After Work och Varbergsmys

Igår var det After Work med några kollegor på Bitter i stan. Lite god mat, drinkar och trevligt sällskap stod på menyn, likaså de värsta regnskurarna ni kan tänka er. Härliga Göteborgssommar!
 
 
Idag blir det en heldag i Varberg, det är dags att åka och hälsa på bästa Cissi! :) Uppdaterar mer om det senare... Nu är det dags att kolla tåg så jag vet när jag ska åka!

 

Lite skryt

Jag måste bara få dela med mig av kvällens svettiga och nervösa aktivitet, nämligen semifinalmatchen Tyskland - Italien. Nu undrar ni säkert varför detta är svettigt och nervöst för just mig som är hyfsat ointresserad av fotboll? Jag ska berätta. Idag på jobbet tippade de flesta av mina manliga kollegor resultat för kvällens match. Jag frågade lite försiktigt om jag kunde vara med och tippa och det fick jag ju såklart. Så frågade de vad jag ville tippa och nästan alla började mobba mig lite när jag sa 2-1 till Italien. Jag fick höra meningar som att Italien inte har en chans, Tyskland kommer köra över dem och så vidare... Jag skämdes nästan lite för mitt resultat (jag var den enda som ens valde Italien som vinnare) och velade lite, men bestämde mig sedan att hålla kvar vid mitt första bud eftersom jag tyckte 2-1 kändes rätt på något oförklarligt vis. Å vad blev resultatet? 2-1 till Italien. Givetvis har jag suttit fastklistrad framför tv:n hela kvällen och när Italien gjorde sitt andra mål började nervositeten komma smygande för att sen i slutet göra att jag freakade en stund och hoppade runt här hemma i vardagsrummet. Skrämde grannarna gjorde jag säkert också, men va gör väl det när resultatet blev som det blev?! Grymt nöjd är jag i alla fall och imorgon är det jag som glider in till kontoret till tonerna av Sean Banan - Här glider kingen in! Förutom den superhärliga äran vinner jag rätt många flaskor vin! Inte illa pinkat av en trähäst...

 

Midsommar

Midsommarhelgen tog änna musten ur mig lite men nu är jag tillbaka i bloggvärlden! Det har varit en minst sagt fullspäckad helg med nära och kära och nu är det dags för nya tag :) Sommaren är här, trots bristande väder och det finns mycket roligheter att se fram emot! Det här kommer bli en bra sommar!
 
Några tips förresten från coachen om Rättvik:
 
* Om ni är fikasugna och befinner i er i Rättviksområdet, åk till caféet i Missionshuset i Söderås. Beställ våfflor med sylt och grädde tillsammans med flädersaft, slå er ner vid ett bord i trädgården och bara njut av "Sveriges bästa utsikt". Ni kommer inte bli besvikna - jag lovar!
 
* Om ni är glassugna - åk till Torget i Rättvik och inhandla Rättviksglass! Jättegott! Kokosglassen rekommenderas varmt från en som åt den två dagar i rad...

 

Snart på väg

Nu är det inte många timmar kvar förrän vi sitter i bilen på väg till Dalarna, midsommarens Mecka! Men först är det massor kvar att göra, känner mig lite stressad men får inget gjort ändå! Jag funderar allvarligt på att inhandla ett flak Red Bull för att orka hålla mig vaken så länge det bara går och städa, tvätta, packa, förbereda och ja allt det där man ska göra innan man åker iväg en långhelg. Det som skrämmer mig är den onda känslan i halsen som kom smygande nu i eftermiddags av någon konstig anledning. Vill att den försvinner snabbare än snabbast, ingen lust att dras med den under helgen!
 

Lördagsbak

Jag blev så sugen på att baka idag så jag gjorde kolasnittar (recept från Leilas första bakbok) - jättegoda och superduperenkla att göra! Jag kommer ihåg att min mormor brukade baka sådana så idag tänkte jag extra mycket på henne när jag stod där och blandade ihop alla ingredienser! <3


 

Kompletta

Nu är Pontus hemma igen så nu är vi kompletta här hemma! Dock kom han ju sent inatt så han sover nu men det gör inte jag. Jag har varit ute och powerwalkat, städat trappuppgången och nu sitter jag och myser i soffan med hallonsmoothie, tidningen (även om jag inte vill läsa nyheten på förstasidan) och så är Nyhetsmorgon på i bakgrunden! Mysigt.


 

Finfina vänner

Igår var det dags för tjejkväll med Alex och Malin. Förutom prat om allt mellan himmel och jord skrattade vi så mycket att jag nästan har träningsvärk i käkarna idag. Det är inte varje dag man skrattar så mycket, men det borde man ju - skratt är väl som balsam för själen typ?! Jag vet att jag för längesen läste någonstans att barn skrattar omkring 500 gånger per dag medan en vuxen bara skrattar runt 15 gånger per dag. Är inte det ganska tråkigt egentligen? Vad händer under årens lopp? Hursomhelst, som vanligt en underbar men väldigt sen kväll tillsammans (var inte hemma förrän efter 01.15 så det var grymt svårt att komma upp ur sängen imorse, men det var det såklart värt).

Trion på After Work


Nu blir det fotboll för hela slanten, heja Sverige!! Tänka sig va, att jag som är ensam hemma sitter och kollar på fotboll själv. Det är knappt så jag själv tror det ;)
 

Sommarprat

Ett litet inlägg såhär på onsdagskvällen kan väl aldrig skada?! Trots att det bara är onsdag så känner jag att det lätt skulle kunna vara torsdag eller fredag och för första gången på länge tycker jag att den här veckan känns lite lång. Å det är inte bara jag som känner det, både kollegor och vänner upplever detsamma. Varför är det så? Är det kanske för att det är midsommar nästa vecka och att sommaren börjar "på riktigt" då? Att allt dras ut lite extra på tiden så man ska bli extra sommarsugen? Jag vet inte...

Långbryggan by night i fredags


På tal om sommar, imorgon släpps det vilka årets sommarvärdar i P1 blir. Spännande! Jag tycker sommarvärdarna är lite roligt för jag tycker verkligen om att lyssna på människor som delar med sig av sina livshistorier och som pratar om ditten och datten. Här hemma har jag blivit nördigare än nördigast. Nästan alltid nuförtiden när jag går och plockar/diskar/städar (ja hushållar helt enkelt) sätter jag in hörlurarna i öronen, sätter telefonen på armen i en sådan sporthållare och lyssnar på olika podcasts - det blir så mycket roligare att hemmafixa då! ;)

Undra förresten vilka sommarvärdar det blir i år, jag har ju förstås ingen aning men kan ju chansa lite. Vad gör det om jag har a l l a fel?? :) Namn som Alex Schulman, Markus Aujalay, Ebba von Sydow, Carin Gerhardsen, Zlatan och Isabella Löwengrip poppar upp i huvudet som kanske eventuella pratare. Pontus tror på Loreen och Peter Forsberg. Vilka tror ni blir årets sommarvärdar?

 

Studenten i Rättvik

Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår, än klappar hjärtat med friska slag och den ljusnande framtid är vår...

 

Minsta brorsan har tagit studenten!! Utspring och sång i Rättvik. Bubbel hemma. Grillat och den bästa potatisgratängen som bjudmat. Desserter a la moi. Fint tal från Papi. Presentutdelning. Mera prat. Studenten lämnar. Jag träffar en av mina bästa vänner från gymnasiet. Kvällspromenad på Långbryggan. En härlig dag helt enkelt.

Jag blir alltid så glad när det är studenttider, lite blödig också såklart men det är ju inte någon skräll. Ni som känner mig vet ju att jag minst sagt är en känslosam person! ;) Att minstingen i familjen nu tar studenten är förresten lite konstigt, det ger ju en annan ångest över att det nu är 10 år sen jag tog min student. Åldersnoja.se! Men men, minnet av min fantastiska dag finns ju kvar - även om det är ett decennium (!!) sen.

 

2 småskruttar


 

Packning pågår

Weekendbagen börjar bli full av all packning som skall med till Dalarna för imorgon är det dags! Imorgon susar vi (jag och Leo) upp mot Dalarna med eftermiddagståget! Det blir mysigt att åka tåg med lillskrutten, är ju snart ett halvår sen vi åkte sist och då gick det ju exemplariskt så jag hoppas på det nu också. Strax dags att sova men har en tvättmaskin kvar att tömma, sen så! Sov gott!

 

Egokväll

Det blev varken film eller gottis igår så det tar jag igen idag. Pontus är borta så jag tänkte mysäta lite godis och "hänga" med Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda och få lite New York-känsla! Inte helt fel en måndagskväll som den här!
 

Sen sist

En hel vecka har nästa gått sen jag uppdaterade sist?!! Varför? Egentligen ingen speciell anledning mer än att jag haft fullt upp med jobb, lite träning och allmänt vardagliga saker, som till exempel att rensa skogarderoben och slänga två fulla ICA-kassar med gamla skor. Datorn har också varit lite busy på annat håll på kvällarna så jag har inte suttit så mycket framför datorn för den delen heller.

Skönt att rensa undan sånt som aldrig används



Igår jobbade jag på Kennet cup. För er som inte vet vad det är så är det en fotbollscup som anordnas av Kennet Andersson, där syftet är att samla ihop så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer. Lagen består av gamla och nya idrottsprofiler (hockey, fotboll, handboll med mera), men även en del företag är med och spelar. Vi var där jag och några kollegor och sålde solglasögon, inte vår verksamhet till vardags men det var roligt och vi sålde en hel del brillor, även om det bara fanns en sort och kulör. Allt oavkortat till Cancerfonden såklart.


Självklart stöttade jag också Cancerfonden genom att köpa solbrillor


På kvällen var det bankett på Valand. Vi delade bord med hockeylaget så jag åt trerättersmiddag och skålade med spelare (aktuell och fd) från Frölunda och även Tommy Salo var med. Massor av kända idrottsprofiler var på banketten, bland annat fotbollslandslaget från 94 inkl Tommy Svensson och även en del lokalkändisar som Claes Malmberg, Lasse Kronér och Glenn Hysén var på plats. Efter middag och auktioner dansade vi till sena natten och inte förrän efter tre satte jag mig i en taxi hem, öm i fötterna efter att ha gått i mina nya pumps hela kvällen! En riktigt rolig dag och kväll var det i alla fall.

Den här veckan blir en riktig kortvecka för mig då jag endast jobbar måndag och tisdag. På onsdag åker jag till Dalarna för Tommys student och det ska bli skönt att komma upp till Rättvik, då jag de sista veckorna haft någon sorts Dalarna-abstinens. Jag har saknat Dalarna med allt vad det innebär; familj, släkt, ren Dala-luft och ja mycket helt enkelt! :)

Nu blir det några sista timmars söndagsmys innan det är dags att nanna kudden i en alldeles ren och nybäddad säng! Jag tror det blir film och popcorn/godis/glass men har inte styrt upp något än!