En exotisk födelsedag

Det är inte varje år man spenderar sin födelsedag med elefanter och apor i djungeln. Inte heller är det varje dag man drar till med en lögn om att man är vegetarian. Det var minst sagt en händelserik dag igår.
 
Vi började med att besöka en lokal marknad där det luktade så ruttet så vi nästintill fick kväljningar och fick gå därifrån.
 
 
Efter det paddlade vi kanot på en flod i djungeln. Eller vi paddlade inte men vi satt och njöt av naturen omkring oss. Vi såg dessutom två grodor, två ormar som låg i träden ovanför oss, en liten varan och häftiga fiskar. När de frågade om vi ville bada i floden var jag som älskar att bada inte jättesugen. Konstigt va? :)
 
 
 
När vi kom upp på land så jag den största spindeln jag någonsin sett i verkligheten. Ouuhhh...
 
 
Efter det var det lunchdags och det var då jag drog till med en nödlögn om att jag var vegetarian. Guiden frågade om någon var vegetarian och alla sa no no no utom jag som svarade yes - till resten av gängets förvåning. Dock höll sig alla vid god min och det var verkligen imponerande men vi tror att det var på grund av chocken av att jag sa som jag sa. Anledningen? Runt restaurangen luktade det lika vidrigt som vid den marknaden vi nyss besökt och jag ville inte riskera en magsjuka så därav den vegetariska maten. Som jag försöker säga det, det blev en kort kris där på min 29-årsdag men jag har nu återgått till det normala.
 
 
Sen stannade vi till vid ett "monkey temple" där vi köpte bananer och matade aporna som sprang fritt omkring oss. Det var apor överallt och de var inte direkt blyga. En liten rackare stod och ryckte Pontus i shortsen för han så gärna ville ha banan. Väldigt fascinerande djur i alla fall :) Det gulligaste var den lilla apbabyn som ni ser längre nedan, mamman bar och kramade den lilla. Så sött!
 
 
 
 
Sen vidare till elefanterna där vi fick gå ombord i en liten korg på elefanternas rygg. Det var vingligt och lite läskigt men väldigt häftigt även om vi led med elefanterna som fick gå fram och tillbaka i värmen. Vi gick över stock och sten, inga konstigheter alls. Elefanterna var väldigt stabila och min & Pontus elefant var nog den äldsta för den var rätt så långsam av sig och ville väldigt gärna stanna och äta ungefär mest hela tiden. Vi gick en liten rutt och på vägen tillbaka fick Pontus sitta på elefantens huvud, för min del räckte det att sitta i korgen. Vi matade elefanterna med bananer efteråt som belöning.
 
 
 
 
 
Som sagt, en exotisk dag i djungeln. Idag blir det sol och bad för hela slanten, dags att smörja in mig med solskyddsfaktor och packa boken för en dag på stranden. Vädret ser lite molnigt ut men va gör väl det när vattnet i havet är ljummet, bara att bada på :) 

 

1:a från Thailand

Här kommer en hälsning från ett varmt och härligt Thailand. Lata dagar med sol och bad är det vi ägnar oss åt nu, verkligen annorlunda mot hur vardagen brukar se ut. Vi njuter av värmen och har det bra. Vattnet är ljummet och vi har badat mycket, igår i storstora vågor. Vi äter god thaimat. Min näsa är röd av solen. Vi har försökt (och lyckats) pruta på en marknad. Vi äter massor av frukt (vattenmelon, ananas och papaya) så det snart sprutar frukt ur öronen på oss. Imorgon ska vi på djungeltrekking i nationalparken Khao Sok, det blir ridning på elefanter och paddling av kanot. Det ser vi fram emot! :) Tyvärr blir det inga bilder idag men ska försöka uppdatera med bilder nästa gång jag skriver här!
 
Hoppas att alla ni som läser bloggen har haft en härlig julafton och att ni får fortsatt mysiga dagar. På återseende!

 

Puh

Var ska jag börja? Jag vet inte riktigt. Som jag skrivit innan så är det lite mycket för moi i skrivande stund. Jag vet, mina ord låter lite neggo här och nu men jag lovar, det kommer släppa. Snart!! Ikväll ska jag försöka packa så mycket jag bara kan så jag i princip är klar. Dessutom har jag passat på att anamma en ny utmaning - att inte packa för mycket. Jag är en expert på att ta med alldeles för mycket grejer så från och med den här resan är det andra bullar som gäller. Inget överflöd av kläder och skor! Kanske blir det att man känner sig "låst" men hey, det är ju stranden som kommer vara prio 1. Åh va det ska bli skönt att få varva ner, bada för första gången på över 1 ½ år och slippa frysa!! Värme - I like!
 
Förresten, Stockholmhelgen var supermysig och likaså den mysiga julkvällen med tjejerna i måndags! Vad har jag gjort för att förtjäna så fina nära och kära? <3

 

Nya tag

Efter några dagar av jobbiga känslor, ångest och ja bara smått deppigt börjar jag inse att tiden inte riktigt räcker till till allt jag vill göra, hur gärna jag än vill. Däremot har jag insett att jag får försöka underlätta för mig själv så gott jag kan och så jag slipper må dåligt av det. Givetvis genom en strukturerad lista, vad annars? Häromkvällen gjorde jag min lista som innehåller allt (utom jobb, jobblistan har jag på kontoret) som jag "måste"/vill/behöver göra innan nästa fredag när vi åker. Idag har jag prickat av två jobbiga telefonsamtal och är i full färd med att tvätta massor och sen ska jag vädra det redan überkalla sovrummet och bädda rent! Sedan behöver vi packa också eftersom vi ska spendera helgen i Stockholm. Dessutom ska vi se till att lyxa till det lite såhär på torsdagskvällen, vi ska laga busenkel men god pasta och dricka ett glas rött. Det är ju trots allt Lucia-dag! :)

 

Lite sen sist

Redan en vecka sen jag uppdaterade er om vad som händer i mitt liv. En vecka full med jobb, snöyra, kliande födelsemärken, Leo-mys, Alex-mys och julfest med jobbet. Dessutom har jag gått och blivit med munsår, sådär trevligt vill jag påpeka. Jag vet att jag hade munsår någon gång när jag var liten men det är ju 20 år sedan. Varför slår det till nu? Äckligt... Jag har varit på Apoteket i 3 omgångar, senast idag då jag köpte Anti och munsårsplåster för en mindre förmögenhet så nu hoppas jag eländet försvinner!
 
Igår var det alltså julfest för hela slanten... Vi var på Hällsnäs där vi först blev bjudna på en halvspecial deluxe med diverse gottigheter som älgkorvar och hemgjorda röror, sen fortsatte vi med en gourmetquiz där vårt lag först låg så gott som sist men lyckades vända och kamma hem hela quizen. Inte illa :) Sen lite egentid innan det var dags för årets första och enda julbord. Mums! Därefter blev det lite bubbel från baren och en hel del dans i några timmar och till slut var det bara jag och min kollega Petra kvar på dansgolvet så vi kan väl säga att vi stängde stället, verkligen en rolig kväll :)
 
 
Nu sitter jag och surfar på nätet, jag har inte haft tillgång till datorn på några kvällar så nu gäller det att passa på. Det skall beställas lite klappar (som skall bli klara denna veckan), några böcker och bikinisar inför resan, samtidigt tittar jag på ett avsnitt av Sunes jul som jag såg lagts ut på Facebook. Nostalgi värre! ;)

 

Första advent del 2

Glögg med mandel och russin. Pepparkakor. Amaryllis. Första ljuset tänt. Adventsljusstakar i fönstren. Julmusik i öronen. Minusgrader med solsken.
 
Glad första advent till er!
 
 
((Det är riktigt neggo att vår ugn fortfarande är trasig! Jag är så sugen på att baka något smaskigt, måtte den bli lagad så fort som möjligt så inte pepparkaks- och lussekattsbaket är i fara, då är läget katastrofalt))

 

Första advent del 1

Jag har en klump i magen, någon slags oro som jag inte blir kvitt. Det beror helt enkelt på att jag har lite för mycket i huvudet just nu, men det känns konstigt att inte ha en sådan där härlig känsla i kroppen idag som jag brukar ha när det det är första advent. Ni vet den där känslan av att allt som har med julen att göra börjar på riktigt, även om många jultankar funnits redan innan men att man nu "legalt" kan gå all in med julbak, julmusik, julkort, julklappar - you name it!
 
Jag har i alla fall tagit upp jullådan från källaren och kontrollerat så att alla ljusstakar fungerar men när jag skulle plocka upp glöggmuggarna tog det stopp. Det verkar nämligen som om husets alla spindlar i olika storlekar bosatt sig just i min låda och med tanke på min fobi släppte jag kartongen rakt ner och har nu varit framme med dammsugaren, usch det kryper i hela mig. Tack och lov kom jag på att vi har andra glöggmuggar som redan står i skåpen så ställer nog ner den läskiga lådan i källaren igen. Dessutom tänkte jag ta en liten promenad ner till vårt lilla tråkiga centrum och hämta ut ett paket med myskläder från Lindex plus titta i den mysiga blomsteraffären efter lite hyacinter och annat julpynt! See U later!