Vita möbler och boendetankar

Ja jag vet, jag har inte varit uppdateringarnas drottning på sista tiden! Men ibland så skräller jag till och skriver lite, som nu till exempel.
 
Byrån i sovrummet har börjat ge upp på riktigt. Den har varit lite halvt vinglig sen vi köpte den för sådär 7-8 år sedan men nu upplever jag den som ostabilare än någonsin. Jag tycker att Hemnes-byrån på IKEA är snygg och dessutom är det praktiskt med olika storlekar på lådorna. Så har vi idag och det är vi jättenöjda med!
 
 
Jag hittade också en jättefin sängstomme på IKEA:s hemsida. Ek i all ära men jag är trött på vår Malm-sängstomme som också varit med i 8 år! Den här tycker jag ser fin ut, Nordli heter modellen. Tänk att bädda med fina påslakanset i rutigt/randigt i mysiga färger, I like :) Påslakanset och jag = bra kombo!
 
 
Såhär när hösten smyger sig på blir det alltid extra roligt med inredning. Dock befinner vi oss i något slags mellanläge där vi inte riktigt fokuserat på hemmet då "vi är på väg". I och för sig har vi varit på väg rätt länge nu,  eftersom vi kollat runt på nya boenden ett tag men inte hittat "the One". Det "värsta" är att vi trivs bra där vi bor nu, men vår hyresvärd sätter stopp för att det ska kunna bli så bra det bara kan bli. Bittra och dumsnåla hyresvärdar är inte min melodi. Om den här lägenheten skulle ombildas till en bostadsrätt skulle det finnas massor av potential att göra den riktigt fin, men vi har lagt ner de tankarna då det inte verkar finnas det minsta hopp för det. Istället drömmer jag om ett annat fint boende där vi kan landa och känna att vi verkligen trivs och tills dess får jag väl kika runt på alla fina saker som finns, drömma mig bort och samla inspiration tills den dagen det är dags!

 

Min helg

Mysfrukost med Älsklingen. Slapp. En stund på gymmet. Goda räkmackor hemma. Piff inför festen. Rosé. 30-årsfest. Dans. Live-band. Hem sent. Sovmorgon. Minilite frukost. Sova igen. Brunch och tjejsnack med Vewe. Hemmakvällsgodig. Väntar på Älskling. Ser fram emot en lugn söndagskväll med film och mat. Ikväll vill jag ha indisk mat och naanbröd, är så sugen på det!!

 

Bruce och MRL

Jag måste erkänna att jag sen konserten med Bruce i somras har blivit lite Bruce-frälst! :) Jag har skapat en Bruce-lista på Spotify och den är igång rätt ofta på jobbet! Kul med lite "ny" musik i öronen! Annars har jag precis kommit hem, skall byta om och köra veckans andra MRL-pass. Jag och min Svärmor försöker hitta ett roligt MRL-pass vi kan gå på en dag i veckan, så nu testar vi runt för att hitta det rätta! MRL är ett träningspass med både kondition och styrka (främst fokus på Mage, Rumpa och Lår). På med träningskläderna, här skall svettas!

 

Festligt

Det har blivit en del spaning på festliga kläder, skor och accessoarer det sista med tanke på att resan till Madrid och stundande bröllop väntar inom kort. I måndags var jag och mina resvänner på stan och vi hittade en bröllopspresent så nu är den klar, likaså inköptes några håraccessoarer och ett par sommarskor på rea. Nästa måndag ska vi ha en pre-wedding-kväll för att testa allt från klänningar och skor till håruppsättningar och smink, allt för att undvika något slags kaos när vi väl är på plats. Med tanke på att vi har rätt kort om tid i den spanska huvudstaden vill vi ju hinna turista så mycket som möjligt innan det är dags att bege sig till bröllopet.
 
Jag hittade också dessa snyggingar i sann SATC-stil på Bianco. Hade jag varit mer van att gå i höga klackar och känt mig bekväm med att bli så mycket längre hade jag nog slagit till, de är ju så himla fina! Rosetten gör ju allt. Dessutom var de faktiskt sköna, kanske svårt att tro men de hade lyxat till med en mjuk sula i skon så tror inte man får ont av dem heller. Snygga snygga snygga helt enkelt.
 
 
Ellie Pump
Ellie Pump
Ellie Pump

 

Computertajm

En vecka sen uppdatering, inte min mening att det skulle bli så men det har minst sagt varit lite fullt upp det sista! Jag har knappt suttit vid datorn sen sist (på fritiden alltså) så bloggen har inte riktigt varit prioriterad om man säger så, men nu ska det bli bättring. Sitter dessutom och tar igen det jag missat, såsom blogguppdateringar, DT och lite annat smått och gott.
 
Papi och mamma kom ner förra veckan. Dock blev det varken räkmackor, minigolf, Mango Manias eller fiske som jag lockade med, men det blev en härlig vistelse ändå med bland annat Liseberg och ett besök på Gekås i Ullared. Det sistnämda var en upplevelse av rang (säger man så?). Vi byggde upp scenarion om hysteriska köer och kaos men riktigt så illa var det inte även om Papi var smått nervös innan. Både mamma och pappa var nöjda och vi kom hem med några påsar av pryttlar. Jag köpte "bra-att-ha-saker" såsom hällskrapor, plåster, tvål, torrschampo, disktrasor, rakgel, tandborstar, sött presentpapper och fryspåsar. Pappa verkade mest leta efter Morgan och Ola-Conny men vi såg dem inte. Dock sprang det ett kamerateam fram och tillbaka ibland så hoppas jag lyckades gömma mig, vill ju inte direkt synas på Ullareds-TV, till skillnad från min bror och Rebecka! <3 "Fisketafsar. 72-pack" En stående slogan inom familjen numera. Tyvärr inga bilder från detta besök men i och med att vi ska åka dit nästa sommar också (ny tradition) så lovar jag att ta desto fler bilder då.
 
Vi hann också med en mysig liten familjefika hemma hos oss på lördagsmorgonen innan det var dags för Papi å Mamma att åka hemåt Dalarna igen. Vi fikade med mina hemmagjorda bullar och de är snart slut, kanske är det dags att baka en ny omgång här inom kort!?

Ytterligare ett mysigt Lisebergsbesök i lördags (2 gånger på en vecka, ska det vara så?). Den här gången med Alex, Philip, Malin, Björn och Leo. En dag med söta och glada pojkar och ett våghalsat Atmosfear-åk av mina goa vänner, inte för mig - jag uppskattar nämligen inte höga höjder längre. Mesigt jag vet, men så är det. Rent fakta! Jag höll ställningarna med grabbsen nere på markplan istället, passar mig mycket bättre!
 
 
 
Å så en tjejdejt de luxe igår med räkor och gottiga tillbehör. Som vanligt var kvällen jättetrevlig och som vanligt kom vi inte hem förrän nattetid. Hur lyckas vi?? :) Samma visa varje gång! Vi skrattar alltid när vi lägger i pengar i parkeringsautomaten, vi skrattar och fnissar och säger "att så länge stannar vi inte" men det blir alltid att vi kommer ut när tiden går ut eller till och med efter. Underbart! <3

 

Åter i arbete

Semestern är finito och två arbetsdagar har redan gått av den här första arbetsveckan. Igår = något ofokuserat. Svårt att veta i vilken ända jag skall börja arbeta i så arbetsdagen blev lite duttig med lite jobb här å lite jobb där. Idag = mycket bättre och mer strukturerat. Det är nog så att det alltid tar lite tid att ställa om :) Imorgon blir förmodligen ännu mera flow.
 
Magen är bättre, tack och lov. Det var några konstiga dagar men nu känns det mycket bättre. Så skönt! Att ha ont i magen är ingen hit, usch och fy för det.
 
Ikväll skall här rullas köttbullar! Vet inte alls hur de kommer bli då jag för några år sedan gjorde ett tappert försök som inte blev någe vidare. Dock har jag ju blivit lite mer husmoderlig med åren (eller, har jag?) så förhoppningsvis blir dessa åtminstone ätbara. Tänk er köttbullar, mos, gräddsås, en klutt lingonsylt (mest för att det ska vara där) och kokt broccoli. Hello mumsich. Ok, jag erkänner - jag är grymt hungrig :)
 
Annars bjuder veckan bland annat på en lägenhetsvisning (Boplats igen), Leo-mys (abstinens!!!) och vikning av ett Kilimanjarostort berg av ren tvätt efter helgens tvättbravader. Förhoppningvis blir det också Liseberg på lördag och kanske kommer mamma och pappa ner imorgon också :) Om du läser här pappa så vill jag att du snälla tänker över att spendera några av dina sista semesterdagar i Götet med dina Göteborgs-kids. Vi kan äta räkmackor på kvällarna, spela minigolf, dricka Mango Mania på juicebaren, åka och fiska. Slappa lite sådär som man brukar göra i Göteborg på sommarkvällarna.
 
Dags att göra något av kvällen, tiden bara springer iväg!!

 

Latislördag

Idag är det en riktig slappdag. Det har blivit en hel del sömn då jag inte känner mig på topp (magvärk). Panodil hjälper inte, inte heller chokladglass eller en kort promenad. What to do? Min bror tror att det hjälper att komma utanför lägenheten lite och umgås med honom lite. Det är värt ett försök!

 

Vaniljknutar

Idag kör jag lite bak härhemma för första gången på semestern och den är ju snart slut så det gäller att passa på. Jag ville prova något nytt och hittade ett recept på vaniljknutar i mammas "matbibel" när vi var i Dalarna över midsommar. Mumsiga blev dem vill jag lova!! Finns några över om någon är sugen att komma förbi på gofika :)
 
 
Annars har kvällen varit lugn. Vi har kollat på en spännande film, ätit hämtmat i form av thainudlar i sådan pappersbox och druckit bubbel för att Pontus gjorde en sådan bra golfrunda idag. Mysigt värre! :)

 

Semesteruppdatering

Vi har det bra, alldeles för bra! Att få vara ledig är lyxigt och vi njuter hela tiden. Så vad har vi då gjort? Exempelvis:
 
Slagit golfbollar (10 bra av 100 slag, golfklubbor till salu?!). Druckit rosé på Bar Himmel med min gamla gymnasiebästis. Skrattat sönder mig med Björn när det inträffade en "brutal olycka". Druckit gottig juice från Naked Juice Bar med Pappsen. Kollat på film till nästan varje frukost. Varit på en fantastisk lördagskonsert med mr Bruce Springsteen på Ullevi. Spenderat en heldag med sol och fiske på Tjörn med min familj. Ätit glass på Lejonet å Björnen. Ätit gott hemma hos Svärmor med Pia & Isak. Sovit middag typ varje dag. Besökt IKEA med Björn. Beställt en mörkblå klänning som jag hoppas passar till bröllopet i Madrid. Träffat Veronica å strosat på Frölunda torg. Måndagsmyst med Alex och Malin på stan. Premiärätit dumplings (inte vår grej). Fått några fler fräknar... Lite av varje helt enkelt.
 
 
Å idag ska vi iväg på en liten kort roadtrip. Tyvärr inte Skåne den här gången men det kommer förhoppningvis här under sensommaren. Vi drar till Tjörn och Orust över en natt istället! So long! :)