av mig och S). Skillnad mellan Mozartkulor och Beethovenkulor är det att nougaten i Beethoven innehåller krossade hasselnötter medan nougaten i Mozartkulorna är naturell! Mycket viktigt alltså! :) Vi var nöjda med namnet och jättenöjda med kvällen! I alla fall jag, det är så mysigt att julstöka! :) Jag hade även köpt små söta burkar på Ikea som vi lade godiset i! Det blev jättefint enligt oss själva... :)

Julgodis av H & S


 

Fredagskul

Jag älskar när man får sig ett gott och hjärtligt skratt, det är så himla härligt. Balsam för själen typ! :)

Det kanske inte låter lika roligt när jag berättar om det här men det var roligt! Igår var jag ruggigt chokladsugen på eftermiddagen och kom in till min kollega I som satt och smaskade på en Snickers! Jag frågade artigt om jag kunde få köpa den andra biten och han sa: "Inte köpa, du kan få den". Men jag insisterade på att betala, så jag tog de kontanter jag hade - 9 kronor - och lade tillsammans med en tack-lapp på hans skrivbord. Det resulterade i att de stackars 9 kronorna åkte fram och tillbaka mellan våra kontor under dagen! Sen åkte jag hem och hade faktiskt glömt av dem tills alldeles nyss. Då kom nämligen posten och ett paket som var adresserat till mig (det händer typ aldrig så jag blev supernyfiken). När jag öppnar det stora vadderade kuvertet låg ytterligare ett vadderat kuvert och ur det trillar de 9 kronorna ut och jag börjar apskratta! Min kollega har alltså stoppat de stackars pengarna i två vadderat kuvert och sen postat de till mig. Portot var dyrare än innehållet! :) Så himla roligt och oväntat! Jag har beslutat mig nu för att behålla pengarna - jag känner mig besegrad (för en gångs skull, jag brukar vara ruggigt envis men ibland fallerar det, exempelvis om A gömmer pengar i köksskåpen -då har jag ingen chans, *fniss*)!

Hoppas ni har en bra fredag, det är inte långt till helg nu! Härligt!
 

Ny arbetsplats

Det gick fort! Vi fick lov att stänga ner vårt datasystem här en stund och jag skulle just börja ordna lite i logistiken när min kollega E kom in och sa: Nu möblerar vi om här! Jag har nämligen länge pratat om att jag tycker att det är jobbigt att sitta med ryggen mot ingången och eftersom jag sitter i kontorets mittpunkt kommer folk från höger till vänster och ner och upp, ja från alla håll och kanter helt enkelt. Svårt att förklara men ni som har varit här vet hur jag menar! Så nu har vi vänt mitt skrivbord så jag inte längre har någon som kan vara bakom min rygg och jag kommer slippa vända och vrida mig i onödan... Det blir automatiskt så vare sig man vill eller inte när man känner att någon är bakom ryggen på en. Jag är så nöjd! :) Tack så mycket för hjälpen E! Hur grymt som helst! :)
 

Juletider

Innebär "mycket-att-göra"-tider! :) Jag tycker jag flänger och far mest hela tiden... Idag är jättekallt ute, -6 grader! Det är härligt soligt ute och det var riktigt uppfriskande att gå till jobbet idag! Det har blivit en dum ovana att ta bilen till jobbet när vi egentligen bor så nära, men det är lätt gjort när jag ändå kör P till stationen - då sitter jag ju redan i bilen. Hmm, jag får väl avge ett nyårslöfte som innebär att jag får promenixa lite oftare än vad jag gjort den sista tiden. Det är faktiskt skönt att hinna vakna till liv och få lite frisk luft innan man sätter sig på sin plats.

Vad har då hänt den sista tiden? Ja ni, förutom en massa jobb så har jag hunnit med julshopping, julpyntande hemma, ishockeymatcher, glöggfest med hemmagjord, barnvakt till L, julefika med M och A, lussande med lussekatter och pepparkakor med mera! Tiden springer iväg fortare än vad jag trodde... Nu känner jag smått panik för att det är exakt en vecka kvar till jul och fortfarande en massa klappar som skall inhandlas och annat som skall fixas! Jag och bror var dock iväg igår på julklappshandling och köpte en "halv" julklapp till mor och far (det kommer mera) och en klapp till P´s pappa! Men som sagt, det är ett gäng fler paket som skall inhandlas och vi ska ge det ett nytt försök ikväll. Sen kommer Proppan hem till oss ikväll också, vi ska göra julgodis i någon form...

 

Lussekatter

Vi älskar lussekatter i vårt hem! :) Så mycket att vi fick lov att baka två satser, dock med två olika degar (en med kesella och en utan)! Det blev jättesmarrigt och nu frossar vi i våra goda julbullar!

Se och njut




 

Bildbevis The Studio

Här kommer bilder från The Studio som jag lovat...



 

Julfest i Ellös

I helgen anordnades den årliga företagsfesten! I år spenderades den på Sjögården i Ellös på Orust. Det var en mysig helg med start på kontoret för rundvisning och räkmacka tätt följt av en bilresa till Skärgården! Väl där bjöds vi på afternoon tea, en liten promenix, japansk tvagning och det bästa av allt - att få krypa ner i en varm pool! :) Inte helt fel med ett glas gott mousserande till också... På kvällen serverades julbord med allt vad det innebär; i vårt fall mat, snaps och snuskiga historier! :) Vi har nämligen en historieberättare på företaget och hans historier brukar inte direkt vara barnvänliga... Det var en jättetrevlig helkväll som innehöll diverse drinkar och småprat om allt från designers i Sex and The City till vinprovning! Skoj!

 

Sonia Rykiel

På lördag släpper Sonia Rykiel en underklädeskollektion för HM, vill ha!!! Dock är vi på julfest med mitt företag hela helgen så det blir inget shoppande alls för mig! Kanske att man kan beställa hem från nätet och prova hemma i lugn och ro! Hmm, tåls att tänka på (förmodligen blir det så)! Dessutom fick jag sms igår om att våra saker från Jimmy Choo har kommit så jag ska försöka komma ihåg att hämta ut dem idag!

Det kom just en livsfarligt stor korg med diverse godisar från en av våra leverantörer! Mums! :) Med nostaligikolor och allt, hihi!

Annars bjuder kvällen på lugna puckar i form av tvätt och bak inför morgondagens puckar, haha! Det är nämligen match imorgon och jag tänkte ställa upp och baka en god kaka som de kan ha i caféet och sälja! Själv ska jag hem till M på lite kalas, hon fyller nämligen år på söndag! :) Det ska bli supertrevligt tycker jag...

Nu tillbaka till jobbet efter en trevlig lunchpaus hemma!


 

Första julklappen

Nu är den första julklappen av 22 avklarad! :) 21 to go! Julklappen är till min svärmor men mer än så säger jag inte, den som lever får se! :)

 

Espressoshot med mycket mjölk

Idag tänkte jag att jag skulle vara lite "vuxen" och dricka kaffe för att piggna till på eftermiddagen! Dock ville jag inte ha en hel kopp kaffe utan snarare espresso-size. Sagt och gjort! Dock hade jag i så mycket mjölk att kaffet redan var iskallt innan jag ens smakat första klunken! Usch! :( Det får bli te i fortsättningen! :)
 

En vecka sen sist

Oj oj oj, vad tiden går fort när man har roligt! :) Det har ju till och med varit första advent, helt otroligt! Ja, vad har då hänt sen sist? En hel del får jag väl säga! :) Det kommer en kortis uppdatering så ni vet vad jag har haft för mig den sista tiden...

Fredag - Strosade på stan med A, M och lille Ph efter jobbet! Eftersom vi fått en drop-in-tid på The Studio var ju tanken att finna lite passande kläder inför själva fotograferingen. Det gick sådär må jag säga! Det blev en snabbfika med M på Fröken Olsson innan jag styrde kosan hem.

Lördag - The Studio-besök! :) Efter en misslyckad sminkning, vilket jag också sa till om (jag såg verkligen heeelt förskräcklig ut) var förväntningarna sådär! :( Men den polska (?) sminkösen fixade till det och vi fick en rolig upplevelse och hade jättekul under dagen som gick! :) Bildbevis kommer... Kvällen spenderades hemma i sällskap med B och fasters favorit, fasen va go han är den ungen! Me like a lot! :)

Söndag
- Lååång sovmorgon för oss alla tre, på något sätt blir det lätt så när lilleman har varit på besök har vi märkt! Fortsatte med frukost framför en film i soffan, myspys. Sen lite hemmapill och jag plockade även fram julkartongen från källarförrådet men hann tyvärr inte fixa så mycket! Jag kontrollerade mest så att adventsljusstakarna fungerade! På kvällen var det match och jag var givetvis där! :) Dock förlorade dem, men det är bara till att ta nya tag!

Igår
hade jag en semesterdag, spontant och jättelyxigt! :) Jag sov tills jag kände mig pigg, gick upp och fixade frukost till mig och P (som jobbade hemifrån), sov lite till och hade allmänt slappt! Sedan röjde jag hemma och åkte iväg med en massa tidnings- och pappersskräp samt pantade en massa flaskor! Jag var också inne i stan en sväng, det var trevligt... :) Inte alls mycket folk även om jag trodde det när jag efter sju hela varv på Heden äntligen lyckades hitta en p-plats! Jag införskaffade lite julsaker som jag sedan pyntade med när jag kom hem! Bildbevis på detta kommer också! :)

Ha en trevlig tisdag!