Leila-bak

Idag har jag bakat thékakor och kolasnittar med recept ur Leilas bok! Hoppas det blir smarrigt, nu drar vi till svärmor och fikar!
 

Trötta jag

Det har varit en lång natt med mestadels halvslumrandes och ingen direkt sömn. Anledningen till detta är att Lilleman sovit hos oss. Jag vet inte vad det är som händer med mig för jag är är jättetrött när jag väl ska sova men när jag kryper ner för att sova så kan jag bara inte somna. Det var likadant förra gången han sov här och det är ändå ett år sedan plus att jag var ensam hemma då. Men nu? Kanske är jag rädd för att jag ska mosa honom i sömnen eller att det ska hända någonting?! Att sova fungerar i alla fall inte...

Med lovord från B om hur han brukar vakna runt 07.00 för att vilja ha välling och sen somna om, tänkte jag "hur jobbigt kan det vara?". Vid 05.30 vaknade han, pigg som en mört. Jag gav honom välling men det här med att försöka somna om fanns ju bara inte. Det var bara till att bita i och leka med en glad och en något snorig pojke. Vi härmade djur, ritade, busade med Sigge, gjorde kaffe (L fullkomligt älskar att skopa kaffe från burken till filtret) och väckte P som bidrog med att leka med tekniska prylar. Efter en frukost bestående av kiwi, Sture-ost och fil med flingor och sylt (??) höll han på att somna i mitt knä men då kom B och då var det dags att åka hem! Efter det gjorde jag mysfrukost till mig & P, vi började kolla på en film men så fort jag ätit klart lade jag mig och somnade direkt. Så nu har jag sovit en stund och känner mig något piggare. Det är dags att ta tag i dagen nu, helgen är kort som den är!

 

Shopping, tokigheter och en stor gåta

Det är tre ingredienser i mitt liv såhär på torsdagskvällen!

Shopping - Jag tog en liten tripp till Frölunda Torg och fyndade lite reasaker på Gina Tricot. Jag lyckades hitta två vårklänningar för femtio kronor styck - inte illa pinkat va? Det är roligt att fynda! Jag köpte också en ljusrosa tröja i ekologisk bomull på HM, har en vit sen innan och den är så himla skön. P fick sig också en liten present, en gråvitrandig t-shirt.

Tokigheter - Ja vad kan jag då mer säga än att jag är jag... :) Ibland är jag knäppare och spralligare än vanligt! Det är lite kul när man hittar på små "hyss" ibland, det tycker i alla fall jag (P skakar mest på huvudet och skrattar).

Och så dagens stora gåta - Hur kan två personer ha lika mycket tvätt som en hel familj? Familj kanske var lite mesigt sagt, jag menar snarare en armé. Tvätthögarna är enorma! Pust, det är väl bara att börja tvätta och sluta fundera!

 

Snopen

Igår kväll skulle två granndamer komma hem till oss. Vi hade tänkt skriva ihop ett brev till vår "fantastiska" hyresvärd om saker och ting som bör åtgärdas. Precis när äppelpajen var redo att ställas in i ugnen knackar det på dörren och där står en av grannarna och frågar om vi inte kan träffas en annan dag då det var lite strul med hennes barn. Typiskt! P blev desto gladare när han kom hem från sitt möte och insåg att han skulle få smaska på äppelpaj och vaniljglass till fotbollsmatchen.
 

Vårtecken 3

Idag har jag sett vårens första vitsippor! :) Det har varit en massa vårtecken nu det sista och det gillar jag. I morse när jag var ute och promenerade med en kompis såg jag en massa vitsippor i ett dike! Jag ångrar nu att jag inte plockade med mig några hem, de hade passat fint i det gröna loppisfyndet, eller hur S (eller hade de drunkat)? Annars har dagen bjudit på mysfrukost och det sista renset i garderoben! Kan ni fatta, jag är äntligen klar med det jäkla rensandet!? Det tog sin lilla tid men nu är jag så nöjd när det råder ordning och reda i det som tidigare var ett totalkaos. Nu är det dags att sluta slöa och istället fortsätta pricka av helgens fixarlista. Mot köket!

 

Loppisfynd

Jag har ju inte berättat om min och Proppans utflykt i söndags. Vi var på GP´s stora prylmarknad, jag antar att den är årlig men vet inte riktigt för jag hade inte hört talas om den innan! Jag och Proppan var ju ute förra sommaren och letade loppisar (en heldag i Kungsbacka-trakten utan ett enda napp), men nu har vi fått så vi teg från förra sommarens misslyckade försök. Det fanns massor med grejer och massor med skit, men det var väldigt roligt att gå runt och kolla överallt. Vi inhandlade även lite fynd, eller vad sägs om nya Pilgrimsörhängen för 10 kr, receptblock för 5 kr, grön kruka (Höganäskopia) för 10 kr och bilar till Lilleman för 1 kr styck? Proppan fyndade lite hon med och det var en rolig dag! Jag hoppas att vi ger oss ut på jakt efter fler loppisar i sommar! :)
 

Vårtecken 2

Inte nog med att solen varit framme hela dagen och att jag sett min första tussilago för i år - jag har dessutom ätit vårens första glass. Jag och P lyxade till det med Lejonet & Björnen-glass på Danska vägen, mumma. Dessförinnan var vi på en spontan lägenhetsvisning, ett dyrt renoveringsobjekt men med mycket potential.

Förresten, vår bil besiktigades idag för första gången och det gick jättebra, inga anmärkningar! :) Nu blir det en stunds slappande innan jag ska fixa och dona lite här hemma!

 

7 år


 

Vårtecken

Ville bara meddela att jag nu sett vårens första tussilago! :)
 

Påskuppdatering

Jag har haft en jättehärlig påskledighet med mycket mys med nära och kära. Under våra lediga dagar har vi har varit på Kungsmässan och strosat. Det har spelats en massa TP och Rappakalja, hur kul som helst. Jag får liksom aldrig nog (jag vet att jag får medhåll från vissa men inte alla). Sällskapsspel är verkligen ett roligt sätt att umgås tycker jag!

Vi har också varit på gottig påskmiddag hos mormor. Där serverades massor med god påskmat och självklart den storslagna påsktårtan (numera även kallad Helena-tårtan)! Mums! :) Efter maten var det dags för stora påskletningen, en riktigt rolig tradition. Alla blir som barn på nytt... :) Vi hittade trisslotter, vinflaskor, hallongrottor och mängder av godis. När vi var klara med påskletningen bjöd S på en liten överraskning. Det var att alla skulle leta efter gömda påskägg i ett annat rum... Det roliga var att det var hon själv som gjort äggen och alla fick personliga ägg, de var verkligen sanslöst fina (se bild nedan). De var fyllda med godis och en liten lapp med rim, på min stod "baka kaka". När alla hittat sina ägg så var det en liten presentutdelning och jag fick finfina muffinsformar som skall användas inom en snar framtid.

På söndagen kom min bror och lilleman förbi en sväng! Det var mysigt att träffa Liten, han växer och blir så stor! :) Han fick en jättefin tröja som mormor stickat till honom och den passade perfekt! Annars har vi som sagt passat på att slappa under de lediga dagarna! Jag längtar till helgen nu så jag får vara ännu mera ledig!


Proppans fina ägg


Lilleman i sin nya tröja


Han passade på att äta en hallongrotta också


 

GLAD PÅSK

Nu är det inte lång tid kvar förrän jag tar påsklov. Det ska bli så skönt att vara ledig både fredag och måndag! :) Undra om det kommer några små påskkärringar till oss idag och ringer på, det hade varit roligt. Jag minns själv hur otroligt roligt det var att springa hem från skolan på skärtorsdagen för att klä om och sminka sig till påskkärring. Mamma målade fräknar med sin svarta kajal och rosade kinderna med rouge! Klänningar/kjolar/förkläden om vartannat, mormors gamla sjalar användes till huckle och sedan den lilla korgen, där jag hade alla ritade påskkort som delades ut till de hus man besökte och fick godis, frukt och småpengar! Vilka minnen! :)


 

Tjejsnack

Jag träffade A och M igår kväll. Det var som vanligt trevligt! Ph var vaken en stund när vi kom och stapplade omkring hemma på egna ben, så söt! Roligt att se hur glada barnen själva är när de kan gå! :)
 

Hockeymys

Ibland sänds inte alla matcher på TV så då får man göra det myspysigt framför datorn istället! Vad sägs om täcken, ljus och mat från Johannebar inne i arbetsrummet? Göttans! :) Det enda sura var att Leksand förlorade. Dumt!
 

El Stockholmo

Det blev en spontan liten tripp till Stockholm i helgen! Det var verkligen lyckat! :)

Helgen började med att jag och E besökte TUR-mässan! Jaaa, jag är ressugen! :) Vi lyckades plocka på oss två varsina påsar med massor av rolig reselektyr som skall läsas under nästa vecka när det är lite påsklov! Efter mässan körde vi upp mot huvudstaden, jag var nog sådär roligt sällskap som lyckades sova mer än halva resan. Sorry P... :(

Lördagen började med frukost hemma hos P och I där vi också bodde under vår vistelse! Sedan vidare ut på stan där vi lyckades köpa på oss en del kläder och faktiskt också en massa handdukar på HM Home! Jag hittade en rosarutig Fornarina-klänning som jag tror jag kommer använda flitigt nu under sommarhalvåret! Tiden på stan gick jättefort och vi hann knappt med någonting annat än Åhléns förrän det var dags för O´Learys! Vi kollade på matchen mellan Leksand och AIK, käkade hamburgare och hade trevligt. Ett plus är ju att det gick bra för Leksand som vann! Kvällen fortsatte med glass och del 2 av "Män som hatar kvinnor".

På söndagen hade P sitt möte så medan han förberedde det så gnuggade jag och P våra hjärnceller! Vi försökte lösa korsord men det gick sådär och vi gav upp. Istället gick vi till närmsta köpcenter, där jag lyckades köpa en tantfulsnygg jackkavaj! :) Vi får se om jag behåller den!? Är i valet och kvalet! Dejt med S blev det också, vi hade inte setts på jättelänge så det var verkligen kul att träffa henne! Sen var det dags för hemfärd med en betydligt mer piggare jag! Det var en mycket trevlig hemresa vi gjorde... :) Hela resan var superlyckad och jag tror inte det dröjer särskilt länge förrän vi är på väg igen!

Nu väntar en ny arbetsvecka, dock en kortare!

 

Blomsterbud

Idag när jag kom hem på lunchen blev jag mycket glatt överraskad! Jag hade nämligen fått en stoooor bukett med påskliljor och grönt, den var verkligen jättefin! Det var från hockeyspelarna i Ramberget som tackade för min hjälp vid cupen! *glad*
 

Våffelpartaj

Våfflor med drottningssylt och grädde i sällskap med P och svärmor, hur trevligt och gott som helst! :) Jag önskar jag kunde visa bilder men min kamera har valt att strejka...
 

Lyx

Det är inte varje onsdag man slår till med oxfilé från Saluhallen, potatisgratäng, rött mumsigt vin och med äppelpaj och vaniljglass till efterrätt... :) Det var en efterlängtad lyx med tanke på den senaste tidens omständigheter! Mums!