Näst sista från New York

Med tanke på Borats urusla kondition blev det sista inlägget inte publicerat i New York utan hemma istället. Vi landade hemma natten till söndag efter  en minst sagt dramatisk dag i Paris. Eftersom vi hade en stund över i Paris över lördagen hann vi med en ”härlig” promenad i regn, ett glas rött och en bit mat. Även min första macarone fick slinka ner, även om den inte fick den uppmärksamhet som den borde beroende på en urvidrig händelse. Nåväl, givetvis ska ni nu få höra det sista från vår resa. Förbered er för ett långt inlägg.


Hockey i Madison Square Garden
Ett ord som sammanfattar kvällen: Wow! Arean, hockeyn, allt runt I kring och Henke – som sagt: wow! Massor med folk som hejade på kung Henke, kändisspan (Peter Siepen), footlong hot dog och grym stämning! Tyvärr förlorade Rangers matchen mot Colorado men men, man kan inte få allt.


Shopping
Vi började tisdagsmorgonen med en promenad längs 5th Avenue parallellt med Madison Avenue. Vi spanande in alla designaffärer och alla de flådiga bostadskvarteren med portvakter som finns i Upper East. Sen barkade det loss med shopping, både jag och Pontus kom tillbaka med ett antal påsar var. Trötta i fötterna drog vi hemåt och avslutade kvällen på stans bästa hamburgerbar, Shake Schack, där de inledde med ” What´s shaking?” istället för ”Hi”.



Chinatown, SoHo, Little Italy
Onsdagen blev en riktigt mysig dag där vi strosade omkring i bland annat Soho, Little Italy och Chinatown. Soho var mysigt och hade bra affärer, Little Italy var inget märkvärdigt alls och Chinatown var fantastiskt. Från en gata till en annan var det plötsligt fullt av kineser (surprise), affärer fulla med krimskrams, fiskmarknader och marknadsstånd med färska frukter och fejkväskor. Vi käkade en urgod lunch på en pytteliten och knökfull restaurang där vi såg kocken tilllaga nudlarna från scratch.

Century 21 och Magnolia Bakery
Dagen fortsatte med ett besök på Century 21, en outlet belägen vid Ground Zero. Det var dock ingen större hit, utan det var mest stökigt, trångt och kaosartat. Vi fortsatte istället vidare mot Magnolia Bakery, ett cupcakebageri som främst blev känt i och med Sex and the City. Det var ett helt ljuvligt litet bageri i lantlig stil med massor av fina cupcakes av andra kakor. Vi köpte med oss och avnjöt de goda bakverken på en liten trappa i närheten och efter en stunds kartkoll insåg vi att vi befann oss väldigt nära en annan trappa, betydligt mer känd, nämligen Carries trappa (återigen Sex and the City).



Jazzklubb
På kvällen svirade vi om och begav oss till samma kvarter för att gå på en av stans mest kända jazzklubb, där vi avnjöt gott vin och live-jazzband. Efter denna upplevelse fick jag äntligen ropa in en taxi för att ta oss till Apple Store där Pontus inhandlade en Ipad.


Bryant Park och bio
På torsdagsmorgonen unnade vi oss en sovmorgon och innan vi fortsatte vidare för att utforska staden. Vi käkade den mysigaste sopplunchen i Bryant Park och fortsatte med ett besök i skyhöga Empire State Building. På kvällen var vi på världspremiär av Hereafter. Kombinationen av att bion började 00.01 och sköna fåtöljer som man kunde fälla bakåt gjorde att vi slumrade till så tyvärr kan vi inte ge någon vidare recension.


Sista dagen

Sista dagen startade vi med en löparrunda i soliga Central Park och fortsatte med en riktigt amerikansk frukost med ”fluffy pancakes”.  Dagen bjöd också på shopping på varuhuset Macy´s, ännu mera Broadway-stros och en ny lunch i Chinatown innan vi fick stressa iväg för att hinna till flygplatsen i tid. Ordspråket ”Tiden går fort när man har roligt” stämmer verkligen. Vi har haft en underbar resa och New York är helt klart en jättehäftig stad som verkligen är värt ett besök.


Tack alla ni som följt oss via bloggen och tack för alla fina kommentarer! Stor kram!

 



 

Kommentarer

2010-10-27
Åke Berglund skriver:

Det har varit intressant att läsa er blogg särskilt den sista.Ni verkar ha haft en trevlig och intressant vecka. Välkommen hem till nästan lika trevliga Göteborg

2010-10-27
Pia skriver:

Vad härligt det låter! Ser fram emot att få kika på ännu fler kort nästa gång jag kommer ner! Kram till er båda:-)

2010-10-28
Malin skriver:

Gud så underbart det låter. Ska vi baka macarons nån gång? De är ju så vackra! KRAAAAM

2010-11-01
Anders S skriver:

Helt fantastiskt vad ni har hunnit med att uppleva!!! Läste bloggen idag o gläds med er över er underbara resa.Ni verkar ha varit överallt i denna stora stad.Ska bli kul att träffas o kolla bilder.Ha de gött.

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:



« Till Startsidan