Bästa veckodagen

"Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är A´s födelsedag! Hurra, hurra, hurra!"

Grattis gumman på 25-årsdagen!!! :)

Igår skulle jag och M överraska A med cupcakes (som jag bakade i onsdags) med tårtljus och present. Vi tänkte att vi skulle åka dit och chansa på att de var hemma. Väl där efter lite stress och eftersvettningar var de ju givetvis inte hemma, utan där stod vi i trappuppgången med tänt tårtljus och bara väntade på att få klämma i med "Ja må hon leva"... Snopet! :) Vi packade ihop oss och gick ut igen och väl ute började vi babbla en massa - tills vi fick syn på att deras bil rullade in på parkeringen... Vi hukade oss och smög in i närmsta trappuppgång, det måste ha sett rätt kul ut! :) Där inne häckade vi en stund tills vi trodde kusten var klar. Utanför deras port väntade vi ytterligare en liten stund och när vi står där beredda att gå in ser jag A komma ut mot oss, M som stod mot mig såg henne inte men hörde nog på mitt "oops" (det enda jag fick ur mig) att det var kört! Jag vet inte vem/vilka som blev mest chockade, men det var en rolig situation... :) Sedan följde vi med upp en kort stund för att fika och fira lite... :)

Efter det första äventyret fortsatte både jag och M mot nya äventyr. Mitt bestod i ett besök hemma hos S. Jag hade köpt med mig lite grönsaker som vi skulle moffa i oss... :) Började dock med att hon gjorde toast till mig, lyx värre eller hur? Väldigt gott var det också dessutom... :) Vi fortsatte med att skära alla grönsaker i stavar, tanken var att vi skulle äta grönsaker och dipp men vi struntade i dippen. Detta resulterade i knepiga och knorriga magar... ;) Vi sjöng en massa Lips också (SingStar fast i X-Box-variant), låtar som "I promise you, Umbrella, Himlen runt hörnet, The Sign" och självklart the biggest favourite of them all - BLEEDING LOVE!!! :) Det är liksom den låten som jag förknippar med Lips! :) Sedan kom P´s andra syrra och vi satt och pratade en stund (myspysigt) innan det var dags för hemfärd...

Ikväll blir det födelsedagsmiddag för P´s mormor på http://www.dinner22.se/ med alla glada! Det blir supernice! :)


Bild: http://cattens.wordpress.com/2008/01/
 

Återupptagning

Nu är jag tillbaka, bättre sent än aldrig så att säga! Jag har inte haft någon vidare lust att blogga, därav det lilla breaket... Nu hoppas jag att lusten återvänder! Det är ju kul att skriva av sig lite ibland! :)

Det har ju varit en långledig weekend sen sist jag skrev men jag går inte in så mycket på den utan fokuserar framåt istället och vad som står på planeringen. Denna veckan känns fullsmockad redan nu (av roliga saker så det är ingen tung vecka direkt). Den innehåller bland annat Lips och grönsaksmoffning med Proppan, födelsedagsmiddagar i stan och på Marstrand, A´s födelsedag, lilleman på besök i helgen, P´s springtokiga (hihi) syster kommer ner på besök... Ja ni hör ju själva... :) Busy woman! :)


 

Tjoho - ledig 4 hela dagar

Solen skiner och jag har långledigt, kan det bli bättre???  Igår var jag som sagt på utflykt med M, vi var på en liten roadtrip... :) Det är ju en del saker på gång så att säga... :) Kvällen avslutades med marängswiss och Despie, ett rätt förvånande avsnitt... Jag trodde faktiskt inte att Edie skulle dö, men det gjorde hon ju... Weird! :( Nu är det kanske någon som läser som inte sett det, i så fall: Sorry!!!

Det hände en sak på jobbet idag (som inte har med jobbet att göra) som först gjorde mig ledsen  och arg men som sen övergick i lättnad... Konstigt att känslor kan vända och vrida så, men nu känner jag mig mer positiv och uppåt! Jag har fått en helt annan syn på vissa saker och det gläder mig. Jag kanske talar i gåtor, men det bryr jag mig inte om... ;)

Efter jobbet åkte jag och köpte mina efterlängtade träningsskor, det var verkligen på tiden. Det kändes som en bra dag för det också! :) Det blev dock ett helt annat par än vad jag tänkt från början men det gör ju inget. De är supersköna och jag längtar tills jag ska inviga dem... :)

Ikväll blir det kanske (man vet ju aldrig) mys med lilleman, lite städ å don hemma och förmodligen en brakmiddag!

Auf Wiedersehen!!!

Mina nya träningsskor


 

Jobbig arbetsvecka

Denna veckan arbetar vi 2 ½ dag, vilket innebär att det endast är 2 arbetsdagar kvar på denna veckan. Lyxigt! :)

Ikväll blir det en hel del städ och inhandling av mat, riktiga hushållssysslor så att säga (som absolut inte blivit av under helgen när bäbisen tagit all ledig tid)... Sådär kul, men antar att det måste göras eftersom kylen ekar tom och dammråttorna kryper fram under soffan!

Imorgon blir det en liten utflykt med M efter jobbet, jag kan inte avslöja något eftersom det är hemlighetsstämplat... ;) Onsdagen har jag inget planerat (förutom att lilleman kanske kommer på besök), liksom torsdagen. Borde fixa iordning balkongen, men måste kanske vänta till lönen ramlar in på kontot. På fredag kommer M, A och lille P hem till mig, vi ska ha en sådan där favorit-i-repris-dag tillsammans... :) Helgen vet jag inte heller vad den kommer bjuda på. Ni hör ju! Jag kommer ta de lediga dagarna som de kommer! :)

Va ska ni göra under era ledigheter?
 

Skärpning

Ingen uppdatering på hela helgen, det e bara till att sätta igång! :)

Fredag
Jag kommer inte riktigt ihåg fredagen, det var nog bara en lugn och skön kväll där höjdpunkten var L´s bad... Det är så roligt när han ska bada hemma hos oss och han sitter i den gröna Bumpyn (eller vad den nu heter, jag kommer aldrig ihåg)... Skvätter åt alla håll å kanter medan Sigge vill göra likadant, man får liksom skvätta lite på båda, hihi... :)

Lördag
Tiden går väldigt fort när det är småbarn i närheten och förmiddagen försvann i ett nafs med bara basic-göra! På eftermiddagen åkte vi iaf hem till svärmor och tog en kaffe i trädgården! L var lite svårflirtad, men glänste till ett par gånger iaf... :) Det är dags för henne att måla om huset och vi inspekterade färger, ruttna brädor och annat som skall fixas innan måleriet drar igång.

Jag smsföljde också M som sprang Göteborgsvarvet. Hon sprang dessutom på en gryyym tid, grattis tjejen! :) Jag är imponerad!!! Jag, B och L skulle åka in och se målgången men det blev ett kaos utan dess like med dubbdäck, poliskontroller, smockat med folk (behöver jag säga mer)... Suck! Nåväl, vi körde iaf på Dag Hammarsköldleden så vi fick en glimt av Varvet iaf... :)

P´s söta syster P fyllde år också... :) Vi bjöd på en schlager-allsångs-födelsedagssång för henne! Jag vet inte om hon var mäkta imponerad?! Svårt att säga! :)

Kvällen var lugn, P var iväg ett tag och extraknäckte som skeppare på kvällen för ett möhippegäng som skulle segla. Rolig idé tycker jag, jag vill också gå på möhippa! :) Annars var det Eurovision för hela slanten. Jag är jätteglad att Norge vann, det kändes bra att det inte bara är de sydöstra Europa som regerar! Härligt med en charmig norrman! :) Vi moffade Ben & Jerry till medan vi hissade och dissade, eller hissade kanske var att ta i, det var nog väldigt mycket mer dissning... :) Kvällens snackis enligt mig (inte att jag trodde Tyskland skulle vinna med Dita Von Teese i spetsen som S tycker) var när Storbrittaniens sångprinsessa gick fram till en av männen med fiol och hon fick stråken i ansiktet. Att någon av dem inte brast ut i skratt är en gåta för mig, jag hade brustit totalt! Men det är jag det... :)

Söndag
Jag vaknade runt sex av att jag hörde att lilleman var vaken. Somnade om, men vaknade igen en timme senare. Både B och P var också vakna men för att de skulle få sova lite extra (ni vet ju hur grabbar är) så klädde jag på lillen, stoppade han i vagnen och gick på promenad i exakt en timme. Det var skönt, tidiga morgonpromenader är inget som hör till vardagen direkt. När jag kom hem sov B så jag, P & Sigge lekte med L, gav honom mat och bytte blöja. Sen tog vi en liten promenad kring kvarteret bara för att han skulle sova en stund till, han är extra trött nu när hans tänder håller på att komma upp. Dreglig är han också, det lilla livet... :) Söt med för den delen!!! :) 

På eftermiddagen kom M och hämtade upp mig för att åka till Alex å lille P. Vi skulle promenera till Gunnebo och fika där! :) Vädret var jättebra (varmt och soligt) och promenaden var alldeles lagom. Gunnebo är ju så himla mysigt och jag hade aldrig varit på det caféet innan (jag måste erkänna att jag inte ens visste om dess existens). Alla fikabröd och maträtter är ekologiska och lagade av det som finns i deras odlingar, imponerande! Jag drack hemmagjord jordgubbssaft, det ni. När drack man liksom ett glas saft senast? Jag kan iaf rekommendera deras morotskaka, jättegod. Å Proppan, det fanns citronmarängpaj i små söta formar! :) 

Det var en rätt rolig grej som hände när vi vi stod i kassan och skulle betala. Mannen framför oss kollade på en paj och frågade damen i kassan vad det var för en paj? Hon svarade: Det är en cashewnötpaj... Han: Jaha, är det cashewnötter i den då? Nja förmodligen är det valnötter, dahhhh....

Kvällen spenderades med att vika tvätt, strökolla på tv och bara slappa... Å nu är man tillbaka i vardagen med en tuff arbetsvecka framför näsan...C U lejter! :)

Gårdagens promenadmål
Välkommen till Gunnebo Slott och Trädgårdar 
Bild: http://www.gunneboslott.se/


 

Thursday evening

Tröttheten börjar smyga sig på, jag som hade planerat en uppesittarkväll... Inte för att göra något speciellt utan bara fixa lite här hemma med olika saker, men jag får ingenting gjort. Nu kollar jag iaf på Gordon Ramsay som ska göra om en snuskig restaurang och jag önskar att jag hade lika mycket energi som han. Vi sitter här och skrattar åt hans fruktansvärt roliga kommentarer, han är riktigt rolig. Återkommer med mer uppdatering imorgon när jag har mer ork.

Godnatt!
 

Öppet Hus

Då var jag hemma igen efter en "Öppet-Hus-dag" på jobbet. Det har varit jättetrevligt och det verkar ha varit väldigt uppskattat från alla håll! :) Vi har blivit bortskämda med både god lunch och god middag idag. Företaget hade nämligen hyrt kockar från Babar (restaurangen på Avenyn) som stått ute på gräsmattan och grillat diverse läckerbitar såsom lammkorvar med parmesan, fläskkarré, chorizo samt kycklingfilé. Till det har vi fått äta en typ av potatissallad, örtsås, färska grönsaker samt nybakat morotsbröd. Mums! På kvällen serverades även alkoholhaltiga drycker och en übergod kladdkaka med björnbärskompott samt grädde. Inget att klaga på inte! Dessutom hade vi en trubadur, en från Snowstorm, som framförde en mängd härliga låtar under tiden vi käkade. Inte illa, det har som sagt varit jättekul! :)

Nu är det dags att ladda Ipoden för morgondagens promenad till jobbet! :) Börjar bli rätt så trött också så det är nog snart dags för knoppning. Skriver mer imorgon.

En del av oss som "jobbat" kvällstid idag
  


 

My new office

Tyvärr är bilderna lite kassa men jag hoppas ni ser lite ändå... Vad tycker ni?

Före
 

Efter
  


Ett stort TACK till min rara S som sytt de überfina gardinerna!


 

Redan dag 2 denna veckan

Så var då tisdagen nästan avklarad. De här två dagarna sen jag skrev sist har varit fyllda med spänning, not! Det beror på om hushållspyssel som tvättning och diskning ingår i begreppet "spänning". Jaja, det är ju sådant som måste göras, så det är bara att bita ihop och göra det.

Imorgon råder öppet hus och invigning av vår nya utställning på jobbet. Idag har jag pysslat iordning lite på mitt kontor så det ska se lite respektabelt ut... :) Jag har länge funderat på hur jag ska ha det men sen när jag lämnat jobbet har de tankarna svävat vidare och ingenting har hänt. Men nu har det iaf hänt lite, jag ska visa er imorgon.

Nu är det dags att sova, jag ska bara duscha och förbereda lite inför imorgon, typ lägga fram kläder... :)


 

Lite klent med uppdatering

Men här kommer en megaupdate från onsdag till idag! Have fun, or not! ;)

Onsdag
Efter en überstressig dag med en massa jobb styrde jag och E kosan mot huvudstaden. Eftersom vi var ute i sista sekund (tågets avgång var om 30 min och dessutom skulle vi hinna hämta ut biljetter) fick vi lite smått panik när vi insåg att E glömt sin mobil på jobbet. Det var bara att vända om i ilfart och då hade vi redan kommit halvvägs. Stackars F som körde oss när vi smått skrek hur han skulle zickzacka mellan filerna för att det skulle gå så snabbt som möjligt. Vid Astra bytte vi bil i all hast och vår kollega P fick äran att köra in oss till stationen... Väl där hade vi plötsligt gott om tid, vi hann till och med handla färdkost till resan. Givetvis gick vi på helt fel vagn men lyckades till slut hamna på rätt platser, puh! :) Resan gick grymt snabbt och drygt tre timmar senare rullade vi in mot Gamla Stan. På centralen mötte vi S och M, våra barndomsfriends och tog oss därifrån till lägenheten där vi skulle bo och lämnade våra väskor. Sedan tog vi oss till den grekiska restaurangen Maestro, där vi käkade grymt god mat (halloumi, biftheki samt chokladsufflé, tack P för rekommendationen) och bara babblade en massa roligt hela kvällen. Det var verkligen jätteskoj! Det gick jättebra att träffas alla fyra och det visade sig att vi hade en del saker gemensamt om man säger så... :)

Torsdag
Startade dagen med en god och fräsch frukost på Scandic Anglais på Stureplan, det var även där kursen skulle hållas. Vi satt länge och käkade en massa gottis, även min vita kofta smakade på björnbärsmarmeladen! Sådär kul, innan dagen ens börjat, jaja, det är väl rätt typiskt mig!  Kursen var fantastiskt rolig och mycket intressant med en toppenkursledare, det märks verkligen när en person brinner för något! Vi gick igenom en massa självklara saker men man blev medveten om det på ett helt annat sätt än man varit innan. Det var massor med diskussioner och övningar, ja en riktigt bra kurs! Givetvis lärde vi oss lite nya saker också och när jag lämnade hotellet kände jag mig helnöjd. Resan hem gick bra och jag hade ett efterlängtat samtal med min moster! Dessutom satt Ingvar Oldsberg sätet brevid oss! :)

Resten av helgen
Fredagen bestod nästan mest av att vara trött. Det enda hurtiga jag gjorde när jag kom hem var att åka och handla en massa mat med inneboende brorsan. På kvällen lagade vi tacos och kollade hockey-VM. Jag somnade rätt tidigt i soffan, gött! :)

Lördagen bestod också den av att mest vara trött! Helt sjukt, men jag antar att det kanske är den sista tidens oroligheter som sugit musten ur mig... Det kanske inte är så konstigt heller?! En riktig latmaskedag där jag till och med sov nästintill hela eftermiddagen, skumt! Kvällen avslutades med pizza/thai till Johan Glans. Den mannen, jag trodde jag skulle vika mig av skratt... :)

På natten kom lillebror 2´s flickvän hem tilll oss efter att ha missat alla bussar och inte hade någonstans att sova. ((Jag och P tänkte öppna ett vandrarhem hemma hos oss, vad tror ni om det?)) Jag träffade henne aldrig på kvällen men på morgonen åkte vi och handlade färska frallor till frukost. Efter en långfrukost hade vi en lång och trevlig pratstund innan jag skjutsade bort henne till vagnen och jag drog vidare till Partille kommun där jag hälsade på F och lille E. Han är förresten inte så liten längre, han hade växt som bara den och det var kul att se. Smilade stort gjorde han varje gång man såg på honom, roligt! :) Annars har det inte gjorts så många knop idag, det har varit en riktigt lat dag idag med, jaja det får väl vara så den här helgen då... Vi har just avnjutit P´s wonderfult goa wienerschnitzel, mums! :)

Nu är det dags för att nanna, e sååå trött (hmm, hur går det till när man varit seg hela helgen?).... Gonatt Gonatt!

Maestro-gänget

 

Tiden är knapp ibland

Lite uppdatering om vad som händer och fötter i mitt liv just nu:

Idag: Björn fyller år och det var med halvkrassliga och falska toner (av mig) som jag å P sjöng "Ja må Du leva" imorse innan klockan ens var 06.00. Bjöd på en cupcake med ett ljus samt presenter... På lunchen har jag några ärenden a la grillor, styling samt hämta väska. Idag efter jobbet åker nämligen jag och E till El Stockholmo för att gå på kurs under morgondagen. Så ikväll blir det middag på Maestro (P´s rekommendation) med min S som jag inte träffat på superduperlänge och en vän till E, en fyrdejt så att säga... :) Jag utlovar bilder från vårt kommande äventyr... :)

Igår var en hård dag på jobbet med en massa att göra. Kvällen bestod av matinköp, matlagning samt bak av "Carrot and Ginger-cupcakes". Muffinsen blev dock asfula, jag hade för mycket smet i formarna så det blev bara blaha... Men men, med lite glasyr på så kanske de ändå var ätbara - jag har faktiskt inte ätit någon själv. Det är bara B som smakat dem, gjorde de lite för hans skull eftersom det är hans födelsedag! :) Han gav dem bra betyg iaf, vet inte om jag ska tro på det, det är liksom inge kul när man inte är nöjd själv. Jag ska aldrig mer baka så sent som jag gjorde, det är ett som är säkert iaf.

Måndagskvällen bjöd på grill av två Sune, jag och B. Kolen var kass i början så det tog sin lilla stund men till slut hade vi lyckats grilla både kotletter, karré, halloumi och kamben. En salig röra! :) Men det var rätt kul iaf.

P har börjat komma tillbaka efter ett par dagars återhämtning också... :) Härligt att ha han tillbaka! :)

Nu måste jag jobba - har en massa att göra innan vi packar ihop för dagen!
 

Ny vecka, nya tag

Nu måste jag rycka upp mig och det kanske jag gör genom att skriva lite... Igen så att säga fast med lite muntrare bokstäver... :) Jag kan ju faktiskt berätta vad jag gjorde i helgen! På lördagen hade jag och bror en heldag på shoppingcenter såsom Allum, Freeport samt Kungsmässan. Vi försökte bli lite glada genom att kolla på kläder och sådant. Jag fyndade en ljusgul kofta, en randig kjol samt ett par beiga chinos. B hittade ett par jeans-shorts som var jättefina. Vi köpte med oss Sveriges största fläskkotletter som vi grillade hemma hos svärmor, där S också var. Vi käkade och kollade på El Classico (jag kollade iofs i en massa inredningstidningar) och hade myspys... :) Igår var det mest en del hemmafix såsom tvättning, diskning och sånt... Gårdagen bara försvann i ett nafs, kollade hockey också förresten... :)

P kom hem igår också efter en rejäl partyhelg i Hemsedal, han var sådär lagomt go och sliten... :) Han orkade knappt hålla ögonen öppna men han berättade en massa roliga och sjuka saker om vad de gjort! Jag antar att jag knappt fått höra en femtedel men han kanske berättar mera ikväll... Under helgen har jag fått små glimtar med sms som inte är direkt tydliga, exempelvis: "Jag är förfarande full men de har ovant bra att åka sidor web.du är inte om hockey"... Say what??? Jag vet inte, men jag kan då inte tyda det... Förslag någon? :) Han berättade också om en genialisk idé han fick under en festkväll. Han blandade Resorb med ölen för att slippa bli bakis, hmm verkligen smart P. Jag kan upplysa er om att det inte fungerade...

Nu är det dags att luncha här på jobbet! :)
 

Det blir ju inte allt som man tänkt sig

Så helt plötsligt har jag total skrivkramp och vet inte alls vad jag ska få ur mig. Konstigt, när man känner att det är så mycket som vill bubbla ut men när man inte riktigt vet var man ska börja! :( Jag känner mig bara slut, ingen rolig känsla alls... :( Jag vet att jag varken ska ta åt mig eller engagera mig för mycket, men har svårt att låta bli... :( Gaaah!


 

Premiärgrill med A, M och lille P

Jag hade verkligen en toppenkväll igår med årets första grillat och fantastiskt trevligt sällskap! :) Det var hur trevligt som helst och jättegott! Vi grillade grönsaksspett (som bilderna nedan avslöjar) med diverse grönsaker och halloumiost samt köttspett med fläskfilé och kycklingfilé, mumma. Till det hade vi gjort klyftpotatis i ugn samt tzatziki, det var inte mycket att klaga på inte... :) Till dessert hade vi köpt goda frukter och det blev en perfekt avslutning på middagen...

Det var så roligt för vi hade sagt att vi skulle träffas tidigt för att tiden alltid springer iväg när vi träffas, så halv tre kom tjejerna och lillkillen hem till oss. När sen klockan blev halv nio fattade vi ingenting, att tiden kan gå så fort! Sen när de skulle åka hem, strax innan halv elva, fattade vi ännu mindre av var den sista tiden tog vägen... Men ordspråket "Det går fort när man har roligt" stämmer väl överens! :) Det kan vi intyga!

När finbesöket kom promenerade vi till Mölndal Centrum (heja frukthandeln där) och inhandlade kvällens käk. När vi kom hem förberedde vi maten innan vi tände på (säger man verkligen så) grillen. Vi satt då ute i vår mysiga trädgård och det kändes som det var sommar. Jag agerade grillmaster med viss assistans av M som kollade om köttet var klart! Ja, timmarna sprang verkligen iväg under en massa roligt prat om allt, fniss & skratt, bus med P, ja allt! :) En toppenkväll så att säga!

Kvällen i bilder

     
 

Sömnlöst men mysigt

Ville bara berätta vidare om natten då lilleman sov här, det var ju så mysigt och jag hoppas att han snart kommer tillbaka... :) Efter att jag tömt våra konton för att betala räkningar gick jag och la mig, tidigt men jag var väldigt trött. Dock kunde jag inte somna... :( Det var så svårt, jag som brukar somna bara jag lägger huvudet på kudden. Kollade på klockan flera flera gånger och timmarna bara gick - utan en blund i sikte. Jag tror inte jag vågade somna, att min kropp på något konstigt sätt ställde in sig på det. Varje gång jag höll på att somna gjorde L något ljud ifrån sig (vilket ju är helt normalt) men jag tvärvaknade.

När klockan var cirka 02.00 gick jag upp och letade fram en bok som verkade seg och tråkig, allt för att försöka sova. Dock kom jag en bra bit in i boken och den blev spännande istället, hmpf, det var ju inte det som var meningen. Jag tror att jag somnade till nån gång runt halv fyra, halvsomnade alltså. Ni vet den där känslan av att man inte sover, fast man egentligen gör det! När man är sådär på helspänn... :( Runt 04.00 (tror jag) vaknade lillen (då sovit från cirkus 20.00) och det var så dags för välling, blöjbyte och vaggning tills han somnade igen, det gick fort... Efter det slumrade jag väl till ett tag efter diverse kaosheter... Vaknade av att lilleman gosat in sig vid mig och att han låg megakonstigt, så söööt! :) Sen vaknade han runt halv åtta fit for fight! Jag var lite orolig att han skulle bli lite ledsen å mammig när han vaknade men jag möttes av ett megasmile så det kändes bra. Sen bytte vi blöjor, käkade frukost (välling), klädde på oss och busade innan det var dags för hemfärd..

Tack lille söta L för den här gången och välkommen åter!

Fasters lille stjärna
     


 

Kaotiskt

Varför kan inte allt bara vara bra som det är, varför skall det alltid vara något som går åt helvete??? Jag känner att jag inte orkar med allt detta mer, det blir bara för mycket! :( Varför???