Semester

11 dagars ledighet börjar...NU! :) Lovely. Jag har just kommit hem från ett svettigt pass i stan, med tanke på vädret är man ju rätt varmt klädd vilket märks efter sisådär 10 min i en affär. Pust! Nu är jag i alla fall äntligen hemma och har massor att göra innan jag sätter mig på tåget mot Dalarna imorgon!
 

Härliga jul och härliga födelsedag

Vilken vecka det har varit sen sista inlägget, både julen och min födelsedag har infunnit sig! :) Det var en konstig tid där innan jul, allt blev stressat och dumt för jag var ute i sista sekund med klappar och det gick inte direkt som jag tänkt och ville :( Detta resulterad i en mycket stressad Helena men när julstämningen väl infann sig, ja då jäklars! Jag hade en underbar jul med trevligt sällskap, god mat, mys i massor och alldeles fantastiska julklappar! Eller vad sägs om en Kitchen Aid (min älskling minst sagt överraskade mig), tvål från Björk & Berries, dessertskedar, dricksglas, rosa Ib Laursen vispskål, rosa måttsats, vinterströssel, Leilas bakbok nummer 2, Två Systrars Söta, Paolos Italiensk Fastfood, myspysiga strumpor, ljuskupa från Villroy & Boch, smyckesskrin, 2 armband, hair butter från Body Shop och fotbadkar?!

Juldagen gick i lugnets tecken, förutom den stunden då Björn och Leo var på besök. En två-åring är inte direkt känd för att vara lugn, men det var väldigt mysigt :) I söndags väcktes jag av tre ljuva morgonstämmor som skrålade "Ja må hon leva". Det är alltid en härlig känsla att bli väckt med sång på sin födelsedag, även nu i senare ålder. Jag minns när man var liten och man hörde hur det tisslades och tasslades i köket, hur man låtsades sova och allt det där. Jag kommer nog alltid uppskatta att bli uppvaktad, hur gammal jag än blir. Jag fick en Thomas Sabo-berlock i form av den sötaste sköldpaddan, en receptbok, Lipstick Jungle-boxen, specialrivjärn samt ett ansiktskit från Dermalogica. Sådär lagomt bortskämd med andra ord! :) Jag fick en massa hälsningar under dagen och det känns väldigt bra att folk kommer ihåg en trots att det är juletider. På dagen kom Alex, Philip och Malin på spontan-fika, mysigt! Det var verkligen en spontan-fika där jag fick leta i frysen efter något att servera. Jag ser fram emot vår kommande tjejkväll med bio som de ska bjuda mig på! :) På kvällen hade mormor Anita anordnat kalas med trerätters, varav desserten bestod av den fantastiska Helena-tårtan som alltid annars serveras till påsk. Istället för marsipankycklingar var det nu marsinpantomtar som dekoration. Mums (som Maria Montazami skulle sagt)! Presenten var väldigt unikt anordnad och mycket uppskattad (ska åka in till Ströms imorgon efter jobbet och inhandla de snyggaste och skönaste vantarna).

Det var inte lika lätt att gå upp för att jobba på måndagen och jag var seg i starten, svårt att komma igång och ta tag i saker. Idag gick det dock mycket bättre och nu är det bara imorgon kvar innan jag går på långledigt. På torsdag har jag nämligen tagit semester så då far jag upp till Dalarna för att hälsa på familjen! Förutom att ta ikapp den jul vi inte firade tillsammans ska vi åka pulka, ha kalas, åka skoter, shoppa i Sågmyra, gå på hockey, åka skidor (och kanske skridskor), spela spel och bara mysa! :)

Nu ikväll har jag invigt the Black Pearl och det verkar som om jag och den svarta pärlan kommer att bli bra vänner! :) Idag blev det en enkel och klassisk (men ack så go) sockerkaka. Oj detta blev världens längsta inlägg ser jag nu och det innebär väl egentligen bara att jag ska bli bättre på att skriva oftare! Näe, nu är det dags att ta ytterligare en bit sockerkaka (det går liksom inte att låta bli) och se vidare på Pirates of the Caribbean.

 

4 dagar kvar

"Bättre sent än aldrig" är ett ordspråk som kan användas på min blogg såhär i juletider, uppdateringarna har ju inte direkt haglat in (säger man så?). Jag insåg precis att jag inte ens berättat om vår mysiga helg i Dalarna och det var ju ändå förra helgen. Märkligt vad fort det går ibland. Hursomhelst, vi hade en jättetrevlig helg med Pia och Isak i ett kallt Dalarna. Helgen bjöd på allt från lussekattsbak, middag a la France och Jobs Handtryckeri till Skarp Kalligrafi, en snabbvisit hos familjen och en ishockeymatch i Leksand. Väl hemma i Göteborg igen fortsatte veckan med glöggdejt hemma hos Malin där vi fick smaka hennes hemmagjorda glögg, gottigt. Annars har det varit mycket med jobbet men jag har även hunnit med att lussa, baka lussekatter och koka knäck, så lite julkänsla har jag allt i kroppen.

Helgen som var spenderades med Malmöborna Anders & Annelie. Vi var på bio, RED (Die Hard-kopia med Bruce Willis i huvudrollen) och innan var vi ute och käkade på Picasso. Igår skulle jag fixat klart de sista klapparna men det blev inte riktigt som jag tänkt :( Istället blev det enbart en ask med praliner till jobbets julklappsspel som går av stapeln imorgon. De sista julklapparna får hittas på stan imorgon och sen finns ju nätet med om det skulle vara så :) Jag kan inte riktigt förstå var de sista veckorna blev av. Jag var i full gång med julklappar och annat juligt redan runt 1:a advent och jag brukar alltid vara ute i god tid, men det här året är allt snett och jag har inte ens fått iväg julkorten än. Pust! Nu är det dags att stänga ner här och invänta tjejerna som kommer hit på julmys (så nu väntar julfika och första klappen).

 

Tisdagslyx

Eller vad sägs om räkor, smarrigaste aiolin och en massa andra goda tillbehör? Å marängswiss med hemmagjord chokladsås till dessert? Inte fy skam eller hur? Det var Malin som bjöd på födelsedagsmiddag så förutom detta smaskiga att äta fick jag träffa mina underbara vänner. Härliga tisdag! :)

Idag är inte en lika lyxig dag. Jag är hemma och tvättar för fullt, vi ska ju iväg till Dalarna under helgen så det behövs tvättas, städas och packas. Jag är fortfarande på del 1. Städning och packning kommer senare, klockan är ju bara barnet (yeah right, jag är redan så trött så jag ser dubbelt)!

 

Jobbigt

Det är många år sen jag gjorde en egen snölykta men idag kände jag att det var dags. Jag behövde skingra tankarna för en stund och med tanke på att det snöat hela dagen passade det bra! Nu lyser det fint utanför fönstret och jag tänker på mina nära och kära!


 

Julfest

En sådan dag och en sådan julfest! Först en jullunch på hotell Onyxen, sedan vidare till "jul på Liseberg" och till sist Feskekörkan. Levande musik i form av dragspel och gitarr förgyllde kvällen och första önskelåten önskades givetvis av mig, Gärdebylåten, vilken jag för övrigt även lovat att jag ska framföra vid nästa års julfest! Shit! :) Det var massor med allsång på hög nivå och det tjoades och tjimmades. Maten var fantastisk med fisksoppa till förrätt, skaldjursbuffé till varmrätt och en pannacotta till efterrätt. Till detta vin, snaps och ja, till och med öl. En riktig heldag med härliga kollegor och deras respektive som bjöd på många glada skratt, en del ögonbrynshöjanden och knasiga diskussioner! :)

Lägg märke till glada Emlan som också vill vara med på bild!


 

Ännu en fredag

Redan en vecka sen sista uppdatering, jisses! Den här veckan har gått vrålfort men har varit en riktigt rolig vecka. Förra helgen var vi barnvakter till Leo på lördagseftermiddagen. Vi var hemma hos Alex som dukat upp en rejäl adventsfika med lussekatter och julskinka. Tanken var att smågrabbarna skulle leka med varandra, men det var först efter några timmar de mjuknade och då ville givetvis inte Leo gå hem. Surprise :)

På söndagen plockade vi upp julsakerna från källaren och insåg rätt snabbt att vi (i alla fall jag) blev smått besvikna på att vi inte hade så mycket julsaker. Det var bara att åka iväg och inhandla nytt på diverse affärer och på kvällen pysslade vi iordning här hemma. Nu finns tomtar, hyacinter, amaryllisar, adventsljusstakar och lite annat på plats. Givetvis drack vi också första glöggen tillsammans med årets första pepparkakor.

Under veckan som gått har jag hunnit avverka en "som-vanligt-super-trevlig" adventsdejt med Alex och Malin, ett pass härlig Powerstrip och pepparkaksbak med Björn och Leo. Det sistnämnda var en riktig upplevelse med mjöl precis överallt, dock väldigt mysigt även om det inte blev så många kakor.

Imorgon vankas julfest med jobbet! Det blir en heldag i Götlaborg med julbord, Liseberg och Feskekörka :)