Freddan 20

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!! :)


 

Blått är flott

Igår jobbade jag första lördagen ever, i alla fall sen jag började arbeta på kontor! Inte så roligt att jobba på helgen kanske men väldigt nödvändigt då det är vissa saker som bara måste göras snarast och gärna för två veckor sen ungefär, tufft men så är det. Men mitt i allt jobb får jag minst sagt en positiv överraskning, nämligen besök av älsklingen och Svärmor. Å en minst sagt mysig present - 3 urgulliga burkar från Green Gate, blev såklart superglad!! Tack darling :)


 

Friday all day long

Å så var det fredag igen då :) Jag har haft en härlig vecka (trots att det varit massor att göra på jobbet så jag är fullkomligt slut, har r e d a n somnat en gång i soffan)! Förutom jobb har jag hunnit med flera myskvällar, en med älsklingen, en med sötisbäbis och en med underbara Alex och Malin, vi hade en av våra berömda helkvällar igår ända till sent sent sent! :) Nu har vi just moffat våfflor här hos oss och det verkar som om det inte finns någon botten hos mig, det är ju så gott och jag resonerar som så att jag får passa på eftersom vi bara äter det en gång per år! :) Nu ska jag gå och mysa ner mig igen! Trevlig fredagskväll! :)

 

Ofokuserad

Idag har varit en riktigt jobbig dag, jag har haft svårt att koncentrera mig och fokusera på jobbet! Inte för att det hänt något särskilt, bara det att det var svårt att få saker och ting gjorda. Kanske är det helgen som tagit musten ur mig, vad vet jag?! Jag fick ju trots allt lite frisk luft igår när jag var ute och promenerade med tjejerna och Phille, det kanske är boven i dramat? :) Eller kan det vara alla kanel- och vaniljbullar jag frossat i efter lördagens bak? Eller det goda röda vinet vi drack till maten i lördags? Eller är det all lek med Leo som gjort att jag är smått handlingsförlamad!? :) Skämt åsido, jag kan spekulera i evigheter om vad som drabbat mig men det orkar jag inte, bättre att försöka ta nya tag och se fram emot morgondagen istället! Kanske finner jag lite inspiration om jag spanar in lite roliga bloggar eller fina vårkläder. Vad tror ni?

Fina vårkläder från HM´s nya kollektion "Conscious Collection":

Bilder: http://nyheter24.se/modette/mode/522880-bildspecial-h-m-conscious-collection

 

TGIF

Efter en fullspäckad jobbvecka är det en underbar känsla med fredag! Att ha hela helgen framför sig, det kan inte bli bättre! :) Vi har ätit tacos (som de flesta andra hushåll idag) och myst framför tv:n, så gott att bara slappa! Dock känner jag mig inte helt 100, är frusen och halsen känns sisådär, så dumt för jag jag vill ju inte bli sjuk igen! :( Kanske bäst att gå och sova, trots att det är fredag och trots att jag är bjuden på kalas (det kommer väl förhoppningsvis fler tåg får jag hoppas)! Godnatt!

 

Rambergets hockeycup

I helgen kommer jag mestadels befinna mig i en ishall på Hisingen, det är nämligen den årliga ishockeycupen. Det blir till att se matcher, stå i caféet och ikväll blir det middag på någon sportbar på Hisingen. Fullt ös med andra ord! Vill passa på att önska en trevlig helg till er som läser! :)
 

Tjejkväll på NK

Jag kom just hem från en härlig kväll med bästaste Alex och Malin :) Vi träffades upp och käkade lite på Vanilj innan vi drog oss till NK, där de arrangerat en tjejkväll mellan klockan 20-23. Så i ett par timmar har vi gått och smuttat på vitt vin, ätit macarones & minicupcakes, pillat på kläder & väskor, luktat på krämer & parfymer, tävlat om en Mulberryväska (tyvärr ingen vinst) och bara flanerat! Nu är det pyjamas som gäller om jag ska orka upp imorgon! Godnatt! :)
 

Helgen som var

Mamma och pappa på besök i staden. Tapas a la moi och På-Spåret-mys med Pontan. En tripp till city. Vårväder. Fika i Gunnebo med mamma. Gos med Leo. Hockeykväll. Scones till Vasaloppsstarten. Längdskidor i Dalarna och Norge. Ännu mera gos och lek med Leo. Storhandling. Filmmys. Sms om att en liten flicka kommit till världen! En ganska grym helg med andra ord :) Nu är det strax dags att vika lots of tvätt, jag gör det framför den nya dokumentären "En unge i minuten". Trevlig kväll! :)

 

Spolande katt

Jag slutar aldrig att förvånas över Sigge. Mitt under stafetten hör jag hur det spolar inne på toaletten och lite nojig som jag är tänker jag "what" men tar mig ändå upp för att gå och kolla vad det är. Givetvis är det Sigge som står på bakbenen på toalettstolen och "trycker" på spolknappen!!? Den katten... :) Nu fattas bara att han lär sig gå på toa - på riktigt!
 

Kurerar mig

Jag är hemma idag också! :( Vaknade till runt halv åtta och tog det beslutet och somnade sedan om och vaknade till för snart en timme sen. Vad är det som gör att jag sover så hela tiden?? Lika igår, trots att jag sovit hela dagen var det inga problem att somna på kvällen... Kanske för att jag inte är i tipptoppform helt enkelt! Just nu kurerar jag mig genom att spana in lite av allt som nätet erbjuder, jag har handlat lite saker med för vem vet när jag kommer till stan nästa gång?

Ett måste med en ny ansiktskräm för torr hud (tack Pia för rådet)!

Bild: http://www.beautysteals.com/c/bp/dermalogica/skin-specifics/dermalogica/3153/intensive-moisture-balance.html

Sen ett försök till att piffa till den tråkiga toan vi har :)

Bild: http://www.presents.ie/products/SO/SO/1/all

Äntligen en värmeprodukt till håret så jag kan använda lock/plattången jag fick i julklapp (tack Rebecka för rådet)!

Bild: http://eleven.se/files/5/5012583201885_500x500.jpg

Beställde även med ett schampoo och ett balsam från http://eleven.se, från märket TommyGuns. Aldrig hört talas om men ibland måste man ju testa! Kan ju inte bli mer än fel även om jag tror att det kommer bli väldigt rätt! Nu är det dags att spana in skidVM, stafett med damerna väntar! Heja Sverige! :)

 

Jippie

Aj aj aj för min ömma hals! Precis när jag fått min eländiga hosta att släppa med hjälp av den klassiska hostmedicinen Cocillana fick jag istället problem med halsen/svalget. Min tisdagskväll spenderades därmed på primärvårdsakuten, eftersom dessa problem uppstod efter det att jag tagit hostmedicinen. Efter ett samtal med sjukrådgivningen var det bara bege sig till sjukhuset för ett par timmars köende. Fick konstaterat att jag drabbats av ett smärtsamt halsvirus. Jippie! Å ingenting direkt att göra åt det, jippie igen! :( Så idag har jag varit hemma från jobbet och kurerat mig genom att sova som en klubbad säl så gott som hela dagen, välbehövligt!

Ett annat "riktigt" jippie är att min käre bror och pappa lyckades genomföra Halvvasan igår! :) Freddan som kanske inte tränat sådär riktigt bra (3 mil) klarade det galant (pappa också förstås) och jag önskar att jag kunde varit på plats och sett dem live i spåret! Nu får jag nöja mig med bildbevis från Rebecka :) Även Pontus faster Karin körde loppet och klarade loppet finemang! :) Det är verkligen kul att man nuförtiden kan följa skidåkarna på nätet! Det var annat för ett par år sedan när vi varje år stod i Mora och undrade när farsgubben skulle komma i mål, om han skulle komma etc. Som sagt, verkligen en bra grej! Nu är det dags att surfa runt en stund till innan det är dags att krypa ner för natten.

 

Hafjell

Massor med snö, lite ömmande fötter, varm choklad med vispgrädde, panelklädd stuga, ostmackor, härliga backar, gondol och expressliftar, ännu mera snö, en längdskidetur på fjället, frisk luft! Med andra ord en kalashärlig skidweekend! :)

Bild: http://www.skisnowboardeurope.com/lillehammer/snowboarding.html