Semestertider

Jag njuter av att ha semester, det är härligt härligt härligt! :) Vi njuter allt vi kan, precis som man ska när man är ledig! Vi har varit en vända uppe på Tjörn och myst; fiskat utan ett enda napp, grillat, läst, löst korsord och slappat. Idag fick jag en dos från delar av min familj, mamma och pappa som igår natt kom hem från en vecka i Grekland. De är dock på väg uppåt i landet nu igen så det blev en kortvisit minst sagt.

 

Det var hur mysigt som helst att ta båten ut på havet igår, solen gassade (brände mig lite på benen) men det fläktade ändå gott! Inget bad tyvärr men nästa gång då jäklars, då blir det nog allt ett dopp! Måste ju bada en gång i år i alla fall, eller hur? :) Vi såg förresten en säl på väldigt kort avstånd, det var skoj när den bara dök upp lite oväntat!

 

 

 

 

Nu är det dags att sätta mig på balkongen igen! Jag håller på att läsa andra boken ur Hammarbyserien. "Mamma, Pappa, Barn" heter den och är en deckare, alltid kul med spännande böcker att läsa på semestern!


 

Äntligen lite om Rom

Som jag skrev innan, en underbar resa till en underbar stad. Vi hade superhärliga dagar med fint väder, godaste maten och glassen (mums, vill aldrig äta annat än italiensk glass), en massa promenerande och sevärdheter (bland annat Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Vatikanstaten med S:t Peterskyrkan och Sixtinska kapellet).


Resan bästa: Hmm, ja typ allt! Glass, sevärdheter, värme, mat, sällskap :)
Resans mest imponerande: ALLA gamla byggnader, hur gjorde de? Ofattbart men otroligt imponerande!
Resans värsta: De opromenadvänliga trottoarerna och skyltningen/information
Resans bästa kommentar: "Det är inte så långt"
Resans bästa restaurang: Marko G i Trastevere
Resans bästa glassmak: Valrhona-choklad och mango
Resans bästa inköp: Stråhatt (givetvis med prut *stolt*)
Resans förvåning: När jag beställde en kaffe latte och fick in ett glas med varm mjölk??!! Jag måste missat att sagt kaffe innan, men kul var det!
Resans misstag: När jag kastade myntet i Fontana di Trevi över fel axel.
Resans mest spektakulära affär: En hel affär med kläder till kyrkomän; det såldes mössor, rockar, kors ja allt ni kan tänka er. Dock är väl Rom den rätta marknaden med tanke på att det finns kyrkor i varje kvarter.
Resans mest mystiska: Underjorden (fullt med gångar, tunnlar, salar med mera)

Blomstrande balkonger


Flickorna i sällskapet

 

Kartläsning

 

Spanska Trappan


 

Mysiga kvarter

 

Trots mitt misstag vid Fontana di Trevi hoppas jag på att någon gång få återvända till Rom! :)


 

Höstligt

Med tanke på vädret och temperaturen är det lika bra att gå all in med höstliga saker. Det vill säga att jag håller på att baka kantarellpaj (dock inte självplockad svamp) med Västerbottensost och ska ha blåbär till dessert (inte heller de självplockade men de är plockade i Dalarna så jag kunde bara inte motstå). Dessutom har jag just handlat hem lite från nätet såsom feelgoodfilmer & böcker, en svart tunika och dessutom letar jag efter ljuslyktor att ha på en bricka i vardagsrummet. Hur höstligt är inte detta så säg?!


 

Norge

Egentligen hade jag inte tänkt skriva något om detta, då det står om det i alla tidningar och visas på varje nyhetssändning! Alla vet redan det fruktansvärda som hänt :( Dock ändrade jag mig när vi hade en tyst minut innan Roxette-konserten började i söndags. Trots att cirka 22 000 människor var på plats var det helt knäpptyst! Jag har läst så många artiklar om tragedin och lider verkligen med de drabbade. Tänk all den skada som en person orsakat så många människor, helt ofattbart! Hur kan man göra så mot andra människor :( Jag tänker på de familjer som aldrig blir hela igen, det kaos som utspelat sig både i stan och på ön. Hur går man vidare efter något sådant här? Går det?

 

Tjejkväll de luxe

I söndags var det tjejkväll det luxe med hämtmat från Johannebar, skvaller, vin, drinkar och Roxette. Med tanke på att det var alldeles för längesedan vår trio var samlad var det såklart extra roligt! Roxette var nostalgi rakt igenom och en kul grej att göra sådär en söndagskväll mitt i juli med en temperatur på 12 grader (sommar, var är du?)!

 

Roxette på Slottskogsvallen

 

Glada vänner

 

Godaste drinkarna (Strawberry Daiquiri) på Bitter


 

Tillbaka i stan

Vi är nu tillbaka på svensk mark efter en underbar resa! :) Jag tänkte visa lite bilder från Italien men det får bli imorgon, kameran är inte ens upplockad ur väskan ännu! Nu är jag tröttare än tröttast och ska snart krypa ner i sängen! Även om vi kom tidigt imorse (hem till nybakt bröd och riktig mysfrukost, tack Proppan) och har tagit det lugnt hela dagen (med undantag ett par timmar när Leo var här) så är jag riktigt jäkla trött! Jag antar att det är en intensiv resa med mycket aktiviteter som tar ut sin rätt ;)

 

Snart så

Här hemma packas det för fullt, så skönt att vi tvättade allt igår för nu är det bara att vika allt som ska med! Mycket blir det men det finns ändå plats kvar :)

Annars har jag haft en underbar helg. I fredags kväll åkte jag hem till Veronica för en snabbfika med rosa paj men blev kvar längre än vad jag tänkt, typ hela kvällen/natten :) Igår var det full fokus på en massa hemmafix men kvällen avslutades med en korthålsrunda med Pontus och Björn. Det gick ... sådär men kul var det! Idag har jag förutom att packat haft besök av goa Alex och pussvänliga Phille (så söt), varit på 421 och bytt ett linne och även träffat Björn och Leo. Jag har även skrivit ut en massa roliga Rom-tips så jag känner mig grymt taggad att ge mig iväg. För en gångs skull har jag inte känt mig stressad över att det är tusen saker att göra, allt har löpt på som jag planerat - underbart! Roma, here we come! :)

"List-iga" brudar som snart sitter på flyget


 

Sovande katt

Vårt lilla lejon har sovit konstant idag, från tidig morgon till sena nu! Han är verkligen supertrött, antar att det är värmen som gör honom sådan här. Dock är han ju så ruggigt söt där han sover på bokhyllan med benen hängandes utanför! :)

 


 

Bananflugor

Jag avskyr dem, var kommer de ifrån? De är typ överallt... :( Jag vet att rötmånaden infinner sig tidigare än vanligt och det där, men de är så jäkla äckliga! Får förvara frukten i kylen nu, höll ju på att bita sönder en tand när jag skulle ta en tugga av en nektarin igår, usch! Näe, försvinn äckliga flygfän - vill inte ha er här!
 

S.e.m.e.s.t.e.r

Jippie, nu är den här! Min treveckors härliga (och välförjänta??) semester! Jag gillar´t! Laddar såklart för resan men också att bara få ta det lugnt. Vi får se vad vi hittar på dessa veckor men massa mys hoppas jag det blir såklart! :)
 

Onsdagsmys

Efter en jättegod men enkel middag (örtfärsbiffar med rotfrukter i ugn) så lyxade jag till det med färska hallon, jordgubbar och vaniljglass. Hur gott som helst :) Man får passa på att unna sig de röda lyxbären för säsongen är ju rätt begränsad, tyvärr :( Pontus testade den nya Nogger-glassen i halvlitersformat från GB och ni som är Nogger-diggers, try it!

Förresten, någon som behöver en ny dagkräm? Jag är med i en panel där vi fick ett prov på ansiktskräm men denna passade inte min hudtyp (torr) :( Därför är det onödigt att den bara står här i skåpet och tar plats (är ju i rensningstagen nu). Jag har bara använt pyttelite av den så den är nästan som ny.


 

Städrace

Jag vet inte vad som flugit i mig men två kvällar i rad har jag varit hemma och fixat. Jag har skurat golv, dammsugit, städat toaletten, rensat badrumsskåpet, dammsugit soffan grundligt, lagat matlådor med mera. Inte för att jag på långa vägar är klar men veckan är lång. Innan det är dags att slå sig ner i vardagsrummet och vika Kebnekaiseberget med tvätt (jag vet, det drog ut på tiden) tar jag i alla fall en välförtjänt paus och tar en powerwalk med Veronica, det blir nog den sista innan semestern. Tre arbetsdagar kvar nu ja! Nedräkningen har börjat... :)
 

Sun(ny)day

Tyvärr glömde jag kameran igår på vår roadtrip upp till Hunnebo, men tänk er sol, hav, glass och s.o.m.m.a.r så ser ni bilden framför er! :) Medan Pontus och L-Å var iväg och seglade passade jag på att träffa Malin och Pär! Stros på gatorna, fönstershopping på Lantz möbler och glass vid hamnen, mys :) Efter en jättegod middag (mätt.se), promenad på klipporna och en Queen-dokumentär somnade vi gott på Tjörn för att i morse gå upp nästan i ottan för att ta oss hem. Jag har varit på Svingelskogen med Björn och Leo, det var uppskattat vill jag lova :) En liten nostalgisk upplevelse för oss stora och väldigt roligt för den lille ;) Mycket sång och söta och duktiga karaktärer som uppträdde i en mysig glänta mitt i skogen! Nu har jag just diskat klart ett diskberg a la Kebnekaise och känner mig grymt nöjd, finns det någon värre hushållssyssla än att diska? Jag tycker i alla fall inte det. Diskmaskin please!


 

Start på helgen

Såhär startar jag min helg, sushi med bror och lilleman. Matvalet var faktiskt Leos val, tro det eller ej! Stadsbarn ;) Nu ska jag bara njuta av helgen, behöver en sovmorgon känner jag, är lite för trött för mitt eget bästa. Annars bjuder helgen på en snabbvisit i Bohuslän, Tjörn, Svingelskogen - en salig blandning helt enkelt. Härligt! :)


 

Nedräkningen har börjat

Vill bara meddela att det nu är 6 arbetsdagar kvar innan jag går på en härlig (och välförtjänt?) semester! :) Det ska faktiskt bli riktigt skönt med några veckors avkoppling och få ladda batterierna inför hösten och det som komma skall!

Idag har jag förresten inskaffat ännu en långkjol, som jag gillar skarpt! Den ser kanske inte så rolig ut på bilden men den är söt, jag lovar :) Plus ett supersött vitt linne till, kommer bli perfa i Rom - där det för övrigt är 40 grader varmt. Vi kommer att leva på vatten och glass, det finns inget annat. Inte mig emot dock. Den långkjol jag köpte först var kanske inte sådär wow men den ska nog fylla sin funktion den med. Man får ju inte visa knän och axlar (och ja, de är supernoga har jag hört från säkra källor) i kyrkor så det kan ju vara bra att ha en del med sig där man faktiskt täcker dessa kroppsdelar! Nu är det bara stråhatt (ge upp), solglasögon och en jädra massa solkräm kvar att handla, å visst ja ett par träskor också innan jag är redo för den eviga staden! *längtar* Visst ja, ett par rosa chinos har jag också "klickat hem", hoppas bara att de passar - har ju inte testat dem. Vi får se! Nu är det dags att försöka få lite ordning här hemma, antar att jag fastnar en stund vid Ms Röj (spel på Ipaden). Det är min nya drog. Tillsammans med naturgodis blir det en livsfarlig kombo, kan knappt slita mig! ;)

Alex och Malin, om ni läser detta. Det är lite tomt utan er nu när ni är på semester, men snart så ses vi!!! :)

Kjolen hittar ni på Lindex


 

Nya köksstolar

Vi behöver nya köksstolar, de vi har är passé sen långt tillbaka! :( Dålig kvalitét är det på dem också! Nej, vi behöver verkligen något annat men vad? Jag kan lätt tänka mig den klassiska Leksandsstolen eller den grymt snygga Y-stolen, drömma får man eller hur? :)


 

Medelhavsinspiration

Efter en inhandling av grillspett, oliver, tzatziki på Saluhallen hoppas jag på en superb medelhavsinspirerad middag ikväll :) Givetvis en massa jordgubbar och glass till efterrätt! Mums! Annars har dagen varit lugn, lite planering inför resan har vi dock "hunnit" med, det är bara 16 dagar kvar nu *längtar*

 

Bad hair day

Jag behöver verkligen fräscha upp mitt hår och äntligen har jag bokat tid för klippning! Det känns som en hel katastrof, det behöver verkligen toppas (tänker inte klippa kortare den här gången, trivs rätt bra i långt hår nu) och fräschas till. Dessutom skulle jag vilja vara mer duktig på att göra saker med det, det blir alltid en tofs eller en knut och jag lägger aldrig ner tid på det :( Jag är glad att jag borstar burret efter att jag tvättat det! :) Jag använder aldrig några produkter, sprayet som jag köpte för sju år sedan (skojar inte) står kvar i skåpet, kanske dags att slänga ut genom fönstret och investera i något nytt? Dessutom har jag inte använt min plattång/locktång som jag fick i julklapp en enda gång, vet knappt hur jag gör. Platt- och locktång som är mångas vardag är typ en helt ny värld för mig. Det kanske är dags att äntra den där världen och för en gångs skull bli snygg i håret?!