Happy moi

Jag vet inte varför jag känner mig sådär extra glad idag, det är ju inget särskilt som hänt! Ändå känner jag mig bara sjukt glad??!! Det kom nu på eftermiddagen när jag gick hem från jobbet och det är verkligen en go känsla :) Kanske är jag på extra bra humör bara för att det varit plusgrader och sol ute idag eller så är det bara för att mitt godisförbud går ut imorgon?! Det har inte varit några problem att klara en månad utan godis även om jag ändå känt visst sug vid vissa tillfällen, speciellt på helgerna eller om man ska titta på film! Då sätter godistarmen igång att verka. Jag ska dock inte klaga, jag har ju fått äta annat gottigt så det har inte direkt gått någon nöd på mig!

Favvisgodisar som gärna får ligga i min godispåse:







I måndags fick jag äntligen tummen ur och beställde ett sportarmband till Iphonen och idag hade paketet kommit med posten och låg på hallgolvet när jag kom hem. Perfekt, behövde inte ens hämta ut det i affären - snacka om smart shopping! Nu ska jag bara uppdatera mitt Spotify Unlimited till Spotify Premium så jag kan lyssna på go musik när jag promenerar! Äntligen! :) Jag har redan förberett en powerwalk/löplista och om någon har någon bra låt att rekommendera är jag öppen för förslag!

Kvällen igår var myspysig med besök hemma hos Alex, känns jättekul att vi bara har några minuters gångväg till varandra! Kladdkaka och tjejprat förgyllde min kväll!! Idag har jag "bara" en hemmakväll med mig själv och har mestadels bara slappat sen jag kom hem från jobbet! Skönt! Jag har läst lite bloggar, kollat lite på tv och ätit lite glass men snart ska jag ta ett litet ryck och plocka undan lite grejer här hemma innan jag slår mig ner i soffan och kollar Sveriges Mästerkock. Dock åkte ju min gamla klasskompis ut förra veckan men vill ändå se det ikväll, det är ju trots allt mitt nyårslöfte att följa något TV-program och sådant bryter man ju inte i första taget. Imorgon blir det stan en sväng på kvällen och på fredag ser jag fram emot en hemmamyskväll de luxe med mina grabbar! Nu dags för lite stök här hemma!

 

Selma Spa

Jag känner mig utvilad efter en spahelg i soliga Sunne! Det var en skön paus i den annars så stressade vardagen! Vädret har varit fantastiskt och det känns att det är vår i luften! Om bara ett par dagar är det mars, hur fort går det inte?! Jag kan inte riktigt förstå var januari och februari tog vägen... Men men, bara att gilla läget och ta vara på dagarna och tiden! Men först får ni läsa mer om min mysiga helg och hur jag laddat batterierna.

Fredagens kvällsmat - räkmacka


Pia och jag drack drinkar och pratade om det mesta medan Pontus och Sofie tränade



Lördagens aktiviteter:

Pilates. Hotellfrukost. Zumba. Powerwalk i skogen. Lunchbuffé. Sov- och läspaus med största kuddarna (se bildbevis nedan). Ansiktsbehandling - min första i livet (skönt). Ännu mera slapp i form av läsning. Trerättersmiddag. Tipspromenad och presentöppning för Lars-Åke.

 

Söndagens aktiviteter:


Sovmorgon. Hotellfrukost nummer 2. Intervallspinning (jag var med på det ja, det trodde ni inte. Jag och spinning brukar inte hänga ihop). Relax i bubbelpool (mys) och vanlig pool utomhus. Hemfärd.

Nu blir det till att försöka komma i säng innan klockan blir för mycket men först en dusch, hela jag luktar klor klor klor. Får se om jag får bort lukten, den kan ju sitta i ett par dagar av någon anledning. Wish me luck! :)

 

Glad torsdag

En sådan dag, inte bara det att det gått helt bäst på jobbet utan det har bara varit en allmänt bra dag! Gillas :) En glad nyhet under dagen var såklart den om den lilla prinsessan som kommit till världen inatt! Alltid mysigt och glatt när små barn föds och allt gått bra! :) Jag hade ju gissat på att det skulle bli en liten tös och där fick jag ju rätt, nu får jag se om jag tippar namnet rätt i Sofies tävling. Jag har gissat på Alice men är tveksam nu! Kanske att det är lite för vanligt (Sveriges vanligaste flicknamn 2011) för att det namnet väljs men med tanke på att det är ett superfint namn är jag ändå nöjd med mitt val.

Nu ska jag fortsätta tvätta, plocka här hemma och packa inför morgondagen! Tur att jag tog en powernap så jag kan köra på ett par timmar till! Dock kommer väskan bli rätt så tom med bara lite träningskläder, en bok, bikini, någon typ av uppsättning av lite finare kläder och ja vad mer? Inget tror jag, jag förutsätter att jag kommer strosa runt i morgonrock och tofflor mest hela tiden!
 

Hmmm

Vilket skitväder! Regn på tvären och blåst! :( Hela långa dagen!

Var på bikinijakt idag, gick sådär! Jag hittade en klassisk svart till slut men det var ju inte helt busenkelt. Det kryllar inte direkt av bikinis plus att de flesta satt bedrövligt. Skönt att släppa det nu i alla fall så jag kan fokusera på annat fram tills fredag.

 

Vi har också hunnit med en lägenhetsvisning idag! Vi fick nämligen ett erbjudande från Boplats (hallelujah) på en lägenhet inne i stan igår så idag var vi och tittade på den. Den var inte helt fel alltså! En stor trea med högt i tak, rymliga rum och fantastiska fönster! Sådana fina spegeldörrar som jag gillar mellan vardagsrummet och sovrummet fanns det också. Jag skall maila hyresvärden imorgon och fråga diverse frågor så vi får se vad vi lämnar för besked (förmodligen ett nej men vi vill ändå höra oss för).

 

Pontus ropade just och berättade att våren officiellt kommit till Skåne! :) Underbart, snart är den säkert här i Göteborg med - längtar!

Nu en varm dusch innan det är dags för sängen och godnatt!

 

Fettisdagen

Det är redan tisdag kväll och två hela arbetsdagar avklarade, det som nyss var helg och ledighet. Finns det några regler om hur fort dagarna får gå? Efter lördagen var jag rätt mör men det gick snabbt över :) Herregud, efter att ha sett ett par minuter av Familjen Annorlunda igår ska jag inte klaga ;) Vi tog det mest lugnt på söndagsförmiddagen, fikade lite med Björn och Leo innan vi åkte ut till Lerum och åt middag med Pontus farfar Åke. Det var en jättetrevlig eftermiddag med god Black & White (mitt livs första) på Le Rum (passande namn va?) och lite sightseeing i området! Det var roligt, det är alltid kul att åka på små utflykter och se lite annat! Å kul att träffa Åke såklart! :)

Idag har vi haft sunkmiddag här hemma! Sunkmiddag betyder att vi äter olika och allmänt sunkig mat! Pontus middag var en taskig ost- och skinkpaj från Felix och min middag var en tallrik med havregrynsgröt, som dessutom svämmade över i mikron så den såg ännu sunkigare ut än vad den var! :) Usch usch, men i brist på tid och ork så blidde det såhär. Ingen semla blev det heller. Iofs smaskade jag i mig lite semla på jobbet men åt mest bara lite grädde och mandelmassa, semla är inte riktigt min grej. Jag har helt tappat smaken för det och uppskattar det inte alls. De enda jag vet jag skulle kunna tänka mig är mammas egenbakade, men allra helst tar jag något annat bakverk! :)

Hemmabakade semlor får det vara (om ens det), kanske Leilas semlor är goda?




Dessutom lider jag av ren och skär ångest idag! Strax innan jul fick jag ett ryck när jag rensade bland mina kläder och slängde alla mina bikinisar, 4 st kompletta set! Jag tyckte de hade hängt med länge och tänkte köpa nya fina till sommaren. Då visste jag inte att jag skulle vara i akut behov av en nu med tanke på var vi ska spendera helgen! :( Så imorgon måste jag ut på bikini-jakt, otroligt inspirerande och kul såhär i februari. Not :( Jag sätter mitt hopp till sportaffärerna och HM, men det känns överhuvudtaget sådär bra att leta bikinisar nu! Pust, varför slängde jag alla?? *ångrar mig bittert*

 

Tips från coachen

Om du vill undvika att bli gråhårig i förtid så bör du lyssna på mina tips:

* Inte vara barnvakt till en alldeles för trött pojke som tror att han är pigg och har massor av energi :)

Ok det här var det mest lindriga under eftermiddagen/kvällen med tanke på att han efter en stund hittade ro och sov ett par timmar (det gjorde ju jag med). Gott! :) Tipsen börjar egentligen här nedanför:

* Åk inte till mataffären och gå på hans söta ord om att han ska gå snällt brevid faster istället för att sitta i en kundvagn. Det funkar inte, gränserna testas med busblickar och lite spring fram och tillbaka.

* Komma på något nytt att äta till middag då du inser att den grillade kycklingen är slut. Vips har du frågat skrutten om vad han vill ha och svarar tacos och du tänker "ja bra ide, det är ju lätt och går fort". Dcok inte när båda två egentligen ens är för hungriga för att befinna sig någon annanstans annat än hemma vid middagsbordet. Då känns det som en evighet att skära grönsaker, fixa köttfärs och alla andra tillbehör.

(En gullig sak som hände i affären var när vi skulle betala. Leo var en klippa på att hjälpa mig lasta upp på bandet och när allt var klart gick han fram och pratade med killen i kassan. Han frågade vad han hette och han svarade. När killen i kassan sen frågade efter Leos namn svarade han såhär: "Jag heter Leo och min tjej heter faster" och så pekade han på mig. Charmör!)

* Väl hemma tro att du kan få lite hjälp genom att be lilleman ta fram en majsburk längst ned i skafferiet och sen börja steka och "hacka" köttfärs utan uppsyn. Aja baja faster, jag borde förstått det på tystnaden för när jag tittar åt Leos håll står han med händerna och ansiktet fulla av kakao och gör handavtryck på kylskåpet medan han säger "kakao är starkt Faster".

* Ge en treåring en liten svåröppnad tablettask när du har annat att göra, speciellt inte i kan-själv-åldern. Inom loppet av 10 sekunder låg nästan alla små tabletter på golvet (dessutom gjorde de ont att gå på).

* När tacosen väl är framdukad, bådas tacosar är gjorda och du just ska sätta tänderna i din egen men i ögonvrån se hur din kompanjon gör det samma - men vänder tacosen åt fel håll så all fyllning åkte ur. Då brast jag och kunde inte annat än att skratta! Jag skrattade hysteriskt och kunde knappt sluta... Det blev liksom droppen - på rätt sätt! :)

Behöver jag säga att jag sovit gott inatt? Vet inte hur många gånger jag tänkte och säkert sa "jag är för gammal för sådant här", men på något underligt sätt så känns allt bara bra i hjärtat när en liten kakaopudrad kille slänger sig på mig och ger mig en kram och säger att han älskar mig. Kärlek <3
 

Välkommen helg

Efter en fredagskväll med goda räksmörgåsar och vaniljpannacotta kickar nu lördagen igång! Lång mysfrukost i soffan har intagits medan regnet vräker ner utanför och snart blir det en sväng till Frölunda Torg med bror och Leo. I eftermiddag blir det barnvakt för hela slanten så då får vi se vad jag och lilleman hittar på! Jag gissar på att det blir bak av något slag men något mer får vi allt se till att hitta på, man vill ju inte direkt vara ute i det här tråkiga vädret heller. Kanske hyra en film? Eller åka och leka på något lekland? Vi får se vad det blir av! Himla härligt med en ledig dag i alla fall!
 

77 dagar kvar

Efter mycket roligt snack om resor idag på jobbet längtar jag ännu mer tills vi ska åka till Barcelona i maj! Värme, sol, tapas, sangria (vet inte ens om jag gillar det, har aldrig smakat men måste prova såklart), stadsstrosande, shopping och allt man kan tänka sig hitta på. Jag ser verkligen fram emot detta! Dessutom har jag lyxen att få en massa bra tips av mina kollegor om la stada; allt från restauranger till boende, hur bra som helst!

Utsikten från Parc Guell


 

Alla <3:ns dag

Inte bara en dag med trevliga saker såsom långlunch med tjejerna och hemmamys med älskling i form av hämtmat från la stada och film (ingen romantisk historia utan mer en skräckis!?!?)! Det inträffade nämligen en lite mindre trevlig sak idag med... Dock har det löst sig till det bästa så det känns skönt, härligt att det finns ärliga människor!

Okärlek


 

ShBam

ShBams slogan "Come as you are - leave like a star" passar bra in på mig idag. Efter några timmars momsavstämning som gjorde att jag inte hann med ett pass Bodystep, körde jag i ilfart mot Frölunda för att skaka loss. Var så sugen på att träna idag då det inte blivit så mycket av den varan den senaste tiden! Å då gäller det ju självklart att passa på när lusten infaller och ge sig iväg! Dessutom var jag nyfiken på just det passet som är nytt för säsongen (en dansklass). Det var roligt och passade mig perfekt idag, behövde släppa loss och rensa tankarna. Det roliga var att alla släppte loss utav bara sjutton, alla kanske var måndagströtta? Blev en energikick i alla fall, precis som jag var ute efter :) Nu ska jag äta, duscha och sen krypa ner och läsa! Jag hade tänkt fixa lite praktiska hemma-saker men får ta det imorgon, är jättetrött och vill bara krypa ner fortast möjligt!
 

Nähä så blev det inte alls

Inte en helledig helg nu heller, jag fick göra ett ryck idag då tiden i fredag sprang iväg fortare än fortast. Mitt uppi deadlinetider kom en golvläggare och bytte mitt golv så jag hamnade lite ur fas när vi skulle lyfta och rensa ur rummet, men what the hell, nu har jag ju ett nytt och snyggt golv på kontoret med :) Jag passade samtidigt på att plocka undan lite så snart kommer jag ha ett toppenfint kontor utan 512 pärmar, känns väldigt väldigt bra! 2011 är ju avslutat och det vill jag ska synas på mitt kontor med.

Trots jobb har jag hunnit njuta lite av helgen, bland annat av tjejkvällsmyspys i fredags och Mello-mys igår. Jag kunde inte låta bli att känna lite hjärtvärk för Thomas Di Leva när han åkte ur! Men den här omgången kändes ändå bättre än förra veckan. Dock var den bästa låten Elektrisk med Jessica Folcker och Cleo. Varför kunde man inte rösta på dem? Hallå SVT :)

Tjejmys


En annan rolig sak som hände i helgen var att pappa berättade att han i mars skall åka till New York. Jag blev nästan lika glad som att jag skulle åka iväg själv och givetvis sådär härligt avis ;) Hade jag inte haft min Barcelona-resa framför mig hade det varit lite jobbigare vill jag lova. Genast började jag skriva en lista på saker som jag skulle vilja ha inhandlat från Staterna, men jag har lagt ner det. Min pappa är inte direkt känd för att vara någon shopping-guru så att han skulle "springa runt" i The Big Apple för att köpa smink, VS-saker och annat smått och gott känns nog mer som en plåga än en rolig grej. Dock hoppas jag att han kan besöka en affär för mig, ska "smöra" lite genom att rita upp exakt var affären ligger och visa bild på det jag vill ha! Åhh hoppas hoppas hoppas, vad det är jag så gärna vill ha får ni se här om han får med sig det hem!

Nu ska jag försöka pussla ihop det sista med bokslutet och sen ska vi laga mumsig mat! Lövbiff från Mannerströms, bakad potatis och en god sallad med dijondressing! Can´t wait ;)

By the way, GRATTIS GRATTIS i efterskott söta lille Phille på din 3-årsdag!

 

Deadline inom sikte

Det har varit mycket jobb och trötthet i den här bloggen på sista tiden, men snart så hoppas jag på att lite andra inlägg skall äntra bloggen (kan man säga så??). Imorgon är min stora deadline och om allt går som det ska under morgondagen ser det ut att kunna gå vägen! Längtar tills jag kan lämna in det som skall lämnas in och bara känna "yes"! Dessutom jag ser mycket fram emot min första lediga helg på länge! Tills dess - godnatt! :)
 

En ny vecka - igen

Veckorna springer iväg och vi går redan in i vecka 6 på det nya året. Hjälp! :) Skönt dock att vi närmar oss våren med stormsteg, min kropp skriker efter att få sluta frysa! De här kalla temperaturerna är inte helt optimala för mig men det dröjer inte länge förrän det snart blir bättre! *längtar* Den här veckan har startat bra, trots att jag inte kom iväg på min beloved Bodystep. Istället har jag fått gjort en massa jobb och det känns underbart då jag har två stora deadlines den här veckan! Jag är på G :) Snart är det dags att krypa ner i sängen igen, läsa några kapitel ur boken och sen sova som en stock, det sistnämnda brukar aldrig vara några bekymmer! Godnatt och sov så gott alla!
 

Söndagslat

Jag vet att jag borde jobba men kommer mig inte för, känner mig alldeles för trött och seg för det! Var finns energin?? Inte hos mig i alla fall! :( Istället äter jag chokladglass och läser Askungar av Kristina Ohlsson och har dåligt samvete för att jag inte jobbar, dumt! :( Jag har kommit in i en läsperiod de här sista veckorna och intalar mig själv att det är bra med tanke på att det är avkopplande och jag behöver det mesta som är avkopplande nu! Perfect match! :)

 

Ögongodis och tjejkväll

Jag rekommenderar den här länken för er som tycker att Mr Beckham är en trevlig filur att vila ögonen på! OMG är väl det minsta man kan säga :)

Just nu sitter jag och knaprar chillinötter medan jag väntar på att Malin ska komma och hämta upp mig. Ikväll blir det kvällsmat och skvaller hemma hos Alex! Vi ska laga broccolisoppa och baka kladdkaka, mumma. Å som alltid prata tills vi knappt kan hålla ögonen öppna längre!

 

Ingen vanlig vecka

Det blir inte alltid som man tänkt och planerat, det vet ju vi alla. På gott och ont. Den här gången på ont då Pontus skadat sig i hockeyn, men han kämpar mot smärtan på så gott det bara går och vi tar en dag i taget härhemma!

Annars är det mycket jobb (som vanligt) men känner att det är väldigt roligt och att det går framåt! Wii :) Trots stooora svårigheter att gå upp på morgonen känns det ändå som om det är lite lättare sen snön kom då dagarna är mycket ljusare (och grymt mycket kallare).

Idag börjar också ett månadslångt uppehåll av godis för min del! Jag och en kollega pratade lite löst om helgens urflippade sötsaksrace häromdagen och vips så hade vi visst bestämt att februari bli en godisfri månad. Hur ska det gå för fröken Godisråtta? Vet inte riktigt än men utgår från att det kommer gå kalas!

Nu ska jag gå och fixa lite käk så vi kan krypa upp i soffan och bara slappa, det är ju Sveriges Mästerkock ikväll så det får vi inte missa! Sen ska jag försöka komma i säng tidigt, eftersom jag tänkte vara på jobbet redan klockan 7 imorgon. Håll tummarna!

Här kommer två bilder från helgen på våra nya WMF-bestick (tack Mamma och Pappa) och delar av vår nya servis (tack Mormor Anita)! Vi är grymt nöjda! :)


(Åh ja, borde kanske skämmas för den stora biten men låt så vara)