En exotisk födelsedag

Det är inte varje år man spenderar sin födelsedag med elefanter och apor i djungeln. Inte heller är det varje dag man drar till med en lögn om att man är vegetarian. Det var minst sagt en händelserik dag igår.
 
Vi började med att besöka en lokal marknad där det luktade så ruttet så vi nästintill fick kväljningar och fick gå därifrån.
 
 
Efter det paddlade vi kanot på en flod i djungeln. Eller vi paddlade inte men vi satt och njöt av naturen omkring oss. Vi såg dessutom två grodor, två ormar som låg i träden ovanför oss, en liten varan och häftiga fiskar. När de frågade om vi ville bada i floden var jag som älskar att bada inte jättesugen. Konstigt va? :)
 
 
 
När vi kom upp på land så jag den största spindeln jag någonsin sett i verkligheten. Ouuhhh...
 
 
Efter det var det lunchdags och det var då jag drog till med en nödlögn om att jag var vegetarian. Guiden frågade om någon var vegetarian och alla sa no no no utom jag som svarade yes - till resten av gängets förvåning. Dock höll sig alla vid god min och det var verkligen imponerande men vi tror att det var på grund av chocken av att jag sa som jag sa. Anledningen? Runt restaurangen luktade det lika vidrigt som vid den marknaden vi nyss besökt och jag ville inte riskera en magsjuka så därav den vegetariska maten. Som jag försöker säga det, det blev en kort kris där på min 29-årsdag men jag har nu återgått till det normala.
 
 
Sen stannade vi till vid ett "monkey temple" där vi köpte bananer och matade aporna som sprang fritt omkring oss. Det var apor överallt och de var inte direkt blyga. En liten rackare stod och ryckte Pontus i shortsen för han så gärna ville ha banan. Väldigt fascinerande djur i alla fall :) Det gulligaste var den lilla apbabyn som ni ser längre nedan, mamman bar och kramade den lilla. Så sött!
 
 
 
 
Sen vidare till elefanterna där vi fick gå ombord i en liten korg på elefanternas rygg. Det var vingligt och lite läskigt men väldigt häftigt även om vi led med elefanterna som fick gå fram och tillbaka i värmen. Vi gick över stock och sten, inga konstigheter alls. Elefanterna var väldigt stabila och min & Pontus elefant var nog den äldsta för den var rätt så långsam av sig och ville väldigt gärna stanna och äta ungefär mest hela tiden. Vi gick en liten rutt och på vägen tillbaka fick Pontus sitta på elefantens huvud, för min del räckte det att sitta i korgen. Vi matade elefanterna med bananer efteråt som belöning.
 
 
 
 
 
Som sagt, en exotisk dag i djungeln. Idag blir det sol och bad för hela slanten, dags att smörja in mig med solskyddsfaktor och packa boken för en dag på stranden. Vädret ser lite molnigt ut men va gör väl det när vattnet i havet är ljummet, bara att bada på :) 

 

Kommentarer

2012-12-27
Malin skriver:

Det ser underbart ut. Värme!! Ljus!! :-)

Puss och kram

2012-12-27
eva i dalarna skriver:

Hej! Är just på väg in i sömnen efter att ha jobbat några nätter under julen,fick bara för mig att kolla in här och till min glädje får jag läsa allt möjligt kul om hur du fyllt år och blivit vegetarian och Pontus nästan blivit av med byxorna under apans jakt på bananen hahahaha Här har vi ätit massor av god julmat o myst med barn och barnbarn under julen.Och jobbat som sagt.En vit jul i Dalarna och nu är det minus 11 nästan,så njut av värmen du.Grattis på födelsedagen och hälsa de andra! kram!

2012-12-28
Papi skriver:

Det ser ut o låter helt ubderbart !
Gtattis på födelsedagen igen.
Ta vara på vämen o ladda batterierna nu.
Häftiga upplevelser på sidan om sol o bad oxå.
Du va saknad under julen här hemma men vi unnar dej verkligen en skön semester.Kramisar från oss i kalla mörka nord.

2013-01-02
eva i dalarna skriver:

hej igen,jag hoppas ni har det bra allihopa. Här regnade det när vi var ut och kollade fyrverkerier på nyårsnatten och halt var det,men nu är det minus 6 idag,solen skiner och jag har läst halva Sandmannen,Keplers nyaste och den är såååå bra,rekommenderas starkt. Kram!

2013-01-03
britta börjes skriver:

Alltid lika kul att läsa din blogg. Ni verkar ha haft det underbart i värmen. Välkommen hem till den svenska vintern. Kram kram moster.

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:



« Till Startsidan