På banan igen

Äntligen känns det som om jag är på väg i rätt riktning igen! Jobbet flyter på, jag hade en viktig grej som skulle vara klart idag och det gick bra, skönt! Nu är det bara till att tuta och köra på med nya krafter.

Efter jobbet åkte jag till Frölunda Torg för att shoppa något att ha på mig på fredagens julfest på Marstrand, men hittade verkligen nada. Jag tyckte inget passade och kände mig inte heller fin i något! Det får nog bli min lilla svarta i år igen, för tredje eller fjärde året. Dock slog det mig, är det inte just det den lilla svarta skall vara till för? Att den skall passa till alla tillfällen och att man kan variera den i nästan all oändlighet? Under de gångerna jag haft den på mig har jag alltid haft olika accessoarer till, olika skor, olika strumpbyxor och olika "övers" (kavaj, bolero, kofta etc). Därför tänker man ju knappt på att det är samma klänning. Om det blir att jag har den i år tänker jag sidenband och glitter så får vi se vad det blir av det hela, har ju trots allt ett par dagar till på mig att hitta något annat om det blir panik.

Dessutom fick jag håret toppat på Torget, eller ja toppat och toppat - jag bad om toppat men fick en decimeter avklippt. Varför lyssnar inte vissa? Å så dumt att de alltid börjar med baksidan för då ser man ju inte heller och när de väl kommer till framsidan är det ju försent. Jaja, jag får trösta mig med att det snart växer ut igen och att håret nu i alla fall är friskt och fräscht!

När jag kom hem från Frölunda Torg hade Pontus tokstädat hemma. Det luktade gott redan i trappuppgången, lovely! :) Så ikväll har vi äntligen adventspysslat, rotat upp alla våra grejer från jullådan och även druckit årets första glögg och ätit årets första pepparkakor. Dessutom har jag lyssnat på julmusik hela eftermiddagen. Love Spotify! Så nu finns hoppet om att komma i god julstämning snarast möjligt, trots att snön saknas ;)

Tomtefar och tomtemor är på plats


 

Glad första advent

Vår amaryllis blommar för fullt, har aldrig sett nåt liknande. Nya blommor hela tiden, vet inte hur detta ska sluta! Snygg är den i alla fall! ;)

 


 

Tröttsamt

På grund av att regnet vräker ner ställer vi in Jul på Liseberg! :(
 

Fullt upp

Helgen går i rask takt. Igår var vi ut och käkade och gick på bio med två av Pontus hockeykompisar och deras flickvänner :) Idag är det familjemys som gäller, mamma och pappa är nämligen här över helgen. Just nu är jag hemma en stund och vilar upp mig för snart väntar Jul på Liseberg och sen middag på Min Bror och Jag tillsammans med svärfar och Birgitta. Nu väntar soffan, täcke och powenap. Like ;)
 

Goa känslor

Idag känns det betydligt bättre! Magen känns mer i balans och det gör automatiskt att att jag blir piggare och gladare! Lovely :)

Igår kväll skrev jag en lista (surprise) över saker jag vill göra fram till jul. Bara roliga saker finns på listan, inga måsten som att diska, tvätta och städa. Bara mysiga saker som att baka lussekatter, koka knäck, fixa julkort, köpa fina inslagspapper till alla paket som ska inhandlas, klura på rim, baka pepparkakor, ha glöggmys, tända adventsljus och bara mysa. Längtar så tills på söndag när julen inleds hemma hos oss! Vi börjar alltid med pynt och allt den första advent, aldrig innan och aldrig efter (ja förutom den där amaryllisen jag köpte häromveckan).


Julmånaden är definitivt den bästa månaden på hela året, inte nog med att det är jul, jag fyller ju år mitt i allt också. "Ja visst fan" är väl det vanligaste jag får höra om det :) Men jag gillar det! Det enda året jag inte uppskattade det var när jag skulle fylla 18 (snart 10 år sen, holy macaroni). Det var en pina med tanke på att alla mina kompisar fyllde i mars och maj, men det gick det med. Nu tycker jag att jag fyller år på ett alldeles utmärkt datum, alla är lediga plus att jag drar ut på processen att bli ett år äldre nästan så långt som man bara kan! :)

Dessutom har jag börjat fila på julklappar. Såklart är pappa och Pontus de svåraste att hitta fina klappar till, men det är inget nytt! Det är mer av en tradition faktiskt! Hopplöst! Farmor och morfar är redan klara på pappret men det är många tomma rutor fortfarande. Jag hoppas på att hitta lite i helgen så jag kommer igång, vill inte vara ute i sista sekunden. GÖTEBORG + JUL = MEGAKAOS. Tacka vet jag nätet med, det kanske blir en hel del nätshopping i år! :) Oj vad jag skriver, blev visst en hel text som ploppade ut idag. Nu ska jag sluta här och gå och äta lite, är vrålhungrig efter min intensiva arbetsdag! So long!
 

Bättre idag

Idag mår jag lite bättre i magen än vad jag gjorde igår, tack och lov för det! :) Är inget roligt alls med illamående och magont men jag antar att den flertimmarssömnen mitt på dagen igår gjorde susen! Det är viktigt att lyssna på kroppen och det gjorde jag! Yes :) Nu är det snart dags för sömn, blir en tidig kväll idag då jag är superdupertrött!

 

Söndagsmorgon

Va skönt det är att sova ut på helgerna. Å med sova ut menar jag inte att jag vaknar typ 11, snarare 9. Skönt att hela dagen inte bara springer iväg med tanke på hur värdefulla helgerna är. Nu har jag legat i sängen och läst tidningen, om det här "nya" med att fler kvinnor kan välja att plocka ut sina ägg i framtida syfte. Vilken teknik!

Igår blev en bra kväll, Björn och Svärmor kom förbi så vi käkade Johannebar-middag och kollade på Så Mycket Bättre och film. Trevligt och väldigt spontant :)

Idag blir det hockey för hela slanten, hade tänkt jobba en stund nu innan den börjar men tiden har dragit iväg så nu hinner jag inte om jag ska se hela matchen. Jag funderar istället på att ta en liten promenad eller något innan, vädret ser kanon ut och jag skulle behöva lite frisk luft! Hmm, kanske kör på det! :)

 

Catching up

Vilken fredagskväll! En myskväll med bästa Cissi, indiskt och vitt vin på Masala Kitchen. Å en massa härligt prat om allt mellan himmel och jord. Det är så skoj, för även om vi inte ses så ofta så tar vi alltid vid där vi slutar! Positiv energi helt enkelt! :)
 

Torsdagsmys

Efter en lång arbetsdag smakade det gott med en äggmacka och varm choklad med grädde & marshmallows :) Är det kallt ute så är det. Kanske inte ser så glammigt ut men det var jättegott!

 

Nu längtar jag efter helgen! Den kommer nog bli hur bra som helst! :)


 

Reunion och födelsedag

Efter tre (nästan fyra) veckor lyckades vi samla ihop vår trio igår. Om vi hade mycket att ta igen? Ja, massor... Om det var kul att ses igen? Minst sagt... :) När vi kollade på klockan första gången var klockan 00.10. Det var bara att avbryta det trevliga och pallra sig hemåt med tanke på att det är jobbdag idag!

Vill också säga att min Svärmor fyllde år igår så skickar ett grattis till henne via bloggen också!

Nu är det alltså snart dags att åka till jobbet, en lång och intensiv dag väntar! Hur ska jag orka med tanke på att ögonen korsas av trötthet? Jag tror det blir bättre bara jag kommer på plats men nu känns det väldigt ostabilt. Vill bara krypa ner under täcket igen. Varför är täcket alltid så extremt mysigt på morgonen, varmt och extra fluffigt?
 

I dagarna två

Nu ska jag då alltså vara expert på Excel :) Jag har nämligen varit på en tvådagarskurs så nu har jag lärt mig en massa nytt som jag ska anamma imorgon på jobbet. Förutom att jag har lärt mig en massa nyttigheter om Excel har jag stoppat i mig en massa onyttigheter! ;) Det har varit fikapauser med hembakt varje gång, mums! Nu ska jag försöka slappa en stund i soffan! Jag är helt slut och behöver verkligen vila. Kanske poppar oss lite popcorn och kollar film, precis vad jag skulle behöva. Kanske The Holiday eller Dagboken, vilken jag typ är den sista i världen att se men som alla rekommenderar. Jag får se om jag kan lyckas övertala Pontus att skippa Sverige - England för min skull :)



 

Hmmm

"Han sover till 8-9" var det sista Björn sa innan han åkte hem. Ack så fel han hade, strax innan halv sju slog Leo upp sina bruna ögon och ville leka, läsa bok och äta välling. Leo har nämligen sovit hos oss inatt. Jag gick upp för att fixa välling, fortfarande mörkt och klev i något blött, tänkte "Fan, Sigge har kräkts" och visst var det så. Äckligt värre så det blev skrubb och rengöring i samma veva! Sen dess har det varit full rulle, vi gjorde pannkakor och väckte Pontus och Björn kom hit på frukost! Nu ska jag strax ta tag i dagen; fixa iordning lite mer, jobb och hockey står på listan!
 

Ännu mera lördag

Förutom att köpa blommor i Linné mötte jag, Björn och Leo upp vår morbror för en spontan-fika. Väldigt trevligt får jag säga! Trots att vi bor i samma stad ses vi inte så ofta så det är kul när vi väl ses!

De här blommorna köpte jag hem plus en vit amaryllis! Lite tidigt kanske med amaryllis men det är ju inte mer än två veckor kvar tills det är dags så den får stå i skymundan ett tag! :)

 

Nu blir det mysmiddag med grabbarna Grus! Dagens middag: Oxfilé med bakad potatis samt sushi för en del av sällskapet ;) För min del blir det kanske lite av varje även om kombinationen kanske inte optimal?


 

Mitt i städet

Badrummet luktar simhall (klor), alla täcken hänger ute (freeescht) och händerna är som russin av diskandet. Mitt i allt städande hittar jag mitt presentkort på Blomsterriket som går ut den 15 november. Så nu gör jag mig iordning för en tripp in till stan, måste ju passa på att utnyttja mina tvåhundra kronor på fina blommor! En bukett med fina snittblommor eller kanske någon murgröna? Det enda jag vet jag inte kommer ha med mig hem är en orkidé! De trivs inget vidare hemma hos oss, jag vet inte om det är jag som är kass eller om jag bara inte hittat något bra ställe för dem! Nu blomstershopping!
 

Härliga lördag

Lördagen har knappt börjat men jag känner på mig att det här kommer bli en bra lördag. Solen skiner och det ser friskt ut ute, kanske en promenad med Lilleman får stå på dagens lista? Jag känner att jag kan behöva lite frisk luft i lungorna! Sen ska här städas lite (behövs), bakas lite och mysas lite! Just what I need.
 

Frånvarande

Ja lite! Beror delvis på jobb men mest på den eländiga förkylning som kommit tillbaka med en näsa täpptare än täpptast! :( Vill bara att den skall försvinna så jag kan återgå till mitt normala tillstånd fortast möjligt. Jag har haft en rätt seg vecka på kvällarna, inte fått gjort så mycket som jag kanske velat - och behövt! Men kanske detta lugna sega är är vad min kropp behövt och det är ju viktigt att lyssna på kroppen! En jobbdag till och sen helg. Lovely! :) Nu blir det middag, som lika gärna kunde varit frukost; äggmackor och smoothie!

 

Effektivt

Tvättat. Diskat. Storhandlat. Slängt tidningspapper och gamla kartonger på återvinningsstationen. Planerat veckan. Idag är jag effektiv som få :) Nu ska jag ta en paus här och se hur det går för min farbror Magnus som ska springa New York Marathon idag! :)
 

Mysigt värre

Jag är just hemkommen från en heldag på stan! Först en hel härlig förmiddag/eftermiddag med Alex, mest pratandes på café men även lite koll i några affärer. By the way åt jag nog den godaste morotskakan idag, helt i klass med Magnolia Bakery (till och med lite bättre tror jag)!

Å sen hem till Mormor på söndagsmiddag, ja jag vet att det är lördag men stek och kokt potatis med alla tillbehör såsom gele, sås, brysselkål, morötter och inlagd gurka är en klassisk söndagsmiddag. Till efterrätt en "chocholate devil cake". Mums! :) Behöver jag säga att jag är proppmätt? ;)

Dagens inköp från Granit


Måste också bara visa de sötaste små UGG´s-skorna som jag föll pladask för! Om jag hade haft en dotter eller om Leo var en tjej hade dessa rosa eller beiga godingar varit svåra att motstå:

 

Nu ska jag gå och krypa ner i soffan! Kanske tittar vi på Så Mycket Bättre, kanske tittar vi på film, kanske bägge och. Vi får se! :) Trevlig kväll på er!


 

Mycket bättre

Idag är det en betydligt gladare Helena som skriver. Det blev faktiskt mycket bättre redan igår. Jag plockade lite hemma och tog sen en tripp till Frölunda Torg och strosade där en stund. Jag var i behov av nya krämer så det blev inköpt, skönt! Köpte Emma S-serien nu, jag fick nämligen prov på dessa för ett tag sen som jag använt det sista och de kändes bra så jag slog till :) Sen mysmiddag hemma framför TV:n (hockey, Leksand - Västerås)! Dock kanske middagen inte var någon vidare smaksensation då varken potatissalladen eller vitlöksbrödet gick att äta men vi blev mätta ändå!


Nu blir det en tur in till stan med bästa Alex och sen middag de luxe hemma hos Mormor! Oxstek väntar :)

 

Rastlöst

Idag är det en rastlös Helena som skriver! Halvdag på jobbet med storslagna planer på att jobba hemifrån på eftermiddagen, men efter det att jag kommit hem gick luften ur mig. Finner inte den ro jag behöver för att sätta mig utan känner mig mest som en grinig dam med myror i benen. Rastlös till tusen! :( Fastnade i en konversation på Facebook med en av mina äldsta vänner och vips så springer tiden iväg, fast det var såklart jätteroligt att "prata" lite. Barnvakt skulle vi också ha varit idag men det får bli en annan gång när Pontus är frisk! Vill ju inte smitta Lilleman i onödan! Nä usch vilket tråkigt inlägg, vad sägs om att göra något åt saken istället för att sitta och här och uggla! Wish me luck att jag tar mig för någonting snarast möjligt!
 

Dumt

Vi blev så sugna på bagels från Cafe Soup´n Bagel idag och eftersom vi ändå ska in till stan så passade det utmärkt! MEN så stängde de klockan 18, försent! :(  Nu får det bli korv i Scandinavium istället för ikväll vankas hockey för fulla muggar. Frölunda spelar mot Modo och vi är strax på väg! Typ nu får jag veta, vi har bråttom med. Skriver mer sen...
 

Blandat

Vilka konstiga dagar det varit det sista. Mörker när man går till jobbet och mörker när man går från jobbet! :( Temperaturen är fortfarande fantastisk så det klagar jag inte alls över, tvärtom - jag njuter av att inte frysa sönder mig så fort jag går utanför dörren! Den tiden kommer ju ändå så då är det extra gott att ha det lite varmare nu!


Idag beställde jag äntligen den gråa kashmirkoftan från HM. Jag fick nämligen mail om att jag fick 25 % på valfri vara så därför slog jag till! :) Man får ju passa på när det erbjuds rabatter, inte sant? Så nu hoppas jag den kommer passa och att jag kommer tycka om den. Ingen hjälp fick jag med kalender heller! Jag får helt enkelt ta ett eget beslut kring detta! :) Någon gång när jag har tid att tänka på sådant, inte idag i alla fall. Nu blir det en stunds jobb och sen blir det slapp av någon typ! Kanske lite popcorn och film, varm choklad och bok, va vet jag? Nåt mysigt får jag hitta på i alla fall en onsdagskväll som den här!