Jordgubbsfredag

Idag har jag och Leo varit och plockat jordgubbar på ett självplock här i närheten. Sommarkänsla deluxe.
 
 
Mycket jordgubbar blev det, strax över 4 kg totalt. Jag tänkte frysa in det mesta och ha i smoothies under hösten och vintern. Det har ju varit lite sisådär med frysta jordgubbar från andra länder (hepatit) så det här känns bra. Bättre i alla fall då jag hört att svenska jordgubbar är väldigt besprutade. 
 
 
Förutom att ha bären till smoothies så gjorde vi med önskan från Leo en jordgubbspaj. Den blev jättegod!
 
Recept jordgubbspaj
 
Systrarna Eisenmans jordgubbspaj från recept.nu. Vi strök dock limekrämen och gjorde bara pajen.
 
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 liter jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör
 
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
 
Bred ut smeten i pajformen.
 
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
 
Grädda pajen i 35-40 minuter.
 
Servera.
 
Voilá
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:



« Till Startsidan