Ikea

Härlig tisdagskväll med bästa Alex och bästa Malin på Ikea :) Förutom att titta runt och bli inspirerade hann vi med en snabb fika också. Visst är det väl så när hösten kommer, att man blir mer sugen på att fixa och dona hemma? Jag vill ombilda vår hyresrätt till bostadsrätt eller flytta till en fin och mysig lägenhet, vill "börja om" - renovera och göra så fint som vi vill ha det. Å sen köpa fina saker att förgylla hemmet med :)
 

På ett par sekunder

kan det se ut såhär om man lämnar Lilleman i köket tillsammans med en bunke med mjöl och lite redskap:

 

Men det gör verkligen ingenting, han ser verkligen ut att ha så kul och mjölet dammsuger jag ju upp på ett par minuter. Bakar man så gör man helt enkelt, det gäller att göra det fullt ut :) Vi hade en jättemysig dag igår med en favorit i repris, nämligen att vara i lekplatsen 6:40, väldigt tidigt för en lördagsmorgon - men va gör man inte? Då regnet fullkomligen vräkte ner resten av dagen blev det en innedag istället med bak och annat mys med bland annat film och lek.

På kvällen sprang Pontus Midnattsloppet och jag, Svärmor, Sofie och Victor hejade på. Tyvärr såg jag inte Malin men Pontus lyckades vi se både vid start och mål men det var inte direkt lätt. Massor med folk, mörkt och alla såg likadana ut i sina knalloranga tröjor. Jag, optimisten själv, hade hoppats på att kunna ta lite fina foton men det var ju minst sagt svårt. Jag gav upp! Hur det än, när man står där och hejar ser det ju så kul ut. Jag blir nästan lite sugen att prova själv men en mil det är fanimej långt. 5 km känns mycket mer humant i mina ögon men någon gång kanske man skulle skrälla och göra det oväntade. En dröm hade varit att springa Tjejmilen i New York, det hade varit grejer det! Jag kanske får satsa på det :)

 

 

Nu sitter jag och väntar på att telefonen ska ringa, Vewe och jag ska nämligen ta en runda på stan. Jag behöver titta på stövlar, presenter till några hjärtan som snart fyller år, torrschampo och en svart kofta. Hur kommer det sig att jag som knappt har andra färger än vitt och svart i min garderob ändå saknar ett så användbart plagg som en svart kofta? Unbelievable!

 

Inte lika illa

Tabletterna verkar och jag somnade framför filmen, såklart. Glassen var god och nu är jag trött igen. Det får bli en snabbdusch innan jag kryper ner för natten. Först ska jag bara lyckas slita mig från nätet som är en ny kvällsvana/last jag börjat med, eller ja börjat och börjat , snarare hållt på med ett tag. Förutom att läsa bloggar så är det kul att surfa runt bland kläder, lägenheter och nya resmålstips! Imorgon kommer en recension om hur man får ett rikare liv, i alla fall enligt föreläsaren. Tills dess, sov gott! :)
 

Tyck synd om mig

Efter två dagar med minst sagt riktig urjävlig värk i magen börjar jag tröttna! Jag orkar inte ha ont!! :( Jag kom just hem från jobbet och på vägen hem köpte jag med mig chokladglass, tidning, en bulle och ett förråd av Panodil. Nu sitter jag här och hoppas att tabletterna ska verka inom kort! Dessutom har jag under de här dagarna lidit av någon typ av värmeslag, svettsvallningar eller vad jag ska kalla det - verkligen freeescht! :( Som om det inte vore nog med värken och det labila humöret. Bah! Det är nog dags att jag och mina två killpolare för kvällen, Ben och Jerry, myser ner oss i soffan, vi ska nämligen titta på tjejfilm tillsammans. Egentligen är jag ju dessutom ganska anti dessa två killar (utom i USA) sen ett tag tillbaka men idag fick de följa med hem då min kompis Sofia bedyrade en av de nya smakerna som kommit. Jaja, de får underhålla mig tills Pontus kommer hem från seglingen! Nej, återkommer i ett förhoppningsvis mer positivare inlägg så småningom där jag kan berätta lite om det braiga seminariet jag var på igår med Charlie från Lyxfällan som föreläsare. Trevlig kväll på er!

 

Städmaran

Jag fick ett ryck idag när jag kom hem från jobbet! Tyckte det kändes lite unket här hemma så har öppnat alla fönster så mycket det bara går, även balkongdörren och vädrar in en massa fräsch (uttala freeesch) luft samtidigt som jag går och småstädar lite. När jag ändå är på g så kändes det lika bra att tvätta, bädda rent och vädra alla täcken och kuddar. Man får ju passa på när solen skiner, inte ofta som det inträffat den sista tiden! Å så en bloggpaus på det, grymt! :) Sugen på att baka är jag med, men får nog vänta till helgen! Då ska jag dessutom vara barnvakt och att baka hos faster brukar vara roligt! Nu ska jag gå och fortsätta med mina små sysslor och kanske laga lite mat med, börjar bli himla hungrig. Jag hade tänkt komma ut på en promenad idag med men inser att dagens motion nog får vara städning idag! Inte alltid man får gjort så mycket hemma. Ha en trevlig kväll :)

Sugen på en ny bok...


 

Vårkänslor

De allra flesta plockar fram sina cyklar på vårkanten direkt när snön försvinner, putsar upp dem och pumpar luft i däcken. Andra gör det... i mitten av augusti??!! Ja i år blev det visst så, inte förrän den 20 augusti är våra skrotiga och rostiga cyklar användbara. Jaja, bättre sent än aldrig :) Nu ska vi dra oss hem till Björn. Han ska bjuda oss på middag, ganska oväntat men trevligt initiativ :) Sen blir det stan en sväng, om det blir ett besök på Kulturkalaset eller Bergakungen är inte bestämt ännu. Vi får se vad det blir. Trevlig kväll och helg! :)
 

Bridesmaides

Jag hade en riktigt rolig tisdagskväll med mina goa tjejer Alex och Malin! Förutom att "bara" ses (å tjöta ikapp och äta oss proppmätta så vi inte orkade varken popcorn eller godis under filmen) så såg vi också en underbart rolig film på bio, Bridesmaides. Jag kan verkligen rekommendera denna tokiga och härliga film, skrattet gick liksom aldrig ur! Vi fnissnade hela vägen till bilen och kunde liksom inte sluta. Härligt att skratta av sig så! En riktigt feelgoodfilm med riktig humor! :)

En bild från den sköna filmen med lovely ladies


 

Senaste nytt

Helgen slutade lika bra som den började. Efter en heldag på Liseberg på lördagen (där jag för övrigt vann mina första nöjesparkvinster; 2 Daimpåsar och en urful hund) blev det nästan en heldag på stan igår. Först fika på Vanilj, ett hejdå till tjejerna och sen ett par rundor minigolf med Vewe och hennes pojkvän!

 

Annars har dagen löpt på ok. En jobbig start på morgonen då jag råkade sätta igång larmet på jobbet, alla mina kollegor var sena på grund av den stillastående trafiken (översvämning i Blöteborg) och en allmän okoncentration gjorde att det tog tid att komma igång idag. Men men, är det måndag så är det, tur att det gick över.

 

För övrigt har vi hittat en lägenhetsdröm idag! En fantastisk lägenhet i Bagaregården som bara skriker åt oss att flytta in där. Vi skriker tillbaka och ber lägenheten att inte vara så vansinnigt dyr! :( En dröm med bland annat ett stort lantligt kök och en fungerande kakelugn. Kolla in bilderna så förstår ni vad jag menar! Finns bara en fras och det är "to die for".

 

Imorgon blir en efterlängtad dejt med tjejerna sand (istället för grabbarna grus)! Det blir fika, popcorn och bio för hela slanten. Längtar redan :) Nu är det i alla fall dags för en stunds minispa med fotfix och ansiktsmask. Det känns som om det är 100 år sedan och att det verkligen är dags för en stunds piff!


 

Godmorgon världen

Underbara lördag! :) Jag har sovit som en stock inatt vill jag lova, hörde inte ens när tjejerna kom hem! Efter en minst sagt sen kväll på jobbet, tacos och reseletning på nätet däckade jag men var uppe med tuppen för att handla hem lite mysfrukost som jag ska skämma bort tjejerna med! Sen blir det en dag på stan och Liseberg, framförallt det sistnämnda. Det blir nog inte så mycket attraktioner utan mer strosa runt tror jag. På stan behöver jag kolla efter nya skinnstövlar, det är dags nu. Kanske det kommit in lite sådant i affärerna? Nu: Dags att steka american pancakes!

Jag skulle inte tacka nej till ett par Primeboots som du hittar i
Biskopsgårdens webshop



 

Fullt upp

Detta är verkligen en fullproppad vecka med massor att göra. Förutom att det är massvis med jobb så har jag även tjejbesök från Dalarna, eller ja ingen av dem bor där idag men har gjort! Liksom jag :) Igår var vi ute och åt på Istället och pratade ikapp oss en del, jättemysigt! Förresten har hösten kommit på riktigt med kall temperatur, blåst och regn. Underbart!? Nej faktiskt inte, inte än! Hösten är mysig men jag tycker den kommer lite för tidigt, är ju inte ens mitten av augusti än. Dessutom är väl aldrig regn och blåst direkt ok? Nej dags att äta något, magen kurrar! Sen får jag fortsätta bokföra en stund innan girlsen kommer hem. So long!

 

Tack och lov

...har jag haft ett underbart flow på jobbet de här två första dagarna! Det brukar annars kännas lite trögt att komma igång efter en ledighet men icke sa nicke, det rinner på utav bara tusan och jag får massor gjort! Det känns otroligt skönt att allt flyter på! Ikväll blir det städning hemma, eller ja lite iordningplock i alla fall då jag får två gamla dalkullor (ja, inte längre) på besök imorgon! Det ska bli riktigt trevligt, antar att det blir några dagar fyllda med nostalgi och skvaller från gamla tider!

 

Sista rycket

Nu är det inte många timmar kvar innan det är dags att gå upp för att gå till jobbet, shit hur ska det gå? Tre härliga veckor av ledighet är snart över, hur kunde det gå så fort???
 

Tapas och tårta

Vilken dag! Vaknade supertidigt och kunde inte somna om, detta trots att jag somnade jättesent! :( Fick fixat lite hemma och även läst en del innan jag somnade på soffan en stund. När Pontus kom hem fick vi för oss att vi skulle baka och då Pontus fick välja vad som skulle bakas blev det "Leilas jordgubbstårta". Sagt och gjort, vi satte igång! Det började bra, vetemjölsburken välte över de tre äggen jag plockat fram.

 

Inte blev det bättre när det första sockerkakan gick i stöpet, den blev bara geggig i mitten så det var bara att slänga. Jaja, någon gång ska bli den första att misslyckas med en sockerkaka. Idag var det den dagen! :( Men men, det var bara att ta nya tag och göra om den och då blev den perfekt.

 


Till slut blev den såhär snygg (Pontus som dekorerat):

 

Nu finns det alltså jordgubbstårta här hos oss om någon är sugen att komma förbi på en fika! :)

 

Inte nog med detta storbak under dagen, jag har haft en supertrevlig kväll på La Sombrita i Linné med. Ätit tapas, druckit rosé och babblat ikapp med kära Frida! Har jag sagt förut att det är väldigt trevligt med semester???


 

Premiärbadat

Idag badade jag för första gången i år, yes! :) Jag har haft en underbar dag med Alex och Philip med bad och picknick a la räksallad i Billdal! Jag var lite feg till en början men sen kunde jag inte hålla mig längre, det var bara att hoppa i. Faktum är att det faktiskt var väldigt skönt och svalkande! Det får helt enkelt bli fler gånger den här säsongen!

 

Mera semester

Ibland blir det inte som man tänkt! :( Jag hade tänkt komma iväg på massage idag men olyckligtvis ringde de 45 minuter innan det började och sa att det blivit dubbelbokat! Så det blidde ingen avslappnade SPA-massage för min del :( Jag får försöka ta igen det vid tillfälle under hösten, det lät som om det skulle kunna vara något för mig ;) Istället packade jag mig iväg till sjön, köpte med mig lite lunch på Mölndals Museum och njöt en stund i solen! Jag påbörjade bok nummer tre i Hammarbyserien och hade en liten ego-stund. Dock var jag lite besviken att jag inte hade badkläder med mig då det var väldigt väldigt varmt och ett bad hade nog suttit hur fint som helst! :)

 

Efter att jag hämtat Pontus på golfbanan drog vi till Stadium för lite rea-spaning. Som vanligt köpte vi med oss en del, överraskade? Inte jag :) Jag kom hem med två golf-pikéer (ja kan ju vara bra att ha den dagen jag börjar spela), en träningshoodie, en träningströja och ett par gosiga loose-jeans! Helt nöjd då nästan allt var på rea, väldigt bra rea dessutom. Exempel, köpte man 5 rea-plagg fick man 50 % rabatt på rea-priset på alla varor, snacka om att kunna göra fynd!


Nu ska vi gosa ner oss i soffan med sommarmat, godis och en komedi! Å rödbrända ben efter ett par timmar i solen! :) Trevlig kväll! :)