Måndagsmorgon

Efter en helg med mycket slapp och sömn, men också med bland annat tjejdejt de Luxe (räkfrossa med alla tillbehör), jobb och servisshopping - är det redan dags för en ny vecka! Great! En vecka där jag skall boka tågbiljetter till Dalarna, boka behandling till Selma Lagerlöf Spa, köpa ett par träningsbyxor a la typ yoga, samt mysa med världens bästa Leo. Ser fram emot den här veckan - trots att det är motig måndagsmorgon där jag önskar att jag fick sova liiiite till :)
 

Tooorsdaaag

Det har skrivits mycket om jobb den sista tiden här på bloggen, men det är lite så mitt liv varit det sista - mycket jobb! Ännu en vecka med intensiva arbetsdagar, det har gått bra så det känns  ju såklart jättebra. Positiv energi! :) Gillar när det är så! Nu blir det middag på stan med Vewe men först ska jag förbi affären och hämta ut ett par bruna skinnballerina som jag beställde via nätet! Jag hade nämligen vårkänslor i början av förra veckan - dagen efter kom snön! Tji fick jag! Får spara skorna ett par månader till med andra ord. Nu Vino Pasta Tre!
 

Monday all day long

Om ni ser en tjej med brunt hår, likblekt ansikte och alldeles för mörka ringar under ögonen - ja då är det säkert jag! Det är nämligen så jag ser ut nuförtiden! Det har varit intensiva dagar det senaste, kanske lite för intensiva men det blir nog snart bättre hoppas jag! Från och med 1:a februari hoppas jag det lugnar ner sig lite så jag hinner återhämta mig!

Idag gjorde jag något jag inte gjort på flera år - köpte en Cosmo! Så alldeles strax ska jag slänga mig i soffan och läsa och gotta mig i allt som finns skrivet medan jag mumsar på mina favvissnacks (ny craving). Måndag och allt! Jaja den här måndagen får bli en sådan måndag helt enkelt! Jag behöver det!



 

Idag Igår Idag

Idag är en ganska konstig dag, glad men ändå lite vemodig. En av mina äldsta vänner flyttar från Sverige på obestämd tid och det är såklart superkul för hennes skull, men ändå - till andra sidan jordklotet. Det är långt! Vi har pratat med varandra både igår och idag och är ändå glada att det finns både Facebook och Skype så vi ändå kan höras av och prata med varandra.

Igår var det hockey på Scandinavium som gällde, fick en smärre dos av tinnitus då herren som jag satt brevid i andra och tredje perioden gärna skrek rakt ut och ganska gällt. Jätteroligt var det trots det, Frölunda vann men som jag och Proppan sa igår, det hade inte spelat någon roll om Brynäs vann heller. Det roligaste hade varit om någon av Dala-spelarna fick göra mål men så blidde det inte heller! Kanske nästa gång!

Idag gäller för övrigt hemmakväll, vad jag tänker göra vet jag inte än. Tyvärr så finns det ju en massa hushållssysslor som borde göras innan något annat görs men vi får se vad jag orkar med, är sjukt trött idag och har varit heeela dagen! Så kanske bara slappa med en bra bok, fönstershoppa på nätet eller bara sätta mig i soffan och mysa en stund. So long!

 

Dagens

Positiva:

Min minsta bror behöver inte längre sitta brevid i bilen. Idag tog han nämligen sitt körkort!!! *stolt storasyster*

 

Negativa:


Ja typ allt utom ovan! Att gå upp 05.10 för att jobba är inget jag riktigt klarar av. Det är liiite för tidigt för mitt eget bästa och slutar bara med en alldeles för trött tjej som inte hanterar något speciellt bra! :( Idag blir tidig kväll i säng och jag ser fram emot en ny och mycket bättre morgondag med bland annat hockey i Scandinavium på agendan.


 

Söndagskväll och tulpanens dag

Min fredagskväll började toppenbra med goda tapas på Mãnana med favvisfarbror och Björn. Allt från pilgrimsmusslor, getostsallad med rödbetor och baconlindade dadlar till ostfyllda vetetortillas, chistorrakorvar och kycklingspett beställdes in och avnjöts! Som sagt, en toppenkväll då jag verkligen gillar att umgås med min farbror, längtar redan tills nästa gång vi ses! :)

 

Igår fixade vi lite hemma, kanske inte så mycket som jag hade tänkt och velat men ändå! Tiden räcker inte alltid till och ibland så känner jag mig lite orkeslös och då får det vara så, är ju mycket nu och vet inte om jag har någon bacillusk som fortfarande cirkulerar i kroppen. Bäst är i alla fall att lyssna på kroppen, det säger alltid min älskade farmor så jag försöker anamma det så ofta jag kan! Vi vädrade i alla fall våra täcken och kuddar ute på balkongen hela dagen (vårtecken) och bäddade rent på kvällen så jag har sovit som en p.r.i.n.s.e.s.s.a inatt - underbart!! Innan dess åt vi lite italiensk mat, en pastarätt a la Leila (tagliatelle och chorizogryta med saffran) och vit chokladpannacotta till efterrätt! Nästa vecka blir det tema franskt så då får vi se vad det blir. Det är inte alltid lätt att hitta inspiration till mat, ofta blir det samma lika och därför är det såklart kul att variera och plocka fram lite nya recept. Kanske kommer det en fullträff någon gång, gårdagens middag var god, men inte så god så vi kanske gör det igen. Hursomhelst var det i alla fall kul att laga lite mat för den sista veckan har vi inte varit bra på det, inte alls faktiskt :(

 

Idag började dagen med några timmars jobb, det är mycket på mitt jobb nu så ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar! Det hade varit en bra sak! Träffade sen bästaste Alex och bästaste Malin på Frölunda Torg för en fika och några timmars tjejsnack. Lovely! Annars har vi inte gjort så mycket här hemma ikväll; jobbat lite mer, lagat matlådor (inspirationen på topp) och bara tagit det lugnt. Det har varit mycket sport (handboll och fotboll) på TV så jag har hållt mig ifrån vardagsrummet så mycket jag bara kunnat, därför det blev lite olika matlådor! Bättre det :)

 

Tulpanens dag är det idag med, lite tidigt tycker jag men OK, jag fick inte vara med och bestämma datum så det är väl bara att infinna sig. Fina är de i alla fall!



 

Inte helt smart

Imorse fattade jag ett klokt beslut, "jag stannar hemma och sover så jag blir helt kry". Vid lunchtid när jag vaknat till liv fattar jag ett sämre beslut, "jag känner mig piggare så jag går till jobbet". Efter två minuters promenad kommer världens regnskur (tack för den) och jag som ändå valt en vind- och regnjacka känner mig trygg men efter ytterligare en stunds promenerande i regn och blåst är jag helt genomblöt på ena armen. Suck! När jag väl kom fram undrade jag mest vad jag gjorde där då jag inte kände mig helt fit for fight men lyckades samlade tankarna och fick gjort en del i alla fall så det känns bra! Nu är jag hemma igen och har just tagit en lång varm dusch eftersom mina fötter varit blöta och kalla sen promenaden tidigare idag.

Sitter och slösurfar lite och hittade den här klänningen, den skulle nog vara bra till våren/sommaren! Blått är flott och visst är det väl så!? Inte för att det är dags för vårkläder ännu men kan ju kika lite ändå!


Nu är det dags att poppa popcorn och sätta mig till rätta i soffan för nu drar Sveriges Mästerkock snart igång igen! Å sen blir det sömn för hela slanten, är redan vråltrött!

 

Håller mina löften

Mitt nyårslöfte om att se mer på TV är verkligen ett löfte jag håller. Tre dagar i rad har jag suttit fastklistrad framför Sveriges Mästerkock! Precis som jag lovat mig själv att jag ska göra, det känns bra! Lättaste nyårslöftet att följa - någonsin!

Annars är det väl sådär med mig idag, började känna redan igår kväll att jag blev extra frusen mot vad jag brukar vara och att det kändes lite aj i halsen, men envisade mig iväg till jobbet imorse ändå! Dock kändes det ändå lite bättre under dagen så jag körde på, men nu känns det sådär igen! :( Ska krypa ner redan nu för att försöka bli av med det onda i kroppen, det brukar hjälpa med sömn! Å varmt te med ingefära! Godnatt!
 

Cupcakes

Idag har jag bakat Nutella-cupcakes med Lilleman!



Leos alldeles egna cupcake till Pontan



Snart är det dags för hockeymatch!


 

Äntligen

Nu ska jag alldeles strax få min efterlängtade dos av Lilleman!


 

Brunch

Det blev nästan en heldag med tjejerna! Vi käkade brunch på Ritz så nu känns det som om jag har ätit för hela helgen. Varmrökt lax, ostar, pastasallad, stora gröna oliver, tapenade å annat gott slank ner medan vi pratade om livet i allmänhet! Väldigt trevligt! Sen tog jag och Malin en liten kort tur på stan. Vi gick in på NK som började sin rea idag - hysteriskt mycket folk och massor av reaprodukter - smått kaotiskt faktiskt! Jag hittade en ansiktskräm som det var halva priset på och då kunde jag inte riktigt stå emot! Sådant går ju alltid åt och allra bäst är ju om det är bra priser på det med. Nu ska jag vila en stund här, är trött som tusan och jag måste ju ladda upp inför utmaningen "På spåret"! Jag hade önskat att jag skulle få sagt hej till Lilleman idag med men nu när jag ringde hade Leo fått för sig att han skulle sova (17.15?!) så Björn gjorde i ordning välling till honom! Inget babygos där idag inte! Hur ska jag överleva dagen, saknar ju den där lille skrutten något kopiöst men jag får väl ta igen allt imorgon - med råge! Nä, nu måste jag sluta babbla här och faktiskt vila, ögonlocken är tunga :(
 

Lååånghelg från och med nu

Lovely! :) Jag skrev dock ett inlägg igår men det verkar inte ha kommit med av någon konstig anledning! Så jag gör helt enkelt ett nytt försök! Det känns otroligt lyxigt med en extra ledig dag bara sådär, speciellt efter en intensiv vecka med långa arbetsdagar! Det började bra med slapp på hög nivå, läste i Emma S-boken och käkade godis (bra kombo) och sen seeen mysmiddag! Sen lite sömn för att sedan vid 05.00 gå upp och se Småkronorna ta VM-guld! Å nu väntar snart stan med tjejerna, vi ska äta lunch och sen kanske strosa omkring en stund, vi får se - det kanske inte är så mycket öppet en dag som denna! Hursomhelst ska det bli gott och ses! Dags att göra mig klar, tror inte pyjamas gör sig på stan!
 

Lugna puckar

Jag har tagit det lite för lugnt ikväll. I och för sig var jag inte hemma från jobbet förrän efter åtta, men ändå! Jag har bara suttit och läst i Emma S-boken som jag också fick i julklapp så nu vill jag förnya lite smink och sånt roligt! Dessutom vill jag titta efter fina små ljuslyktor som passar till min nya ljusbricka! I skrivande stund står det endast en ljuslykta på, jättefin men lite ensam då brickan är ganska stor! Det får kanske bli till helgen (som börjar redan på fredag) men det är mycket annat som skall göras då med, så får se om jag hinner! Vad jag ska göra? Förhoppningsvis träffa Leo (mys), köpa en svart gjutjärnsgryta a la Le Creuset, lämna tillbaka en tröja, byta en present, baka cupcakes, åka till Ikea, träffa tjejerna, mysa hemma. Bara en massa roligheter vill jag göra och så såklart lite fixande och donande hemma med, hemmet har blivit lite lidande det sista tyvärr. Dessutom är jag sugen att gå på bio! En massa idéer och jag hoppas att en del av dem slår in, så jag inte bara är för trött och sover bort helgen - det vore en disaster! Långhelg och allt! Nu är det dags att gå och lägga sig, tidig morgon väntar!


 

Nytt nytt nytt

Det känns skönt med ett nytt år! Nytt år = nya möjligheter = nystart! Det gillar jag.

I helgen ska jag in och byta min fina kalender (till en större) som jag fick i födelsedagspresent av min Älskling, ser fram emot att få klottra i den! Älskar att ha en alldeles ny kalender framför mig och en go penna till! Då är det bara att gå wild och crazy och skriva i allt man behagar! :) Tur att jag har lite att fylla i med, då blir det extra roligt!

 


http://www.bookbindersdesign.com/en/articles/2.14.2310/xxxx-2012-leather-diary

 

Jag tänker inte ge några direkta nyårslöften i år, men såklart är det ju vissa saker som man alltid har en vision om att sköta bättre och som man kanske också gör, ett tag! Det är väl ofta så det blir så det är därför jag skrotar nyårslöftena i år, men jag ska försöka tänka till lite extra ibland!

 

Jag är expert (som många andra) på att tänka på alla saker jag inte hinner med att göra men urkass på att se det jag faktiskt gör! Det kanske jag ska bli bättre på?! :) En annan sak jag tänkte bli bättre på är att följa något på TV. Det kanske låter lite halvlustigt men i vårt hushåll ser vi i princip aldrig på TV med undantag för film och sport (inte jag). Vi följer ingen av de här såporna, dokumentärerna eller annat som alla andra följer, på gott och ont! Jag kan sakna att ha en dag i veckan då jag vet att jag kommer sitta fastklistrad framför TV:n! Faktum är ju också att jag ju inte behöver kolla på TV jämt men någon gång ibland skulle ju inte skada! Programmet jag tänkte följa är Sveriges Mästerkock, har hört att det startar nästa måndag. Speciellt kul är det att följa då det är en gammal klasskompis från högstadiet som skall vara med och strida om segern! Plus att det är roligt att se matprogram, alltid kul med lite inspiration! Halv åtta hos mig tycker jag är bra annars, men tiden är lite dum så jag missar alltid det av någon anledning!

 

Nu ska jag hoppa in i duschen. Det blir premiärinvigning av mina nya hårprodukter från Tigi som jag fick från mamma och pappa i julklapp och även premiäranvändning av min nya duschkräm från Emma S som jag fick från Pia och Isak! Som sagt Nytt Nytt Nytt! :)


 

Bra start

Det har varit en bra start på det nya året, började redan igår med god trerätters, bubbel och trevligt sällskap! :) Sovmorgon imorse, american pancakes med lönnsirap till frukost, läsa klart en spännande bok, handla, laga matlådor inför veckan och slutligen äta pizza (stora pizzaätardagen idag enligt tidningarna) och titta på Masjävlar! En alldeles lugn och härlig dag som passat mig perfekt!
 

Gott Nytt År

2012 är här! Ett år som jag tror och hoppas kommer bli toppen på många sätt och vis! :)