Ny vecka i sikte

Yeah! Efter en intensiv första dag på jobbet inser jag att veckan nog kommer vara rätt intensiv överlag, framförallt mycket jobb men annat också. Inte konstigt att man däckar när man kommer hem! Med all rätt :) Jag hamnar lätt framför datorn och läser bloggar, surfar efter kläder, skor, bilar och idag har jag fastnat på almanackor. Jag är i behov av en ny men kan inte bestämma mig för om jag ska göra min egen på Personliga Almanackan eller om jag ska hitta en på Ordning & Reda eller BookBinders Design. I-landsproblem, jag vet :) Någon som har något bra tips?

 

En timme tillgodo

Även om det bara är en timme vi ställer tillbaka så känns det ändå som en markant skillnad. Skönt! Det ska jag njuta av idag! :) Idag blir nämligen en hemma-dag efter många dagar/kvällar utanför hemmets väggar, det ska bli skönt faktiskt! Jag ska försöka hinna med lite av de hushållssysslor som blivit lidande det sista, kan vara skönt att komma lite i fas i och med att det redan imorgon (varför går helgerna så fort??) är en ny vecka! Ha en mysig söndag!
 

Tuesday Afternoon

Jag och tjejerna hade en übermysig och rolig dejt igår! Lovely att ha sådana fina vänner! Vi pratade i en massa timmar om allt medan vi fikade på Le Pain Francais! MYS :)


 

Ny vecka

Det känns skönt att lämna förra veckan bakom sig och gå vidare med en ny vecka tycker jag. Pappa säger alltid "ny dag, nya möjligheter" och så försöker jag tänka! Om en dag skiter sig så kommer det en ny dag imorgon! Underbart :) Den här veckan kommer bli fullproppad även den med tjejdejt imorgon. Det blir den sista trippeldejten på ett par veckor då bästa Malin åker till Mexico på lördag! Avis? Jag? Nej inte alls, jag skulle inte vilja åka till sol och bad nu, usch och fy. På onsdag blir det träning och hemmafix i massor, hockey på torsdag och fredag och förmodat Dala-besök till helgen! Å sen är det ny vecka igen, värst va fort det går. Just idag är det ju faktiskt exakt 2 månader kvar till julafton också och en månad kvar tills det är dags att börja planera julklappar, baka lussekatter, koka knäck, pynta i fönstren och skicka julkort med mera. Mm längtar! Bästa månaden! Men men, först ska vi ta oktober och november och förgylla dem på bästa sätt! Nu tänkte jag förgylla måndagskvällen med att tömma tvättmaskinerna och hänga tvätt! Sådär sugen men ska ta en långdusch sen och krypa ner i soffan. Det är jag värd! :)

Eftersom jag är lite inne på julen i det här inlägget så kan jag ju lika gärna visa något jag verkligen skulle önska att tomten kom med:

Tomten, här kan du köpa den! Men om du tomten tänkte åka till USA kostar den bara hälften där, förvånade? ;)


Ps. Ni förstår att jag var ironiska med Mexico va? Att resa är ju bland det bästa jag vet och en resa till värmen hade inte suttit helt fel en höst som denna. Malin, sola och bada för mig med :)

 

Myndig

18 år blir den här killen idag, STORT GRATTIS brorsan! Tänk att du blivit så stor ;)

 

Snyggaste syskon-duon? Gissa om jag skrattade när jag hittade denna gamla bilden?


 

Inget väsentligt alls

Jag vill bara meddela att jag njuter av helgen, skönt att få vara ledig och andas lite emellan varven! Har hittills haft en väldigt bra helg; bio i fredags med Älsklingen. Alltid trevligt med en bra film och bio-popcorn. Igår var det kalas för Leo och på kvällen åkte jag hem till Alex och surrade ett par timmar om allt mellan himmel och jord. Mys :) Idag - ja, har inte gjort så mycket än så länge men satsar på ett BodyBalance pass ikväll och innan dess förhoppningvis lite fix hemma men kanske också en liten stunds jobbande. Det behövs men jag får låta kroppen bestämma idag om jag orkar eller inte! Jag avvaktar och ser med andra ord men nu ska jag försöka ta tag i dagen! Trevlig söndag! :)

 

Happy birthday

Idag fyller min älskade lille brorson 3 år. Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort, tycker att det var nyss han var en liten plutt! Men fort går det och det är så roligt att se den här lille människan utvecklas, love it a lot. Att lilleman idag fyller 3 betyder också att vår lilla prins Sigge här hemma fyller 3, de är ju i princip lika gamla! Dessutom kompisar från första stund :)

Två trötta bäsebusar

 

En kramig faster och söt tremånaders


En månad gammal

 

Min charmiga prins idag


 

Täppt

Nej nej nej, min näsa är täpptare (nytt ord?) än täpptast - igen! Nässpray where are you? Försvinn nu snälla täppa så att jag kan steppa! :) Trevligt med rim såhär tidigt på morgonen va? Regnet öser ner ute och även om klockan är halv åtta är det kolsvart, så dystert. Jag har så svårt att komma upp på morgonen när det är såhär så har snoozat alldeles för länge idag. Nej, nu är det dags att klä på mig och ge mig iväg till jobbet! Trevlig dag på er!
 

Derbydebut

Så har jag då alltså varit på mitt första fotbollsderby ever! :) Stämningen var på topp, massor med folk och iskallt på läktaren. Grymt med andra ord :) Det tog sin lilla tid innan första och enda målet kom, närmare bestämt 79 minuter. Rättvist att GAIS vann då de hade flest målchanser och skapade mest. Wow vilken expertkommentator jag tror mig vara :) Bäst att sluta här och gå och lägga mig istället. Godnatt :)
 

Big lights will inspire you

Idag är det exakt ett år sedan vi satte oss på flyget till New York. Jag kommer så väl ihåg mitt pirr i magen och mina förväntningar som var skyhöga inför den kanske mest spännande resan jag någonsin gjort. Många var nog kanske lite rädda att jag hade lite för höga tankar om staden, men jag var inte orolig. Jag kände på mig att det här var staden för mig! Å om det var, det var ju kärlek vid första ögonkastet. Att sitta i taxin och se Manhattan komma närmre och närme, wow vilken känsla. Jag tror inte jag kan beskriva med ord vad jag kände men jag vet att jag nöp mig i armen för att se om det var på riktigt. Det kanske låter konstigt men att åka till NY har varit en av mina största drömmar genom livet och när jag väl var där trodde jag knappt det var sant!



Å när sedan staden visade sig vara precis så fantastisk som jag drömt och fantiserat om och till och med mer än det, då var det bara ren och skär LYCKA.


Att vi sedan fick uppleva allt som vi fick; allt från gudstjänsten i Harlem, cupcakes på Magnolia, den hysteriska shoppingen och hockeyn i Madison Square Garden till löpturen i Central Park, skylinen över Manhattan på Brooklyn-sidan, sopplunch i Bryant Park, myllret i Chinatown och Starbucks-latte every day - det är oslagbart.

 

På flyget hem var jag nästintill deprimerad och lyssnade på Alicia Keys Empire State of Mind på repeat, de hade nämligen SATC 2-skivan på "skärmen". Jag ville bara inte åka hem! Ni som känner mig vet dock att jag inte är den som direkt längtar hem när jag är ute och reser men detta var något speciellt. Åh va jag längtar tillbaka när jag skriver om det. Jag önskar att jag inom en relativt snar framtid får chansen att besöka staden igen, är inte klar med den på långa vägar, har mycket kvar att se och uppleva där!


 

Freeedaaag

Äntligen är veckans bästa dag här! Det har varit en minst sagt intensiv vecka och även om det kommer bli lite jobb i helgen så kommer jag ändå slappa en del såklart! Äta sushi med Leo, promenera i Delsjön med tjejerna, fixa lite hemma och BodyBalance på söndag kväll står bland annat på schemat! En härlig mix som jag ser fram emot. Det jag ser fram emot nu är att få hem min Pontus så vi kan krypa upp i soffan och äta något fredagsgott! Han har spelat match och givetvis, som den hockeyfruga jag är, har jag varit och kollat! En riktigt spännande match som tyvärr slutade med förlust men det var en bra match! Leo satt som ett ljus från början till slut i mitt knä med varm filt, otroligt för en tre-åring som annars har en massa spring i benen!

Förresten, denna blir mitt nästa köp, har ALLTID velat ha en kashmirkofta! Väldigt enkel och klassisk men som passar till allt. Å mjuk som sjutton! *LIKE*

 

Nu kom Pontus hem här så nu tackar jag för idag!


 

Working 9 to 5

In my dreams :) Det blir inte riktigt sådana drömtider på jobbet vill jag lova! Det blir snarare tidiga mornar och sena kvällar men den här tiden i månaden är ju det ju mycket som skall göras! Tur att jag tycker det är så kul! :) Lika kul är inte det mörker som kommer allt närmre, det går fort nu!

Förresten, igår hände det! Vi har fått ett erbjudande på Boplats! Efter 5 år och 2 månaders registreringstid får vi äntligen komma på en visning. Inte illa :) Dock verkar det som det var något knas för idag när jag loggade in så stod det att vi inte fått den för att vi inte svarat i tid. Märkligt med tanke på att visningen är imorgon och senaste svarsdatum är på lördag?! Och för att svara ja eller nej måste man först se den. Hmm, det luktar som om någon knyckt den bara sådär!?! Jag har ingen annan förklaring, har i alla fall mailat Boplats och frågat vad som händer! Det var i alla fall en nyrenoverad trea i östra delarna av stan! Dock kanske det var lika bra att det knasade sig, jag fick nämligen en liten (eller ganska stor) redogörelse av min bror hur vi absolut inte kan flytta från Mölndal :) Han lät uppriktigt besviken! Vi får se vad som händer, vi trivs ju ändå väldigt gott i Mölndal. En lägenhet i Kvarnbyn hade varit det allra bästa! Kanske dyker det upp någon när man minst anar det ;)

Nu ska jag jobba en liten stund innan jag åker in till stan och hämtar hem Pontus! Har megahandlat en massa mat idag med, bra där! Vårat kylskåp har nämligen varit tommare än tommast de sista dagarna!

Trevlig kväll! :)

 

Mysiga dagar

Det började redan i onsdags med fika i stan med bästaste Alex och Malin och har bara fortsatt sen dess! På torsdagen var det in till stan igen för goda tapas på Manãna, vin och catch up med min farbror Magnus som var i stan! Jättetrevligt på alla sätt och vis! :)

I fredags kom Fredrik och Rebecka ner och vi startade våran hänghelg med lunch på Kolgrill i Mölndal, som visade sig vara vedervärdigt! En servitris som såg surare ut än en omogen citron och som dessutom var sjukt otrevlig tillsammans med kall potatis, rött kött (som inte ska vara rött), grillkrydda på allt och dessutom en kall sås som var av fel sort till en början, tills dess att vi sa till och fick till svar att "den såsen var till en annan maträtt", trots att det klart och tydligt stod på menyn vad som gällde! Vi fick den rätta såsen till slut men blä - dit går jag aldrig igen!! Det var katastrofalt!

Kvällen blev otroligt mycket bättre trots en läskig hockeymatch! Som de oväntade barnvakter vi blev åkte vi in till stan för att kolla på Pontus och Björns seriematchpremiär. En ruggig match med ruffiga motspelare som gjorde mycket för att skada, totalt osportsligt och idiotiskt! :( Tack och lov vann vårt lag i alla fall och vi fick se mål av både Pontus och Björn. Sen myste vi ner Leo i vagnen med välling och filtar så han somnade och gick på Frågetecknet för att äta en ursen men jättetrevlig fredagsmiddag. Pontus och Björn slöt upp med oss när de var klara :)

Gårdagen startade med en frukost i Haga (har varit i stan varje dag sen i onsdags, vad händer?). Det fanns inga bord inomhus och med tanke på att det var en riktig höstdag igår så frös vi lite eftersom vi fick sitta ute, men en stor kopp varm choklad gjorde susen!

Dagens inköp som luktar huuuur gott som helst, är så himla nöjd!!


Jag och Rebecka köpte med oss cupcakes från NK American Bakery

 

Igår kväll käkade vi räkor och kräftor, eller ja i alla fall jag, Rebecka och Björn. Pontus och Fredrik som inte gillar dyra skaldjur åt annat. För dyra var de, tillägg dyra som skam men efter att ha pratat om detta så länge och med tanke på hur sällan paret FreddRebb är i stan så slog vi till. 558 kr senare checkade vi ut från fiskaffären där 4 havskräftor kostade 105 kr!!! :( Gott var det hur som helst, tack och lov för det och det blev en kväll som slutade på tok för sent. Vi kom inte i säng förrän 03.00 imorse, vilket inte är helt bra med tanke på att jag behöver vila för att få min förkylning ur kroppen men vi hade fullt upp med att sjunga Wii Sing och spela Mariokart! Jättekul såklart och man får ju faktiskt passa på :)


Idag blir det ingen stan för min del, idag blir det istället tvätt, disk a la massor, jobb, handling och sånt där vardagsfix. Inte lika roliga aktiviteter som jag haft för mig under de sista dagarna men absolut nödvändigt! Imorgon börjar ju en ny vecka igen så då vill jag ju få en bra start på den! Å det får jag om jag fixar de här grejerna idag. Önska mig lycka till, jag kan behöva det med tanke på att mina ögon svider av trötthet redan nu!

 

Duntofflor på

Likaså varm hoodie och pyjamasbyxor! Är frusen och känner ett obehagligt tryck i bihålorna, som om någonting håller på att bryta ut. Gillar´t inte! Därav denna påklädningshysteri plus att jag precis tagit en Panodil och väntar på att mitt te med färskriven ingefära har dragit klart så jag kan "svepa" det och skrämma iväg de eventuella bacilusker som finns inom mig! Jag har även sovit som en klubbad säl två timmar nu så jag försöker kurera mig allt jag bara kan!
 

Supermåndag

Inte nog med att världens bästa farmor fyller år idag, världens bästa Pontus kom äntligen hem idag från sin semester i värmen! Lovely :)
 

Söndagslyx


 

En sån söndag

Frukost med Grabbarna Grus, eller ja en av dem i alla fall. Pappa Grus behagade ta sovmorgon men jag och Minigrus fick ändå en liten stund tillsammans! Käkade frukost, kollade Rasmus på Luffen och åt vindruvor i massor!

Sen en härlig dag på stan med bästa Svärmor! Timmarna bara sprang iväg men vi hann med en del ändå! Mycket klädprovning blev det för Svärmors del men hon skötte det galant! :) Det hela resulterade i inköp av nya fina kläder till henne och vi har bara börjat. Om några helger är det dags igen ;) Vi är båda lite småsålda på Odd Mollys koftor, finns så fina och den Agneta köpte var top notch! Tur att de nästan är gratis också så man slipper oroa sig över det ;)

Nu ska jag åka och köpa godis på Hemmakväll för att sen krypa ned i soffan och titta på 4:an där Sex and The City visas, vilken tur att jag inte såg den för ett par dagar sen! :)

Dagens äckligaste: Hundbajs på skon efter att ha gått på en gräsplätt! Jag kände den vidriga odören när jag satte mig i bilen! Fy farao va äckligt, det luktar ju verkligen ruttet kadaver. In i närmsta affär och köpte våtservetter och desinfektionssprit och sanerade både skorna och bilen! Blä!! Att man inte plockar upp efter sina hundar, skandal. Detta var liksom precis vid en parkering och där folk faktiskt går, usch och fy!

 

Spöklikt

Dimman ligger tjock över stan nu och det är väldigt spöklikt ute, ser knappt 50 meter framför sig - läskigt! :( Har varit dis/dimma ett par dagar nu men fy va läskigt det är på kvällarna, gillar det inte alls.

Istället för att spendera fredagskvällen i en fullknökad ishockeyhall spanandes på Henkehunken blev det istället mys i soffan med Leohunken framför Cars, minst lika bra det :) Innan dess mumsig sushi med grabbarna Grus.

Idag har det varit fullt ös med start i östra delarna av stan för upphämtning av Malin och ett litet shoppingstop på Danska Vägen! Sen husesyn hemma hos Alex där vi också bjöds på smarrig lunch, kantarellsoppa och ost- och skinktoast och en kladdchokladkaka till efterrätt! Lyx! :) Sen hem till grabbarna Grus igen för tacos och hockey och lite lek däremellan. När jag sen skulle gå hem kom Leo fram, klappade mig på kinden och sa " Tack för idag Faster, det var trevligt att träffa dig". Jag kunde inte hålla mig, så underbar kommentar! Love :)

Nu sitter jag här och försöker ta tag i min kväll! Klockan är redan mycket och jag vet inte vad jag ska börja med, städning a la massor eller bara softa en stund tills det är dags att sova? Hmm... Å på tal om hmmm, HM släpper en ny Concious Collection nu i höst, 6 oktober för att vara exakt!