Inte helt lätt

Det var inte helt lätt att komma upp i morse, inte heller helt lätt att ta tag i arbetsdagen på bästa sätt och koncentrera sig till 500 %. Dock gjorde jag mitt bästa och eftersom tiden rann iväg fortare än kvickt tänkte jag att jag skulle sätta mig med ett par arbetsuppgifter här hemma om en stund. Fortsätta mitt effektiva jag så att säga! Jag har nämligen packat upp min resväska men även alla klappar och presenter har fått nya platser här hemma. Dessutom har jag rensat mitt skåp med krämer och annat småplock och jäklar vad jag rensade, en hel påse kunde slängas! Alla räkningar har betalats med (hmpf) plus att jag hunnit med att läsa ett par kapitel ur en spännande bok som jag började på igår under min tågresa. Å givetvis lite Wordfeud på detta ;)


Förresten, detta fenomen inträffade i Dalarna häromdagen! Någon som någon upplevt detsamma, det vill säga att gräddnougaten ligger kvar som sista pralin!?!? Jag trodde det var ett skämt men skyndade att kasta mig över den! :)

 

Tanken var kanske att någon sparat den till Leo, vad vet jag men kunde inte bara låta den ligga där och se vrålgod ut ;)

 

Julepaus

Bloggförfattaren (moi) har haft lite  julledighet från bloggen men nu är jag tillbaka. Tillbaka efter en kort men mysig och rolig jul som både firats här och i Dalarna! Det har varit intensivt men som sagt väldigt mysigt! :) Jag har ätit god mat, spelat spel och fått massor av fina julklappar av mina nära och kära! Dessutom har jag hunnit med att fylla år under de här dagarna också och det har också firats med pompa och ståt i form av finfina presenter och sång! Lucky me :) Nu är det dock dags att sova då jag känner mig smått slutkörd efter juldagarna och imorgon vankas jobb igen! Sov gott!
 

GOD JUL

God Jul önskar jag er som läser! Snart är det Kalle, julklappar och julmat som gäller å imorgon går tåget mot Dalarna för ännu mera julfirande!

 

Mysigt

En sådan fixarkväll! Vi tvättar för fullt och nu håller vi också på att slå in alla julklappar så att det blir färdigt, tar ju lite tid. Dessutom har jag till och med hunnit koka lite knäck. Mysigt och effektivt!


 

Dan före dan före dan

Alla klappar är klara! Jippie :) Jag har jobbat sent idag och nu sitter jag och laddar inför den städning som komma skall. Det är alltid skönt att få lite i ordning hemma innan man ska ge sig iväg, vi får se hur mycket som orkas med bara. Jag känner mig rätt mör så jag sätter inte ribban alltför högt ikväll. Dessutom vill jag slå in lite klappar, dricka glögg och lyssna på julmusik med! Bara njuta av en kväll här hemma!

Förresten, jag har gått och blitt med ny telefon så nu är jag också med i matchen, känns grymt kul :) Så nu sitter jag och försöker bli vän med den genom att spela lite Wordfeud och ladda hem (???) lite roliga appar! Om du vill spela Wordfeud mot mig så kan ni adda mig, HeeleenaaS heter jag! :)

Nej nu får jag ta tag i kvällen om det ska hända någonting innan jag blir alldeles för trött! Skriver kanske mer sen!

 

Snart så

Jag trodde jag skulle bli klar med alla julklappar idag men så var inte fallet, typiskt! Imorgon blir det sista rycket - på riktigt för sen är det typ försent. Dagarna är proppade nu fram till jul med aktiviteter så det finns inte så mycket lediga luckor direkt. Dessutom är ju julhelgen så ruggigt dum i år med tanke på den korta ledighet vi får. Dock finns det inte så mycket att göra åt, det är bara att göra det bästa av det helt enkelt! Nästa år blir ju en optimal jul istället rent ledighetsmässigt. Varför gnälla? Det viktigaste är ju att man får umgås med nära och kära!

 

Julveckan är här

Å som jag ser fram emot denna vecka! Ville bara kika in och säga det ;)
 

Fjärde advent

41 julkort senare! Puh! :) Vi var ute i sista sekund med julkorten i år men förhoppningsvis hinner de fram till jul. Det är ju en hel arbetsvecka kvar tills dess så det skall väl inte vara några problem!? Hoppas jag på i alla fall ;)

Idag har jag varit i stan och fixat ännu mer julklappar och snart är det klart! Jag har satt en deadline i mitt huvud att allt ska vara inslaget och klart tills på onsdag kväll, vi får se om det lyckas. Julklapparna som skall upp till Dalarna måste i alla fall vara klara då, eftersom de ska få åka bil upp. Det räcker gott och väl med att jag har Leo och en väska på tåget, det kan bli lite tufft ändå med tre byten, men det ska vi nog klara lilleman och jag!

Inte blidde det någon knäck idag heller, jag var så hungrig och trött när jag kom in i mataffären så jag glömde att köpa knäckformar! Suck! Jag får köpa det i veckan så jag kan göra lite knäck, det är ju så himla gott! Å lätt att göra! Nu är klockan alldeles för mycket, jag måste sova med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon! Tiden går fort när man har roligt :)

 

Trött i fötterna

Efter en heldag på stan är jag trött i fötterna men jag antar att det hör till! :) Jag känner mig i fas med julklapparna och det känns skönt! Imorgon blir det nog till och med sista rycket för min del gällande att få klart klapparna. Dessutom har jag tänkt att jobba några timmar, tvätta massvis och baka något julgottigt imorgon med! Det gäller med andra ord att vara effektiv imorgon, funderar nästan på en lista ;)

Igår var jag på After Work med några kollegor och även Malin och Alex var med! Vi var på Incontro, drack lite drinkar och hade det väldigt trevligt! :)

Gällande det där projektet jag skrev om i förra inlägget (som dragit ut lite på tiden av olika orsaker) är nu slutfört! Projektet var nämligen att färga mitt hår mörkare! Nu är det gjort och såhär ser det ut!

 

Nu ska jag fortsätta skriva färdigt våra julkort!


 

Julmusik

Idag har jag inte gjort många knop sen jag kom hem, ögonen svider av trötthet så jag ska snart lyssna på min kropp och gå och lägga mig. Ska bara göra ett projekt först som jag skjutit upp många gånger nu! Kanske beror det lite på feghet, kanske bara på lathet, vad vet jag! Sitter och diggar julmusik med, mysigt! Min favoritjullåt är Julen är här med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø! Den är verkligen jul för mig sedan länge tillbaka! :) Men det finns många mysiga låtar såhär i juletider, allt från fina It May Be Winter Outside, Driving Home for Christmas och It´s The Most Wonderful Time of the Year till Fairytale of New York till och All I Want For Christmas is You från Love Actually! Sen har vi såklart klassiskerna Mer Jul med Adolphson & Falk och Juligen med Just D. De får inte glömmas bort! :) Nu ska jag digga lite julmusik medan jag fortsätter fixet!
 

Torr

Jobbig årstid för hud och hår! Mitt hår är så torrt att jag tycker det är läskigt när jag ska duscha för det känns som om håret är alldeles frasigt och skär sig mot vattnet. Usch! Målande beskrivning va? ;) När jag klippte mig sist använde frisören ett slags serum i mitt hår som gjorde det jättemjukt och fräscht! Tänkte jag skulle ha lagt till den produkten på önskelistan men jag kunde inte riktigt hålla mig så jag får ge den som julklapp till mig själv istället! Hoppas på underverk!


Jag beställde just hem den från
Bangerhead så jag hoppas jag hinner få den innan helgen!


 

Rekord

I morse satte jag nog rekord med att vara på jobbet tidigt, jag var på plats redan tio över sex. Varför? Jag som ändå är så trött jämt? Anledningen: jag skjutsade nämligen Pontus till tåget så tidigt så istället för att åka hem och sova en stund till åkte jag till jobbet och hade ett par riktigt effektiva morgontimmar, fick gjort massor! Så skönt! Men inte lika skönt nu när ögonen går i kors och svider, kanske ska ta en liten powernap såhär på kvällskvisten och försöka bli människa igen!
 

Tisdagskväll

Det blev inte alltför mycket julgodisbak idag. Vi var kreativa en stund och gjorde diverse marsipanfigurer med mörk choklad och med lite olika nötter i! Istället hamnade vi i soffan med varsin stor kopp te och pratade i timmar istället! Minst lika mysigt det! :) Fick smaka Dumla Gingerbread idag med, ingen hit tycker jag!
 

Efterfrågan

Var kan man hitta fina julkort?

Jag tycker inte att jag hittar några fina alls! Letar jag på fel ställen? Jag hade gärna försökt mig på att göra egna men det har inte prioriterats i år, förhoppningsvis nästa år men det hjälper ju inte mig nu! Jag blir alltså väldigt tacksam för tips på julkort!

Imorgon blir det ännu mera julfeeling för min del; Lucia-firande på Leos dagis, glöggmys på jobbet och julgodisfix med min kompis Frida och hennes dotter på kvällen! I like :)

Nu ska jag försöka ta tag i lite städning här hemma! Efter två dagars bak så ser köket sådär trevligt ut, disk a la grande på diskbänken och smulor över hela golvet. Som sagt, sådär trevlig. Bäst att börja röja!

 

Lussekattsbak

Några timmars jobb. Några timmars stros i affärer med Björn och Leo. Några timmars lussekattsbak. Min söndag! :)

 

Pepparkaksbak

Såhär fint fikade vi här på kvällen jag, Pontus, Björn och Leo. Nybakade pepparkakor med mjölk :) Mums! Jag får erkänna att det är lite sådär långtråkigt i längden att baka pepparkakor men tradition är tradition och jag skulle aldrig vilja skippa det, never ever! Det om något hör ju julen till och imorgon blir det mer bak!


 

Julklappsfix

Nu är jag på G! :) Känns faktiskt riktigt bra att ha kommit igång, har ju även detta år en massa julklappar att fixa! Men nu är i alla fall 4 helt klara, det känns bra! Snart kommer nog grabbarna Grus med och jag sitter fortfarande i pyjamas! Kanske borde ta tag i mig själv här nu och göra mig redo inför baket!

 

Here we go again

Äntligen. Skönt med helg efter en intensiv vecka! Det blev inte helt som jag tänkt mig under veckan, men det har löst sig hyfsat bra ändå, känns det som i alla fall så jag hoppas på det. Det blir inget barnvakteri idag, men vi ska i alla fall träffa grabbarna Grus och baka pepparkakor och kanske något annat gottigt! Jag behöver komma i verklig julstämning och det är den här helgen det ska hända! Vill proppa den en med massa juligheter! :) Nu ska vi i alla fall äta frukost och sen får vi se var vi börjar!
 

Ny vecka på G

Måndagsmorgon. På ett sätt ganska skönt att ha en helt ny vecka framför sig. Det kommer bli en hel del arbete fram till torsdag då jag har en deadline, men jag ska även träffa lite goa vänner under veckan! Det gillar jag :) I helgen ska vi vara barnvakter till Leo så då blir det pepparkaksbak och lite julpyssel med honom. Ska även försöka få inhandlat lite mer julklappar till helgen, fick nämligen köpt mina första igår så nu är jag ju på rätt spår! Om vädret tillåter kanske det blir en tur till Liseberg med, sist regnade ju det tillfället bort! Men nu är det strax dags att bege sig till jobbet; på lunchen väntar fotokoll från fredagens partaj!
 

Andra advent

Julfesten med jobbet blev verkligen så lyckad, det var jätteroligt! Vi började med bowling i stan och fortsatte med väldigt gottigt julbord på Grand Hotell på Marstrand. Å efter det dans i baren, mycket dans! I nästan 4 timmar dansade vi nonstop! DJ:n var grym som spelade allt vi ville :) Vi tog en massa bilder men de finns på en annan kamera! :(

Mysmiddagen igår, efter att ha sovit ikapp de timmarna jag missade under fredagsnatten. Shit va trött jag var, jag var helt knäckt ;)



Nu: Mys framför tv:n med andra ljuset tänt.


 

Skrattfia

Idag har jag skrattat så mycket att jag nu har kramp i kinderna. Jag kunde bara inte sluta skratta när en kollega visat sin underbara rumba och pelikandans i sann Tony Irving-anda. Inte heller när jag och en annan kollega panikshoppade på lunchen och allt var smått kaos. Kanske inte så jätteroliga saker att bli skratthysterisk åt men ibland blir det bara så, dock är det faktiskt väldigt skönt att ha skrattkramp i kinderna!

Snart ska jag börja packa och fixa iordning inför morgondagen, men först skall jag lämna tillbaka kashmirtröjan som var för kort och köpa rosa bubbel som vi tjejer ska smutta på när vi gör oss iordning på hotellrummet imorgon!