Halvdag

Idag är det halvdag som gäller här på jobbet! :) Detta innebär, förutom stress, att jag om drygt två  timmar sitter i A´s bil på väg in till stan för att kolla i affärer, luncha, fika och babbla! Jag ser verkligen fram emot denna eftermiddag! :) Kanske blir det en liten mysmiddag ikväll också, det hoppas jag på! Annars bjuder helgen på bland annat familjebesök (Dala-familjen är på plats), mys med lilleman och bio (This is it)!

Ha en trevlig Halloween-helg!


 

Sopp- och pannkaksdag

Det är väl det torsdagarna är, i alla fall enligt gammalt! Vi tänkte följa den traditionen hemma idag, med gulasch och pannkakor med sylt! Jag brukar ha keso till också, det är gott! :) Vi fick alltid det i skolan så det är en vana att jag har det till pannkakor! Till denna superba middag ska vi kolla på film, det ska bli skönt! Jag känner verkligen för en lugn och skön kväll i hemmets vrå! Jag ska faktiskt tvätta också och det är inte att leka med vill jag lova, har samlat på oss en hel del vill jag lova! Det tar liksom sin tid, tänkte bädda påslakanen också, det är ju så himla härligt med nytvättat! :)

Igår var jag på en intressant hockeymatch! :) Tyvärr förlorade P´s lag men det var inte långt ifrån, det var bara ett par spelare som inte borde varit där! Jag hade trevligt ändå, blev bjuden på kanelbullar av några publik-kompanjoner! Jag hade lite problem att hitta till ishallen (trots att jag varit där en gång innan) men efter ett par kritiska händelser så kom jag på rätt spår med hjälp av lillebror F som hjälpte mig via Eniro! Thank you! :)

Längtar till helgen nu!

 

Quiz

Sorgliga quiz, eller snarare svåra quiz. Herregud, vi lyckades skrapa ihop 7 poäng av 21 - inte alls godkänt! :( Det var ruggigt svårt! Vi var på Foxes Sportbar på Gibraltargatan! Det var jag, M och hennes P! Det var jättekul att äntligen få träffa honom! :) Det var skoj att träffas, käka lite mat och svara på megasvåra frågor! :) Dock är det Notting Hill som gäller nästa gång, det är bara så!

Tre anledningar att vi inte går till Foxes igen:

1. Servitrisen spillde ett helt vattenglas över M... Å sa "Oj då, det är tredje gången idag"...
2. Inga toaletter - dock en skylt med "Håll ut, snart är våra toaletter renoverade"...
3. När P skulle betala drog hon ett annat kvitto på 150 kr mer, dvs noll koll...

Dags för frukost! Jag prioriterade sömn i morse så jag är vrålhungrig! :)
 

Kurs i dagarna två

Ursäkta avbrottet - jag har varit på lönekurs i Gårda! Nu har jag lärt mig allt jag behöver veta om löneprogrammet för att kunna göra rätt löner till mina medarbetare! Det har varit två intensiva dagar och man har varit lite mätt i huvudet efter all information men det är alltid givande och inspirerande med kurs! :)

 

Ljuva helg

Trots att helgen inte började så bra blev den riktigt lyckad! Det började med att jag glömt nyckeln hemma, vilket innebar att jag var utelåst (P var borta)! Å jag som skulle in och börja städa eftersom vi väntade främmande! Hmpf... :( Jaja, bror kom och hämtade upp mig och vi cruisade runt ett tag. När P väl kom hem drog städningen igång plus att jag hann med ett hastigt Ikea-besök och ett tacobaserat besök på Coop. P´s kompis A kom lite senare, vi käkade tacos tillsammans, förhörde honom om Newwan och hade väldigt trevligt! Vi bokade in en liten Malmö-tripp här framöver som jag hoppas blir av! :)

På lördagen spatserade jag i pyjamasbyxor, klackskor och axelväska till Margaretas (kommer knappt ihåg detta) och köpte frallor! Sedan var det koll av skidpremiären med täcke i soffan! Aldrig fel... :) Dagen löpte på med en tripp till 421 där jag spanade in lite kläder följt av inhandling till kvällen i en mängd olika affärer! Väl hemma bakade jag Leilas Blåbärsmuffins med crumble, inte för att moffa själv utan som bidrag till P´s hockeymatch (sälja fika = pengar till klubben). På kvällen kom svärmor, Proppan och hennes V (jättetrevlig och kul att träffa honom) hem till oss. Vi käkade varma mackor (egenkomponerade med bl a mozzarella och parmaskinka) och kollade på State of Play - bra film! Till efterrätt hade jag bakat en äppelpaj (Hemkunskapsboken rules) som vi serverade med glass! Givetvis fanns en megastor skål med godis också, vad annars? :)

Söndagen började med frukost i Haga (B var med) och följdes av flera fotbollsmatcher hemma i soffan! Sådär kul, jag sov... :) Sedan bakade jag en banankaka, även denna som bidrag till hockeyfika! :) Verkligen husmoderligt, eller hur? På kvällen var jag och kollade på matchen som de enkelt (?) vann! Hmm...

Där kom en liten helgsummering, hoppas ni hade en bra helg också! :)

 

Babar

Det är en trött men glad Helena som skriver idag! Jag duttade lite extra concealer under ögonen i hopp om att se lite piggare ut, men jag tror inte ens Helena Rubenstein fixar detta... :) Det kanske inte är så farligt som jag tror!?
Tröttheten beror på att vi var ute med jobbet igår! Vi var på Babar och käkade trerättersmiddag (västkusttoast, oxfilé med klyftpotatis och kantarellsås samt chokladtryffel) och drack goda röda viner! :) En kort basketturnering på övre plan som inledning också, det gick sådär men det var skoj! Babarbesöket var i alla fall väldigt trevligt med goda skratt och roliga historier! Dock var inte våran snuskhistorieberättare från Norrland på plats men det fungerade bra ändå! :) Efter mat och vin på Babar strosade vi vidare till Lipp! Där drack vi drinkar, kluddade med kritor på bordet och pratade allmän goja! Jag och min kollega H tackade för oss vid midnatt och P kom och hämtade mig! När klockan ringde imorse tänkte jag bara: Nej, det är inte sant!!! Men efter en kvarts snoozande drog jag upp mig, klädde raskt på mig och stack iväg på cykeln med halvpunka på bakhjulet! :( Segt som fan att cykla, hihi! Dock går det ju ändå fortare än att promenera! Vi får se hur jag tar mig hem!

Förresten, fasen va gött med fredag! :) Jag behöver verkligen en helg för att samla lite kraft igen! Jag vill gå på Chokladfestivalen imorgon (www.chokladkalaset.se) och hoppas att P följer med mig på detta, det hade varit trevligt! :) Annars bjuder helgen på middag med svärmor och Proppan imorgon, bak och hockey på söndag kväll. Vi får se vad det blir, jag uppdaterar under tidens gång!

Ha en lovely fredag!




 

Slapparvecka

Jag vill inte direkt påstå att den här veckan har varit fullspäckad med aktiviteter, snarare har den bestått av soffmys! Jag har känt mig allmänt ur form och har inte åstadkommit mycket. Jag hoppas att veckoslutet kommer att innebära ett extra energitillskott och få fart på mig igen! Det behövs verkligen! Tro mig...

Igår kväll hade jag ont i huvudet (när händer det annars?) och konstig magvärk, vilket gjorde att jag lade mig tidigt. Jag vaknade runt 04.30-snåret och var heeelt klarvaken. Typiskt! Efter en halvtimme av vridande och vändande fick jag smått panik, gick upp och utförde en hushållssyssla (knäppgök I know) och blev efter detta och lite läsning återigen trött! Sov ytterligare 1½ timme innan det var dags att gå till jobbet! Jag tror att det nattliga uppvaknandet är orsaken till mina svidande ögon! Tråkigt inlägg jag vet, jag slutar här nu och återkommer när jag känner mig piggare och gladare.

 

Detta hände också för ett år sedan

För ett år sedan var ju den stora händelsen givetvis lille L´s ankomst till världen! Dock valde han ju självklart att komma när jag, minibror och pappa besökte London (pappas 50-årspresent av oss)! Det var med lite blandade känslor vi var där, vi ville ju hem och hälsa på lillkorven samtidigt som vi ville passa på att njuta av allt som stan har att erbjuda!

Några bilder London till ära




Ps. Jag har nu just pratat med mor och far! De är åter på svensk mark efter ett härligt äventyr i Afrika. Nu är det safari nästa för mig. Någon som vill haka på?

 

Första födelsedagen

Idag blir fasters gosnos 1 år! Helt otroligt va fort det har gått! Nästa helg blir det alltså 1-årskalas, trevligt trevligt! :)

Grattis grattis grattis

 

Pisseväder

Vad vaknar man till en härlig måndag som den här? Jo, världens pisseväder med kallt regn och blåst! Det är ju nästan så att man vill krypa in under täcket igen och stanna där en dag som denna! Det var svårt nog att komma ur sängen och när jag snoozat 4 gånger (20 minuter) var det faktiskt dags att gå upp! Men jädrans va effektiv jag var, hann till och med koka bulgur och steka lax innan det var dags att åka till jobbet! Dessutom hann jag även tanka och ändå vara på plats i god tid!

I fredags var jag och M hemma hos A och lille P! :) Det var en otroligt trevlig kväll med pizza/thai, chokladmousse, godis och massor av tjejbubbel! Klockan hann bli ett innan jag och M tackade för oss och hon körde hem mig. Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort när man umgås med dessa goa tjejer! :)

lördagen sov vi länge, det var himla skönt! Det blidde en sen mysfrukost innan P stack iväg på båtgöra och jag agerade faster på hög nivå! Jag och A var ute och promenerade med de små griseknoarna i över 1 ½ timme! Det var underbart höstväder och jättemysigt! Efter att ha strosat runt halva Mölndal skildes vi åt, var och en till sitt. När vi kom hem busade vi ett tag, L är så himla rolig och charmar oss alla. Han och B var kvar en stund innan de drog sig hemåt! Kvällen bjöd på Toui´s Thai, vin, massor av godis och tjejfilm - Dumpa honom! :) En riktigt kändistät film vill jag lova, jag garanterar också lite tårar! En film fylld med love - på olika sätt! Igår sov vi också länge, så himla skönt! Jag stack iväg och handlade lite och när jag kom hem var P uppe så vi hjälptes åt att fixa frulle och kollade sedan klart på filmen från gårdagen! Sedan lite hemmapyssel i form av rensning i olika skåp, jösses va fint det är nu! :) Sedan iväg på match i Landvetter Ishall, tyvärr förlorade P & Co men det var en kass skitdomare... :( Nya tag nästa söndag! :)

Nu är här lunch, dags för bulgurn och laxen tillsammans med annat gojs! Bon Appetit!

 

Rosa rattar

En klockren produkt enligt mig och den person som kom på idén borde vara supernöjd! Rosa rattar är bara för bra! :)

Godis och ett litet bidrag till Bröstcancerfonden

 

Rubriktorka

Ännu en arbetsdag som lider mot sitt slut! Fasen va fort det har gått och det har varit en frusen dag vill jag lova! Jag fick låna min arbetskompis myströja och den tillsammans med ett antal koppar te har varit min räddning idag! Igår blidde varken tvättvik eller disk, det blir dagens nöje! Tjoho, verkligen tjoho! :) Men det var en bra dag igår i alla fall må jag säga! :)

Var inne på lunchen och kollade lite på Jimmy Choo´s kollektion för HM, det hade ju varit väldigt kul att ha ett par sådana skor! Dock är ju klackarna skyhöga, vilket innebär att jag kommer bli den längsta kvinnan i världen om jag har dem på mig! Hmpf, inte det ultimata! Jag kanske får ta en kik när de kommer, men förmodligen kommer jag inte ens hinna se en skymt av sakerna eftersom jag inte planerar att köa eller trängas!

En kofta jag planerar att köpa när den släpps i butik nästa vecka

Bild: http://www.kappahl.com/misc/ProductDetails/?ArtNo=234757
 

Brrr

Fasen va kallt det var imorse... När vi kom ut till bilen fick vi en chock, -2.5 grader. Det var bara till att skrapa rutorna och se glad ut fast jag höll på att frysa sönder. Allt jag önskade mig då var värme i form av täcke, dunjacka, mössa, eld, sol - you name it! Jag har varit lite småfrusen hela dagen efter det, speciellt om fossingarna! Jag har en väldigt dålig cirkulation i fötterna så jag har googlat lite på förmiddagen om detta men inte hittat något särskilt, inget mer spännande än att man kan ta ett varmt fotbad med ingefära! Någon som har andra tips?

Igår var verkligen trevligt! Jag tog bussen in till stan efter jobbet och mötte upp M på Kungsgatan. Innan dess hade jag hunnit fönstershoppa en grå stickad klänning på HM, en svartvit kjol på Lindex, en lång grå stickad polotröja på MQ samt en sötsaksskål på Grandma´s... Inte illa pinkat va? Sedan promenerade vi bort mot Linné och stannade till i en nyöppnad (?) affär och spanade in Marc Jacob´s väskor! :) När vi väl kom till Linné skulle vi  försöka hitta plats på Notting Hill men det gick inte alls, fullknökat! Vi drog vidare till ett ställe på Andra Långgatan och hoppade in där. Vi käkade mat och babblade medan vi väntade på quizens start! Den första delen av quizen var busenkel med bara två fel av tretton frågor men den andra delen gick käpprätt åt skogen! Jaja, så är det ibland! Huvudsaken var ju i alla fall att det var roligt! Dock var det ju lite skumma människor på plats måste jag erkänna, varav ett par som var så fulla så det var skamligt, usch!

Ikväll blir det nog bara en hemmakväll med tvättvikning! :) Jag tar förstås hjälp av Siggelito, han älskar när jag viker tvätt! Han vill gärna lägga sig mitt på allt och mysa, eller springa som en skottspole så att klädhögarna ramlar omkull... Jag föredrar det första alternativet.

Dags att fortsätta jobba, I have a lot to do!

 

Dagens

Jag härmar min kollegas dagens, en liten snabb uppdatering så att säga!

Dagens utseende: Svarta skinnstövlar från Vagabond, svarta jeans från Cheap Monday, vitt linne från Gina samt vit skjorta från Lexington. Silverhalsband med rosa sten från Snö, armband från P´s mormor, ring från Uddevalla och rosa blomörhängen från HM (om nu nån skulle vilja veta nåt av detta, *fniss*).

Dagens humör: Glad

Dagens tröttsamma: Oärlighet

Dagens planer: En snabbis på stan i hopp om att hitta nåt kul, hjärngnuggarlek (=quiz) med M och E

Dagens väder: Kallt men solen visar sig, en härlig höstdag helt enkelt... :)

Dagens TV: Inte alls, skulle jag varit hemma skulle jag ha tittat på Despie.

Dagens önskan: Åh jag har en massa önskningar i hopp om att slå in men jag hoppas att jag och mina tjejfriends vinner quizen ikväll!


 

Underbara helg

Varför slut så fort?

Fredagskvällen blev iaf sååå himla lyckad :) - tills ett visst klockslag i alla fall! Det var tre piffiga damer som först besökte M i hennes mysiga hem och drack vin ur hennes små (not!) vinglas... Nån timme senare, efter snack om minst sagt händelserika veckor hoppade vi på bussen ner till stan, där vi gjorde Manãna osäkert. Efter en massa tapas och vin tackade vi för oss och började vandringen hemåt... Härligt att vagnen går ända till Mölndal nuförtiden! :)

P ringde precis när vi skulle lämna restaurangen och meddelade att han hade blivit skadad i hockeyn. Han hade fått en tackling som resulterade i att hans armbåge var sönderslafsad och att benet stack ut! Han var på akuten och jag skulle åka upp till honom, men han tyckte det var bättre att jag åkte hem eftersom han inte visste om han skulle bli kvar där eller förflyttas till en ortoped i Mölndal! Så jag åkte hem och vi höll kontakt under natten, vid 03,30 kom han hem - efter att ha varit vaken i princip ett dygn! Jag har aldrig sett honom så trött! :( Dessutom hade han blivit bestulen på sin snyggaste Hugo Boss skjorta i omklädningsrummet, polisen hade sett en man gå in in där och haffat honom på bar gärning. Polisen hade bett alla kolla om värdesakerna var kvar och det var dem, det var när matchen var slut som han upptäckte att skjortan var borta! :(

Lördagen gick i lugnets tecken och vi båda, speciellt P (vilket är helt förståeligt) sov under större delar av dagen! Vi fick ett ryck och röjde lite hemma innan svärmor kom för att kolla på matchen! Hur den gick vet vi ju alla, så jag går inte in på eländet mer än så! :(

Igår sov vi också länge! Vad är det som händer med mig, jag brukar aldrig sova så länge?! Jag kom i alla fall upp och började dagen med att baka bröd och göra egen müsli med blandade nötter och annat gottigt! Sedan lång mysfrukost i soffan innan jag rensade ur de översta hyllorna i garderoben! Jag hittade en rosa skjorta som jag glömt bort och som jag faktiskt kan använda! Najsigt va? :) Sedan inköp av diverse mat, vi ska ge oss på ett nytt thaiförsök här i veckan! Spännande... Åkte hem och stylade om inför middag med mormor på Pasta + i stan. Vi käkade oxfilé och det var supermegagott, vi blev så mätta att vi nästan rullade ut från restaurangen! Dock hindrade ju det inte mig från att äta de supersmarriga hallongrottorna vi fick med oss när vi kom hem! :) Tillsammans med ett glas mjölk är det en ljuvlig kombination! Avslutade kvällen med att kolla lite på den engelska varianten av Wallander, men jag var inte alls på filmhumör så jag gick och la mig! Jag trodde inte det var sant när klockan ringde och det var dags att gå upp idag! :( Ville sova mera!

Nu är det dags att ta tag i dagens sysslor! Ha en trevlig dag allesammans! :)

 

Nedräkningen har börjat

Mindre än 9 timmar kvar tills jag är på väg till M för att smutta vin, käka ost & kex och tissla och tassla med henne & A. Det är ju bara början av kvällen dessutom för när klockan närmar sig kväll har vi bokat bord på Manãna, där vi skall mysa med ännu mera vin och en massa smarriga tapas! :) Längtar verkligen tills ikväll då det känns som en hel evighet sen sist och det verkar som vi alla tre är ruggigt babbelsugna... ;) Det händer ju en hel del mellan varven och träffas man inte på en vecka eller två, då är det i princip kaos, hihi mycket positivt kaos dock!

Igår var ett annat kaos - smyckestillställningen i Oddevold! Så vansinnigt mycket smycken på en och samma plats, man trodde inte det var sant! Ett vindsrum på cirka 30 kvadratmeter fullt med backar av smycken. Det blev nästan för mycket, man visste inte riktigt var man skulle börja! Det var bara till att hugga in på en back och börja botanisera bland allt krimskrams! Jag fick med mig lite roliga smycken hem, där de billigaste var ett par übersnygga bruna långa pärlörhängen (ingen vidare bra förklaring) för 6 (!!!) kronor och det dyraste var en hårnål med lite pärlor för 45 kr så ni hör ju att prisklassen höll en mycket låg nivå! Vi blev också bjudna på sallad och vin. En rolig tillställning sådär en regnig och blåsig torsdagskväll! :)

Dags att jobba, jag ska skicka krav till kunder som ej betalar i tid!


http://cattens.files.wordpress.com/2008/01/fredag.jpg
 

Jo jo jo

"Knack knack - ta i trä, peppar peppar" - I feel better! Huvudvärken är borta och jag känner mig redo för en ny dag! Hoppas den inte blir lika flummig som de senaste dagarna, jag behöver fokusera mig bättre känner jag... :) Ikväll efter jobbet bär det av till Uddevalla med min kollega för att kolla in olika smyckeprovkollektioner, eventuellt några inköp (hoppas, hoppas, hoppas) samt lite mingel med mat och dryck! Det ska bli jättetrevligt!

Förresten, igår började en lightvariant av rensning i byrån med myskläder, underkläder, strumpor och träningskläder! Jag kom på att jag har sååå sjukt svårt för att slänga saker! Varför inte bara köpa nytt om jag saknar det? Det är ju ingen katastrof! Hursomhelst fick jag bortrensat en del och det känns skönt! Men visst var det mycket som hoppade i lådorna igen, suck. I helgen fortsätter rensningen, ser inte fram emot detta alls, men det måste göras! Det ska i och för sig bli kul att se vad som gömmer sig i alla boxar uppe i garderoben, där man lagt allt som egentligen är verkligt skräp...

Nu ska här jobbas, har en pappershög som bara växer och växer för varje gång jag slänger mitt öga på den!

 

Nej nej nej

Det får inte vara så att jag börjar bli sjuk! :( Den bultande huvudvärken och den killiga känslan i näsan av att jag vill nysa hela tiden får inte betyda sjukdom! Jag har just tagit en tablett och tänkte vänta in dess verkan! Försvinn!

 

Back in business

Jisses va fort det går!

Söndagen löpte på snabbt med bland annat en timtalslång dejt med Sara! Det var jättemånga år sen sist och vi hade mycket att ta igen! :) Vi har haft en himla massa skoj tillsammans under våra dagar! :) Det var en del flashbacks som svischade förbi den stunden kan jag säga, hihi... Det var jätteroligt att träffa henne igen och jag hoppas på att vi kommer ses snart igen, fast hon flyttar till England om någon vecka! Men men, det finns ju Ryan Air... Sen var jag och bror på besök hos Farmor & Farfar, kalas hos moster och kusiner, middag hos Morfar och sen bara mys i soffan framför en film.

Innan jag satte mig på tåget för den långa resan hem var jag uppe i morfars garage och botaniserade! Wow, det var som att komma in i en gammal affär eller något med stora bokhyllor fyllda av gamla plåtaskar, flaskor, böcker och små askar av olika slag! I like! Jag plockade ut en del småsaker som mamma och pappa skall ta med sig nästa gång de besöker Götet! Tågresan hem gick ok, det var stundtals rätt jobbigt! Jag ville ju bara hem och då är det inte roligt med alla byten. Jag hade ju en massa intressanta böcker att läsa men jag kunde inte riktigt fokusera, tankarna sprang iväg åt alla håll. Det var nog för att sömnen varit sådär under helgen för jag sov från och till under så gott som hela resan...

Igår gjordes inte mycket, jag fixade soppa och pannkakor och sen tittade vi på några avsnitt Lipstick Jungle och Desperate Housewives... Ingen höjdare för de desperata hemmafruarna tyvärr, de har tappat stinget! :( Eller så är det bara för att den förstnämnda serien är så mycket bättre! Under de dagar som är kvar av veckan skall jag träffa F och barnen, åka på smyckesmässa i Uddevalla, mysa och skvallra på Manãna med mina ladies. Till helgen skall det bli en rensarhelg hemma, både garderoben (nu jäklars), balkongen och flera byråer ska få sig en omgång! :)

Ett litet urplock från morfars garage


 

Updates from Dalom

Här kommer en kort liten uppdatering om vad som händer och sker i Dalom!

Fredag: Hjälpte morfar att besiktiga bilen. Marknadspromenad med lillebrorsan och inköp av lite marknadsgodis samt strumpor. Lager 157 (inköp av lite kläder), pannkaksrace hos morfar, hemmakväll med Idol och NHL-hockey samt chaffis!

Lördag: En snabbvisit till centrum för att inhandla en blomsterkorg (supersöt mässingkorg med rosa blommor, ljung och mosshjärta) till Farmor. Kalas hos Farmor hela dagen, tillsammans med andra äldre släktingar. Hem och sova middag. Köpte pizza.

Pratade med Åsa och hakade på hennes lilla gäng till Bowlingen! Jag värmde upp med gin & tonic (det enda jag hittade hemma förutom olika rödviner som ej gick att köpa på Systemet), knepigt Älgspel där jag fattade nada samt Singstar! Sjöng ett par låtar med falsk stämma... :) Vidare in på Bowlingen där jag lyckades skaffa biljett på ett kanske otrevligt sätt, mygel även kallat, *fniss* Första spärren lyckades Åsa smuggla till mig sin biljett, den andra spärren var dock svårare men jag lyckades köpa en biljett av en tjej som stod och spydde i kön! :) Jag frågade hennes pojkvän om de skulle gå hem för i så fall kunde jag köpa deras biljett. De nappade och båda parter blidde nöjda! :) De i kön var grymt imponerade faktiskt... Sen in på stället där vi dansade en massa, drack drinkar och pratade med folk från förr! Jag hade verkligen superskoj! :) Idag är jag uppe tidigt, kan fasen inte sova fast jag försökt! Det blir nog snart till att ta en dusch innan dagens äventyr börjar!

Have a nice day, I´ll be back with more...


 

Äntligen på plats

Men det var efter många om och men vill jag lova...

För alla er som tror att SJ`s förkortning står för Statens Järnvägar vill jag bara berätta att ni har fel! Enligt mig står SJ numera för: Sena Jämt, Sega Jävlar, Sjaskig Jargong samt Sjukt Jobbigt (det finns många adjektiv som kan belysa verksamheten här)!

Efter en timme var vi redan en halvtimme försenade, ingen bra start direkt! Under loppet till Hallsberg där jag skulle byta, hade vi stannat flera gånger bara för att starta om motorn och en gång för att Bistro-vagnen höll på att falla isär! Vi missade tåget i Hallsberg där vi fick invänta ett nytt tåg som också var försenat! Det är inte jättekul att stå ute i nollgradig temperatur med tunnaste jackan (P, jag vet - jag skulle tagit vinterjackan) med bristande information om vad som händer och sker! Skärpning SJ! På det "nya tåget" visste ingen av personalen om vår försening och var allmänt nonchalenta när man ifrågasatte vad som hände! Jag fick till svar: Vi är ju bara en halvtimme försenade... Ja ni ja, vi var ju timtals försenade! Hursomhelst slutade det med att vi fick åka med en extrainsatt buss från Örebro ända fram till Utby! Eftersom jag var sista person efter Gagnef behövde ju busschauffören inte köra ända ner till Rättvik, vilket var bra för bägge parter! Vi hade en trevlig pratstund om resor, Lions och annat! :)

Nu ska jag ta och planera min dag! Hoppas ni har det bra! :)


 

Väskan är halvpackad

Jag slutar här strax så jag hinner med att packa det sista inför resan! Klockan 17.42 går tåget upp till det vackra Dalarna och innan dess skall resgodis och eventuell tidning inhandlas, biljetter utplockas å ja i princip det! :) Vid 23.15 står två småbröder redo att hämta mig på stationen, redo för en kanonhelg (hoppas vi på i alla fall)...

Trevlig kväll till er!