Helgfrukost



 

Dålig uppdatering

En hel vecka har gått utan uppdatering! En vecka som varit fokuserad på jobb, jobb och åter jobb. Med tanke på allt det nya som komma skall har det minst sagt varit fullt upp och jag har jobbat över nästan varje dag! Det är otroligt skoj men denna veckan har det även varit lite stressigt på ett negativt sätt, men igår ordnade en del upp sig och det känns bra!

Ja vad har då inträffat under veckan som gått?! Förra lördagsnatten fick jag rycka ut hem till B. L hade krupp så B ringde efter midnatt och jag hade somnat i P´s knä, men det vara bara att klä på sig och sätta sig i bilen för att agera stöd. Jag var där ett par timmar innan den lille slutligen somnade. Jag och P hade innan haft en myspyskväll med god mat och film, perfekt och mysigt värre. På söndagsmorgonen gick jag på en promenad och hämtade upp lilleman som följde med hem! Vi lagade frukost (tog nästan en timme eftersom L skulle vara med och vispa, fixa och dona - helst i min famn också. Eftersom han var sjuk var han lite extra gnällig men det gick ändå rätt bra). Vi var också på en lägenhetsvisning i Härlanda. En jättemysig lägenhet men lite knepig planlösning, sovrummet var mega medan köket var mini. Hmpf, bättre lycka nästa gång? Det är i alla fall otroligt roligt att åka och kolla på lägenheter! :)

Annars har veckan varit lugn. Med tanke på jobbet så har vi haft lugna hemmakvällar. I torsdags hade vi dock en givande heldagskonferens med trevligheter på kvällen! Efter konferensen möttes vi på Star Bowling, jag och min lagkompis I kallade oss för Tarzan och Jane - varje gång vi strikade (ja till och med jag strikade) gav vi ifrån oss ett djungelljud. Det var verkligen skojigt! Vi forsatte med basket, nån annan bollgrej och att ankskjutning - det var verkligen inte min grej. Jag träffade inte en enda fastän jag tyckte att jag siktade så bra! Men men, inte min grej helt enkelt. Vi fortsatte med middag på Joe Farellis, där vi startade med antipasto och en mumsig pastarätt med ett ypperligt gott vin. Vinet är en beställingsvara och jag tänkte faktiskt beställa det idag när vi ska ut på roadtrip! Det kan vara kul att ha ett gott vin hemma när suget smyger sig på! :)

Nu ska jag göra mig iordning, vi ska till Stadium och inhandla saker vi behöver!

Ha en trevlig helg!


 

Fredagskväll

Kvällen har jag spenderat hemma hos min bror och hans lille L, eller liten och liten han växer så det knakar. Vi spelade boll, gjorde mål på varandra, spelade keyboard, byggde koja, jagade varandra, dansade och slängde ljus i golvet. Det sistnämnda stod lilleman och han skrattade hysteriskt när han gjorde det... :) Nu sitter jag och väntar på att P ska ringa, jag ska nämligen hämta hem honom från en helkväll med hockeypolarna!
 

Hemmafix

Torsdagskvällen = detsamma som 9 tvättmaskiner. Puh! Det blir lite spring fram och tillbaka i trapporna för att få all tvätt fixad, men det är skönt när allt är gjort! Sen ska ju berget vikas också men det får vi ta i helgen, nu är det strax läggdags!
 

Match

Å inte vilken match som helst, utan den mest spännande matchen ever! :) Jag brukar inte vara direkt nervös men igår var jag helstissig! Typ hjärtattacks-stissig... :) De mötte ett lag som ligger i toppen och det var så jämnt med målen. Matchen slutade 5-5 men det kändes som en seger med tanke på allas kämparinsatser! Heja Ramberget! :)

 

Lovely ladies

Vad sägs om en helkväll med underbara A och M, mat från Johannebar, godis och en massa snicksnackandes? Inte helt fel va? Helt plötsligt var klockan efter midnatt (klockan går på tok för fort när vi ses) och det roliga var att vi inte ens var speciellt trötta när vi drog oss hemåt, utan vi hade nog kunnat sitta länge till! Jag hade en supertrevlig tisdagskväll med tjejerna! :)

 

Äckligt

Usch och fy för små äckliga djur som lever i fyrkornskross!!! De är vidriga små varelser och det kryper i kroppen när jag tänker på dem! Vi hittade dem för ett tag sen i vår glasburk där vi förvarade krossen, det var massor av dem (grymma på förökning)! Nu är de i alla fall på väg till Anticimex, där de ska få ett namn och besked om vilken art de tillhör! Jag bryr mig egentligen inte, bara skönt att de är väck!
 

Återigen fröken Klumpig

Jag tror inte det är sant, det händer igen... :( Nu är det inga små klumpigheter jag utsätter mig själv och min omgivning för utan det hela är mer avancerat. Om jag säger att jag nu sitter i lägenheten tillsammans med P och B, hostandes och med alla fönster och dörrar öppna, undrar ni då vad jag gjort? Jo, jag skulle värma några kanelbullar till kaffet och lade dem i mikron ett par minuter. Det jag missade var att P nyss värmt mat och jag kollade inte vad mikron var inställd på. Jag trodde att mikron var inställd på tining, eftersom jag tidigare idag tinat andra produkter. Men så var ju givetvis inte fallet, den var inställd på högsta effekt. När jag kom in för att kolla till kaffet kände jag en bränd lukt och det rök om mikron. Jag stängde av och ropade på grabbarna. Jag öppnade upp luckan och det fullkomligt vällde ut rök som stank och sved i ögonen... :( En liten turbulent stund vill jag lova... Fy, vad klumpig jag är - det känns inte alls bra!
 

Latislördag

Va skönt det är att sitta i soffan med myskläder, datorn i knäet och spela Betapet... :) Dock går det skitdåligt för mig och jag förlorar så gott som varje match, så fruktansvärt irriterande. Pratat i telefon med A har jag också... :) Jag funderar på att rycka upp mig, göra lite hemmaspa med ångbad, peeling, ansiktsmask, hårinpackning och hela kitet. Det vore välbehövligt, dock vet jag inte om jag ska göra det nu eller mot kvällen, stora problem detta!! Jag ska även snart iväg en snabbis till Frölunda Torg för en kik på Village som har utförsäljning på allt på grund av ägarbyte (tack E för informationen). Jag gillar deras grejer och det är ju aldrig fel med rea.

Igår kom Malmö-borna A & A hem till oss, vi hade en  jättetrevlig kväll tillsammans. Vi käkade mat (P´s wienerschnitzel med klyftpotatis, sallad och senapsvinägrette, kladdkaka med grädde samt en gigantisk fruktsallad), drack vin och kollade på hockey (Leksand - Malmö, där Leksand vann med 5-4)... :) Det var väldigt längesen vi sågs och vi hade en massa prat att ta igen med allt från jobb och NY-tips till en eventuell skidresa till Dalarna.

Just ja, jag var fröken Klumpig igår och jag måste berätta varför. Innan A & A kom skulle jag springa ut med en soppåse. Jag tog på mig gummistövlarna (som jag var för övrigt inte använt sedan jag & Proppan plockade blåbär i somras, men nu skulle jag prompt ha dem), dock hade jag väl inte fötterna riktigt i men jag tänkte att det spelar ju ingen roll, jag ska ju bara utanför dörren. Dock kom jag inte så långt. I trappan snubblade jag till och kraschade ner för trappen med rumpan först. Det gjorde ont! :( P kom utrusande och då började jag skratta samtidigt som jag bölade lite. Det såg säkert lite kul ut men aj va ont det gjorde. Det känns idag med och jag tror nog att det kommer komma ett blåmärke i modell större på rumpan!

Nu dags att rycka tag i mig själv! Trevlig helg! :)

 

Läkare utan gränser

Jag har just skänkt en liten gåva till de drabbade på Haiti! Jag läser om eländet i tidningarna, ser fruktansvärda bilder på lik och skadade människor men även förstörda byggnader som varit skolor, sjukhus eller någons hem. Men hur mycket jag än läser och ser på bilder så kan jag ju aldrig förstå det kaos och den hysteri som råder. Det är en overklighet som inte går att relatera till. Det är fruktansvärt att moder jord kan åstadkomma tragedier som detta, tänker bland annat på tsunamin. Så många människor som får sätta livet till, får sina familjer splittrade och sina hem förstörda - ja hela sina liv förstörda, för hur återhämtar man sig och går vidare efter något sådant?

 

Vä(r)sttrafik

De nya korten är ju helt brutalt katastrofala! Jag måste erkänna att jag inte fattar ett jota och det blir ju inte bättre av att man får olika anvisningar hela tiden! Anvisningar från folk man tror skall kunna detta, till exempel deras kundtjänstmedarbetare och chaufförer! Jag blir så fruktansvärt irriterad på sådant här och ska skicka in ett argt mail till deras kundtjänst! Gaahhhhh (avreagering)!

 

Januariuppdatering

Det har nästan gått en vecka sen jag började jobba efter juluppehållet! Jisses! Dock var det grymt skönt att bara jobba torsdagen och fredagen förra veckan eftersom det blev en liten mjukstart inför det som komma skall. Vi har nämligen hur mycket som helst att göra här på jobbet! :)

Veckan som passerat har gott väldigt fort och vi har inte gjort något särskilt. P är tyvärr sjuk och jag har mest varit hemma! Julen är i alla fall undanröjd och det känns tomt utan alla ljusstakar som lyst upp i mörkret! Vi har mest haft hemmamys under veckan där vi spelat Betapet, kollat olika filmer med mera. På söndagseftermiddagen kom B & L på ett oanmält fikabesök och L fick sitt Paul Frank-set som legat länge i min garderob (det passade perfekt även om han smutsade ned linnet nästan på direkten).

Igår kollade vi på en skräckisfilm till maten (enligt mig) - Pandurom! Jag blir lätt lite hypernervad och gömmer mig bakom P och en kudde när det handlar om jaga (alltså när människor blir jagade, ingen djurjakt), gömma sig i sista sekund, läskiga "monster" och sådant! Ändå tycker jag det är så spännande så jag inte kan låta bli att kika fram under kudden, fånigt eller hur?

Ikväll ska jag försöka pallra mig iväg på lite träning, det ska bli skönt! Jag har tänkt träna ett BodyStep-pass inne i stan med en grym instruktör! Dessutom är det release ikväll, vilket är extra roligt! Resten av veckan inbjuder till middagsdejt hemma hos A imorgon och middag med hockey (Leksand - Malmö) hemma hos oss på fredag tillsammans med Malmö-borna A & A. Helgen vet jag inget om än, vi får se vad som händer...

Ha en trevlig dag!

 

En ny klänning till vårgarderoben?

Item of the week v.3
Bild: http://blog.lindex.com/sv/

(Kanske lite basic men tänk er till ett par svarta leggings och mina svarta Jimmy Choo-ballerinas?!)


 

Slut på jullovet

Så är det då slut på julledigheten och tillbaka till verkligheten igen. Det har varit otroligt skönt att vara ledig, precis vad jag behövde. Att få slappa, relaxa och göra det som faller mig/oss in - så underbart härligt... Jag har varit sådär bra på att uppdatera den sista tiden men jag kan ju inte direkt påstå att jag suttit så mycket vid datorn. Det har faktiskt bara varit när jag och P spelat Betapet mot varandra! :) Från och med imorgon kommer jag ju sitta framför datorn varje vardag så det har inte varit speciellt prioriterat nu under mina lediga dagar. Förståeligt?

Under min lediga vecka efter att det nya året har slagit in har jag hunnit med en hel del faktiskt:

* Träffat min kära vän A som jag inte träffat på snart 2 år - supertrevligt att ta igen det vi
missat!
* Fikat med M, A & Ph hemma hos M!
* Myst hemma med diverse ordningfixande, bland annat en rejäl detox av badrumsskåpet där jag slängt en massa skrot som inte hör hemma där längre. Roligt (men dyrt) att köpa en massa nya hudvårdsprodukter...
* Varit i Kungsbacka med A & Ph - fyndshoppade muffinsformar, linnen, t-shirt samt lite underwear!
* Massa mysfrukostar, middagar och filmer med P!
* Inventerat jobblagret hela måndagen!
* Bakat kanelbullar!
* Natt-McFlurry ;)
* Varit på NK-rea som startade idag. P shoppade lite kläder medan jag köpte en ansiktskräm samt en fotkräm från Crabtree & Evelyn (fortfarande Skönhetsbibeln som ekar i mitt öra)!

Nu är det dags att återigen spela lite Betapet med P! Sen ska jag försöka vika lite tvätt innan jag somnar!

Godnatt på Er!


 

Gott Nytt År

Äntligen 2010!

Efter ett något besvärligt 2009 ser jag verkligen fram emot ett nytt år med nya möjligheter! Det känns bra och jag känner mig laddad med nya krafter inför kommande utmaningar. Jag hoppas också att det kommande året kommer att bjuda på trevligheter i olika former. Vad det än blir lovar jag att uppdatera er!

God Fortsättning önskar jag Er!


 

Nyårsafton

Dagen började med en mysfrukost, den bästa starten man kan få på en dag enligt mitt tycke! :) Runt 12-snåret kom M, A & Ph hem till oss för en födelsedagsfika. Jag hade bakat en kladdkaka på morgonkvisten samtidigt som jag diskade och fixade frukost (husmoderligt värre). Jag fick en beige vispskål i porslin från Ib Laursen och en beigeprickig bakduk från Greengate av dem, toppenfina!!! Jag blev jätteglad, det roliga var att jag stått och hållt i just en sådan vispskål när jag var i Leksand men inte köpt den eftersom de bara hade den i lila.

Efter födelsedagsfikat åkte jag och P på äventyr till Uddevalla, vad sägs om 16 minusgrader och massor av snö - underbart... :) På vägen tillbaka stannade vi till en kortis hos mormor A för att köpa en flaska champagne av henne (ute i sista sekund, såklart). Sen mysmiddag med bruschetta till förrätt, oxfilé med bakpotatis till varmrätt och efterrätten (äppelpaj) orkade vi inte med, så mätta var vi... :) Givetvis kollade vi på JVM till maten, inte ens en nyårsafton utan hockey - hmpf...

När middagen var avklarad åkte vi hem till P´s kompis M där vi firade in det nya året. Han bor på översta våningen i ett av stans vattentorn - snacka om första parkett gällande att se alla fyrverkerier som sprakade över stan. Det var verkligen helhäftigt att se allt från ovan... :) Champagne, trevligt sällskap och toppenutsikt - inget att klaga på!!!

Så, Gott Nytt År till Er alla!


 

Vinterland

Trippen till Dalarna var riktigt trevlig! Tiden gick fort men jag var effektiv och hann med mycket.

Förutom Leksand på måndagen käkades det pizza på kvällen medan vi kollade på bilder från pappa & mammas resp. min farbror & hans familjs resa till Afrika. Det såg så häftigt ut med alla djur på savannen, azurblåa hav från Zanzibar och de olika nivåerna på Kilimanjaro.

På tisdagen var jag och mina yngsta bröder i Falun tillsammans med morfar. Det inhandlades lite småsaker (armband och en ny ögonrengöring, tack P för tipset). Jag fick ju som sagt Skönhetsbibeln i födelsedagspresent och den förespråkar verkligen rengöring, så jag ska försöka bli lite bättre på detta! Vi fikade även på ett äkta gammalt konditori där damen i kassan säkert jobbat i hela sitt liv. Hon hade en rumpa stor som Dalarna och var hur trevlig som helst, hon förgyllde verkligen stället. På vägen hem blev det ett besök hos Farmor där vi blev bjudna på hallonsaft och nygräddade kanelbullar. Sen hem en snabbis för att hämta lite grejer för att sedan åka ner till Rättvik och träffa Å. Vi fikade (jag vet, tredje gången för idag men det kommer mera) och pratade om allt mellan himmel och jord, jättemysigt att träffa henne. Efter Å-dejten var det snabbt hem för att baka kalastårta eftersom min morfar och moster med familj ville fira mej på kvällen. Japp, 4 fikor på en och samma dag! Inte bra!

Tidigt på onsdagsmorgonen, närmare bestämt 05.40 gick tåget hem! Tidigt men smart, jag sov ju hela vägen och var hemma runt 12, perfekt! :)

Snöbilder från Dalom