Catching up

Vi började söndagen med att ta oss ut till Harlem (jaja Agneta, vi vet) för att leta kyrka. Enligt rekommendationer i guideböcker skulle det vara en upplevelse att se dessa gospelkörer sjunga på sina gudstjänster på söndagar. Det var verkligen något utöver det vanliga att se dessa härliga kvinnor gunga, sjunga och verkligen showa. Det var också häftigt att se att kyrkan har så stor roll där, varje kvarter hade så gott som en egen kyrka och det var massor med finklädda människor utanför varje.


Vi fortsatte ner mot stan för att hyra cyklar. Vi cyklade längs med Upper West för att sedan ta oss in till Central Park och med tanke på att det rent vädermässigt var en sommardag och dessutom en söndag var parken fullproppad med människor. Vi cyklade runt och la oss sedan mitt i, på "The Great Lawn" och bara chillade en timme.


Kvällen avslutades med ett besök på ett äkta Steakhouse, fortsatte till Apple Store och till sist Rockefeller Center. Det sistnämnda är ett 74 våningar högt hus så vi åkte upp och såg New York by night. Otroligt häftig känsla att se staden från ovan och dessutom på kvällen när allt är upptänt.


Måndagen bjöd på Lower Manhattan där vi började med museét Bodies Exhibition, där vi mer eller mindre fick en biologilektion. Alla kroppsdelar, muskler, nerver, foster med mera är tagna från riktiga människor men det var verkligen intressant att se. Givetvis strosade vi också längs Wall Street innan vi tog färjan över till Staten Island för att se Frihetsgudinnan från närmre håll.


Dagens höjdpunkt var i alla fall hockeymatchen på Madison Square Garden, det rapporterar vi om i nästa inlägg!


 

Kommentarer

2010-10-19
Pia skriver:

Åh vad roligt att läsa om vad ni har för er! Skriv snart igen. Puss

2010-10-19
Malin skriver:

Grymt!!

2010-10-19
Agneta skriver:

Jag visste väl att ni skulle göra det i alla fall!! Fantastiskt roligt och följa er. Det är som vanligt väldigt synd om Sigge men har mår bra. Var rädda om er. Kram

2010-10-19
A skriver:

Hej på Er!



Va roligt att läsa om allt ni gör!! Va mycket ni har gjort redan, grymt!



Ska bli kul att läsa om resten av veckan..



Kramar

2010-10-19
Proppan skriver:

Va roligt och läsa å va skönt ni verkar ha det. Kul att ni gick å såg boddies!! Just nu sitter jag i er soffa med ett täcke å en helt utslagen katt (efter allt pipande) under det och susar gott!! Jag sitter å pluggar här ikväll så den lille får lite längre sällskap så honom behöver ni inte vara orolig för!

Ha det fortsatt underbart!

2010-10-19

Ni kan verkligen ta vara på dagarna. Ser fram emot nästa inlägg.

Kram kram !!!!!

2010-10-19

Ni kan verkligen ta vara på dagarna. Ser fram emot nästa inlägg.

Kram kram !!!!!



Väldigt snygga fotografier.

2010-10-20
LÅ skriver:

En sån dag!! Ni har hunnit med det mesta av det jag gjort på två besök + lite till. Superkul att läsa.





2010-10-20
emlan. skriver:

ååå.. snacka om att man vill åka nu.

härligt att ni har det bra. njut av tillvaron.

kram på er

2010-10-26
Karin Lindhén skriver:

Roligt att läsa om er resa och väldigt fin form på bloggen! Karin Lindhén

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:



« Till Startsidan