Roadtrip till den rätta viken

Det var alltså i fredags jag drog iväg på min lilla roadtrip! En dag som började med smått panik när jag insåg att skåpbilen jag skulle köra snarare var en lastbil. Men men, efter ett litet nervöst freakande satte jag mig bakom ratten och körde de 50 milen till Falun. Det gick över förväntan (riktigt bra) men jag var trött när jag kom fram då jag suttit och mer eller mindre blåhållt ratten då bilen hade en tendens att dra åt höger och skaka så fort det kom några vindpustar eller några större mötande bilar.
 
 
Helgen var jättetrevlig. Vi gjorde ingenting annat än att umgås och ta det lugnt, precis vad jag behövde. Inga tider att passa och inga måsten, det bara rullade på och vi tog det som det kom. Tacokväll framför Leksandsmatchen på fredagen och prat till sen natt. Till lördagsfrukosten introducerade jag pancakes med lönnsirap i huset. En liten tur till Vanilj i Rättvik. Hänga lite med minsta brorsan. Hälsa på Farmor. Äta mumsig middag. Hälsa på Morfar. Spela frågesportsspel med pappa tills jag blev alldeles snurrig i kolan och knappt kunde läsa mer. Sen en sovmorgon på söndagen med ännu mera frågesport när vi vaknat till liv... "Someone wants to play" var nog den meningen som sades mest under helgen som gick. Hursomhelst var det hur mysig som helst och det var som sagt välbehövligt att få ett litet break i vardagen!
 
Pappa hittade den lilla kantarellen också, aldrig sett en kantarell i den sizen
 
 
Veckan här hemma har varit rätt så lugn. Vi har ägnat den åt lite vardagsbestyr här hemma så nu ser jag fram emot morgondagens träning, fredagens efterlängtade dejt med tjejerna och en härlig helg!!

 

På posten

Paketet jag hämtade ut från Posten idag innehöll 2 stycken Voluspa-ljus som förhoppningsvis skall förgylla höststämningen här hemma. Tack DV för de fina premierna! Nu väntar jag bara på första tidningen!
 

 

Oh my

Jag rekommenderar varmt "Berg flyttar in" från igår! Se programmet på TV4 Play om ni vill se mer av snyggingen nedan. Roligast är när Carina är med honom på rinken...
 
 
Annars då? Jo tack bara bra, baksida lår gör dock fortfarande ont så ingen MRL för mig idag inte. Jag får satsa på träning nästa vecka istället då smärtan släppt, för det ska den nämligen göra över helgen har jag bestämt. Ikväll får jag istället se till att packa väskan inför helgens lilla roadtrip, hämta ut ett litet paket på posten, handla och laga lite mat, förhoppningsvis träffa Björn och Leo en stund. Ni ser, jag håller mig sysselsatt ändå!

 

Aj aj aj

Jag tror jag har fått en monstersträckning i låret. Jag värmde upp med att springa på bandet innan Body Pump-passet och när jag sen kom in i salen kände jag hur det högg till i baksidan av högra låret när jag böjde mig ner. Aj! :( Dum som jag är så körde jag på ändå, tänkte att det inte var så farligt. Dock körde jag inte lika mycket benböj och utfall som passet innehöll men ändå, fick höra efteråt att det endast är vila som gäller! :( Känner mig korkad och allt bara för att jag så gärna ville träna, dessutom visste jag ju inte riktigt var det var. Jaja, nu blir det i alla fall någon form av mat och om en timme börjar "Berg flyttar in". Så soffläge here I come!

 

Babygos och födelsedag!

Jag har spenderat kvällen hemma hos Veronica, Peter och deras söta lilla Nellie. Det var supermysigt att få gosa och mysa med den lilla tösen! Mysigt värre att få andas in den där goa babydoften med. Såklart var det också trevligt att träffa de vuxna i huset och sitta och tjöta med dem ett par timmar!
 
Annars är det en födelsedagsdag idag igen. Idag är det nämligen min bror Tommy som fyller 19 år! Grattis grattis till dig :)
 
Ikväll blir det en tidig kväll, igen. Jag har någon slags vision om att vara på jobbet lite extra tidigt imorgon så jag behöver sova alla timmar jag bara kan! Hur det går vet jag inte förrän imorgon bitti. Jag är så ruggigt trött på mornarna, trots att jag faktiskt lägger mig i hyfsad tid nuförtiden. Kanske är det höstmörkret som gör sitt?

 

Köttbullefix

Idag känner jag mig som en riktig husmor! Jag har rullat, stekt och gjort flera matlådor med köttbullar, mos, brunsås/gräddsås och kokt broccoli. Mums!
 

 

Hemmakväll och utekväll

Den här helgen har blivit lite av varje :) I fredags hade vi en supermysig och slapp fredag. Det var precis som jag ville ha det - och behövde. Vi beställde hämtmat från Linné, drack lite vin, kollade på film och åt lösgodis som vi köpt på stans kanske största godisaffär?! Myspysigt värre :) Å igår var det utekväll de luxe med tjejerna som hägrade. Middag (med Malins hemmagjorda pizza och chokladfondanter) och chill hemma hos Malin, innan vi runt midnatt drog oss in till Lounge och dansade till tidig morgon. Jag kom inte hem förrän strax efter fyra imorse. Roligt värre :)
 
Partyglada girls

 

Inte vilken fredag som helst

För fyra år sedan idag befann jag mig i London tillsammans med min pappa och lillebror Tommy. För fyra år sedan hade vi just somnat och väcktes av att telefonen ringde. Det var Björn. Pappa svarade och vi fick veta att en liten pojke kommit till världen. Det samtalet är ett av de lyckligaste i mitt liv. Lyckan att få veta att det kommit en liten bebbe till familjen, underbart! Idag fyller bebben 4 år och jag är stolt faster till världens bästa lilla grabb! <3 <3 <3
 

 

En riktig slappkväll

Idag hade jag tänkt ha en effektiv kväll men det blev nästan helt tvärtom. Efter en stunds läsande av olika bloggar diskade jag dock ett litet diskberg till tonerna (?) av Jenny Strömstedt och Carina Bergs podd. Ännu mer Carina Berg blev det då jag premiärkollade på hennes program "Berg flyttar in". Jag har som sagt inte sett hennes program tidigare men många har sagt att det varit rätt bra så jag gav det en chans och det var helt ok! Nästa vecka ska jag sitta fastklistrad för då ska hon flytta in hos Henke Lundqvist i New York. Får inte missa detta :) Nu ska vi strax krypa ner här och kolla klart en film på "Paddan" (Ipaden). Imorgon ska jag nämligen upp tidigt (för att vara mig) så jag hinner i tid till MRL-passet i Almedal. Godnatt och sov gott!
 
Nissin-nudlar till middag, hello?!
 

 

Överreagerar jag eller inte

Jag har under ett par veckors tid känt mig stel och öm på vissa punkter i ryggen så för några veckor sen beställde jag tid för massage på Sportlife. Inget konstigt med det, bara lyxigt att få rå om sig själv och unna sig det där lilla extra. Som sagt frid och fröjd och en längtan till nästa torsdag då massagen ska äga rum.
 
Idag fick jag ett sms där det stod: "Hej Helena! Du har bokat tid hos mig för massage nästa torsdag. Jag undrar om det är ok för dig att min lilla hund är med i rummet under behandlingen? Mvh XX". Jag tror att jag gapade när jag fick smset! Spontant kände jag att det inte var ok, jag betalar dyra pengar för att få en timmes massage och som jag i princip aldrig unnar mig och så detta. Dessutom ställer jag mig frågan om vad "min lilla hund" innebär? Är det en valp som kommer vilja ha uppmärksamhet och skälla emellanåt så jag inte kan slappna av och att hon måste fokusera på oss båda (jag vet att jag målar upp det värsta scenariot här men jag kan inte hjälpa det) eller är det en liten hund som kommer sova snällt och som man inte kommer märka av?! Förmodligen det sistnämnda och då är ju ingen fara på torpet men tanken på det första alternativet finns kvar. Ja jag vet inte, jag tycker bara det känns lite konstigt. Jag är verkligen inte anti djur som det kanske låter, bara svårt att se ett djur av någon sort i ett behandlingsrum med en person jag inte träffat tidigare men som sagt, kanske överreagerar jag?! Jag har redan fått höra delade meningar från olika håll, att jag faktiskt överreagerat och att jag inte alls överreagerat. Dagens I-landsproblem helt enkelt...
 
Bilden hittade jag här

 

Here we go again

Jag är sådär på att uppdatera den här bloggen för tillfället, jag hoppas ni har överseende med detta! Helgen har gått i familjens tecken och det har varit en kanonmysig helg då mamma och pappa varit nere och hälsat på. Det började redan i torsdags med en tapaskväll på Manana med Pontus, mamma och pappa. Vi åt massor av smarriga tapas; allt från ostfyllda quesedillas, baconlindade dadlar och grillad chistorrakorv till spansk köttfärsgryta, små förskrämda serranolindade sparrisar och färskostfyllda paprikor.
 
 
På fredagskvällen väntade ett långvarigt Miobesök och räkfrossa framför Leksandsmatchen. Tänk att jag bara för några år sedan inte åt räkor och nu älskar jag det, konstigt men roligt. I lördags blev det så gott som en heldag på stan. Jag köpte ett par jeans, vinröda strumpbyxor och en svart klänning, den sistnämda skall dock lämnas tillbaka då den inte satt som den skulle. Trots horribelt väder blev det en trevlig dag som fortsatte med att vi firade Leo (som fyller fyra nästa vecka) på eftermiddagen och på kvällen kurade vi alla ihop oss i Björns soffa och såg Prometheus. Idag har vi hängt på Aeroseum jag, pappa, Björn och Leo. Vi har gått runt och kollat och suttit i gamla flygplan och helikoptrar och tävlat i att slänga militärkängor i olika "poängkorgar".
 
 
En fullspäckad helg som har satt sina spår - trötthet! Jag struttar just nu runt i myskläder och bara myser här hemma. Jag har nyss sovit i över en timme, handlat lite inför veckan och nu ska jag snart plocka iordning lite småsaker. Om en stund tänkte jag mysa ner mig i soffan och slötitta på någon übertjejig film då Pontus är iväg på säsongens första hockeymatch. Det gäller att passa på då den typ av film inte riktigt går hem när vi båda ska titta! Hoppas ni har en trevlig söndagskväll vad ni än gör :)

 

Papi

Jag missade att uppdatera om min kära Papi i förra inlägget från helgen som var. Det var inte bara Malin som sprang i helgen, pappa gjorde det likaså. Halva Lidingöloppet gick av stapeln på lördagsförmiddagen och med var såklart pappa. Varför jag inte följde honom på nätet? En enkel anledning. Dagen innan talade han om för mig att han inte kunde köra fullt ut med tanke på att han var sjuk och varit det under hela veckan. Hans mål var att ta sig i mål, även om det skulle vara gåendes. Vad gör man inte för sin sjätte halvklassiker? Det var först på söndagen det uppdagade sig att min envisa pappa ändå sprungit så gott som hela vägen, dessutom på en bättre tid än förra året! Grattis Papi till ett bra genomfört lopp! Från och med nu ska jag alltid följa dig på nätet, du behöver inte vara orolig! :)
 
 
Papi i Låndån
 
 
 
Pappa utmanar i cykel
 
 
 
Jag och Pappa på KFC i London
 

 

Min favvis just nu

 

 

Helgen i plus och minus

Plus +
 
Tacomys och kvalitetstid med lillebror och lilleman. Discobowling med Björn, Leo, Alex & Phille. Lördagsmys med Älsklingen. Söndagsmysfrukost med mannagrynsgröt. Följt världens bästa Malin som sprang Marathon i Berlin via nätet. Inköp av goaste duscholjan på Body Shop. Slapp och bokläsning. Bio (Hypnotisören) i höstrusket.

 
 
Minus -
 
Det eviga regnandet. Trycket över bröstet som gjorde att jag fick besöka doktorn på fredagskvällen, tack och lov var det ingen fara. Sovit dåligt helgens alla nätter. Oätbara gräddstuvade kantareller som skulle förgylla lördagsmaten.